Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • skyline
    CBC Senator XXL
    • 31.07.2007
    • 3149
    • Cacak

Re: Zimske gume ZOBS

all season ne mogu da se nose
    stavise, ta kategorija guma ne znam ni da li vise postoji

mogu gume sa M+S oznakom (iako nisu zimske) i gume sa simbolom pahulje ili planine
    Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

na te i mislim all s. kao npr sava adapto...

Comment

• uglavnom.bezopasni
        - 42 -
        • 03.02.2005
        • 2235
        • Novi Sad

Poredio sam zimske i all season, sve imaju "zimsku" šaru, nacrtanu pahulju kao ispunjenje zimskog standarda i piše m+s, znači jedina razlika može biti u samom sastavu gume, da all seazon malo bolje podnose vrućinu.

Posle dve godine korištenja Barum Polaris 2 i leti i zimi, prednje su istošene do pola (gledano u odnosu na oznaku istrošenosti), u voznim karakteristikama ne vidim nikakvu razliku, zadnje su kao nove, sad ću da im zamenim mesta i miran sam još ovu zimu.
        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
        11.04. 0:12 #2
        Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• skyline
          CBC Senator XXL
          • 31.07.2007
          • 3149
          • Cacak

ova moze, ima oznaku planine na boku i jos M+S oznaku
          ali mislim da ces je pocepati do sledece zime, obzirom na sigurno meksu smesu
          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Ovde je u stvari problem kao i u svakoj drugoj oblasti u zemlji Srbiji. Iz potpunog haosa se ide u preteranu regulaciju. Moramo biti veći katolici i od samog pape.

Svi se ovde slažu da treba popraviti bezbednost, i da su gume veoma važna stvar za bezbednost.

Ali (čuveni veznik ), u ovo vreme krize, zamrznutih plata, otkaza na sve strane, ODJEDNOM nametati tako veliki trošak je neprimeren i bezobrazan. MIslim da je to ono što najviše smeta (s pravom) građanima. I kola kada se kupuju na rate nisu toliko skupa, ali probajte da platite odjednom. Jednostavno, mislim da je ova mera nadležnih nesprovodiva za veliki deo populacije, jer jednostavno nemaju para. Formalni zakonski propisi moraju se postepeno menjati i sprovoditi, mada je bilo pokušaja drakonskih promena, koje nisu dobro prošle.

S druge strane, ne zaboravite na veliki budžetski prihod po osnovu PDV, carina (ako su uvozne gume), da nam bude malo lakše, ipak pomažemo svoju državu.

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Sava adapto,GoodYear vector 5 i Debica navigator koja je zapravo isto sto i ta sava i starija goodyear vector3,su gume za sve sezone i mnogo su bolje za zimu od letnjih ali su za leto malo losije od letnjih ali bolje od zimskih.Cena im je malo veca u odnosu na klasicne letnje ili zimske ali je odlicno resenje za one koji nemaju para ili nece da se bakcu sa 2 seta tockova.Uz dobar trap i normalnu voznju sluzice vas oko 35hkm ili oko 3 god,sto je sasvim dovoljno i isplativo.
              Neko je spomenuo da dimenzije 13" i 14" jos i mogu da se podnesu po pitanju cene dok za 16" i 17" treba lepa svota da se izbroji pa je to veliki udarac na budzet ljudi koji voze te dimenzije.Ja bih na to dodao da mi ih uopste nije zao jer zasto brate vozis auto sa felnama od 17" ako ti je skupo da kupis nove gume? Protegni se onoliko koliko ti je cebe dugacko jer ako ti ozebu noge,sam si kriv.

Comment

• nickname
                CBC Veteran
                • 01.07.2009
                • 116
                • Beograd
                • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Ko kaže da ne može na rate. Čemu služe kartice i čekovi? Ko ne radi, pa nema kartice i čekove, odakle mu pare da vozi auto?

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Da ne mlatimo vise praznu slamu evo pa pogledajte

Testovi su radjeni pri brzini od samo 15km/h! pri vecim brzinama razlika je jos veca

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715

POgrešno sam se izrazio, možda. Rate i čekovi su odavno već na limitu, pa se preživljava.

Mislio sam dati ljudima barem godinu dana da se usklade (tipa, ove zime se mogu tolerisati dve prednje zimske gume itd.) Jednostavno, ne postoji volja ni razumevanje situacije od strane vlasti.

A ti ljudi uglavnom voze na plin i prelaze malo km, i tako uspevaju da plate benzin. To zadovoljstvo, veruj mi, ne košta mnogo. A vozila znamo kako se održavaju. Većina izgleda nije svesna veličine društvenog raslojavanja.

Comment

• nickname
                      CBC Veteran
                      • 01.07.2009
                      • 116
                      • Beograd
                      • Toyota Corolla E11 LB 3ZZ-FE

Pa zar nisu prošle godine bile obavezne zimske na pogonskim točkovima? Sada još 2 (zimske ili M+S) i nema problema.

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Postoje stvari koje se moraju.
                        Mene ceka kupovina novih guma i decijeg sedista a za to mi treba cca 500eur. Niko me ne tera da imam auto. Posedavanje automobila nije socijalna kategorija. To je moj izbor, auto mi olaksava mnogo toga, ali cena mora da se plati.
                        Ziveli smo i bez mobilnih pa nam nista nije falilo, recimo.
                        Puno toga se moze i bez automobila, da ne moram (zbog posla) ne bih ga ni imao i bio bih bogatiji za bar 700eur mesecno koliko me kosta rata, gorivo, amortizacija... Skoro kao rata za dobar stan... jbg...
                        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TurboBoy7
                          CBC Član
                          • 05.04.2009
                          • 17
                          • Kragujevac

Originally posted by Uzelac
                          Originally posted by TurboBoy7
                          Procitao sam ceo post i jedno mogu da kazem, da je ovo stvarno glupo....
                          Ne trebaju mi, nemam ili nema smisla tavljati ... koji god rezon da imas treba te iskljuciti iz saobracaja i odvaliti kaznu.
                          Sorry.
                          Bezbednije je voziti zimske gume, pre svega prema drugima. Kao sto su mnogi rekli, niko nema problem sto ce neko sam sebe da slomi svojom nepaznjom i neodgovornoscu. Ali da zbog istih naudis drugome, to je ozbiljan problem koji mnogi ocigledno ne razmatraju/shvataju.
                          Ma ja za sebe imam set zimskih i letnjih guma... Ako mene treba kazniti jer radim u drzavnoj firmi za 25000 dinara a set guma je otprilike 12000 plus registracija plus benzin/gas plus odrzavanje... Sve zbog toga sto su putevi losi... Ipak meni se uzima na sve porez kako bi nasi putevi bili odrzavani... ili mozda gresim? Ne verujem da treba gadjati siromastvo i ja mislim da ako nemas para da se vozis ispravno i ne treba da se vozis, ali po kojim putevima za pare koje dajemo na registracije i porez????

Slazem se sa @tomamega, treba postojati perod prilagodjavanja... Sta ce ljudi koji su vec u nekim kreditima za neke druge stvari a neohodan im je auto??? Prezivljavanje sa ratama i cekovima nije zivot.

Originally posted by gorans
                          Sava adapto,GoodYear vector 5 i Debica navigator koja je zapravo isto sto i ta sava i starija goodyear vector3,su gume za sve sezone i mnogo su bolje za zimu od letnjih ali su za leto malo losije od letnjih ali bolje od zimskih.Cena im je malo veca u odnosu na klasicne letnje ili zimske ali je odlicno resenje za one koji nemaju para ili nece da se bakcu sa 2 seta tockova.Uz dobar trap i normalnu voznju sluzice vas oko 35hkm ili oko 3 god,sto je sasvim dovoljno i isplativo.
                          Neko je spomenuo da dimenzije 13" i 14" jos i mogu da se podnesu po pitanju cene dok za 16" i 17" treba lepa svota da se izbroji pa je to veliki udarac na budzet ljudi koji voze te dimenzije.Ja bih na to dodao da mi ih uopste nije zao jer zasto brate vozis auto sa felnama od 17" ako ti je skupo da kupis nove gume? Protegni se onoliko koliko ti je cebe dugacko jer ako ti ozebu noge,sam si kriv.
                          Ne slazem se bas u potpunosti jer ja volim da mi auto izgleda gotivno sa velikim felnama i 16" i 17" nisu neke velicine ali 22" i vise jesu. Naime mene je pandur pre nekog vremena zaustavio sto mi jedno svetlo nije radilo na zastavi 101 alli zato se pozdravljao sa likom u C klasi kojem je takodje svetlo zatajilo... Mene je hteo da kazni ali njega je ladno pustio...

Originally posted by prolupator
                          Da li si svestan svoje nesvesnosti ?!
                          Jesam i slazem se sa tobom, ne trebam da ugrozavam druge u saobracaju ali ako zakon vazi za mene onda treba vaziti i za drzavna vozila... Jer naime radim u drzavnoj firmi a kod nas se skoro sve odrzava ali ne i gume i ko ce tome da stane na put? Drzava? Pa sami sebi da skace po stomaku??? Tesko....

Comment

• tomamega
                            CBC Senator XXL
                            • 19.03.2009
                            • 715

Originally posted by prolupator
                            Postoje stvari koje se moraju.
                            Mene ceka kupovina novih guma i decijeg sedista a za to mi treba cca 500eur. Niko me ne tera da imam auto. Posedavanje automobila nije socijalna kategorija. To je moj izbor, auto mi olaksava mnogo toga, ali cena mora da se plati.
                            Ziveli smo i bez mobilnih pa nam nista nije falilo, recimo.
                            Puno toga se moze i bez automobila, da ne moram (zbog posla) ne bih ga ni imao i bio bih bogatiji za bar 700eur mesecno koliko me kosta rata, gorivo, amortizacija... Skoro kao rata za dobar stan... jbg...
                            Potpuno si u pravu. To je gledište ekstremnog liberala i stvari se mogu se na taj način sagledavati.

Međutim, kada bi se tako izričito propisi primenjivali kod nas, po mojoj proceni oko 10% stanovništva bi vozlio automobile. Tada bismo bili u rangu azijskih zemalja (da ne kažem afričkih) po kvalitetu života. Jer budimo iskreni, ni gradski ni međugradski prevoz nije sjajan, i teško da bi mogao da prihvati tu "novu armiju" ljudi. Naravno, to se neće desiti i ljudi će voziti pa makar gladovali.

Automobil je pitanje dostupnosti i kvaliteta života, a ne socijalna kategorija. Ako je automobil u 21. veku dostupan samo malom broju ljudi, onda nešto debelo nije u redu sa tim društvom. A standardi su fleksibilna kategorija, od Indije i Kine do Brazila. Moja poenta je da se sve mora raditi postupno, da bismo "nekada" bili slični Mađarskoj itd, jer realno ne možemo nikada biti ni blizu Nemačke.

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Pa po kvalitetu zivota i standardu mi i jesmo u rangu africkih zemalja,jedina razlika je sto njima ne trebaju zimske gume

Comment

• Vaxy
                                CBC Član
                                • 10.09.2010
                                • 16
                                • beograd

I ja na mom 405 imam dva kompleta,i letnji i zimski pa me ovo ne potresa.Pogledao sam ovaj snimak i stvarno je tako

Comment

Working...
                                X