Zimske gume i novi ZOBS
Collapse
X
-
Re: Zimske gume ZOBS
Originally posted by tomamegaAutomobil je pitanje dostupnosti i kvaliteta života, a ne socijalna kategorija. Ako je automobil u 21. veku dostupan samo malom broju ljudi, onda nešto debelo nije u redu sa tim društvom. A standardi su fleksibilna kategorija, od Indije i Kine do Brazila. Moja poenta je da se sve mora raditi postupno, da bismo "nekada" bili slični Mađarskoj itd, jer realno ne možemo nikada biti ni blizu Nemačke.
No, to je posledica svega sto se izdeasvalo u poslednjih 20 godina i mi smo konacno dosli na nivou ekonomija gde 20% stanovnistva realno ima sredstava da po modernim standardima uziva u privilegiji automobila.
Sad je izbor, ili da se vozi 90% populacije po cenu opste nebezbednosti ili da 20% vozi po standardima 21vog veka....work in progress
Comment
-
-
[/quote]
Jer naime radim u drzavnoj firmi a kod nas se skoro sve odrzava ali ne i gume i ko ce tome da stane na put? Drzava? Pa sami sebi da skace po stomaku??? Tesko....[/quote]
Bas takoU voznom parku moje firme ni jedan kamion kojim se ide na intervencije nema zimske gume. Pre neku godinu na jednoj uzbrdici gde nismo mogli da se popnemo posle jedne intervencije zvali komunalce da nam bace so i rizlu i ljudi se upisali od smeha. Oni izasli glat. Kazu trazite sefu da vam kupi zimske gume.
A znate ko nam kupuje? Beograd. I kad trazis pare za popravku, servis ili nesto sl pitaju jesi li ti normalan. Pa jel vidite vi koja je cifra u pitanju???
Pa znam bato al onda prodajte kamione pa cemo vodu na intervenciju da nosimo u kofama
PS Ipak se kroz svaku temu nazalost provlaci ekonomija i politika koje su neminovni cinioci svega sto se desava u ovoj truloj drzaviEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)
SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA
Comment
-
-
Proslu zimu sam vozio Caddy-a do sredine februara valjda ako se dobro secam na letnjim gumama, a Ducata sa zadnjim letnjim. Izginuo sam i po gradu i po otvorenom. A gazda kupuje 3-4 stana, cerkama nov 206+, drugoj novog Pola, sebi Jettu i nema para za 4 gume barem tog Caddy-a koji ce po ceo dan maltretirao? Mi idemo u evropu ali od pozadi, prvo evropske cene, evropske kazne, evproski propisi, a kad ce te evropske plate? Opet odoh u politiku, ali to i jeste sustina.
Slazem se i zalazem se za zimske gume zimi, ali onda su mogli neke olaksice da daju? Neke popuste dobavljacima na uvoz, popuste kupcima? Nesto? Ne, sad ce jos da nabiju cene... Pisaj po sirotnji... To..
U svakom slucaju, ne gine nam 4 zimske od prvog. Ja jos 2 15-ice da skrpim i imacu sve 4....
If i was awake, i would think it was a dream!
Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
061/665-94-23
Comment
-
-
Pod 1. Moze li neki strucnjak da mi objasni koliko je Zimska guma u zaostatku za Letnjom po Letnjim zegama i usijanim asfaltima????
Pod 2. Zasto nije propisano ogranicenje starosti Zimske gume koje se stavljaju na automobile?? ( Pitam jel je komsija juce u Platicevu kupio 4 "Zimske" gume za 50 evra, stare 15 godina ispucale kao zemlja u susnom periodu ),..., da li moze, opet, neko da mi objasni i prosvetli, da li ce ta "guma" bolje drzati od mojih novih Hitrisa?????
Pod 3. Ko se od vas bezbednjakovica pridrzava svih bezbednosnih faktora, ja sam na primer, na mom autu ove godine promenio svaku stavku i svaki delic na suspenziji, kompletne trapove, amortizere, opruge sve faktore koji uticu na opstu bezbednost!!!! Kad ste poslednji put menjali kociono ulje i kociona creva ( osim kad se nisu raspala ili ispucala )????
Voznju prilagoditi uslovima, opet ponavljam, nece vas zimske gume spasiti ako se ne pridrzavate uslova koji se namecu!
Slazem se upotrebom zimskih guma u zimskom periodu, ali necu da slusam nekoga ko mi stalno udara packe kako se njemu prohte, moze zimske gume ali najava u Aprilu, ljudi se spremaju za zimu i na druge nacine, kupuju drva, ugalj.... 4 gume = 4 metra drva, mozda bi i ustedeo da mu je neko ranije javio....
Ono sto mene nervira je to da se mi vise ne bunimo NI ZA STA, dizi cenu struje MOZE, dizi cenu mleka MOZE, daj nove zimske gume MOZE, dizi registracije MOZE, dizi cenu goriva MOZE, dizi ovo dizi ono.., sve M O Z E, pa dokle da cutimo, dok i vas OSTALIH 10-20% ne udari dobro po dzepu sve ce da moze, a dok nas ostalih 80-90% udara, onda jebbi ga, ko vas jebbe, sto se vozite kad nemate para za "nove" zimske gume, sutra ce da udare taksu na vazduh koji udisemo pa ce biti opet jebbi ga, sto zivite kad nemate para za vazduh, ma pun mi je ku**c svega!!!!
Comment
-
-
No Comment!!!
Ja stvarno nemam nista za dodati. Svaka ti je Njegoseva!EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Comment
-
-
-
Onda nas krajem proleca ceka jos jedna investicija u vidu 4x letnje gumeEX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T
Comment
-
-
Da..., verovatno ce nam u Martu reci da u peruodu od 1 Aprila do 1 Novembra na vozilu nisu dozvoljeni zimski pneumatici....
Toliko sam se nagledao zimskih guma letos da nisam mogao da verujem, cak i u Grckoj, brdo kola sa zimskim gumama, smesan mi je bio neki Rumun sa 4 glanc nove Wintere...
Evo resenja!
Comment
-
-
TOKYO apsolutno si u pravu ali ja licno ne pricam o socijalnom statusu pojedinaca,o nametima drzave i ko zna o cemo.Ja samo tvrdim da zimi letnja i zimska guma ne mogu da se uporede.Slazem se takodje da bi prodacima guma trebalo sniziti porez ili carinu i samim tim smanjiti cenu gume koju placa krajnji korisnik tj. mi vozaci ali znajuci nas narod i trgovce,nasi trgovci nebi smanjili cenu guma srazmerno olaksicama koje im je dala drzava,vec bi to iskoristili da zadrze cenu kakva jeste i time ostvare jos veci profit uz izgovor da budemo srecni sto cene nisu skocile.
Comment
-
-
Hvala, hvala!
@gorans
Kad smo vec kod cene..., juce sam bio kod prijatelja koji drzi vulkanizersku radnju u Zemunu i malo smo se zapricali na doticnu temu, kaze da je veliki broj servisa vec navuklo poprilican broj zimskih pneumatika ali jos uvek ih ne daju u prodaju i tvrde kako cekaju da im stigne roba svakog casa..., ustvari cekaju poskupljenje jer su se STVORILI USLOVI!
To je informacija iz prve ruke!
Comment
-
-
TOKYO raspleo si pricu na kraju bezveze kad se izgubi zivot ti onda reci coveku morao je kupi 4 metra drva umesto guma ...razmisljanje u stilu dok nije neko moj ili dok ja nekog ne udarim savrseno me bas briga. Opste stanje kod nas. Pun nam je svima ali smo glasali tako, ili nismo ? Mnoge stvari nisu normalne ali su realne.Heavy horses ! Move the land under me ...
Comment
-
-
Radi se o tome da nova letnja guma ima bar 3mm manju saru od zimske i kad to uporedimo letnja guma je u odnosu na zimsku celava.Druga stvar je sto je zimska guma i na -10 jos uvek mekana i ima drzanje dok letnja vec oko 0stepeni postaje kamen,da ne pricam o samom dezenu gume i o razlikama u brojau lamela i resa na gumama.Daj nekome ko u zivotu nije vozio da uporedi npr Dunlop sp sport i Kleber krisalp HP2 pa ce ti reci koja je za zimu a koja za leto.Zar nisam upravu?
Comment
-
Comment