Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Milenko
    CBC Član
    • 11.11.2008
    • 75
    • Beograd
    • Reno Megan 3 1,5 dci

Re: Zimske gume ZOBS

Koristim 195/65R15 gume

Comment

• marija12
      CBC Veteran
      • 15.04.2010
      • 193
      • Novi Sad
      • Stilo 1.9JTD

E to je već jača cena, ja sam Savu 195/55-15 platio 7500

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Originally posted by Milenko
        Na Pezo 406 montirao sam 4 nove Tigar Wintera novembra 2007 .Do sada sam presao 44K km , sada prednje imaju saru 2 mm
        a zadnje 4 mm.Ne vozim reli i sasvim sam zadovoljan .Znaci 3 zime i leta sam vozio i nisu istrosene skroz .Sada cu da promenim
        mesta napred pozadi i izdrzace jos jednu zimu.
        ...
        Moram da primetim da "izdrzace" znaci dok god ima saru ? Ta wintera odavno nije zimska guma, jos odkad je izgubila prva 2mm sloja koji sluzi za prijanjanje, a zasigurno je jos 2008. ostala bez poprecnih kanalica (neki ih zovu serpentinama). Pezo 406 nije nimalo lak auto i nije naivno kociti po snegu sa gumom sa 2mm sare i jos na zadnjim tockovima. Licno sam koristio wintere , vec sa 4mm sare ne moze po snegu bezbedno da se udje u garazu, a kamoli da se zaustavi kocenjem.

Postoji vise tema o gumama na forumu, vredi procitati, mislim da je ova tema namenjena zimskim gumama u vezi sa novim pravilnikom u ZOBS.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Originally posted by deki-ascona
          Postoji vise tema o gumama na forumu, vredi procitati, mislim da je ova tema namenjena zimskim gumama u vezi sa novim pravilnikom u ZOBS.
          Vidim d' si pun poverenja Samo tako nastavi gori si od moje žene

Dakle ... vozite na letnjim gumama i ćelavim zimskim, 'ebe mi se ... ako se neki zabije u mene u bilo kom slučaju (a vidim da na autu ima loše i neadekvatne gume, po mojoj proceni) nek' računa da je ostao bez očiju, ruku i nogu u jednoj sekundi ...
          Ukoliko su mi u trenutku neželjene kolizije dete i/ili žena u autu - dotični nek' se slobodno oprosti od života mu dragog.
          Potpuno me ne interesuje socijalna demagogija tipa "nemam para, ovo je po zakonu i sl." ... moja politika u navedenom slučaju je "oči vadim, ruke mi krvave ..."
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2006
            • 1769
            • Smederevo
            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Za dete je OK al sta si zapeo za zenu!?
            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Mozda je jos sveza

nemam problema da ljudi ne stavljaju zimske gume, dok god ne izadju na ulicu po snegu i sl. Problem je sto vecina to ipak radi a posle voze kao po jajima, pa na zeleno prodju 2 auta umesto 20 i tako zbog doticnih vise stojim u mestu nego sto vozim Onih sto krenu po mecavi preko planinskih prevoja sa slikovima puni samopuzdanja u svoje vozacko umece se plasim kao ludaka sa sekirom u ruci. Prethodnih zima sam vise puta morao da cekam da se odredjeni pacijenti pomaknu sa kolovoza jer su se zaglavili na uzbrdici u nekoj vukojebini a u rikverc ne smeju jer nece moci da ukoce
              Neka drzava da povoljan kredit za gume umesto da odlaze primenu zakona
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• toshapn
                CBC Član
                • 19.08.2006
                • 44
                • Paracin

Originally posted by prolupator
                Dakle ... vozite na letnjim gumama i ćelavim zimskim, 'ebe mi se ... ako se neki zabije u mene u bilo kom slučaju (a vidim da na autu ima loše i neadekvatne gume, po mojoj proceni) nek' računa da je ostao bez očiju, ruku i nogu u jednoj sekundi ...
                Ovo je moj novousvojeni moto !

Comment

• Kanarinac
                  CBC Senator XXL
                  • 08.10.2004
                  • 2870
                  • BG,Weedikovac

Ministarstvo za infrastrukturu pomerilo rok za primenu Pravilnika o obaveznoj upotrebi zimskih guma, sa 1. novembra za 1. maj 2011. godine.

(Beta)
                  Novi tehnički pravilnik za vozače, u okviru kog je i pravilo o obaveznim zimskim gumama, počeo je da važi danas.

Iz njega je, međutim, izuzet deo o obaveznom korišćenju zimskih guma za period od 1. novembra do 1. aprila na sva četiri točka.

Od brojnih pravila, zimske gume bile su najskuplja stavka. Po novom tehničkom pravilniku za vozila, zabranjeno je i zatamnjivanje stakla, kao i vožnja automobila s volanom na desnoj strani.

Takođe, po novom pravilniku vozači će u narednom periodu morati da nabave novi komplet za prvu pomoć, uže za vuču, i lanci za sneg će morati da budu u kolima, a moraće da se kupi komplet sijalica baš za to vozilo.

Pravilnik je delo Ministarstva infrastrukture, dok je saobraćajna policija tu tehnička podrška i ona koja sprovodi ove odredbe.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/208028 ... a-vozilima

I love my

Comment

• Dzoni_mkv
                    CBC Senator XXL
                    • 29.04.2007
                    • 875
                    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Sad nema razloga zasto ne bi svi stavili zimske gume. Bice ih dovoljno, svi razumni ce moci da ih kupe na vreme, po normalnim cenama. Sigurno ih necu kupiti i staviti 1. novembra ali svakako do kraja novembra hocu, ili pre ako potreba postoji. Sada zaista ima dovoljno vremena da se nabave gume i namontiraju. Ovo je vec OK
                    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Nema razloga u pravu si, ali koliko su normalne cene to je pitanje. Koliko se secam iz razgovora sa jednim prijateljem koji cesto ide preko Tigar je tamo jeftiniji nego kod nas
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• offline_sam
                        CBC Početnik
                        • 21.09.2010
                        • 5
                        • beograd

ja sam ove godine uzimao letnje 205/55 r16 goodyear i dao sam 7300 po gumi

Comment

• chobo13
                          CBC Senator XXL
                          • 01.05.2009
                          • 1274
                          • pozega,srbija
                          • AUDI,VW

srecom nemam tih problema,i vec duze vreme imam na autima i zimske i letnje gume,a o ustedi da ne pricam.na golfu sam vozio sve cetiri zimske gume vec tri sezone u proseku po 4meseca,a posle letnje.i jos imaju extra saru.doduse,cuvao sam ih i cekao sam prvi sneg da padnu i do kraja februara se vozaju.cim grane sunce pocetkom marta,nabacujem letnje.mislim da se isplati i to debelo i naravno ko moze da ima oba kompleta.duze traju,veca usteda i ne mislis o potencijalnim kaznama!

Comment

• 206
                            Admin od ispočetka :)
                            • 09.12.2004
                            • 9548
                            • Beograd
                            • 206

Zimske gume ZOBS

Glupo je raspravljati o tome treba li ili ne, da li je pametno ili potrebno, isplati ili se ili ne - i pametno i potrebno je i isplati se imati dva kompleta guma. Da li je skupo i da li nasi vozaci imaju para za to jednostavno ne treba da bud deo ove diskusije.

Ja recimo sinoc na Imprezi, sa letnjim gumama, po deonici kuda sam vozio iste te gume poslednjih par meseci, prodjem opet, samo sto je temperatura bila oko 5c - gripa NEMA, potpuno suv asfalt ali napolju hladno, podloga jos hladnija, guma vise nema elasticnosti i kraj, kao da se vozim drvenim tockovima. Tek negde pred kraj puta kad se guma lepo ugrejala krece nesto kobajagi da drzi, ali to je daleko od normalnog.

Znaci ovde mozemo pricati o prednosti ili potrebi za zimskim setom sa tehnicke strane, ekonomiju ostavite po strani.
                            The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• offline_sam
                              CBC Početnik
                              • 21.09.2010
                              • 5
                              • beograd

apsolutno tacno, ja sad planiram da stavim zimske i ove letnje s obzirom na stanje jos tri godine cu ih vozati a tako i zimske

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Zimske gume ZOBS

Ja svakodnevno, a preko zime iskljucivo, vozim 4WD automobile, i ne prodje zima da ne uletim u situaciju gde kazem hvala Bogu za zimske gume...

Dovoljno je jedna situacija pa da se isplate. Ako mi neko tvrdi da protekne cela zima a da se ama bas nijednom nigde ne oklizne na letnjim gumama, ja mu jednostavno ne verujem.

Ako dodje do toga da vozite samo jedan set cele godine, radije vozite zimske i leti nego letnje i zimi. A meni zimske traju po 4 sezone...
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X