Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BOOST
    Founder - Admin od Začetka
    • 29.09.2004
    • 8726
    • Gislaved//Sweden
    • SAAB 9000 AERO R; SA

Re: Zimske gume ZOBS

Mogu vam reci da putare u Svedskoj iznenadjuje sneg mnogo vise nego vase u Srbiji.
    Ko bi se nado prvom snegu u Svedskoj u Januaru
    No, mi smo po zakonskim osnovama spremni na to tako da sve dobro prolazi, uskoro i kod vas. U pitanju je nesto sto se zove stednja za koju ce te dati mogucnosti kad budete na zimskim cipelama

Iz vise puta sam uspeo da se provucem na gumama sa spajkovima do Srbije i tek tada sam shvatio koliko je opasno kad vozim pod kontrolom auta dok ostali nemaju sanse. Gore mi je bilo tada jer je razlika u brzini izmedju mene i ostalih saucesnika bila drasticno velika te sam imao problema da se uskladim sa nemogucim
    Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
    move your mind

Comment

• Stratos
      CBC Senator XXL
      • 10.09.2008
      • 2594
      • Novi Sad

A putari sklonili ogradu Smetala im letos.
      Pa jel' normalno da progutamo ovu priču? Policija ja zatražila da je vrate na mesto .
      Stvarno,da li je ovo normalno?

Jbt. Sreća da je bio 27.oktobar. Za nekoliko dana kasnije bi popile kaznu zbog zimskih/letnjih guma i lanaca. To je kod nas normalno.

Comment

• sErGiO
        Moderator
        • 30.01.2007
        • 2769
        • Neko selo pored Beogr
        • Alfa Romeo 156SW

I šta bi na kraju trebaju lanci ove zime ili tek sledeće?

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by Stratos
          A putari sklonili ogradu Smetala im letos.
          Pa jel' normalno da progutamo ovu priču? Policija ja zatražila da je vrate na mesto .
          Stvarno,da li je ovo normalno?

Jbt. Sreća da je bio 27.oktobar. Za nekoliko dana kasnije bi popile kaznu zbog zimskih/letnjih guma i lanaca. To je kod nas normalno.
          Deo Kokin brod-Surina cesma se asfaltira i uklonjena je metalna i betonska ograda sa strane jezera.Od asfalta do pocetka strmine obale jezera ima bankina od 5-8metara tako da je njihovo sletanje samo nepaznja i lose gume.Celo leto milion auta prodje za more tuda pa niko nije sleteo zbog nedostatka ograde.Inace ni pre asfaltiranja nije bilo ograde celom duzinom jezera vec samo na kriticnim mestima,tipa ostrije krivine i nagli zavoji

Comment

• banekg
            CBC Senator XXL
            • 06.09.2010
            • 1274
            • Nis
            • Toyota Carina e 2.0

Originally posted by sErGiO
            Od 1. novembra, obavezne zimske gume na pogonskim tockovima, a od sledece godine i na sva cetiri.
            Long Live CBC!!!

Comment

• Dejo_Joe
              CBC Veteran
              • 25.08.2009
              • 104
              • Subotica

Originally posted by sErGiO
              Lanci da,na mestu oznacenom saobracajnim znakom!I do sad bilo,a i u buduce...ne postavlja se taj znak dzabe!

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

ovde ko cita sta je obavezno zbunio bi se totalno.
                JA koliko znam . OVE zime potrebne su zimske gume na pogonskim tockovima ILI letnje sa minimum sarom od 4 mm i Lanci u gepeku.
                Ko ima zimske nemora da ima lance.
                A od iduce zime obavezne su zimske gume na sva 4 tocka.

a da li je obavezno u zimskom periodu imati i lance pored zimskih guma na nekim planinskim putevima ,to vec neznam.
                ali je razumno ko u zimskom periodu ide na planine da ima lopatu za sneg i lance u gepeku.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Dakle ... ako je obavezna zimska oprema na nekoj deonici, moraju lanci u gepeku i na tockove po potrebi, pa taman da imate gusenice a ne zimske gume.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Dejo_Joe
                    CBC Veteran
                    • 25.08.2009
                    • 104
                    • Subotica

Lanci u gepeku ne znace nista! Normalno da kod mene u panonskoj ravnici nema potrebe za lancima i ne postoji znak za to...medjutim u planinskim krajevima je taj znak normalna pojava,a nije za dzabe postavljen,lanci obavezno na pogonsku osovinu posle znaka,inace palacintara ne gine

Comment

• StudentBGD
                      CBC Senator XXL
                      • 18.12.2007
                      • 1027
                      • Beograd

Jos kada bi neko imao da kontrolise na tim deonicama da i je zimsk guma u upotrebi - ipak su to krajevi na visim nadmorskim visinama pa je zimi dosta hladno i koce ce tu da stoji napolju
                      Ne znam ni sam koliko sam puta presao preko Tresibabe (ZA-NI) a da put nije ni ociscen, par znakova za obavezno upotrebu zimske opreme a policije nigde da proverava. Ne moram ni naglasavati koliko puta se zaglavila neka cisterna ili auto na uzbrdici , pa jos u nepreglednoj
                      Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• banekg
                        CBC Senator XXL
                        • 06.09.2010
                        • 1274
                        • Nis
                        • Toyota Carina e 2.0

Gume su najvazniji element za bezbednost u svim vremenskim uslovima, ne samo zimi. Na ovom forumu postoje strucni ljudi koji bi mogli napisati nesto vise o tome, da bi bilo jasnije onima koji misle da gume nisu tako vazne. Isti ti ljudi, koji voze celave gume, neka imaju na umu da nije samo njihova bezbednost u pitanju.

BTW - mogli bi i ovi sto voze formule, da ne menjaju gume uopste, mislim celu sezonu.
                        Long Live CBC!!!

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

Dačić: Moguće odlaganje pravilnika o zimskim gumama

Tanjug | 03. 09. 2011. - 18:47h |

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavio je danas mogućnost da vlasnici traktora ta vozila registruju jednom u deset godina ili trajno, kao i odlaganje primene pravilnika koji predviđa da vozači automobila moraju imati sve četiri zimske gume.

Dačić je, novinarima u Leskovcu, rekao da je o izmenjenom načinu registracije traktora razgovarao sa ministrom poljoprivede Dušanom Petrovićem, objasnivši da će, ukoliko to bude prihvaćeno, olakšati život imaocima traktora koji ta vozila, po važećim propisima, registruju jednom godišnje.
                          On je dodao da je sa ministrom za infrastrukturu Milutinom Mrkonjićem razgovarao o odlaganju primene pravilnika po kome vozači od 1. novembra moraju da imaju sve četiri nove zimske gume.

Dačić je rekao da je namera da se taj pravilnik postepeno uvede u primenu, kako se vozači automobila ne bi izlagali troškovima u uslovima ekonomske krize.

Ta problematika je u ingerenciji Ministarstva za infrastrukturu, kazao je Dačić, ali je izrazio očekivanje da će primena pravilnika biti pomerena za naredni zimsku sezonu, odnosno za godinu dana.

Dačih je ponovio da se radi na izmenama i dopunama Zakona o bezbedosti u saobraćaju, čime bi se povećala bezbednost na srpskim drumovima.

On je rekao da je u prvoj godini primene tog zakona stanje bezbednosti u saobraćaju bilo znatno bolje, ali da su se tokom druge godine vozači počeli vraćati starom načinu ponašanja.
                          Dačih, koji je i zamenik premijera, prethodno je razgovarao sa leskovačkim privednicima, a obišao je i policijsku stanicu u Leskovcu.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Sad sam cuo da nesto menjaju tako da ce samo dve gume morati da budu zimske,samo nisu rekli da li prednje ili zadnje ili mozete sami da birate hoce li vam u krivini bezati zadnji ili prednji deo.

Comment

• vulkan
                              CBC Veteran
                              • 03.09.2011
                              • 151
                              • sabac
                              • mazda nisan

Prosli vikend je moj drug rutinski zaustavljen u Vladimircima (varosica kod Sapca), nije prebrzo vozio (bio sam sa njim) I upisali su mu jedan istrosen pneumatik (prednji levi, popustio kraj spone i potrosio neravnomerno). Pandur kaze da je kazna 6,000 din po pneumatiku plus 500 din sudski troskovi. Nije mu jos stiglo, videcemo. Meri dubinomerom i fotografise, nema obaranja sa svedocima.

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

ja ima dve zimske taman da stavim u nakrs'
                                super im je ovo podrzavam , kad su vec indijske plate ,nek bude sve ko u indiji ..takav je standard ,sta da radimo.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X