Zimske gume i novi ZOBS

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banekg
    CBC Senator XXL
    • 06.09.2010
    • 1274
    • Nis
    • Toyota Carina e 2.0

Odg: Zimske gume i novi ZOBS

I kod mene isto, ceo dan igram video igrice po ulicama, tj. vozim slalom - najmanje petnaestoro stoji u smetovima na sva 4 zmigavca, za predjenih 50km po gradu.
    Long Live CBC!!!

Comment

• YUgisa
      CBC Senator XXL
      • 05.06.2008
      • 793
      • Subotica
      • Yugo 1.1 EFI

Originally posted by gorans View Post
      Evo pun grad ovih pametnih sto im je dovoljno 4mm letnje gume.Dobre su te gume za gimnastiku posto vise guraju nego sto voze.
      Evo ja vozio sa takvim gumama bez problema... Jedini problem je bio kad su pametnjakovici uzeli pa sav svoj sneg sa prilaza kapiji bacili na put i nece auto sa 10cm rastojanja od zemlje da predje preko 20cm nabijenog snega Hteo sam obici i jednog sa lancima ali bila guzva iz suprotnog pravca... I vozio sam par puta preko 50 u gradu... Inace sam vozio juce caletov auto sa zimskim gumama i nikakva razlika, jedino neslajfuje u startu ko moj, ali to je zato sto kod njega kad dam gas do panja u prvoj vuce ko moj kad u mojem dam pun gas u 4toj na 1000 obrtaja i ja imam sinter lamelu pa nekrecem ispod 2000 obrtaja nikad...
      Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• jevrem
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2006
        • 948
        • Smederevska Palanka
        • A4 2.0TDI quattro

Svaka preporuka za Nokian WR/D3 ja sam je isprobao u dimenziji 225/45/17 po ovom snegu i ledu. Po ceni koja je malo jaca od cene Save 17" mislim da se dobija mnogo bolja guma.
        Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
        Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• boban1982
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2010
          • 1106
          • Batajnica
          • SAXO VTS-BIC

Sada se vidi ko ima zimske gume!Posmatram automobile sa gumama 155 sirine,ujedaju sneg,nema sanse da se zaglave!

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by YUgisa View Post
            Jedini problem je bio kad su pametnjakovici uzeli pa sav svoj sneg sa prilaza kapiji bacili na put...
            Nisu ga oni bacili na put, nego su ga vratili odakle je došao.
            Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Originally posted by YUgisa View Post
              Evo ja vozio sa takvim gumama bez problema... Jedini problem je bio kad su pametnjakovici uzeli pa sav svoj sneg sa prilaza kapiji bacili na put i nece auto sa 10cm rastojanja od zemlje da predje preko 20cm nabijenog snega Hteo sam obici i jednog sa lancima ali bila guzva iz suprotnog pravca... I vozio sam par puta preko 50 u gradu... Inace sam vozio juce caletov auto sa zimskim gumama i nikakva razlika, jedino neslajfuje u startu ko moj, ali to je zato sto kod njega kad dam gas do panja u prvoj vuce ko moj kad u mojem dam pun gas u 4toj na 1000 obrtaja i ja imam sinter lamelu pa nekrecem ispod 2000 obrtaja nikad...
              O cemu ti pricas? Jesi li svestan koliko si gluposti napisao u jednom postu?
              Ja sam juce imao dva pezoa 308 na placu,jedan do drugog.Jedan sa Tigar Vintera a drugi glanc nov sa fabrickim Continentalkama ali letnjim (oko 8mm sare) Ovaj sa vinterom krece bez da prokliza a ovaj novi sa letnjim nema sanse da makne ni napred ni nazad.
              Meni stvarno nije jasno kako neko moze da kaze da kroz sneg nema razlike izmedju letnje i zimske gume i da pri tome veruje samom sebi.Ti si ili stvarno neki nadcovek za volanom ili ti je neko u toku noci stavio zimske gume a da te nije obavestio pa si u zabludi kako vozis na letnjim.

Comment

• YUgisa
                CBC Senator XXL
                • 05.06.2008
                • 793
                • Subotica
                • Yugo 1.1 EFI

Ja danas vozio skoro neprekidno oko 50km/h i u jednom trenutku 74km/h u gradu bez ikakvih problema Ali pazi, nije sve tako crno na belo sa zimskim gumama kod mene, cale ima zimske sa 7-8mm a ja letnje za 4mm i njegove su godinu dana stare a moje 3.5 godine Vise je to u glavi nego u realnoj razlici izmedju guma, cisto sumnjam da nije hteo ni da krene sem ako nije bio ukopan do pola tocka ili gume koje on ima su ustvari neki legalni slikovi... Naravno ako izuzmemo uticaj vozaca...
                Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• Boki Ar
                  CBC Senator XXL
                  • 11.11.2004
                  • 2827
                  • Aranđelovac
                  • Vektra

Velikom riziku se izlažeš vozeći te gume. Kad "obuješ" prave 4 zimske, sve će da ti bude jasno. Ako ima slobodnog vremena, čega već, probaj sa nekim drugarima da napraviš "ispit spretnosti". Uzmi tvoj auto sa letnjim i izmeri, a zatim ponovi stazu sa drugim koji je inače sporiji od tvoga ali ima 4 prave zimske. Ne treba više od 10 čunjeva, sa jednim 180° okretom, pa ponoviš čunjeve. Bićeš u debeleom zaostatku.

Foto je bio već, ranije, ali evo opet. "Gancerka" letnja - ne pipa za sneg. Ne moze da makne, što bi rekli.

Comment

• banekg
                    CBC Senator XXL
                    • 06.09.2010
                    • 1274
                    • Nis
                    • Toyota Carina e 2.0

Ja danas vozio skoro neprekidno oko 50km/h i u jednom trenutku 74km/h u gradu bez ikakvih problema
                    Dodji u Kg pa vozi 74km-h, sa letnjim gumama. Dajte ljudi ne pisite ovakve stvari, pa ovo je tipican primer nekontrolisane i lakomislene opasnosti u saobracaju, naravno za druge ucesnike. Ti si vozio, a koji je stepen rizika, ne znas dok ne napravis neku glupost.
                    Mi smo u Kragujevcu jutros masovno stavljali lance, ne pomazu ni zimske gume, a ovi sa letnjim zakrce puteve pa naprave jos veci problem.
                    Long Live CBC!!!

Comment

• YUgisa
                      CBC Senator XXL
                      • 05.06.2008
                      • 793
                      • Subotica
                      • Yugo 1.1 EFI

Veca je opasnost onih koji ne znaju sta znaci drzati odstojanje od drugih vozila, zato se ja uvek potrudim da odrzim to rastojanje od vozila iza mene ako on nije sposoban za to... Imao sam priliku pre dve godine da kazem sebi, ne sad ovaj put cu da vozim polako kao i drugi po snegu i onda sam vozio 300m i zakuca se lik u mene od pozadi...

image upload

Moje gumice kad su bile nove

Sto se tice cunjeva, ja bih rado to organizovao ali ni jedan drug koji vozi Yuga ne bi hteo da se trka sa mnom a caletov reno nece sigurno biti brzi cak i da mu dam 10s fore

EDIT: Mislim da ne bude zabune, nemam ja protiv da ljudi koriste zimske gume ali licno ja smatram da ne stoji prica da sad zimska guma ide i uz mastnu banderu zimi a sa letnjom da ne moze 1cm da se predje bez klizanja u jarak...
                      Last edited by YUgisa; 07.02.2012, 22:50.

Comment

• vujke
                        Admin
                        • 29.09.2004
                        • 1673
                        • Mladenovac
                        • Daewoo Lanos 1.5SX

Re: Zimske gume i novi ZOBS

Vozio sam kao i ti letnje gume zimi 10-ak sezona, prolazio svuda, ponekad i zastajao negde ali uvek savladjivao put. Cesto vozio brze od ostalih po zaledjenom putu. Onda sam kupio 4 zimske gume i rekao sebi nikad vise letnje gume zimi.
                        Na stranu to da li ces izaci svuda sa zimskom gumom, neces sigurno, ali osecaj olaksanja i manja napetost zivaca sa zimskim gumama je neprocenjiv.
                        while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• nikolaf7
                          CBC Veteran
                          • 23.12.2007
                          • 181
                          • beograd

Meni iz iskustva mnogo bitna stvar koji vidim niko da pomene - sirina guma. Nekoliko godina sam vozio 106 sa obicnim gumama 155/70 r13, po snijegu i ledu, kisi i ljetu. Uz blagi oprez mogao sam svuda, cak i na kopaonik po snijegu bez lanaca se peo. Svake godine kad padne prvi snijeg pravo na kosutnjak parking da vratim osjecaj za snijeg a onda moze sve, ples pod rucnom, parkiranje pod rucnom. Najvise sam volio po utabanom snijegu da vozim i preticem kolone koje se vuku. Parking sam pravio tamo gde ga nema, uletim kolima i utabam ga

Sad na 205/55 16 ne mogu ni da krenem, a ni da kocim cim malo napada. Dzabe ABS, ASR, ESP. Upale se lampice cisto da mi javi da kao nesto radi a nista se ne desi.
                          Zeznuo sam se i ne kupih gume u decembru nego pojelo zimovanje i praznici....sad opet skupio pare a ne mogu se do vulkanizera spustit sa brda bukvalno. Od petka(kad sam odvojio kesh) mi auto zatrpan, konstantno 10cm ugazenog najgoreg snijega na ulici samo mi 500m fali do vece ulice ali ne smem
                          A i ko zna sta me ceka u gradu, de da se zaglavim u sred guzve zapalio bi ga.

A da su mi ulici olosi jedni jednom posolili otopilo bi se. Prica neko so ne djeluje na ovaj minus - sipao sam na -12 malo obicne kuhinjske soli na snijeg prije neki dan, posle 3 sata otopljena rupa kao vrela voda da je prosla
                          Udavicu nekoga bez kola sam ko oduzet na ovu zimu
                          Last edited by nikolaf7; 08.02.2012, 00:56.
                          If God rides a Harley............
                          The Devil rides a Duke!

Comment

• Boki Ar
                            CBC Senator XXL
                            • 11.11.2004
                            • 2827
                            • Aranđelovac
                            • Vektra

Odg: Re: Zimske gume i novi ZOBS

Originally posted by vujke View Post
                            Na stranu to da li ces izaci svuda sa zimskom gumom...
                            Uvek me više brinulo kako ću nizbrdo, dodao bih...

Originally posted by vujke View Post
                            Osecaj olaksanja i manja napetost zivaca sa zimskim gumama je neprocenjiv.
                            Ovde nemam šta da dodam...

@ Nikolaf7, skini prednje točkove i nosi drugim kolima, namontiraj zimske... Ne znam ni zašto ovo napisah, znam da znaš..ali eto, ne zameri.

Comment

• boban1982
                              CBC Senator XXL
                              • 14.03.2010
                              • 1106
                              • Batajnica
                              • SAXO VTS-BIC

Gore sam pominjao sirinu guma,sto uza guma to je bolje,a jos ako je zimska nema greske za voznju!

Comment

• nikolaf7
                                CBC Veteran
                                • 23.12.2007
                                • 181
                                • beograd

Znam ali mi je nevjerovatan cim
                                Ali evo sunce otopilo ulicu danas, idem cim otkopam auto
                                If God rides a Harley............
                                The Devil rides a Duke!

Comment

Working...
                                X