Grrr... Ne kupujte TIGAR ni pod razno!!! :x

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Ma znam, nego ti je rano. Do tada mozda izadje jos koji noviji model.
    Postoje uglavnom dve vrste kupaca. Jedni koji po svaku cenu kupuju samo da je novo jer im je dojadilo staro i vole cesto da menjaju i oni koji kupuju sa razlogom i da im nesto traje duze.
    Zavisi koj si.
    Ako se ja pitam. Nikad u zivotu nisam voleo (ni mogao) da nosim losu obucu.
    Iz stare me je samo muka mogla isterati (kad se pocepa) sto nije za pohvalu ali sta da radim.
    Sada se malo krecem pa menjam jos manje.

Comment

• deki-ascona
      Bio nam je drug! RIP
      • 10.04.2007
      • 2118
      • NI , Trosharina

A jel se menja nesto u kvalitetu ISTE gume?

npr. wintera iz 2005 i wintera iz 2008 valjda nije isto, nauka napreduje, proces proizvodnje se usavrsava , nesto u tom fazonu...

Cini mi se da su ljudi zadovoljniji tigrovim gumama u zadnje vreme nego pre par godina.
      Originally posted by Valent Vudriga
      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Damjan156
        CBC Senator XXL
        • 07.01.2008
        • 568
        • Beograd

Volim da mi gume budu takve da ne brinem da li će pući pri 160-180 na autoputu.
        Tako da ih menjam bez obzira koliko pređem ako su starije.
        Dao bih najviše 150EUR za gumu,jer ne znam koliko može biti bolja ona od 200EUR od nje.A ako naleti nešto dobro za ispod 100EUR koliko košta Syneris,pa kupiću je sigurno sledeću.
        Imam dve Vredstain Guigaro 215/45/17 koje super izgledaju ali su stare 4god,neću da ih prodam jer nikad se ne zna.Možda zatreba za stazu =]

A da li unapređuju jedan model vremenom?Ne znam,ali pretpostavljam da da.
        Strauli motorsport
        Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Postala je tendencija svih proizvodjaca guma da posebno "dizajniraju" saru u estetskom smislu jer su ukapirali da to u mnogome prodaje gumu jer su ljudi takvi jednostavno. Necu bas da kazem da je kupac glup i da ne zna za sta ustvari daje pare ali pripazite na funkcionalni aspekt pre svega a radi "lepote" radije kupujte garderobu koja vam se svidja ili ukrasne predmete.

Comment

• nidza
            CBC Senator XXL
            • 16.04.2008
            • 496
            • nbgd

Ovo je živa istina, i da se nadovežem na priču, posebno aktuelne "brze" gume sa izrazitim V izgledom, najčešće predstavljaju i veoma bučne gume. Takođe treba pratiti iskustva ljudi sa određenog klimatskog podneblja, npr. u UK najviše hvale Goodyear GSD3 i Toyo T1R i T1S, koje imaju izrazito kišni dezen. Izgledaju brutalno dobro, ali su po mom skromnom mišljenju, pogrešan izbor za solidno suvlju i sigurno 10tak stepeni u proseku topliju klimu.

Tigar je definitivno mnogo napredovao u poslednje vreme. Pre bih ga uvek uzeo nego nižu klasu nekog drugog proizvođača, jer se većina njih pravi u zemljama bivšeg trećeg sveta. Ne znam šta vi mislite o nekoj Bugarskoj, Poljskoj, Turskoj itd., ali ja mislim da smo po mnogo čemu u velikoj prednosti u odnosu na njih. Iz istog razloga bih pre kupio rezervni deo proizveden u Srbiji nego u Turskoj ili Kini.

Da se vratimo par godina unazad, još pre dosta godina, jedan cenjen proizvođač na ovim prostorima, slovenačka Sava, je preselila proizvodnju svojih guma niže klase u Poljsku. Negde 2001. godine sam za jugića uzeo 4 nove Save Effecta 155/70R13, Made in Slovenia, sa kojima sam prešao ne zna se koliko kilometara, a zadnje sam poklonio drugaru iz Kragujevca, i dalje su izgledale odlično. Guma je bila poprilično tvrda, ali sa pregrštom gripa i uopšte nikakvom zamerkom. Sa njih sam prešao na Kumho i totalna katastrofa, posebno zimske. U isto vreme je ćale uzeo za Aleka 185/70R14, ista guma, ali nije gledao - Made in Poland. Najgora guma koju je ikad vozio, a iza sebe ima sigurno više miliona km. Od tog perioda ja ne znam da je iko rekao ijednu lepu reč za poljske Save, a ko ima sreće da vozi neke fensi dimenzije i dezene koji si u dalje Made in Slovenia, kažu da te gume naprosto kidaju koliko su dobre.

Priča nije tako jednostavna, da pogledaš ime proizvođača i to je dovoljno - apsolutno netačno. Oslušni šta se vozi po kraju, ko je zadovoljan, a ko nije.
            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• RaiKkonen911
              CBC Član
              • 19.03.2008
              • 32
              • Zemun

Toyo t1s/r ne moze biti premeka za nase podneblje, sem ako govorimo o trajnosti tj ceni tj udaru po dzepu. U kom slucaju to uopste i nije guma koju treba razmatrati jer iako u startu nije preskupa namenjena je za sportsku voznju tj brzo dranje.

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Da li iza ''imena'' mora da stoji kvalitet? Naravno da ne mora.
                Moj otac na Ladi vec 335 000km koristi Tigrove gume i nikada nismo imali problema
                Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Nemojte da mislite da je Tigar i danas fabrika ^%$#$%#@$#% kvaliteta jer nije ... veoma drzi do renomea i pazi sta i kako radi jer je i veliki izvoznik, igra se na mnogo velikom i zahtevnom trzistu...
                  I ako se nesto dogodi i ulozite reklamaciju, ako ima ikakvog osnova, bice vam priznata.

Licno, vozim zimi Winter1 gume i to vec dosta godina, a letnje (ipak) uzimam neke druge i to kako kad... obicno po preporuci mog vulkanizera.
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Damjan156
                    CBC Senator XXL
                    • 07.01.2008
                    • 568
                    • Beograd

A u ostalom Tigar je do skora bio u 70% vlasništvu Michelina,a mislim da je sada i 100% tako da ima smisla verovati u određen kvalitet njihovih guma.
                    Strauli motorsport
                    Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• Gruja
                      CBC Senator XXL
                      • 09.02.2006
                      • 614
                      • Bgd
                      • Alfa 75 TS

Originally posted by nidza
                      Ne znam šta vi mislite o nekoj Bugarskoj, Poljskoj, Turskoj itd., ali ja mislim da smo po mnogo čemu u velikoj prednosti u odnosu na njih. Iz istog razloga bih pre kupio rezervni deo proizveden u Srbiji nego u Turskoj ili Kini.

Od tog perioda ja ne znam da je iko rekao ijednu lepu reč za poljske Save,

. Oslušni šta se vozi po kraju, ko je zadovoljan, a ko nije.
                      1. Ne znam po cemu si sve to zakljucio, ali mislim da to nije tema za ovaj topic...

2. Evo JA sam rekao mnogo lepih reci o Savi Made in Poland, u cuvenmoj temi "Gume - po ko zna koji put", model Perfecta sa kojim sam zamenio TG621...
                      Ja sam od "onih" koji su uvek i izricito protiv Tigra, a zasto - pisao sam isuvise puta... Koga zanima - search!

3. Tacno, zato postoji izmedju ostalog i ovaj forum, ali dzaba... U temi koju sam gore naveo mnogo toga je 'prezvakano' od a do s,
                      bukvalno je u njoj sve sto zanima jednog prosecnog kupca,
                      pa opet, neka se pitanja ponavljaju stalno...
                      Nece ljudi da citaju, lakse je pitati opet istu stvar, cak i po peti put i to u istoj temi!
                      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• mugos
                        CBC Senator XXL
                        • 18.09.2007
                        • 555
                        • BG/sada Novi Beograd

Pre 2 godine kupio 2 vintere, napumpo na 2.1 i dan danas je taj pritisak.
                        Vintera je OK, ali prilikom kupovine pogledati godište proizvodnje i nema problemo.
                        Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• djella
                          CBC Član
                          • 15.01.2008
                          • 41
                          • Brisel

Sto se tice Tigra, ranije sam na kolima vozio iskljucivo TG620.Po meni je to bio njihov najbolji proizvod.Jedno vreme sam koristio nesto drugo, ali kad je izasla Winter-a opet sam se vratio kod njih.Sa winterom pozadi na BMW-u po kakvom snegu sam izlazio to je cudo.Napred sam u to vreme imao neke Matador slovacke,i sa njima sam extra zadovoljan.Sve kupljeno u Agrohim-u u Nisu.

Comment

• mugos
                            CBC Senator XXL
                            • 18.09.2007
                            • 555
                            • BG/sada Novi Beograd

Šteta što se TG 620 više ne proizvode, to su bile gume.
                            Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• malivuk406
                              CBC Senator XXL
                              • 04.04.2007
                              • 490
                              • Nbg

250k u Srbiji na Tigrovim gumama... Prima, Hytris i Winter1, nikad nije bilo problema... (195/65)
                              u odnosu na pre par godina mnogo su se popravili, tj od kad ih je uzeo Michelin...

Comment

• ljube-kugla
                                CBC Senator XXL
                                • 04.05.2006
                                • 1531
                                • batajnica

vozio sam svasta od uzasnih polovnih preko nekoliko garnitura novih,tigar ambasador,neko cudo za izvoz,i nekih 50-ak hiljada uzasnih puteva,i sve cetiri su prezivele bez bubrega i iz preventive zamenjene novim TG635 daleko krace su vozene zbog deformisanosti,sad trenutno barum briliants,izuzetno udobne ali su dobile malo deformisanosti gaznog dela posle 20-ak hiljada,na drugom autu TG621 sam pojeo za 20-ak hiljada i bio skoro do potpuno zadovoljan,ali sa jacim motorom u istom autu su morale ozbiljnije,i naravno vece,vredstein sportrac 2,napred a pozadi federal neke tajvanske,bile su polovne,za zimu sam uzeo marangoni meteo,takodje polovne i po snegu su se pokazale neverovatno,vratio sam se ponovo na nove vredstein sportrac i bile su savrsene,i po suvom i po mokrom su se lepile za asfalt,sledeca garnitura pirelli drago ali nesto i nisam bio zadovoljan jer na prvoj poledici sam proklizao neocekivano i odma ih promenio,na sledecem autu,polovne vredstein do zime za zimu semperit sportgrip,i nek prica ko sta hoce ali na zadnjoj vuci bez spera su se pokazale savrseno,sad trenutno na tom autu imam falken zeix 512 i udobnost i stabilnost,ali zbog starosti su dobile po deformisanosti gaznog dela,ali nije strasno do 140km/h sve preko nije vise udobno,za zimu sam spremio dbe good year vector 5,takodje polovne,i pise im made in slovenia
                                ko na nas krene iz mesta je naje&o
                                a sto nas je vise,jaci smo

Comment

Working...
                                X