Generalno ne može da se otvori pri tako maloj brzini. Senzori ubrzanja mogu da ne reaguju u direktnom sudaru sa stojećim vozilom čak i na 50km/h, ako se deo kretanja prilikom sudara prenese na vertikalnu komponentu tj ako su automobili različitih visina, pa se jedan podvuče pod drugi u sudaru.
Vezujete li pojas?
Collapse
X
-
Naravno da mozes (trebas) da imas svoje misljenje!
Ali nikako ne terba da bude nepromenljivo, pogotovu oko stvari koje imaju direktne veze sa tvojom glavom...
A da raspravljamo ne moramo, mozemo i da blago diskutujemo...
U svakom slucaju, kao sto Veseli rece pri maloj brzini se nece ni otvoriti, u stvari nece ni pri vecoj ako elektronika proceni da je od njega veca steta nego korist... Ipak, decenije i milioni (milijarde?) su ulozene u razvoj istih i njihovo funkcionisanje nije ni malo jednostavna stvar...
Na kraju, drago mi je da bar kad izlazis na otvoren put prikopcas pojas... =]
Pozdrav!Transaxle u krvi...
"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana
Comment
-
-
Koliko sam ja informisan, a i cisto logicki gledano, airbag pri toj eksploziji moze da ti slomi cak i vrat ako bi se slucajno tvoja glava nasla gde ne treba.
U tome i jeste fora, da citav sistem radi jedino zajedno sa pojasom- airbag se zato i zove "supplemental restraint", to je DODATAK pojasevima a ne njihova zamena.
Isto kao sto i pojas mora da te zadrzi u sedistu bez da ti dozvoli da se pomeris, buduci da bi u tom slucaju airbag doveo samo do dodatnih povreda.
nikolaf7, stvarno si tvrdoglav covek, to su informacije koje mozes naci u bilo kom uputstvu od auta tj. owners manualu, nema sta da izmisljamo toplu vodu. Ako ne verujes svima nama, ti otvori knjizicu koju si dobio uz auto i lepo procitaj.
Comment
-
-
ne vezem se nikad , jbg nemam naviku a i osecam se ne lagodno kada sam vezan (steze me pojas) .
al malo mi nerealna ova anketa ispda da svi uvek su vezani a kad sam u saobracaju i pogledam oko sebe svaki 5 je mozda vezan , ili su to clanovi foruma narocito disciplinovaniMozda jesi brzi,ali nisi ludji !
Comment
-
-
Originally posted by Bane®Vežem ga kad žurim i kad znam da neću imati gužvu kroz grad (znači kad ću voziti malo brže). Van grada se ne vozim, a u ostalim situacijama (većina) ne vezujem.
A što se bezbednosti tiče, ako država želi to da unapredi kod nas, onda nek zatvore Zastavu, ukinu carinu na nova i polovna kola, asfaltiraju puteve, označe ih i obeleže, nauče ovaj narod pravilu desne strane i kad važe znakovi, a kad semafori, pa onda tek pojas dolazi na red... Mada i onako ti ljudi na vlasti dolaze iz mesta gde još nisu izmislili saobraćajne znakove i semafore, a isto se može reći i za organe reda, pa ih tako potpuno razumem... no držmo se teme...
Vezivanje UVEK!!!Mess with the best, die like the rest!!!
Comment
-
-
Ja vec rekoh da se uvek vezujem!
Prosli petak, lepo vreme, suvo idem kuci posle posla onako malo umoran. Mrak idem nekih 80km/h. Odjednom iskace kuce, ja legnem na kocnicu, refleksno skrenem u desno pa opet od straha i zelje da ga ispravim cimnem levo i okrenem se za 180 stepeni. Kao u filmovima nastavim pravo i udarim u gomilu peska.
Epilog je rame koje me i sada boli (pojas). Mogu da zamislim sta bi se desilo da nisam bio vezan?!
Uvek se vezujte, i u gradu i van grada...
Comment
-
-
Meni je to tako lepo uslo u naviku od kad su poceli da nas "navikavaju"!Otkljucam,sednem,upalim motor, svetla,stavim plocicu(muziku),vezem pojas i krecem. Jedino kad sam bas u zurbi onda prvo krenem pa u voznji ili na prvom semaforu idu vezivanje i muzika. Kao suvozac uvek i odmah! U svakom slucaju smatram da treba vezivati ne zbog njih vec zbog nase sigurnosti. U mozda 5% sudara, ako ne i manje, pojas je doneo vise stete nego koristi. Za to se hvataju upravo ti ljudi koje mrzi da ih stave. Sta je sa 95% slucajeva kada je pojas sprecio katastrofalne posledice ili bi sprecio ali nije stavljen?! Prvo sam pravio stos kad mi neko sedne u kola i ne veze se. Nasmejem se i kazem da svako placa svoje kazne bez obzira sto sam ja vozac. Na taj nacin sam ih podsecao i vezivali su se. Sad ne govorim to, nego kazem da se vezujem zbog sopstvene bezbednosti, verujem u sebe(svoju voznju) i svoja kola ali nikada ne znas koji ce ludak bas na tebe da naleti... Makar isao do prodavnice kolima uvek stavim pojas! Stavljajte pojas i vi i uzivajte u zivotu, nemojte ga provesti u kajanju! Pozdrav
Comment
-
-
Najsmesnije su mi price ma ne vezujem se u gradu samo kad idem na put.......
Moj dobar drugar ima kretensku foru koja me jako nervira i kada god se vozim sa njim popizdim.
On ima na kolima upozorenje kada se ne veze pojas i nikada se u gradu ne vezuje vec ima rezervni metalni deo koji samo ukopca i on ga registruje kao vezan.
Koja je onda uopste svrha automobila koji ima 8 airbag-ova?
Ne razumem ljude koji se vezuju samo da ne bi placali kazne, one fore evo je murija daj mi pojas......bla bla.
A sto je natuznije od svega, suvozaci se nikada ne vezuju a upravo su oni najugrozeniji pri sudaru.
Ljudi, vezite pojas uvek.
Comment
-
Comment