Vezujete li pojas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Veseli
    CBC Veteran
    • 23.09.2005
    • 107
    • Vreoci

Generalno ne može da se otvori pri tako maloj brzini. Senzori ubrzanja mogu da ne reaguju u direktnom sudaru sa stojećim vozilom čak i na 50km/h, ako se deo kretanja prilikom sudara prenese na vertikalnu komponentu tj ako su automobili različitih visina, pa se jedan podvuče pod drugi u sudaru.

Comment

• Gruja
      CBC Senator XXL
      • 09.02.2006
      • 614
      • Bgd
      • Alfa 75 TS

Naravno da mozes (trebas) da imas svoje misljenje!

Ali nikako ne terba da bude nepromenljivo, pogotovu oko stvari koje imaju direktne veze sa tvojom glavom...
      A da raspravljamo ne moramo, mozemo i da blago diskutujemo...

U svakom slucaju, kao sto Veseli rece pri maloj brzini se nece ni otvoriti, u stvari nece ni pri vecoj ako elektronika proceni da je od njega veca steta nego korist... Ipak, decenije i milioni (milijarde?) su ulozene u razvoj istih i njihovo funkcionisanje nije ni malo jednostavna stvar...

Na kraju, drago mi je da bar kad izlazis na otvoren put prikopcas pojas... =]

Pozdrav!
      Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Koliko sam ja informisan, a i cisto logicki gledano, airbag pri toj eksploziji moze da ti slomi cak i vrat ako bi se slucajno tvoja glava nasla gde ne treba.
        U tome i jeste fora, da citav sistem radi jedino zajedno sa pojasom- airbag se zato i zove "supplemental restraint", to je DODATAK pojasevima a ne njihova zamena.
        Isto kao sto i pojas mora da te zadrzi u sedistu bez da ti dozvoli da se pomeris, buduci da bi u tom slucaju airbag doveo samo do dodatnih povreda.

nikolaf7, stvarno si tvrdoglav covek, to su informacije koje mozes naci u bilo kom uputstvu od auta tj. owners manualu, nema sta da izmisljamo toplu vodu. Ako ne verujes svima nama, ti otvori knjizicu koju si dobio uz auto i lepo procitaj.

Comment

• Pop_Djujic
          CBC Član
          • 16.12.2006
          • 73
          • Beograd

ne vezem se nikad , jbg nemam naviku a i osecam se ne lagodno kada sam vezan (steze me pojas) .
          al malo mi nerealna ova anketa ispda da svi uvek su vezani a kad sam u saobracaju i pogledam oko sebe svaki 5 je mozda vezan , ili su to clanovi foruma narocito disciplinovani
          Mozda jesi brzi,ali nisi ludji !

Comment

• Veseli
            CBC Veteran
            • 23.09.2005
            • 107
            • Vreoci

Pojasevi su obavezni zbog niskih osoba dece i sl. Možete da pretpostavite šta se dešava kad pojas ne bi zadržao grudi, a jastuk opalio po glavi.

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

Originally posted by Pop_Djujic
              ...ili su to clanovi foruma narocito disciplinovani

Comment

• Coha_V6 turbo
                CBC Senator
                • 04.06.2007
                • 217
                • Zemun

Trudim se da se uvek setim i vežem pojas. A većinom slučaja kad opomenem suvozača da se veže, tad se i sam setim.

Comment

• Marcus
                  CBC Senator XXL
                  • 19.10.2007
                  • 631
                  • Novi Beograd - B62

Kao vozac se vezujem stalno, navika... a kao suvozac, ne tako cesto...

Comment

• nikolaf7
                    CBC Veteran
                    • 23.12.2007
                    • 181
                    • beograd

Dzabe sam se brinuo - bivsi vlasnik(vidi se da mi je drug ) je izmolio da mu iskljuce upozorenje za pojas na kompjuteru u servisu
                    If God rides a Harley............
                    The Devil rides a Duke!

Comment

• vladimir
                      CBC Član
                      • 21.11.2007
                      • 74
                      • Kovačica

Ne- po gradu a kad idem na duži put, vežem se ali ako stanem negde na pumpi, opet zaboravim sa se vežem.
                      Ej haj baš nas briga, vozamo se na taljiga.

Comment

• sale vti
                        CBC Senator XXL
                        • 05.12.2007
                        • 316
                        • bgd-zemun
                        • ctr

Originally posted by Bane®
                        Vežem ga kad žurim i kad znam da neću imati gužvu kroz grad (znači kad ću voziti malo brže). Van grada se ne vozim, a u ostalim situacijama (većina) ne vezujem.

A što se bezbednosti tiče, ako država želi to da unapredi kod nas, onda nek zatvore Zastavu, ukinu carinu na nova i polovna kola, asfaltiraju puteve, označe ih i obeleže, nauče ovaj narod pravilu desne strane i kad važe znakovi, a kad semafori, pa onda tek pojas dolazi na red... Mada i onako ti ljudi na vlasti dolaze iz mesta gde još nisu izmislili saobraćajne znakove i semafore, a isto se može reći i za organe reda, pa ih tako potpuno razumem... no držmo se teme ...
                        Ako se kandidujes za predsednika ja glasam za tebe!!!

Vezivanje UVEK!!!
                        Mess with the best, die like the rest!!!

Comment

• djukic
                          CBC Senator XXL
                          • 27.03.2005
                          • 2526
                          • Beograd

Ja vec rekoh da se uvek vezujem!
                          Prosli petak, lepo vreme, suvo idem kuci posle posla onako malo umoran. Mrak idem nekih 80km/h. Odjednom iskace kuce, ja legnem na kocnicu, refleksno skrenem u desno pa opet od straha i zelje da ga ispravim cimnem levo i okrenem se za 180 stepeni. Kao u filmovima nastavim pravo i udarim u gomilu peska.
                          Epilog je rame koje me i sada boli (pojas). Mogu da zamislim sta bi se desilo da nisam bio vezan?!
                          Uvek se vezujte, i u gradu i van grada...
                          https://t.me/pump_upp

Comment

• shonsy
                            CBC Senator XXL
                            • 11.05.2007
                            • 1391
                            • London/Beograd
                            • Honda CBR 125R

Meni je to tako lepo uslo u naviku od kad su poceli da nas "navikavaju"! Otkljucam,sednem,upalim motor, svetla,stavim plocicu(muziku),vezem pojas i krecem. Jedino kad sam bas u zurbi onda prvo krenem pa u voznji ili na prvom semaforu idu vezivanje i muzika. Kao suvozac uvek i odmah! U svakom slucaju smatram da treba vezivati ne zbog njih vec zbog nase sigurnosti. U mozda 5% sudara, ako ne i manje, pojas je doneo vise stete nego koristi. Za to se hvataju upravo ti ljudi koje mrzi da ih stave. Sta je sa 95% slucajeva kada je pojas sprecio katastrofalne posledice ili bi sprecio ali nije stavljen?! Prvo sam pravio stos kad mi neko sedne u kola i ne veze se. Nasmejem se i kazem da svako placa svoje kazne bez obzira sto sam ja vozac. Na taj nacin sam ih podsecao i vezivali su se. Sad ne govorim to, nego kazem da se vezujem zbog sopstvene bezbednosti, verujem u sebe(svoju voznju) i svoja kola ali nikada ne znas koji ce ludak bas na tebe da naleti... Makar isao do prodavnice kolima uvek stavim pojas! Stavljajte pojas i vi i uzivajte u zivotu, nemojte ga provesti u kajanju! Pozdrav

Comment

• foRce
                              CBC Senator
                              • 03.11.2005
                              • 213
                              • Novi Beograd
                              • Honda Accord Sport, Rover 600

Najsmesnije su mi price ma ne vezujem se u gradu samo kad idem na put.......
                              Moj dobar drugar ima kretensku foru koja me jako nervira i kada god se vozim sa njim popizdim.
                              On ima na kolima upozorenje kada se ne veze pojas i nikada se u gradu ne vezuje vec ima rezervni metalni deo koji samo ukopca i on ga registruje kao vezan.
                              Koja je onda uopste svrha automobila koji ima 8 airbag-ova?
                              Ne razumem ljude koji se vezuju samo da ne bi placali kazne, one fore evo je murija daj mi pojas......bla bla.
                              A sto je natuznije od svega, suvozaci se nikada ne vezuju a upravo su oni najugrozeniji pri sudaru.
                              Ljudi, vezite pojas uvek.

Comment

• stefanves
                                CBC Senator XXL
                                • 10.12.2006
                                • 1351
                                • BG

Uvek se vezujem, i kao vozac i kao suvozac.Jedino na zadnjoj klupi se ne vezujem(mislim retko to radim.).
                                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

Working...
                                X