Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja
Originally posted by srdjanissan
zna li neko sta je bilo danas u udesu iznad marakane oko pola6,lik sa motorom je udario u mazdu 2 ,zena vozila,sasekla ga verovatno,lik je odleteo do 3ceg drveta u dalj i verovatno udario u njega,sav skrsen,verovatno mrtav lezao je dole u travi.
kaciga jos 30ak metara dalje od njega.
znaci on 30ak m dalje od mazde,zena u soku,vristi,kuka. totalno cudno je izgledalo,automobil i motor su skoro bili presli u drugi smer,da li od siline udarca ili cega...
strelica oznacava smer mazde ,kvadratic je mazda pored motor,crvena mrlja covek, gore kaciga
Koliko sam ja upucen pogino je taj momak!
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
znam tu devojku. Pricao sam sa njom juce, skroz je u soku. Devojka vozi vec 15ak godina i nikada nije imala nikakav sudar ni cukanje. Skroz je ok vozac. Po njenim recima, ukljucivala se u raskrsnicu, stala na mestu gde je trebalo, pogledala sa strane i nikog nije videla, krenula i odjednom je raspalio lik na motoru. Svi airbagovi iskocili, posekotine po licu, lakse povrede. Motorciklista, na zalost, na mestu mrtav. Saucesce porodici. Policija kaze da je vozio oko 130, i da je bio pijan ( koliko, ne znam, al iskreno nije ni bitno). Devojci je receno od strane policije da je jasno sta se desilo i da je covek na motoru kriv i da se ona ne brine, al ipak ona je u totalnom soku jer je covek poginuo. Kad se takve stvari dese nije ni bitno sto nisi kriv, jednostavno ti je tesko. Strasno sta se desava. Istina je da ovaj narod jos uvek nema razvijenu saobracajnu kulturu koja ukljucuje motore, ali iskreno, i motordzije preteruju. Koliko puta sam ih video kako voze 150+, na zadnjem tocku, a evo i primera i da popiju, pa mislim...
Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
kako moze da ne bude kriva,samo olaksavajuca okolnost za nju je ako je on bio pijan...ako ti imas STOP i krenes sa njega a neko te udari,ti si kriv 100001%,njemu zivot oduzet njoj upropascen,nije to nepregledna krivina,nego pravac i 2 trake,ona je morala i mogla da ga vidi
nema niko pravo nikoga da ugrozi,ma koliko on brzo ozio,to nije tvoja stvar i ti da mu sasecas put i teras njega sa prvenstvom da koci-ovo je uopsteno
strasno sto se ovakve stveri dogadjaju ,posle toga vracam se ka slaviji i pre slavije nizbrdica skuter obilazi i direktno hoce da se provuce pored nas,a u svojoj traci doblo ide ka hramu,pored njega auto,pa sta misli ovaj skuterista,zubima da se vata za brisace od dobla...strasno
kad koči,cepa gume i prevrće se!
papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta
Pazi,ako se on kretao tom brzinom koju gore neko navodi(130) onda je prosto i ne moguce videti njega koji tutnji odozdo.
Druga stvar ,ako je udarac kao na slici onda ne moze zena-devojka nikako biti kriva jer je maltane izasla iz raskrsnice. I uvek vazi pravilo da ti na stopu moras stajati ali ako vec uveliko udjes u raskrsnicu i nesmalo je prolazis ,a udari te neko onda ce on biti kriv iz prostog razloga sto je imao vremena da uspori ili stane a nije hteo,mogo....
Nema diskusije da je ovde zena kriva. Ne znam ko su ucesnici ovog nemilog dogadjaja ali ovi sa motorima u 80% slucajeva preteruju....To su prevelike brzine za gradske uslove voznje.Sta da se radi,nazalost svakim danom se sve vise gine a uzroci su uglavnom ALKOHOL,ne znanje ,prevelike brzine...
Evo ga od drugara auto....Naravno decko je bio utreskan za sve pare,jos uvek se ne zna koliko promila ali saznacemo i to. Hvala Bogu pa su svi izasli manje vise celi i citavi. Budalu i Bog cuva!
lik je preterao,i naravno da je veca nezakonska greska njegova,pijan i ekstremno brzo,ali stop je stop i propisi su prpoisi.
steta sto je poginuo,ali i steta sto je upropastio zeni zivot,ne znam sta je bilo gore,videti izgubljenu zenu koja vristi i ne zna gde se nalazi ili njega koji lezi dole i ne mrda se skoro 3 drveta dalje. i uveo bi tahograf i limitere na motore,bato,preko 120 ti ne treba! na stazu pa divljaj
Ne znam da li ovde da napisem, ako je visak, slobodno obrisite... Ovo sa motoristom, podsetilo me na jednu kevinu prijateljicu... Naime ona se ukljucivala iz jednog supermarketa na put koji ima 4 trake (dve za svaki smer) i htela je da predje ove dve posto je isla levo... Posto se osvrnula levo i desno, krenula je i od jednom je spice lik i riba na motoru sa leve strane... Lik je cini mi se poginuo na licu mesta... Kad je izasla policija, bilo je neke price kojom se brzinom kretao motor, vamo tamo ,cifre su isle od 180 do 230km/h na mestu gde je onda bilo kao dozvoljeno 80km/h. Posle par dana na tom izlazu iz supermarketa je osvanuo nov znak STOP. Zena je posle nekog vremena dobila poziv za sud, sve je pocelo, da je motorista isao ogromnom brzinom i da to sve nije bilo dobro obelezeno a zavrsilo se tako da je ona kao prosla pored znaka za stop skoro bez zaustavljanja se ukljucila na put, i da su je ovi na motoru udarili vozeci nekih 90-100km/h... Zena je dobila kaznu od 12 meseci cini mi se (davno se odigrao ovaj dogadjaj, ja mislim pre 7-8 godina pa se nesecam tacno) a odlezala je 6 meseci i dobila uslovno i zamalo su joj oduzeli dete... Inace je moj cale racunao i cini mi se da je ispalo da su oni na motoru presli pri ne znam kojoj brzini na motoru za nesto oko pola sekunde razdaljinu sa koje je nemoguce uopste videti nekoga sa te pozicije pri uklucivanju... A da nekazem da je njen advokat poceo odlicno da je brani na sudu u pocetku dok je kasnije bukvalno prepustio slucaj, njoj savetovao da prizna totalnu krivicu i da trazi da je zatvore na lecenje zbog pretrpljenog soka (bilo je ocigledno da su ga podmitili)... Nisma siguran da li je jos tokom trajanja sudjenja ili na kraju dodat jos i znak da je dozvoljen pravac samo u desno kad izlazite iz supermarketa...
Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."
kako moze da ne bude kriva,samo olaksavajuca okolnost za nju je ako je on bio pijan...ako ti imas STOP i krenes sa njega a neko te udari,ti si kriv 100001%,njemu zivot oduzet njoj upropascen,nije to nepregledna krivina,nego pravac i 2 trake,ona je morala i mogla da ga vidi
nema niko pravo nikoga da ugrozi,ma koliko on brzo ozio,to nije tvoja stvar i ti da mu sasecas put i teras njega sa prvenstvom da koci-ovo je uopsteno
strasno sto se ovakve stveri dogadjaju ,posle toga vracam se ka slaviji i pre slavije nizbrdica skuter obilazi i direktno hoce da se provuce pored nas,a u svojoj traci doblo ide ka hramu,pored njega auto,pa sta misli ovaj skuterista,zubima da se vata za brisace od dobla...strasno
Dakle ovako. Mesto na kom se ukljucivala je raskrsnica one ulice koja ide od Gemaxa, i bulevara oslobodjenja ( JNA ). Presla je dve trake koje vode na gore i stala izmedju dva ostrva ne bi li pogledala na desno da li ima nekoga. Znaci nema znak stop, ali nije ni bitno jer je duzna da stane. Ako prolazis tuda, zapazices da tu ustvari i krece dugacka krivina na desno, sto automatski smanjuje mogucnost da vidis vozace koji dolaze odzgo. Kad je pogledala, nije nikoga videla, dakle to parce puta od recimo +-300 ( nije ni bitno koliko ) metara je bilo cisto. E sad, ako se motor zaista kretao brzinom od 130 km/h ( a policija kaze da jeste ), ona ga verovatno nije ni videla jer je bio u krivini, tj. van njenog vidnog polja, te nije ni kriva. Zbog toga je brzina na tom delu ogranicena na 60 ili cak i manje, jer je zaista nezgodno mesto. Tako da bih te molio da ne donosis prerane zakljucke na oslovu polovicnih informacija. Na kraju krajeva, nadlezni organi su dali svoj zakljucak bez ikakve sumnje, jer je po njihovim recima " situacija ocigledna ". Zaista mi je zao coveka, ali mi je zao i nje sto je ni kriva ni duzna odgovorna za smrt coveka, i mora da se nosi sa tim ceo zivot.
Henry Ford used to doff his hat when he saw an Alfa Romeo pass by!
lik je preterao,i naravno da je veca nezakonska greska njegova,pijan i ekstremno brzo,ali stop je stop i propisi su prpoisi.
steta sto je poginuo,ali i steta sto je upropastio zeni zivot,ne znam sta je bilo gore,videti izgubljenu zenu koja vristi i ne zna gde se nalazi ili njega koji lezi dole i ne mrda se skoro 3 drveta dalje. i uveo bi tahograf i limitere na motore,bato,preko 120 ti ne treba! na stazu pa divljaj
Pa po slici koja postoji na predhodnoj strani ona UOPSTE nije ni najmanje kriva. Ona je jos malo pa izasla iz raskrsnice. Vozilo koje je uslo u raskrsnicu u nekoj odredjenoj meri ne moze biti uzrok udesa vec ono vozilo koje nije prilagodilo brzinu kretanje itd.da se sad ne pravim pametan ali ovo je 100% tako.
U ostalom o cemu mi pricamo,covek je bio pijan i eto....da je bio trezan verovatno ne bi iso toliko ili bi je obiso ili ne bi ni krenuo tim putem....
brzina na tom delu je ograničana ako se ne varam na 80,bilo je u emisiji o novom zakonu,bas su taj primer naveli ka fonu je po pravilu 80(rekli su od marakane do znaka 40 pre fona)...on nije vozio po sredini ostrva pa je udario nju,udario ju je iz leve trake-svoje trake i da ju je udario u zadnji deo ona je kriva svejedno,shvatite to.Ne znam u zakonu ako si pijan da li si automatski ti kriv. silina udarca je ogromna,sudeci po daljini gde je on pao i kaciga,a i po tome sto je auto pomereno.
Nemas i pravo da udjes u raskrsnicu dok se ne uveris da nema nikoga,a ocigledno je bilo.
znaci ja na pravcu ,na putu za motorna vozila vozim 100-120 ili nebitno koliko i neko hoce da prodje u suprotan smer sa zemljanog puta ili ima stop i zveknem ga ,ja sam kriv,ne bih rekao.
Ako si ti prosao stop i ovaj se ispred tebe vrati u rikverc i udari te,ti si kriv!Moj otac imao slicnu situaciju ,bio samo pucanje branika,saobracajci su mu doslovno rekli tako.Bez obzira sto je ovaj bezrazloga stao u raskrsnici i sto je razgovarao telefonom. stop je stop
postavicu snimak kada sam se vracao odozgo,mozda se nesto i vidi
lose se vidi,a i nece da ga postavi ovde,mrzi me da ga stavljam na tube,evo screenshot ,kao da je on nju hteo da obidje i eskivira sa leve strane,a i ona njega da ubrza i da prodje iza nje
Originally posted by YUgisa
Ne znam da li ovde da napisem, ako je visak, slobodno obrisite... Ovo sa motoristom, podsetilo me na jednu kevinu prijateljicu... Naime ona se ukljucivala iz jednog supermarketa na put koji ima 4 trake (dve za svaki smer) i htela je da predje ove dve posto je isla levo... Posto se osvrnula levo i desno, krenula je i od jednom je spice lik i riba na motoru sa leve strane... Lik je cini mi se poginuo na licu mesta... Kad je izasla policija, bilo je neke price kojom se brzinom kretao motor, vamo tamo ,cifre su isle od 180 do 230km/h na mestu gde je onda bilo kao dozvoljeno 80km/h. Posle par dana na tom izlazu iz supermarketa je osvanuo nov znak STOP. Zena je posle nekog vremena dobila poziv za sud, sve je pocelo, da je motorista isao ogromnom brzinom i da to sve nije bilo dobro obelezeno a zavrsilo se tako da je ona kao prosla pored znaka za stop skoro bez zaustavljanja se ukljucila na put, i da su je ovi na motoru udarili vozeci nekih 90-100km/h... Zena je dobila kaznu od 12 meseci cini mi se (davno se odigrao ovaj dogadjaj, ja mislim pre 7-8 godina pa se nesecam tacno) a odlezala je 6 meseci i dobila uslovno i zamalo su joj oduzeli dete... Inace je moj cale racunao i cini mi se da je ispalo da su oni na motoru presli pri ne znam kojoj brzini na motoru za nesto oko pola sekunde razdaljinu sa koje je nemoguce uopste videti nekoga sa te pozicije pri uklucivanju... A da nekazem da je njen advokat poceo odlicno da je brani na sudu u pocetku dok je kasnije bukvalno prepustio slucaj, njoj savetovao da prizna totalnu krivicu i da trazi da je zatvore na lecenje zbog pretrpljenog soka (bilo je ocigledno da su ga podmitili)... Nisma siguran da li je jos tokom trajanja sudjenja ili na kraju dodat jos i znak da je dozvoljen pravac samo u desno kad izlazite iz supermarketa...
Bez ljutnje, ali prica deluje previse nabudzeno iz prostog razloga sto ne vidim zasto bi neko toliko potezao veze kad je motorista poginuo. Mislim - sta bilo ko moze da ima od toga?
Sto se tice ove nesrece mogu samo da kazem da sam previse puta bio u iskusenju da upotrebim "francuzera" na necijoj kacigi, a cisto sumnjam da bih ga opametio... :-/
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Delija - mozda deluje nabudzena prica, ali ima zaista takvih slucajeva....
U Kacu je bio slican slucaj - lik je skretao sa VW Polo sa glavnog puta u ulicu levo.... Dao normalno zmigavac, pogledao napred i u retrovizor i krenuo da skrece... U trenutku skretanja nailazi motor sa jako velikom brzinom (procenjuju na min. 150) koji pokusava da zaobidje kolonu od 2-3 auta sto se stvorila da bi ovaj skrenuo, i udara u vrata od Pola... Vozac motora polece, i udara u obliznji saobracajni znak i ostaje na licu mesta mrtav... A sada se na sudu tera prica da je taj sa Polom kriv za smrt......
Comment