Re: U cemu sedimo? Slike posle udesa pre demontiranja
bilo je nekoliko automobila u koloni, Ivan je bio pozadi, zasto nas je sve obisao s tolikom brzinom ne znam... da hitne nije bilo vise od 20 min, da decko je svo vreme disao imao puls i da su dosli ranije mozda bi imao vece sanse.. odmah su jedna kola otisla do vma i sta su rekli?? nemamo vozaca tako da smo samo prijemno odeljenje.. evo gospodjo ja cu da vas odvezem, ne ne nek ga hitna doveze.. !!!!!!!!!!!!!!
Toyota je mozak
Aston Martin je lice
Kadilak je stomak
Alfa Romeo je srce i dusa...
Ma, kakvi. Mi nesto govorimo za policiju, a pojedini zdravstveni radnici su 50 puta veca stoka. Nemaju emocija ni malo, na sve su oguglali i uvek im je svejedno. Ovo je bar 5-6 put u zadnje dve godine da cujem da nisu stigli na vreme na mesto udesa, i da su debelo kasnili. Njihova svrha nije da spasavaju ljudske zivote, vec iskljucivo njihova volja! Sramota...
Bio jednom slucaj da sam se vozio busom po NS i u jednom trenutku neki deda sto je stajao pored mene pao je odjednom i ne pomice se... I sada tu umesto da narod iz busa pridje da pomogne, samo vidim odjednom rupu pozadi - tj vecina se nagurala u drugi deo busa, a u delu gde je deda pao stojimo ja i mozda 2 coveka.... Pipamo coveku puls, osetimo jako slab ... Zovem hitnu, objasnjavam sta se desilo, a tek ce ta iz hitne sa kojom pricam "A jel moramo bas dolaziti? Znate, desila se saobracajka, ima jedno dete povredjeno, pa je ekipa otisla tamo ..." Kao da samo jedna kola hitne pomoci ima u gradu koji ima skoro 300 hiljada stanovnika... I na kraju kada su dosli, deda je nekako dosao svesti... Kad su ovi osuli paljbu po nama kako oni imaju previse posla, da narod zove za svakojake gluposti, no comment Sorry za offtopic, ali ovo je dokaz kolika su stoka iz hitne....
Jooj tuga hebote... POSEREM se na ovu usranu zemlju...I jos kukaju kako imaju male plate? Pa ja bi im spustio na minimalac! Sede po ceo dan, zevaju za 30.000-35.000din, a ja znam ljude koji se lome po ceo dan za usranih 20.000din pa rade bolje od njih... Ko zna sta su oni radili 20min...Verovatno su prvo dovrsili kafu pa onda krenuli? Mnogo sam se iznervirao...
Uz dužno poštovanje svima ali počeli ste da generalizujete stvari a nemate jasnu sliku o specifičnosti profesije koju pljujete.
U pitanju su pojedinci koji se izdvajaju sa svojom neprofesionalnošću i, ako već hoćete, neljudskošću.
Ja samo znam da voze pijani. Ti, iz hitne. Narokaju se kao nenormalni, pa tek onda za volan. To mi pricao drug sto je sluzio civilno u urgentnoj.
Toliko o relevantnosti...
A, druze, ja bih rekao da je velika vecina. Razmisli dobro kod koliko lekara si bio i kako i koliko puta su te od*ebali u zivotu...
Prijatelj mi radi kao vozač u hitnoj, koliko je samo puta rizikovao svoj život, žureći da što pre stigne do unesrećenih i da iste preveze do odgovarajuće zdravstvene ustanove. Koliko puta je neki narkoman ili alkos podivljao i počeo da tuče sestru nazad u kombiju dok ga voze...Nikad nije gledao koga vozi nego da što pre stigne...
Inače, radim 10 godina na odeljenju int. nege jedne bolnice kao viši fizioterapeut i apsolutno znam o čemu pričam.
Vaša ogorčenost je na mestu, ali mora biti vezana za pojedinca a ne za celokupnu službu.
Vetjina ljudi u Hitnoj su vrlo korektni.To shto ih pljujete nije u redu.tako pljuju i vatrogasce.
jebiga.. tamo gde oni dodju svima je hitno.
ja znam mnoge Magarce koji nerade nista po ceo dan i kuckaju po tastaturi za 50-60 000 din. njih niko nepljuje,jer ih niko nevidi,nikom nisu potrebni.
vazno je da su uveli pravilo u svim drzavnim sluzbama,koliiko imash shkole tolika ti plata. A to shto ljudi kupuju lazhne fakultete za po 3-4000 evra,a onda sede i nista nerade za 50 000din. a oni koji nemaju rade ko konji za 30 000 i josh ih pljuje ko stigne.
ja sam taj dan proshao ibarskom magistralom ka Stepojevcu. proshlo je 4-5 motora ogromnom brzinom ka beogradu,neznam dali je to ta grupa,ali je otprilike u to vreme bilo.kriminal je opsti kako ljudi voze.
za sve je u ovoj drzavi krivo "paragvajsko" sudstvo,pa policija pa redom dalje.
Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Zao mi je decka
U toj istoj ulici je pre 10 godina i moj drug poginuo pri udaru u banderu.
A na tom istom mestu, na banderama u tupoj krivini posle ostrva, ginuli su uglavnom mladi jurcajuci. Neke od njih sam poznavao.
A broj automobila koji se zabio u ogradu ili bandere bez velikih posledica se ne moze izbrojati.
Mesto je zeznuto ako se brzo vozi, jer su i pre i posle pravolinijski pravci, deonica kod stare okretnice deluje kao pravac, a ustvari su 3 blaga zavoja, izlazak u pravcu grada je najgori jer u slucaju da preticete ili ako na cosku stoje kontejneri/automobili kao sto najcesce stoje, krivina postaje jos ostrija i bas tu se gubi kontrola u velikoj brzini.
Uz to ne vidite ko vam dolazi u susret, kako je ulica siroka iz kontra smera vas moze iznenaditi neko ko je krenuo u preticanje, jer svi preticu kod ostrva.
Strasno je sto je momak cekao hitnu pomoc 20 minuta, a nalazio se na samo par stotina metara od VMA, ortopedije na Banjici i bolnice Dragisa Misovic.
U takvim slucajevima ako mozete pozovite i vatrogasce, njihovo vreme reakcije je mnogo krace od hitne pomoci, a znaju da ukazu prvu pomoc.
A, iako je protiv uputstava da sam blizu urgentnog ili VMA (sluzba hitne pomoci je dezurna 24h i prima civile), a pitanje je zivota ili smrti, iskoristio bih bilo koji auto kao prevoz. Jer hitna pomoc moze doci za minut ali i za pola sata zavisno od situacije i postojecih intervencija.
...
Pre oko mesec dana sam bio na krovu VMA oko 11 uvece i kao na dlanu gledao kako se ekipa poteze ispred poligona. Prepoznao sam i neke automobile sa foruma. Bilo je dosta saobracaja i ono je bilo maltertiranje obicnih vozaca. Iako je kratka relacija i nisu ekstremne brzine, isecanje i koriscenje ostalih automobila kao zastavica u skijanju je glupa zajebacija.
Posebno je interesantno kada gledate sa krova tu situaciju i vidite okruzenje, a to je kvart pun vojske, policije i objekata bezbednosnih sluzbi.
Comment