Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Azbest
    CBC Član
    • 28.04.2008
    • 34
    • Tarnow

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

Originally posted by vujke
    Gde se sve ovo desava (grad)?
    U Mladenovcu.

Comment

• siny
      CBC Početnik
      • 05.01.2009
      • 2
      • Planeta Zemlja

Evo i moje situacije: desilo mi se već nekoliko puta da me zaustave na izlasku iz Srbobrana prema Bečeju, i kažu da sam vozio brže nego što se sme i da je tamo ograničenje 40 a ja sam kao išao 50 (a u stvari sam išao bar 55 jer smatram da je ograničenje 60, koliko je inače u celom mestu). "Oni" kažu: "imaš znak pre 800 metara koji kaže da je ograničenje 40 u trajanju od 800 m", a ja kažem "a šta ako sam ja izašao na put iz neke od poprečnih ulica kojih ima bar 4-5, a posle kojih nije ponovljen znak ograničenja brzine? A i 50 metara dalje stoji znak za kraj naseljenog mesta i prestanak ograničenja na 60km/h (slikao sam ga)". Onda ONI kažu "nema to veze, plati ili da pišemo", ja kažem da pišu ali da se ja ne slažem sa napisanim, odem kod sudije za prekršaje, ispričam ovu priču i posle nekoliko meseci mi stigne rešenje da sam kriv, a da sam navode iz odbrane izneo "samo zato da bih se odbranio!?!?!?!". Ja se onda žalim, a pred kraj 2008 mi policajac donosi rešenje (napisano novembra 2007, znači pre više od godinu dana!!!) da se žalba odbija...
      Ko je sad tu blesav? I kako ja da znam da je ograničenje 40 ako od raskrsnice gde sam se uključio na put, pa do mesta gde su me zaustavili nema nikakvog znaka?

Inače, prvi put je to bilo u februaru 2006, a drugi put opet u februaru 2007, što valjda znači da je prvi postupak zastareo, a i drugi će za par dana. Ili se možda varam? Oni datumi od gore se odnose na prvi put.

Sve u svemu, sad obično usporim na tom mestu, jer znam da me čekaju, a nemam baš vremena za gnjavljenje sa njima, ali bih baš voleo da dobijem još neko mišljenje: da li postoji osnov da ja njih tužim zbog nepravilnog rada ili tako nečeg, pošto često idem tuda pa mi je gnjavaža i da vozim 40 po praznom putu?

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

U Srbiji nema osnova zato sto svaki vozac mora biti vidovit. Lepo srocis zalbu da si se ukljucio na glavni put sa sporednog puta (navedes lepo sve detalje sa nazivima ulica kojima si se kretao). Navedes da od tog raskrsca pa do mesta zaustavljanja o strane korumpirane barabe (saobracajca) nije bilo nikakvog znaka ogranicenja brzine te da si se samim time rukovodio opstim ogranicenjem od 60km/h u naseljenom mestu...

Slicnu situaciju imao sam kod mene na Novom Beogradu. Ukljucivao sam se na glavni bulevar s parkinga kod meka (Bulevar Mihajla Pupina). Posto nema nikakvog znaka skrenuo sam po propisima u levu traku i ukljucio zmigavac da bi se prestrojio u srednju traku. U tom trenutku zaustavlja me KP (korumpirana baraba) i kaze ZUTA TRAKA. Naravno da je video odakle sam se ukljucio i naravno da se drugacije nije ni moguce ukljuciti, ali KP lepo rece daj 1000din ili da ti pisem prijavu a to ce da te kosta 3000din minimum. Tu sam mu rekao da pise prijavu i KP to i ucini. Samo sam zahtevao da u zapisnik udje da sam se ukljucio nekih 20tak metara ranije u Bulevar. KP je to uredno napisao i naravno kada sam dosao do sudije i izlozio mu moje vidjenje situacije, imao sam srece jer je sudija bio dovoljno razuman da me oslobodi. Obrazlozenje je bilo da saobracajnim znakom nisam obavesten o postojanju zute trake na raskrsnici.
        https://t.me/pump_upp

Comment

• DovlaK
          CBC Senator XXL
          • 24.07.2008
          • 560
          • Beograd

Tako je s tim što je policajac ipak bio u pravu jer se žuta traka ne koristi kao prva za skretanje ukoliko nisi taksi ili bus... e sad to što nema znaka ili nije bilo fino ocrtano to je samo olakšavajuća okolnost po kojoj te je sudija oslobodio, ali policajac je u ovom slučaju bio u pravu
          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

ja dolazim u raskrsnicu na kojoj nema nikakvih znakova, upozorenja, znakova obaveze... Klasicna raskrsnica glavnog i sporednog puta. Po pravilima ja MORAM da skrenem u desnu traku. Sve ostalo je krsenje zakona. Ako zele da regulisu zutu traku u tom slucaju moraju da postave adekvatan znak koji zabranjuju skretanje direktno desnu traku...

U saobracaju se primenjuju opsta pravila (desna strana i slicno) osim ukoliko nije saobracajnim znakom, sluzbenim licem ili crtanjem na kolovozu drugacije naredjeno.

Na svakoj raskrsnici dozvoljeno je polukruzno okretanje, osim ako ne postoji znak koji to zabranjuje...

Naravno nikada u zakonu nece postojati clan koji predvidja vidovitost vozaca ...
            https://t.me/pump_upp

Comment

• Williams
              CBC Senator XXL
              • 07.02.2006
              • 556
              • Beograd- Cerak

Koja je sankcija predvidjena za voznju zaustavnom trakom na autoputu? Zaustavili su me kilometar posle u Omladinskih Brigada, nesto zapisali u svoj blok i vratili mi dokumenta. Naravno prijava je stigla u rekordnom roku, verovatno su ubrzali proces zbog Univerzijade ili ovog novog zakona.

Comment

• Pekar
                CBC Član
                • 15.11.2007
                • 95
                • Beograd

mislim da isto kao i preticanje na punoj liniji.

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

Juce bejah po pozivu kod organa za prekrsaje zbog prolaza kroz crveno. Da vas ne zamaram detaljima, uglavnom ja ubedim g-dju sudiju da je bus ispred mene toliko visok da ja semafor nisam ni video. Zena bila raspolozena i kaze mi da cu dobiti 5000 na 3 rate , posto nikad nisam kaznjavan. Proverim, kazna za to je 5-25000 + letenje dozvole itd. , pa ukapiram da sam dobro prosao.
                  Nisam siguran da li se MUP automatski zali na svaku presudu koja nije maximalna? Ako je tako , da li da se i ja odmah zalim, pa da probam da amortizujem tu MUP-ovsku zalbu? Ili da dignem ruke i da cekam?

Prosto nemam iskustva (sta da radim kad sam savestan vozac ) , pa nije lose da me neko pametniji savetuje.

pozdrav
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by deki-ascona
                    Nisam siguran da li se MUP automatski zali na svaku presudu koja nije maximalna?
                    nema automatizma za zalbe, od slucaja do slucaja
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Jučer sam dobio obaveštenje o zastarevanju slučaja, prošlo dve godine i sve se odbacuje, SUP plaća troškove ...

Samo treba biti uporan...
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• banebg81
                        CBC Veteran
                        • 26.06.2008
                        • 195
                        • Beograd

Imam pitanje za sve koji prate temu.

Da li je nekad, nekome se dogodilo da mu REGULARNO (ne govorim o vezama i sl) sudija ne oduzme dozvolu za vožnju u alkoholisanom stanju ? Konkretno, imao sam 0,97 promila, nije malo, mogao sam da hodam po crti i isto se tako slažem da je to ne moralno, bez potrebno itd.
                        Nisam imao NIKAKVIH saobraćajnih prekršaja u zadnje 3 godine.

Pozdrav
                        hvala na odgovoru

Comment

• DovlaK
                          CBC Senator XXL
                          • 24.07.2008
                          • 560
                          • Beograd

Pa oduzimanje dozvole je po propisu obavezno, ali sudija može da ti je ne oduzme usled nekih objektivnih razloga (radiš kao vozač u nekoj firmi i na taj način zarađuješ kintu kojom ćeš platiti kaznu), ali te zato cepi za uslovnu od minimum godinu-dve i ne smeš napraviti ni najmanje prekršaj za to vreme...
                          Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• shvexoman
                            CBC Član
                            • 03.04.2009
                            • 57
                            • Smederevo

Originally posted by banebg81
                            Imam pitanje za sve koji prate temu.

Da li je nekad, nekome se dogodilo da mu REGULARNO (ne govorim o vezama i sl) sudija ne oduzme dozvolu za vožnju u alkoholisanom stanju ? Konkretno, imao sam 0,97 promila, nije malo, mogao sam da hodam po crti i isto se tako slažem da je to ne moralno, bez potrebno itd.
                            Nisam imao NIKAKVIH saobraćajnih prekršaja u zadnje 3 godine.

Pozdrav
                            hvala na odgovoru

za 0,97 ode dozvola u svakom slucaju ako ces Regularno

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Juce, prepodne, na kucnu adresu dosli policajci sa pozivom za stranku, na kojoj podebljano stoji SLEDI PRIVODJENJE. Stranka sam ja, al sam bio na poslu. Da napomenem da nikakav poziv ni resenje nisam dobio, a da se nisam odazvao. Upotrebio sam neki kontakt u prekrsajnom sudu i dobio broj predmeta (sve telefonom), poziv na broj, iznos od 3000 + 300 za neke penale. Uplatio sam odmah popodne sve, odneo u sud, oni uredno overili.

Sta mene muci : nemam pojma sta sam platio !!! Pitam , oni kazu da sam sigurno dobio i poziv i resenje, a to sto se nisam odazvao to je moj problem. Da napomenem da od rodjenja zivim na istoj adresi, nisam menjao drzavljanstvo ni pol ( ) , osim bracnog statusa sam ista osoba od 1969. Moram da sacekam neodredjeno vreme za zahtev za izdavanje kopije resenja zbog reorganizacije suda (fale referenti, nagomilani slucajevi, blabla...). Najvise mrzim onu recenicu "dodjite sledece nedelje, interesujte se !!!"

Kako je moguce da sud na osnovu broja predmeta da policiji nalog za privodjenje, a za mene taj isti predmet ne postoji ?

Posto je doslovce NEMOGUCE da je pozivar ili postar dolazio , a da nikog nije bilo kuci, jel onda moguce da je u pitanju necija greska (koju sam inace platio da ne bih bio priveden) ?

Mogli su tako da mi nakace 150.000, koje bih morao da platim jer bi me inace priveli....
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• kuzmar
                                Moderator
                                • 18.12.2009
                                • 783
                                • Lazarevac
                                • Pezo 207 1.6 HDI

Imao sam i ja slicno iskustvo pre 10-ak godina. Imao sam udes, manja steta itd. i posle cele procedura koja je potrajala jedan dan mi stize poziv na odsluzenje zatvorske kazne zbog neplacene kazne. Odem u sud pitam o cemu se radi. Kazu to je za taj prekrsaj. OK dobio sam ja resenje davno ali nigde nije pisao rok za placanje ili broj racuna. Kaze trebao si da se interesujes> OK, a zasto u uglu pise V pokusaj, kaze to je V pokusaj urucenja putem poste. I ja tu ostanem bez teksta posto mi je komsija postar za to podrucje i nikada nijednu od prethodne 4 posiljke nije imao za mene.

Trazim da vidim ko je potpisao prethodne, ona mi kaze nema problema ali nam donesi koji su brojevi posiljki, trt-mrt i ispadoh zamalo kriv sto nisam svaki dana svracao u sud da vidim ima li sta za mene posto bih tako sigurno primio posiljku.

A to sta je pisalo u resenju je smejurija ziva.

P.S

Sve je g-dja sudinica razumela kada sam joj pricao kako je doslo do udesa ali me je na kraju pitala kolika mi je plata.
                                www.paluba.info

Comment

Working...
                                X