Prekrsaj, prijava, zalba

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • muamua
    CBC Veteran
    • 25.02.2006
    • 194
    • muamua

Re: Prekrsaj, prijava, zalba

moju drugaricu zaustavili policajci kako sa jos par vozila obilazi autobus preko pune koji je stajao na stanici...ja je posavetovao da kaze da je bila u sredini te kolonee i da autobus nije dao znak da je na stanici,vec da e njoj delovalo da je bus u kvaru i da je krenula da ga obilazi kao i svi drugi...e sad poziv kod sudije isprica ona tako....sledeci poziv....nijedan od vozaca nije bio prvi u koloni nego su svi krenuli za drugim kao vozilom po njihovim izjavama,dalje od njih 5oro jedan je rekao da je bus imao sva cetri migavca,njih dvoje da je bio bez migavaca i dvoje da je drzao desni migavac...STA CE BITI DALJE SAZNACU...simpa situacija...
    ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• muamua
      CBC Veteran
      • 25.02.2006
      • 194
      • muamua

vidim da se ovde pise o potpisivanju zapisnika i bla bla....ja sam za to da postoji opcija potpisivanja SLAZEM SE I NE SLAZEM SE....i zasto AKO SE NE SLAZEM....tu nema sanse da naprave neku manipulaciju kao sa mojih 1,44 u krvi....ili drugih akcija...upisem te u svesku ili sve je OK...a poslee stize prijava....ja sam i za varijantu kada je rutinska kontrola...sta ja znam kad on uzme moju dozvolu i licnu kartu sta on radi tamo da li mi nesto podvaljuje...ovako prilikom kontrole neka mi da neku potvrdu da je sve OK i dovidzenja....rok vazenja potvrde 3 meseca csto da se ne gomilaju
      ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• artichoka
        CBC Veteran
        • 14.05.2005
        • 141
        • Beograd
        • Peugeot 205XS

Pricala sa advokatom, pa da prenesem, mozda nekom zatreba...

Rekao je da slobodno iskuliram sad i da ne podignem resenje, odem mirno na more i da sacekam da mi stigne drugi - treci put pa da podignem kad mi bude odgovaralo da budem bez dozvole ta 3 meseca (pretpostavljam da je takva presuda). U slucaju da presuda stigne ponovo tokom leta kad mi ne odgovara, da moji postaru kazu da nisam tu npr do kraja avgusta da on to ispise tamo u toj povratnici ili kako vec.

Sto se zalbi tice nemam osnova tj tesko da bi je uvazili sta god da napisem i jedino mogu da pisem zalbe ako hocu da dobijem na vremenu, tj ako hocu da odugovlacim do zastarevanja. Pa ko voli da se davi moze da pokusa

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

sve to zastareva posle dve godine. samo je pitanje ko je spreman da se cima te dve godine.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Vocko
            CBC Senator XXL
            • 25.04.2005
            • 4556
            • nBGd

Po novom nema zastarevanja?

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Naravno da ima.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• Damir_K
                CBC Član
                • 26.03.2009
                • 83
                • Beograd

Originally posted by Vocko
                Po novom nema zastarevanja?
                Po cemu "novom" nema zastarevanja?

Zakon o prekrsajima je iz 89, sa svojim mnogobrojnim izmenama i dopunama do danas, mislim da je poslednja iz decembra 2009. godine.
                Ne mogu isceznitu pravni instituti kao sto su apsolutna i relativna zastarelost, zastarelost gonjenja po prekrsaju i sl...

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Mislilo se na ZOBS - lakse mi da kazem da ima, nego da objasnjavam da se to uopste ne regulise ZOBS-om nego drugim Zakonom...

Comment

• manjana
                    CBC Početnik
                    • 28.07.2010
                    • 3
                    • Beograd

Treba mi savet.Prosle godine u septembru zaustavili me zbog prekoracenja brzine.Vozila sam 104 na mestu gde je ogranicenje 60,navodno u naseljenom mestu.Naravno,uhvatili su me rucnim radarom kod samog znaka ogranicenja,iz pravca Novog Sada kod nadvoznjaka iznad Batajnice.Pita me smrad da li imam para da mi ne pise prijavu,a ja mu kazem da nemam.Sve i da sam imala,ne bih mu dala. Uzme mi dokumenta,odnese drugom smradu u auto...ja sedim u svom. Taj drugi mi vraca dozvolu i kaze da obratim paznju na brzinu.Nista mi nisu dali ni da procitam,ni da potpisem i ja skontala da mi nista nisu ni pisali...kreten.
                    Kad,medjutim,stigne mi danas poziv za okrivljenog da se dana tog i tog javim u Prekrsajni sud u zgradi opstine RAKOVICA!
                    E,sad,sta ja da radim? Da li da se trudna tada zaputim u sud,sa dijagnozom preteceg pobacaja i negiram gore navedeni nemili dogadjaj,srpski receno,da kazem da smradovi lazu, ili da se javim da sam zbog dijagnoze sprecena da dodjem? Hoce li doneti resenje bez mene na sudu? Pa da se onda zalim na to resenje? Pomagajte! Prvi mi je prekrsaj,glup,znam da stalno stoje na tom mestu!

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Tada je na snazi bio stari ZOBS, pa se i sudi po njemu.

Zovnes Sud, zamolis da te informisu na koga i kako da naslovis svoj dopis njima vezano za taj i taj predmet, sednes i lepo napises - primila vas poziv dana tog i tog, zbog trudnoce po preporuci lekara (prilozi neki od papira sa lekarskog pregleda) nisam u stanju da licno prisustvujem zakazanog datuma, molim odlaganje izjasnjavanja o krivici do tada i tada. Ili umesto odlaganja kazes da si sprecena da dodjes takodje zbog trudnoce, ali kazes da se ne slazes sa navodima u prijavi jer ti nikakva prijava tada nije ni urucena niti kopija zapisnika o ucinjenom prekrsaju, niti ti je predocen ikakav dokaz, i trazis da se pozove doticni OSL u svojstvu svedoka i da da svoju izjavu o ucinjenom prekrsaju, a ti ces se naknadno izjasniti o krivici u odlozenom terminu. Dopis posaljes preporucenom postom sa dostavnicom, odnosno dokazom da si dopis poslala u propisanom roku i da ne mogu da kazu da ga nisu primili.

Nece doneti resenje bez tebe na Sudu ako im se pismeno i na vreme obratis, i velika je verovatnoca da ce samo na osnovu tvog zahteva za odlaganje, uz prilozenu dokumentaciju o rizicnoj trudnoci, odloziti predmet do ko zna kad. A kad i ako dodje ponovo, o tom potom.

Comment

• manjana
                        CBC Početnik
                        • 28.07.2010
                        • 3
                        • Beograd

Ok,hvala. Isla bih i priznala,bas me briga,nego me nervira sto su to tako kvarno uradili,sto nisam ni znala da su napisali prijavu.

Comment

• 206
                          • 09.12.2004
                          • 9548
                          • Beograd
                          • 206

Nema potrebe ni da ides ni da priznajes bilo sta, nema od toga nista.

Comment

• manjana
                            CBC Početnik
                            • 28.07.2010
                            • 3
                            • Beograd

Mislis da mogu da prodjem bez kazne?

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Naravno.
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Damir_K
                                CBC Član
                                • 26.03.2009
                                • 83
                                • Beograd

Postoji mogucnost da prodjes bez kazne, ali samo ako na vreme preduzmes odredjene radnje na taj nacin sto ces, kako je 206 rekao, u predvidjenom roku podneti izjavu u kojoj osporavas tacnost utvrdjenog cinjenicnog stanja (sto ce malo teze ici jer su te upucali), ili das iskaz o nekim drugim nepravilnostima u vezi navodnog prekrsaja.
                                Ukoliko se ne pojavis ili prekrsajnom sudu ne dostavis svoju izjavu, sud moze doneti resenje i u tvom odsustvu.

Comment

Working...
                                X