Ja inace potpuno podrzavam tvoju odluku da kupis NOV auto.
Opel Astra Classic II ili Dacia Sandero?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Originally posted by Kole77Upravo prelistavam novi sat plus i moram priznati da sam malo razocaran,testirali su sandera i jedna,po meni bitna , stavka mi je zapala za oko. Naime zaustavni put pri 100km/h iznosi 46 metara! Mislim nije ni astra tu sampion sa nekih 43-44 metra ali ipak...
I pise ovako:
Sandero 1.6 mpi 87ks, gume 185/65 R15 na obe osovine, ABS, put kocenja: 100-0kmh 43m, 130-0kmh 72m, tezina auta: 1115kg. (njihova ukupna ocjena auta 13,2/20)
Sandero 1.4 mpi 75ks, gume 186/65 R15 na obe osovine, ABS, put kocenja: 100-o kmh 42m, 130-0kmh 71m, tezina auta: 1060kg. (njihova ukupna ocjena tog modela 12,2/20)
Usporedili su moguce konkurente Sandera i njihovi rezultati kocenja iznose:
Novi Twingo 1.2 base, 930kg, 165/65 R14, ABS, 100-0 40m, 130-0 67m
Logan 1.4 mpi base, 1050kg, 185/65 R15, ABS, 100-0 44m, 130-0 71m
2004 Clio 2 1.2 16v (polovan), 977kg, 175/65 R14, 100-0 45m, 130-0 76m
2003 Peugeot 307 1.4 16v (polovan), 1165kg, 195/65 R15, ABS, 100-0 42m, 130-0 70m
Svi testovi po ISO 9001 standardu. Nekako su mi ova mjerenja pouzdanija od bilo kojeg mjerenja na "ovim" prostorima, premda niko tu ne moze biti siguran da ce auto zakociti za 41m npr. svugdje i uvijek, ima tu jos faktor osim konstrukcije kocionog sistema, atmosferski uslovi, podloga...itd.
http://automobile-magazine.fr/media/gal ... ia_sandero
Comment
-
-
zagledjivao sam jednog plavog sandera pre neki dan i zapazio sledece:
deluje mnooogo vece nego sto sam imao utisak na slikama, otprilike kao logan sa ****tom;
nisu mu uboli dizajn u potpunosti, nekako je s_patkan =]
ovo je moje misljenje!
Comment
-
-
Porodicni Z10, i Astra Clasic, iako su novi takodje malko vuku ustranu, ali posto je to neznatno, nisam se mnogo oko toga cimao.
Komsija na parkungu, mi je rekao da mu je na Loganu menjan neki sklop na motoru, jer je bacao ulje.
Ono sto je zanimljivo, to je da se covek sa Subaru Imprecom, ovaj novi model za 15.000 eur, zali da mu volan baca u stranu. Mom burazeru nova Epica vuce u stranu.
Ako japansaka, ili korejska kontrola kvaliteta imaju ove propuste, onda o cemu pricamo...
Dosli smo u doba kad se kola stancuju na kilo, jedino sto im je cena za nase uslove jos paprena...
Comment
-
-
Evo da objavim i najnoviju informaciju vezanu za ovu temu. Danas je u banku odneta profaktura za opel astru(sad samo da vidim koliko ce da me oderu na kursnoj razlici) .Zahvaljujem se svima koji su iznosili svoje misljenje. Konacno sam prelomio ,pa videcemo...
jos jedna stvar,zna li ko gde se nalaze zadnji zvucnici i koje su dimenzije istih posto treba da pazarim? Mislim da su 13ice. I da li treba neki adapter ili tako nesto...?
Comment
-
-
Da 13-ce + visokotonac, mada ti ja preporučujem da staviš prvo napred nešto pošto su kartonski obični i nemaš visokotonce iako su i napred predviđeni. Treba ti mislim distancer neki u zavisnosti od debljine ali to vidi sa onim ko ti ugrađuje a to bi trebao da bude ovlašćeni servis zbog garancije.
Comment
-
-
Uzeo sam danas sony cdx-gt20 mp3 plejer i pioneer ts-g131c zvucnike uz koje idu i 2 mala tvitera. Nosim sutra pa nek ga oni sami ugrade kako znaju i umeju da bude sve zavrseno pre preuzimanja automobila. Valjda ce sve biti ok.
i da dodam jos da se u pakovanju cd plejera ne nalazi kutijica za odlaganje plocice...neverovatno je da se na tome stedi,blam za firmu kao sto je sony
Comment
-
-
Ovo je moje viđenje, a ispod jednog momka sa sajta Dacijinih fanova:
"Evo sasvim slučajno sedoh u jednog Sandera jutros. Došla neka stranka kod nas u firmu pa sam je zloupotrebio da malo vidim auto. Radi se o varijanti 1.4 MPI sa 75 KS, od opreme klot-nema ništa, čak je i boja bela. Pošto je vlasnik visok oko 190 cm prvo što sam primetio je da pozadi nema mesta za odraslu osobu !? Gepek je na oko OK; enterijer-pa recimo siromašan (verovatno puno bolji sa boljom opremom, kako i navode na raznim sajtovima). Najbolje je po meni ono što nije od Dacie-motor i menjač. Malo smo se provozali, ide jako lepo i menjač je OK. Ne znam sa klimom koliko gubi na snazi. Liči dosta na Opel Corsu i po gabaritima, a možda još više na nekog Koreanca (recimo Hyudai i30), što znači da se dosta razlikuje od onoga što vidimo na slikama. Jako je izdignut od tla-klirens od 155 mm se baš vidi. Znači biće dobar za naše "rupičaste" puteve. Lična impresija-nije me ničim oduševio. Mislim da je neko lepo rekao na forumu da dok je Logan "živ", Sandero mu ne treba. Ko kupuje prvi auto-onda OK, ali prodaja Logana da bi se kupio Sandero-po meni nikako. Apsolutno ne vidim nikakve komparativne prednosti na strani Sandera. Opet ovo su samo moji subjektivni utisci, sa kojima ne morate da se složite".
"Neke utiske sam već rekao u poglavlju test vožnja,ovde bih još dodao i ovo:
-sandero je kraći od logana za 20.cm (zadnj deo). veća širina od 2.cm je dobijena zahvaljujući retrovizorima, a ne široj unutrašnjosti. Što se konfora tiče mislim da je tu negde na nivou logana (sedeo sam na mestu vozača,suvozača i na zadnjoj klupi). Posle nekih sat vremena detaljnog pregleda i modela BASE i Lauerate zamerio bih ovo:
-rezervni točak je ispod gepeka
-bočne lajsne nisko postavljene
-na zadnjoj klupi vide se kuke za izofiks
-kada se otvori gepek bočni držači police nekako čudno vire iz unutrašnjosti
Ja bih sačekao da se pojavi novi logan, a sandero možda prepustio lepšem polu.
Lauerate pack 1.4 09.2005
+filter polena -mreža za komarce"
Comment
-
-
Eto svecano da obavestim da mozete ovu temu da zakljucate bar sto se mene tice. Astra danas preuzeta-ostali su mi duzni samo sus pleh koji je porucen,pa ce ga ugraditi za 10ak dana kad im stigne. Sad je red da odvozam par krugova po kraju da vidim kako makina ide :lol: Samo da se priviknem na cenu benzina-ranije se furao d2 iskljucivo.
Jos jednom da se zahvalim svima koji su ucestvovali u diskusiji,pa se citamo i na drugim temama. 8)
p.s. Proverena informacija za instalaciju zadnjih zvucnika,mora da se plati
Comment
-
-
zasto bi se zakljucavalo, tema ce sama da ode u istoriju.
ti napisi tvoje utiske, pohvali Astru sta ti se dopada, mozda neku zamerku ako imas na nesto....da pomognes nekome sledecem koji ce imati Astra vs nesto dilemu izvestajem iz prve ruke.
i naravno da se bezbrizno i lepo navozas bar milion kmvolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Drago mi je da si se na kraju odlucio za astru...
ja je vozim skoro godinu dana i prezadovoljan sam i samo reci hvale imam...
sto se tice ostalih kola, neka kupi ko sta zeli, niko nikome ne brani... ja znam da sam prezadovoljan s astrom i znam da sam uzeo neki drugi u tom cenovnom rangu da bi se zeznuo...ko zna zna...a ko ne zna...nek ide u salon...
Comment
-
Comment