Logan - dan pred kupovinu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • jaksa
    CBC Senator XXL
    • 23.10.2004
    • 701
    • Novi Beograd, SC

Logan - dan pred kupovinu

Moji roditelji treba sutra ili u subotu da pazare Logan 1,6 laureat pack.

Posto za njih 9.5k evra nije bas mala para, ima li nesto sto bi trebalo da se zna, a da ne ispadne posle da su skoro 10k evra mogli i bolje da uloze, u sta ja licno sumnjam, al ajd da pitam.

Znaci, da li se je za ovih 6 meseci pokazalo nesto kao ozbiljan fabricki propust, i posebno, kako se pokazala njihova servisna mreza.
  • driver
    CBC Član
    • 17.01.2005
    • 63
    • Beograd

Provozaj se u 5 logan taxija pa ce ti biti jasno zashto da ne kupe
    It aint about power dude! It's all about balance (Keiichi Tsuchiya)
    Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)

Comment

• jaksa
      CBC Senator XXL
      • 23.10.2004
      • 701
      • Novi Beograd, SC

Molim vlasnike Juga, kao ovaj malochas, da ne stvaraju shum, hvala

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Po meni je loše investirati 10k evra u rumunski auto.
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• jaksa
          CBC Senator XXL
          • 23.10.2004
          • 701
          • Novi Beograd, SC

Da li da se ponavljam... netju

Potpuno me ne zanima sto je rumunski, verujem da je rumunski logan barem isto kvalitetan kao turska thalia.

Comment

• Heinz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 1027
            • Beograd, Voždovac
            • Avensis 2.0 D4D

http://www.daciaclub.ro/lofiversion/ind ... 17765.html

Code:
            German Autobild made a crashtest with the Logan und compared the results with a 5-year old Golf IV(with same price). The conclusion is that the Logan has conderably worse results.  
            Especially the seatbelts are criticized for being not modern enough, but also for example the footpedals and the doorlock show clear shortcommings. 
            Link for who can read german:
            [url]http://www.autobild.de/test/neuwagen/artik...artikel_seite=1[/url]

Autobild also compared the cars for other things, again Golf the clear winner. 
            [url]http://www.autobild.de/test/neuwagen/artik...ff212599871a0b6[/url]
            Especially Logan's brakes are criticized for lacking power and the car is very noisy at higher speeds.

Comment

• driver
              CBC Član
              • 17.01.2005
              • 63
              • Beograd

De rumunski auto, pa to je "reno grupa", nissan dacia renault F1 team
              It aint about power dude! It's all about balance (Keiichi Tsuchiya)
              Balance means EVERYTHING in a race (Naoki Hattori)

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Da kazem, jer to nisam, moji hoce iskljucivo nov auto.
                Poredjenja sa polovnjacima im ne igraju nikakvu ulogu.

@Heinz, a da znas kakav se tek mondeo, koji tog golfa IV jede za uzinu, moze kupiti za 9.5k...

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Ja stvarno nikad ne bih dao 10k ? za Daciu, bilo koju. Pogotovo što za 4-5 godina će vredeti koliko i Aleko, jedno 500?

Comment

• M-power
                    Moderator
                    • 10.01.2005
                    • 10060
                    • Bg; Banovo Brdo
                    • CorsaC, astra H,

Cao Jaksa.
                    Nie los auto ali nema nesto posebno cime bi bio odusevljen. Detaljno sam ga gledao pa sad.
                    Izgled je stvar ukusa
                    Sami motori su cisti renovi i dobro provereni i pouzdani, stim sto je pozeljniji ovaj 1.6 zbog metalnih dizni i raila za razliku od 1.4 gde je to slabasno i plasticno.
                    E sad, koliko se secam 1.6 ima i metalnu klapnu gasa dok 1.4 sam siguran da ima plasticnu. Ne znam cemu ta klapna plasticna, kao izmislili toplu vodu il sta? Cak se ne mogu braniti ni ustedom u materijalu i jeftinijoj proizvodnji al aj sad ne bitno, nisam tu da pametujem zasto je to dobro.
                    Enterijer i ako lepo upakovan mi je prilicno grub i tvrd.
                    Limariski je nadam se dobar, posto okom ne mogu videti kvalitet lima al mogu ti reci da su skroz zasticeni i izvoskirani. Ali skroz od patosa pa do trapova, amortizera i svega ostalog.
                    Toliko.
                    Jedino bih mozda razmislio a mislim da je slicna cena o Daewo-sada Schevrolet Calos koji mi se vise dopada.
                    To date there has never been a faster car built for the public road and,
                    it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Calos sam gledao, i nije mi se dopao.
                      Dacija Logan mi se dopala nekako odaje utisak "cvrstoce" karoserije, vrata, dosta me je time podsetila na Astru G.

Obavezno se uzima 1,6 a to sto si napisao za motor nisam znao, korisna informacija.

Enterijer u Loganu je takav kakav je, jeftin ali korektan,
                      u modelu koji je izabran je dosta lepsi ipak nego u onim jeftinijim, ma sve sam gledao

Zanimljivo je da Logan sto ga vise gledas, sve je manje ruzan

Hvala vam svima.

Comment

• overspeed
                        CBC Senator XXL
                        • 24.05.2005
                        • 2779
                        • Kosovska Mitrovica

moji hoce iskljucivo nov auto.
                        @ jaksa:

Pa gde bash nadjoshe Daciu...
                        Ako hoce nov auto, ovo su moji predlozi (ne ovim redosledom, i ne kao best-buy, vec ono sto se moze uzeti za tu, ili slicnu kintu):

1. Chevrolet Kalos (3 vrata) 1,2 8,340 E
                        2. Chevrolet Kalos (5 vrata) 1,2 8,620 E (moj "tip" + doplata za jachi motor cca 9,5 k E)
                        3. Fiat Punto Active 1,2 10,600 E
                        4. Hyundai Getz 1,3 9,190 E
                        5. Peugeot 206 X-line 1,1 10,840 E
                        6. Skoda Fabia Junior 1,2 9,523 E
                        7. VW Polo Basis 1,2 10,800 E
                        8. Citroen C2 X 1,1 10,503 E

Napomena: Svi su sa carinom + PDV

Dakle, znam da +500 ili +1000 E znachi puno, ipak bih apelovao na tebe kao uchesnika na ovom forumu koji ima bolji uvid u svetsku auto-industriju od tvojih roditelja da "izvrsis pritisak" na njih da promene odluku. Po meni je bolji, a jeftiniji Chevrolet Kalos sa 5 vrata, a doplatish josh tu ciglu E i uzmesh sa jachim motorom i - reshen problem! Ako vec ulazhu 9,5 K max, onda bi trebalo da razmotre Fabiu, koja je svetlosnu godinu daleko od Dacie a isto koshta. Ako mogu da priushte jos koju zelenu novchanicu, onda se vec otvara prostor za mnooogo bolji auto, iskreno, za malo vishe dobijesh mnoooogo vishe... Ovo su zvanichni podaci, imash prodajne centre pa se raspitaj. Meni je Dacia jako sumnjichavo ime u auto-industriji, to shto je prodaje Renault-ov bedz i par komponenata "by Renault" je samo marketing za navlachenje kupaca. To shto "na dodir" lichi na Astru G, chvrstoca i to, samo je utisak koju odaje svaka novi auto (pa i nash Jugo). Medjutim, to je samo prvi utisak, ne daj se prevariti...

Uchini neshta dobro pre nego shto tvoji uchine neshta loshe, razgovaraj sa njima, nateraj ih bar da obidju salone Skode i Hyundaia. Mozhda ipak promene mishljenje (nadam se ).

Pozz
                        http://www.bmw.tv

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Jos prosle godine sam probao Logana u onoj opstoj euforiji kod nas, kada sam mislio da se pojavljuje auto koji ce preokrenuti celu auto industriju naglavacke i shvatio sam da je to sve produkt jakog marketinga.
                          Karoserija sama po sebi deluje dosta mekano, mada verujem da je dobro zasticena, entterijer je jako "plastican" uz plitka, tanka i neudobna sedista, mada zavrsna obrada i nije losa. Po meni je jako ruzan, ali verovatno ima neku lepotu, bar za deo korisnika.
                          E sad, motor jeste dobar, mislim na 1.6, ali ne odskace od konkurencije u toj klasi. Iskreno, mislim da je najveci problem Logana u brzem padu cene od konkurencije i tome da je kvalitet neispitan. Zasto?! Pa zato sto se prethodni Dacia automobili i nisu proslavili, pogledajte na hiljade Solenzi, npr..... A to sto je to u stvari Reno, ... Pa koji se jos Reno pravi manuelno kao ovaj Logan. Imaju robota samo za postavljenje soferki, pa kao fabrika u Zambeziju... Odluka je na kupcu, ali nije svaki novi auto uvek pravi izbor.
                          I u potpunosti se slazem sa overspeed_1976 i njegovim izborom!
                          Pozz
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Ja bih uzeo one pod brojem:
                            5.6.7.8
                            Nikako Logana iako je mozda malo veci

Comment

• elliotnes
                              CBC Član
                              • 25.05.2005
                              • 15
                              • Beograd

Jakso, ako hoces zvrcni me ujutru da te povezem sa prijateljem koji je pre oko mesec ipo uzeo za firmu 1.6 laureat pack. Profesionalni je vozac, pa neces biti uskracen za kvalitetan info. Ja sam bacio pogled na nju i ne mogu reci ni da mi se svidja ni da mi se ne svidja. Laureat pack ima vise od recimo Opelovog nJoy paketa (alu felne i board comp), ali sve to ne ostavlja impresivan utisak u odnosu na konkurente u klasi. Meni se ponajvise svidja Getz, ali pretpostavljam da im ne igra "mladalacki auto".

Comment

Working...
                              X