Logan - dan pred kupovinu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gianluigi
    CBC Član
    • 10.03.2005
    • 65
    • Beograd

ja sam cuo mnoooooogo losih komentara o tom automobilu.
    najvise o karoseriji i enterijeru.

ako je verovati overspeed-u na cenam (bez uvrede) ja sam 5. 206 x-line

Comment

• nbbulevar
      CBC Član
      • 02.06.2005
      • 90
      • Novi Sad

Moji roditelji treba sutra ili u subotu da pazare Logan 1,6 laureat pack
      nebi nikad kupio nov auto tipa logan,oktavia,felicia....za 10000evrica lepo kupis a4,bmw... do 3 god...i vozis ko covek...garantovano ce ih sve sahraniti

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Molio bih ucesnike da izbegavaju ne umesne sale, nego da ako imaju neko konkretno iskustvo da prenesu da to i urade.
        Hvala. URAVA FORUMA
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sizif
          CBC Član
          • 08.06.2005
          • 14
          • N44.80779 E020.45737

Originally posted by nbbulevar
          Moji roditelji treba sutra ili u subotu da pazare Logan 1,6 laureat pack
          nebi nikad kupio nov auto tipa logan,oktavia,felicia....za 10000evrica lepo kupis a4,bmw... do 3 god...i vozis ko covek...garantovano ce ih sve sahraniti
          Ja nisam video kod nas BMW i Audi do 3 godine za te pare. (barem ne u jednom komadu)

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

bez mnogo filozofije, Jaksa olovku u ruke i proveri cene,odnosno proceni troskove odrzavanja.

Pezo, Chevrolet i slicno drustvo je poznato da su ekstremno skupi za redovno odrzavnanje, pogotovu novog auta- politika cena firme.

Skoda je tu cini mi se povoljnija, kao i Fiat.

ali, to su sve za klasu ispod automobili i po pravilu za tu pocetnu cenu, bazni model, potpuno bez ikakve opreme osim onoga sto bas mora.

inace, za manje upucene, Dacia kao fabrika ne postoji odavno.
            to sto se danas pravi na bivsok lokaciji je 100% Reno fabrika, od konsttrukcije, dizajna, izrade delova, montaze, prodaje, servisa, garancije i svega na isti nacin koliko je to recimo Nisan. dakle, potpuno identicna pozicija, sto se porekla tice.

ne treba brkati proslost i predrasude odranije iz doba komunizma (stara fabrika Dacia) sa danasnjim vremenom, bez obzira sto je ostalo isto imeza prodaju i merketing.

inace, 8.juna je zvanicno pocela prodaja Logana u EU, dakle Francuskoj, Nemackoj i drugim trzistima za koje se procenilo da im treba takav model.

i Logan je prosao sve potrebne ateste, kao i bilo koji drugi modela Renoa.

dakle, ako su poznate mane enterijera prihvatljive, cena odgovara, pogledati i proracunati jos cenu upotrebe auta po predjenom km pa izvagati neki od ponudjenih auta.

inace, ta cena od 9500 evra je po meni jaaaako visoka, s obzirom da je prava cena oko 5.500 evra (fabricka bez taksi), da Dacia ima tretman domaceg vozila (potpuno bez ikakve carine se uvozi) i da kosta od 7.500 evra u samoj Francuskoj u salonima Renoa.

ali sta je tu je, po meni ako je to dobra oprema (sve na struju, ABS, Airbagovi i ostalo) i nece se auto mnogo voziti godisnje mislim da je Logan sasvim ok za starije ljude.

pogotovu sto je veoma robusno pravljen auto kako kazu, i sto se tice puteva i sto se tice benzina a sto bi u praksi znacilo da je pouzdan i nepokvarljiv/ neosetljiv.

nadam se da kupuju kesom a ne preko banaka/ lizinga jer sam bas skoro cuo horor price oko "sitnih slova" i mnogihcesto i bezobraznih uslova, poput onoga o izbrou osiguravajuce kompanije za kasko i sve ostalo po bezobraznim cenama, kao i garancijama koje se zahtevaju od ziranata (obaveza da rade u drzavnoj firmi ili za drzavnu upravu da bi mogli da budu ziranti, i obavezan depozit od 50% iznosa koji se trazi).

inace taj Chevrolet se pravi u Uzbekistanu i takodje Rumuniji. Skode u Madjarskoj itd...geografija odavno nije vise tako jednoznacan pojam pri izboru auta... moje misljenje.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• cuore sportivo
              CBC Senator XXL
              • 16.01.2005
              • 954
              • Bezanijska Kosa
              • Alfa Romeo 147 1.6

Vidim da je u pomenutom rangu oko 10 .000 pominjan i model C2.Gledajuci sajt citroenov za SiCG zapazio sam da i veci model C3 je u tom rangu cena sa agregatima od 1.1 i 1.4.
              Posto je pitanje da li uzeti Logana ili vec neki drugi NOV auto u tom rangu,sta misliste o tim modelima( C2 i C3 )?

btw. na samom sajtu www.citroen.co.yu ima i kalkulator sa cenama......interesantno........

Comment

• jaksa
                CBC Senator XXL
                • 23.10.2004
                • 701
                • Novi Beograd, SC

Kako ja vidim, cena je bez carine i poreza za citroen

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Ma... cca 5k manje-vise... ne budi cepidlaka

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• cuore sportivo
                    CBC Senator XXL
                    • 16.01.2005
                    • 954
                    • Bezanijska Kosa
                    • Alfa Romeo 147 1.6

C3 X 1.1i 8311e 85870csd

8311 + 1034 = 9345 eura

+PDV = 11.030 eura

prelazi 11000 eura sto predpostavljam Jaksa da kod tvojim roditelja igra veliku ulogu...

Comment

• Heinz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 1027
                      • Beograd, Voždovac
                      • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by brick
                      Pezo, Chevrolet i slicno drustvo je poznato da su ekstremno skupi za redovno odrzavnanje, pogotovu novog auta- politika cena firme.
                      Kakva je ovo tek predrasuda. Prijatelj ima novog P307 čiji je prvi servis koštao 2.500 dinara.

Koliko košta za Daciu prvi servis? Nova kola su obično u garanciji, i sve osim menjanja ulja i filtera ne treba računati u redovno održavanje.

Nova kola se po meni isplate nekome ko prelazi 25.000-30.000 km godišnje, za 5-6.000 km nema nikakve ekonomske logike bacati 10.000 evra za kola, jeftinije je voziti se taxijem.
                      Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• @lix
                        CBC Senator XXL
                        • 17.12.2004
                        • 875
                        • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

U svemu se slazem sa brickom i jos dodajem da nije lose da pogledas zadnjih 6 brojeva revije SAT gde oni vrlo detaljno testiraju LOGANA a u poslednjem broju je bio test 4 (servis i odrzavanje) i dobio je vrlo visoku ocenu 4,5/5.
                        Što više za što manje

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875
                          • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Evo i testova:
                          Što više za što manje

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

Kakva je ovo tek predrasuda. Prijatelj ima novog P307 čiji je prvi servis koštao 2.500 dinara.

Koliko košta za Daciu prvi servis?
                            mozda je predrasuda, a i nije

prvi servis je oduvek i odavno besplatan za skoro svaki auto koji sam cuo da se prodaje, ali eto Pezo cak i to naplacuje.

i sve osim menjanja ulja i filtera ne treba računati u redovno održavanje
                            upravoto, procena tih troskova ulja i filtera u prve 3 godine po obaveznim fabrickim /dilerskim cenama.

user 206 je u drugoj temi pominjaol da je to za Pezo 206 nekih 250 evra ko dobar dan, sto je najmanje 250 litara benzina ili oko 4.000km voznje prosecno za tu klasu auta.

za moj ukus, dranje po usima na ime imidza...
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sri98
                              Admin od Trpeze
                              • 24.10.2004
                              • 7262
                              • Republic of Konjarnik
                              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by alix
                              U svemu se slazem sa brickom i jos dodajem da nije lose da pogledas zadnjih 6 brojeva revije SAT gde oni vrlo detaljno testiraju LOGANA a u poslednjem broju je bio test 4 (servis i odrzavanje) i dobio je vrlo visoku ocenu 4,5/5.
                              Ipak je ovo Srbija, pa i ta ocena nije slucajno visoka. Manje ocene daju autima proizvodjaca sa kojima nisu u dealu da ih dele kao nagrade. (Focus, Corolla), a svi znamo kako se ovde prave pare i zavrsavaju poslovi.
                              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

hm, mozda ima i to udela, ko zna.
                                ja ipak ne verujem da bi se Reno bas toliko brukao da svoj novi model ne bude u nivou proseka (te klase cene) po opstim osobinama.
                                za malo ili manje para je uvek tesko naci nesto a da nema mana.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X