Logan - dan pred kupovinu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djole
    CBC Član
    • 24.03.2005
    • 88
    • Beograd

Nisam ljubitelj Japanaca, ali jedini auto koji je na SATovom mega testu (traje 6 meseci) prosao bez ikakvih kvarova je Toyota Yaris. Kapa dole.....

A sto se tice Renault-ovog znaka odnosno loga na Loganu (ne znam ko je rekao da ga je video), isti ne postoji. Logo Renault-a je prepoznatljivi stilizovani romb, a toga na Dacii nema nigde. Doduse na poklopcu gepeka ispod velikog LOGAN pise malo "byRenault", a i to je jedva vidljivo. Sledi da je Logan potpuno novi brand i to pod logom Dacie (veliki plavi stit koji se nalazi na poklopcu motora i gepeka).

Toliko.....

A Jaksi, najiskrenije, neka je sa srecom novi auto!

Comment

• 156V6
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 415
      • BEOGRAD

Ima jedna stara engleska poslovica

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" i mada suma od 9500 nije ni malo mala bojim se da cifra kad krenu problemi ne ispadne mnogo veca,meni se cini da su tvoji matorci odavno doneli odluku i sta god ovde ko rekao u prilog neke druge opcije oni bi uzeli taj auto...tako da nek im je sa srecom i da se voze u zdravlju

Niko nije spomenuo cenu delova za ovaj auto da li je i ona bagatelna u slucaju ozbiljnijih kvarova pa da eto to bude eventualno neki plus u prilog ovim kolima(jeftini delovi i jeftino odrzavanje)

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Originally posted by Djole
        A sto se tice Renault-ovog znaka odnosno loga na Loganu (ne znam ko je rekao da ga je video), isti ne postoji. Logo Renault-a je prepoznatljivi stilizovani romb, a toga na Dacii nema nigde. Doduse na poklopcu gepeka ispod velikog LOGAN pise malo "byRenault", a i to je jedva vidljivo. Sledi da je Logan potpuno novi brand i to pod logom Dacie (veliki plavi stit koji se nalazi na poklopcu motora i gepeka).

!
        Pa ne znam sta ocekujes da na poklopcu motora bude renov romb. To bi onda znacilo da je auto samo reno, sto nije nego je dacia. Motor je potpuno renoov i tu nema dileme.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Ivvan
          Moderator
          • 29.09.2004
          • 1574
          • Nis
          • SAAB 9000

Kako nema renoov znak,zar taj isti logan ne bi trebalo da se prodaje i pod imenom Reno za dalekoistocno trziste,sa naravno renoovim rombom na haubi
          Tako da nije nemoguce da je neko video Reno logan
          Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• Djole
            CBC Član
            • 24.03.2005
            • 88
            • Beograd

Bila je prica da ce se prodavati na odredjenim trzistima (npr Rusija, cini mi se) sa Renoovim znakom, ali jos nisam naisao na netu takve fotke. A cisto sumnjam da ih ima kod nas....

Motor i menjac jesu ByRenault i jeste auto projektovan u Francuskoj, ali sve to ne znaci nista. I u nasoj Floridi je bio motor ByFIAT i bila je projekotvana u Italiji (Giugaro, cini mi se) pa znamo kako se pokazala. A isto je krajem 80ih bila hvaljen auto - citao sam clanke iz britanskih auto novina s pocetka 90ih gde je hvale i stavljaju ispred Favorita i Samare. A zamerke su manje vise iste kao kod danasnjeg Logana - slab kvalitet plastike, buka u kabini preko 110-120kmph, kao i vrline - jeftina u startu, dosta opreme (na zapadnom trzistu su bile klimom, elektricnim podizacima stakala i sl), prostora u kabini kao u vozilima vise klase.... Tada su povlacili paralelu izmedju Tipa i Floride (isti motor, elektronika, mehanika) kao i danas izmedju Clia i Logana.
            Sve u svemu, deja vu....
            Moje misljenje u vezi Logana, mozda gresim.....

A danas se pravi Florida sa Peugeot motorom i menjacem, pa ne nosi lavica na haubi (a bilo bi i smesno).

Comment

• @lix
              CBC Senator XXL
              • 17.12.2004
              • 875
              • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Florida je zapravo napusteni projekat Fiata Tipo (razradjen napravljeni alati) pa ovi nasi jedva docekali da nprave auto koga su razvijali - boze moj - 10 godina. Kao i Jugo = Fiat 144
              Što više za što manje

Comment

• Alexandar
                CBC Član
                • 14.06.2005
                • 68
                • Futog, Vojvodina

Mislim da pad vrednosti, ako ga i bude ne treba da te brine jer auto se kupuje da se vozi a ne da se prodaje. Cisto sumnjam da ce jaksini roditelji da menjaju kola svake druge godine. Inace pricao sam sa zastupnikom reno-a u NS-u oko dacia, i rekao mi je covek da su sve to provereni renault motori (na bas najnovije generacije ali boze moj) jedino nije siguran da li je kvalitet delova na nivou onih iz reno-a, ali cisto sumnjam da ce renault staviti svoje ime na kocku i rizikovati sa ovim.

Inace Rumunija nije ono što je bila. Prošle godine sam imao priliku da je obidjem širom i popreko, napravio sam turu od nekih 3500km po Rumuniji, i ostao šokiran. Rumuni itekako imaju šta da pokažu svetu, a na nama je da se zapitamo gde smo u odnosu na njih.

Pozdrav ekipi sa Benchmarka!
                Panonski Mornar
                ALMERA 1.5S Tekna

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

Alexandre, dobrodosao na Cannon!
                  Bilo bi lepo da se predstavis: http://idata4.network.biggnet.net/presh ... m.php?f=41

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• jaksa
                    CBC Senator XXL
                    • 23.10.2004
                    • 701
                    • Novi Beograd, SC

Originally posted by Alexandar

Pozdrav ekipi sa Benchmarka!

PS Alix, ne nadjoh te na Bench-u.

Comment

• jaksa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.10.2004
                      • 701
                      • Novi Beograd, SC

Inace, imao sam Floridu

Plastika iz 1990 je Jugoplastika Split - sasvim ok.

Ova od 1992 nadalje - mala privreda i ko zna odakle jos.

Comment

• M-power
                        Moderator
                        • 10.01.2005
                        • 10060
                        • Bg; Banovo Brdo
                        • CorsaC, astra H,

He,he
                        Evo bas se vracam sa test voznje logana sa full opremom.
                        Evo mojih utisaka posto sam pokusavao da ih pokupim zbog ove teme
                        Nemacki tvrd i upravljiv.
                        Ruski robustan.

+ prostranost, funkcionalnost.
                        - kruta plastika, preglednost pozadi

Kratak opis: Imao sam dosta puta prilike da ih zagledam i mogu vam reci da sto sam ga vise gledao video sam da ne opravdava toliku cenu.
                        Ali danas sam prvi put vozio isti i utisak se poboljsao. Izuzetno kruta karoserija upravljiva, bez ikakvih zveckanja enterijera ujedno i tvrdo primanje rupa. Lagan za voznju i dosta prostran i funkcionalan onakav kakava je primarna funkcija automobila u pravom smislu te reci.
                        Eto toliko
                        To date there has never been a faster car built for the public road and,
                        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Motor i menjac jesu ByRenault i jeste auto projektovan u Francuskoj, ali sve to ne znaci nista. I u nasoj Floridi je bio motor ByFIAT i bila je projekotvana u Italiji (Giugaro, cini mi se) pa znamo kako se pokazala.
                          a jedna sitnica se nekako izgubila...
                          Logan je model koji se pravi u Reno (100% vlasnistva) fabrici a Florida se nije pravila u Fiatovoj fabrici jer Fiat i nije imao takvu u SFRJ.

Dacia se kao firma ugasila 1999. bankrotom, i od tada ne postoji kao pravni subjekat.

a danas je 2005. godina sto je valjda dovoljno da se za 6 godina neke stvari promene...
                          a kada se objavi bankrot Zastave i prodje 5 godina sa novim gazdom takodje ce izlaziti sasvim ok automobili po danasnjim standardima.

ili se u KG uopste nece praviti nikakvi automobili.

sto se brendova tice, to je stvar marketinga a ne kvaliteta a u ovoj temi je postovana fotografija gde jasno i glasno posred auta stoji Reno znak/ na haubi motora.

dali je ime Reno garancija ili nije, da li je Reno dovoljno dobar ili ne, da li ce se Logan pokazati kao promasaj videce se.. jedino je skoro objavljeno da VW analizira slucaj Logan i kopira neka resenja/ideje za svoj novi narodni auto za mase u kompakt klasi po ceni koja nije astronomska.
                          suska se da ce 2007/2008 i VW uci u tu novoformiranu cenovnu kategoriju.

izvor- Euro News TV od pre par dana.

kada smo vec tu- isti izvor danas objavio da je u Rusiji startovalo podizanje nove Tojota fabrike koja ce od 2007. proizvoditi model Camry.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• jaksa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.10.2004
                            • 701
                            • Novi Beograd, SC

Posto se ovaj tred polako udaljava od pocetne postavke, sto je i dobro, u mom slucaju jer mi je bio prilicno koristan, da nastavimo caskanje.

Naravno da i VW mora da trazi resenja za segment od 7-10k e a u toj klasi velicine auta. Nova astra 20k evra skoro? To je tesko prihvatljivo i na zapadu, kamoli kod nas.

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Sve mi se čini da je Logan kod nas precenjen, pogotovo što na njega ne ide carina. Bio bi 20% skuplji, znači koštao bi oko 11500?, što je van pameti u odnosu na konkurenciju. Imam osećaj da diler ima znatno veću maržu samo na osnovu propagande. A znamo koliko ostali deru
                              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja mislim da je u ovu sadasnju cenu ostala ukalkulisana i ta carina od 20% iz doba kada se Logan uvozio sa carinom, ali da eto uvoznik usled jakog marketinga uspeva da nekako zamaskira cinjenicu da carina sada ne postoji jer je zbog geografije Logan dobio tretman domaceg proizvoda.
                                i ovako mislim da je cena preforsirana i da je nekih 7000 evra taman ono sto bi odgovaralo nivou (za lux varijantu) i oko 5000 evra za bazni model.

ali sta ja mislim je nevalidno, trziste i oni koji kupuju su ocigledno spremni da odvoje trazene pare i za njih taj auto ima toliku vrednost.

doduse, da budemo iskreni kod nas je sto sta poremeceno, pa je i ponuda auta vrlo skromna, mislim na uvozne sto zbog dilera koji gotovo da i nemaju konkurenciju sto zbog rigidnih propisa i silnih carinskih ogranicenja koja ometaju slobodnu trgovinu.

mada, i takvo stanje je daleko bolje nego ono pre samo 5 godina, recimo 2000te.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X