Svaki cigan svoga konja hvali.
Logan - dan pred kupovinu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
@JAKSA....hhah ,pa daj tvog LOGANA kolegama na par meseci...
pa da vidis dal ce da ti se dopada "filing" kad udjes unutra...
pa to se bre vozi ko tudje.....Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Originally posted by zoranbg
pa to se bre vozi ko tudje.....Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
Ok svaka cast za tako kvalitetan auto i prekidace skidam kapu,inace taj usmerivac vazduha i nije prekidac,tu nema nekih elektro kontakta i kod Astre F i nije nesto dok je kod ovde G dosta solidan,kod Vectre C nisam obratio paznju na njega ali hocu
Comment
-
-
Svaki ciga svoga konja hvali..tako je,
Koliko mi se cini, Wiz ima astru?
@Wiz, ja sam govorio o prekidacima i potenciometrima, a ne o samim usmerivacima, ali nevazno. Utisak koji sam stekao je takav kakav je, i ponavljam, najveca bruka je vectra III.
Logan, za neupucene, nije moj, niti cu ga voziti sem vrlo retko.
Ovo sto sam izneo je kao sto je i napisano, posle par desetina km.
Astre sam vozio razne, od novih do onih sa preko 100k km, i stekao utisak da je to vrlo solidan auto, uz par mana.
Nebitno, posto je ovaj topic krenuo opet u nekom balkanskom pravcu (lupetanje o temi i stvarima bez ikakvog konkretnog znanji o istim) a ispunjena mu je svrha, ja se zahvaljujem svima koji su dali konstruktivan doprinos, i povlacim se iz istog.
Comment
-
-
moja iskustva sa daciom logan:
auto je relativno jeftino odradjen, u unutrasnjosti se vide neki nedostaci (jeftina plastika, vide se konci na sedistima), ali za 7.500 eur to je to. bolje je od naseg juga (4.200 eur) a ne moze da pridje skodi (9.200 eur).
auto je dosta podignut, kao da vozite neki kombi, ali u principu kome odgovara spoljni dizajn, kupiti nov auto za 7.500 eur (posto se za metalik boju placa dodatnih 300 eur) sa dve godine garancije na motor i 6 godina na limariju nije losa kupovina.
ako se auto uzima u fulu, onda je to preko 8.600 eur , pa je povoljnije uzeti fabiu za 9.200 klot varijantu
pozdrav,
dragan
Comment
-
-
globalizacija !
mesto sklapanja određenog proizvoda odavno nema veze sa genetskim kodom brenda ... tako je i kod DACIE logan ... samo što mi ovde imamo more predrasuda prema Rumuniji kao tehnički ne favorizovanoj destinaciji ... naravno da i Toyota zna šta radi sa sklapanjem u Turskoj pa što da Renault ne proba sa Rumunijom ...
Elem i ja imam sličan problem ...ćale je prodao akcije ima se nešto keša u kući pa ajde da se menja old timer Škoda Favorit iz 91. godine ...
Kad sam pomenuo Logana mal nisam ovako mator dobio batine ! Skoro se uvredio i iznenadio kako me ništa u životu nije naučio a tolke je godine radio u motornoj industriji ...27. mart pa Tomosov razvojni institut ....
Elem logana sam detaljno isprobao jer je moj komšija i dobar drugar pazario među prvima u NS-u ... model sa 1.4 motorom i srednjom opremom (nema klime i Al felni) ... šta da Vam kažem sve je to OK za te pare 7200? ... malo je ružnjikavo u nekim detaljima , malo je tvrdo ali neke ozbiljne zamerke nema ! Karoserija je sasvim dobro i precizno zavarena , sva vrata rade kao kod OPELA , trim je francuski mekan i ne daje utisak da je pogodan za jurcanje po krivinama ali za normalnu vožnju sasvim ok ... motor je 100% Renault pa sad ako su tolki prodati i trče onda će to i u Loganu biti ok ... jedino su gume stvarno za momentalnu zamenu ... po kiši klize kao lude ....potrošnja je umerena i kreće se od 6 na otvorenom do 8,5 u gradu , a servisi su takođe veoma povoljni ....
probao sam i Kaosa koji je u klasi do 10K? ...mala limuzuina sa klimom i motorom 1.2 16V 83Ks ...sasvim ok autić sa boljim pedigreom i relano lepšim dizajnom u svakom detalju .........ja bi se lično pre opredelio za ovu varijantu , nekako je sve ipak lepše i daje bolji utisak globalno
poređenje sa polovnjacima je izlišno naročito što tvoji roditelji preferiraju sigurnu kupovinu , baš kako i ja ... znam da ima lepih golfova IV sa 85.000km na satu 2002 godište sa svom opremom za 10.500? ali me to ne interesuje ...pošto kod nas skoro svi lažu i kradu i niko ne na**** kupovina polovnih kola je extremno rizičan posao ...
Da rezimiramo : logan je otprilke taman tolko para kolko i muzike , a kalos je moj lični favorit mada ni nije baš nešto ... ali za 10K? je to što je najbolje .
sretna ti odluka ma kakva bila i sretna Vam vožnja bez obzira na brend!DRIVE YOUR WAY
Comment
-
-
posle procitanih svih kometara nisam mogao da izdrzim a da ne napisem nesto. stvarno mi nisu jasni ljudi koji kupuju novu ladu ili tu daciju. ajde da kazemo da je cena odlucujuci faktor ali garantujem da ima toliko polovnih auta koji su bolji od istih cak i ako su polovni. stoji ona prica da je naj bolji auto nov auto ali u nekim slucajevima to meni ne pije vodu.
licno sam ljubitelj nemackih automobila sa svim svojim manama i vrlinama. valjda je to navika. jos jedna stvar koja mi je zapala za oko tokom citanja ovog treda jeste da su svi koji su stavili + za daciju kroz isti auto velicali ustvari renault. po meni od sve tri francuske varjante auta PCR jedino je peugeot auto koji mi puni oko. vozio sam peugeota 106 nekih godinu dana. iz audija B4 seo u 106 i naviko se za vrlo kratko vreme.odlican autic za grad. naravno prodao sam ga posto se pokvario a kvar je bio banalan u toj meri da je bio narpavljen od plastike a nije mogao da se kupi rezervni deo jer se kao takav ne proizvodi nego mora da se promeni ceo motronic. ej bre pa kod svabe moze da se kupi svaki sraf a kamo li plasticni deo potenciometra na motroniku za kontrolu gasa. toliko o francuskim automobilima. naravno vratio **** u B4 i mogu da se kladim da ce svaki B4 proizveden od '92. do '96. da sarani i tu ladu i tu daciju ako ni zbog cega drugog a ono zato sto ima pocinkovan lim. igrom slucajeva imam priliku da se sretnem sa nekim detaljima na svim automobilima tipa prave na vratima i kontakt brave zato sto imam radnju za servis istih. posle forda koji ima ubedljivo naj losiji kvalitet brava jesu francuzi cije su brave komplet od plastike. ne pricam o lakoci otvaranja ili obijanja istih te kradje automobila nego o funkcionalnosti i ispravnosti istih. opet se vracam na deo odozgo. svi automobili imaju u ponudi rezervnih delova delove za servis brava jedino francuzi nemaju. sta vam to govori???
lada citaj (tenak) ili ti ta dacija kojoj je linija takva da je po meni pravljena za sverc istih onih koji su je sklapali (pogledajte koliki gepek ima) ne zasluzuju toliko paznje i price pored toliko dobrih a ne skupih automobila. ako vec imam 10000e u kesu pa pozajmicu bre jos 2soma i kupicu C3 ako vec mora da bude made in france. btv da li znate da C4 u toj istoj rumuniji kosta 9950eura. kod nas je koliko vidim oko 15000 .ko je ovde blesav?!?
mozda sam malo otisao u off ali morao sam da dam svoj sud o svemu ovome. nadam se da mi necete zameriti.
pozdavdeutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
stvar filosofije
sve je to ok što kažeš ali kad ljudi žele nov auto a ne polovan ...džaba objašnjavati sve te detalje o bravama i delovima kojih nema itd.
a to za razlike u cenama našeg i rumunskog tržišta je zaista frapantno ... nisam neki fan citroena ali za te pare bih ga progutao bez problema ...DRIVE YOUR WAY
Comment
-
-
Gledao si verovatno cene c3,c4 je u klasi sa golfom i nema sanse da je ispod 14000eJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Ja licno nikad nebih kupio Daciju Logan, jednostavno ruzna mi je pogotovo zadnji kraj. Ali ako covek nezeli da se bakce s majstorima polovnim delovima, potrosnjom ulja... i svim onim sto ide uz polovan auto e onda je svakako NOV auto za njega. Logan mi deluje daleko kvalitetnije i zapadnije od Lade. Unutrasnjost mi je interesantnija a plastika mislim da je kvalitetnija od Skode Fabije... Novo je ipak novo. A najbolji auto na svetu nije nov auto vec sluzbeni auto.
Comment
-
Comment