Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

@Next Dobra ti je logika,slazem se sa tobom...uzmi tog sekvent punta i uzivaj...i Sri98 mislim da vozi punta,posle dve honde...80e-4 puta skuplje a tri puta duze traje-dodje mu to na isto

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Originally posted by legenda
      i Sri98 mislim da vozi punta,posle dve honde...80e-4 puta skuplje a tri puta duze traje-dodje mu to na isto
      Punta koji je firmin 7/24 sa svim troskovima Bas me zanima ko bi odbio takvu opciju (makar nije vw)

80ak e dodje na isto, ali sa 2-3 odlaska u servis manje
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

@Sri98 Ma razumem te u potpunosti,zato ja i vozim kadeta dan danas...sluzbeno jedino moze 200 po kamenjaru a koji odlazak u servis,izbijes osovinice,vratis klipcice i gurnes plocice...usput odvijes sisice i zamenis ulje(sve to zacinis sa pivom)...pozz

Comment

• Next
          CBC Član
          • 11.12.2006
          • 48
          • Beograd

Ubedili ste me, jurim punta . Danas imam nekih neodloznih obaveza, ali sutra idem da gledam gore navedenog Punta 100% i ako je ok - pazarim.
          Cuo sam se u medjuvremenu sa likom (prodavcem) i ono sto me je malo razocaralo jeste da ipak nije sekvent plin, ali ima atest regularno.
          Jedno pitanje: da li u punta 1.2 60ks 2004g. mora sekvent ili ne? Posto ima atest znam da bi trebalo da je ok (al' otkud znam dal je muljano nesto),ali me buni to sto koliko znam punto ima plasticnu usisnu granu...sta vi kazete?
          Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Mora iskljucivo sekvent,sve ostalo ti je budzenje i karabudzenje...atest se dobija i ovako i onako

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Pa ja kao laik za gas i gasne instalacije odmah mogu da ti kazem da je pozeljnije da ima sekvent i da bi trebalo da je to ugradjeno ali ajd sada ima ko je strucan pa nadam se da ce se oglasiti ali kad vec imas tu informaciju onda budi jako oprezan bas zbog tog plina koji je ugradjen.

Comment

• Next
                CBC Član
                • 11.12.2006
                • 48
                • Beograd

Pa to...voleo bi neko strucan da mi odgovori.

Malo pre sam bez veze pozvao lika iz oglasa sto prodaje isto godiste punta (isti motor) sa TNG-om i takodje ne poseduje sekvent, a ima atest regularno .

Molim za pomoc .

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Postavi ovde pitanje i brzo ce ti neko vec strucno odgovoriti jel to valja ili ne . Link viewtopic.php?f=304&t=28816

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Ako ima 4-iri injektora(dizne)i plasticnu usisnu granu mora sekvent...ako je monopoint onda moze i venturi i lcs...ako ima 4-dizne i stavio je metalnu usisnu granu,onda moze i venturi(najgora varijanta)i lcs(malo bolja)...u svakom slucaju mislim da treba sekvent...a ti ukljuci s o s i obrati se Dori ili IvanuT...

Comment

• Next
                      CBC Član
                      • 11.12.2006
                      • 48
                      • Beograd

Ok, postavicu pitanje tamo gde je Gogi naveo...hvala na odlicnoj sugestiji.

Specifikacija je btw sledeca:

ENGINE
                      Number of Cylinders L4
                      Engine Volume (ml) 1242
                      Engine Power (HP/kW) 60 / 5000
                      Engine Twisting Moment (HP/kW) 102 / 2500
                      Valves on Cylinder 2
                      Cylinder Size (mm) 70.8 x 78.9
                      Feed System Mono Injection
                      Carbon Exhaust 136

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Ako je mono injection moze i obican venturi,a prava preporuka je lcs...sekvent i ne moze na monopoint...onda idi gledaj auto opusteno...pozz

Comment

• Next
                          CBC Član
                          • 11.12.2006
                          • 48
                          • Beograd

Ohhh...sad' mi je lakse . Hvala!

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Budi pazljiv...otidji pogledaj auto...ako ne mozes sam da provalis kakva je grana(plasticna ili metalna)idi u fiatov servis...vidi koliko ima dizni(mono ili single point-jedna tacka ubrizgavanja)jedna dizna...ako je mpi(multi point injection)4-ri dizne i onda moze sekvent...ja znam za fiatov servis Tim na Vidikovcu,ok su momci

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

@JNC Druze nemoj prejudicirati stvari...ja sam prvi za kupovinu japanskog vozila i ako ces iskreno,mene licno honda odusevljava,a jamahini motori su mi zakon...pre par godina sam imao u ponudi almeru 1.6(oznaku tacnu ne znam)...zvao sam servisera nissana(mislim da je Vasic bio u pitanju)i covek mi je iskreno rekao da taj model almere ima lanac i lancanik i da zamena kosta sa radom 800e...takodje mi je rekao da postoje i zamenski delovi ali on to u ludilu nece da stavi(tako da sam ja odustao od tog vozila)...za obaveznu ugradnju flash lube aditiva,u almeru 1.5 90ks,licno mi je odgovorio do niko drugi nego Doroslovac Zoran...a za cenu flash lubeta od 20e i svakih desetak hiljad kilometara dobio sam odgovor od IvanaT...ako oni grese gresim i ja...

Ja sve ove sto znam nemaju flash lube, pa sad ako Dora kaze ok, a za cenu nisam nikog pitao nego ga sam kupujem pa znam.

@Sri Kuco,ne mogu ja da gatam koliko je presao...ako pukne lanac rekao je da mora da se radi full generalna...ja sa plocicama lucas ne mogu vise od 30-35000 da predjem...110.000 je za respect,ali koliko kostaju te originalne
                              Pa pazi ako mi dinosaurus stane na kola, trosak ce da bude do j..., kome bre da pukne lanac, pa to se desi jednom u pitaj boga koliko, takvom logikom moze i na puntu da se desi stosta i da imas trosak, totalno nerealno razmisljanje.

Comment

• legenda
                                CBC Senator XXL
                                • 28.03.2009
                                • 1345
                                • Beograd

Dinosaurus ti sigurno nece stati na auto,evo ja ti garantujem ...moze i na puntu stosta da se desi,ali ceo motor da zamenis polovan u dobrom stanju nije vise od 300e...na almeri to kosta mnoogo,mnooogo vise

Comment

Working...
                                X