Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Kompakt benzinac za 4k-5k, mozda i uvoz, sta uzeti?

poenta je da je almera kategorija vise od punta, da nije uopste zahtevna za odrzavanje, a sve ostalo su samo licni afiniteti

BTW, punto koga sada koristim ima 5 godina, 50k km, i vec mu je zamenjeno ono sta na Almeri koju sam imao (1998) jos uvek radi bez ikakvih problema.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

Sve je pitanje stanja vozila. Ako je Almera pred servisom, izućeš se za veće pare nego za Punta. Ali ako je daleko od servisa onda je bolji izbor od Punta. Potpuno je bezveze priča da se pločice menjaju na 110000km, a lanac na 300000km ako auto ima 250k km, stavljene aftermarket pločice, a nije rađen redovan servis na vreme a auto gažen po gradu. Onda mora da menja i pločice i lanac.

Ja sam uvek za izbor ili vozila sa poznatom km i istorijom ili vozilo gde su delovi jeftini, a majstora ima na svakom ćošku!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Pa to ja i pricam, kao Almera krs, a punto dobar, pa valja gledas i jedan i drugi da je dobar, odrzavan auto je mnooogo bolji da je Almera nego punto. Naravno ako je Almera u losem stanju nema sta da se prima, ali valjda se podrazumeva da pogledas auto, a ne ako crkne ovo, ono, pa po toj logici ajmo ajde svi da kupimo punta, stila i sta ja znam.
        Ove teme su potpuno bezveze, ljudi pitaju sta da uzmu i onda svi kazu punto i stilo, pa to veze nema, ima toliko auta koji su bolji za eksploataciju i jeftini, nije sve u jeftinoci delova( a ima sad i za japance ti "jeftini" delovi iz Turske kine iili odakle vec) pa ko sta voli.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Ljudi slazem se ja sa Vama,ali nisam siguran da Japanci uopste mogu da rade sa aftermarket turskim i kineskim delovima...ono barem kako bi trebalo...pa nije to opel ...a druga stvar necu da mi bude omiljena pesma: ja poklanjam zlatnu almeru,zlatnu almeru VENCANU,nek je vozi ko god hoce kad ja nemam para da je odrzavam

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

Originally posted by sri98
            ... npr prednje plocice iz prve ugradnje su menjane na neki 110k km itd.
            daaaaaa... kako da ne... 210k km... 100% vozila baba do pijace i nazad, kocnicu nije ni koristila, rucnu ponekad... extra su to automobili samo ponekad moras da menjas izduvnu granu i to spada u red redovnog odrzavanja
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Next
              CBC Član
              • 11.12.2006
              • 48
              • Beograd

Samo znam da vise necu komentarisati vozila koja nisam video ili jesam preko kapije sa 10m...

Ovaj punto je farban ceo, pritom je imao dva dobra sudara, nije vraceno sve kako treba, dzabe sam vukljao majstora.
              Spustio mi je (sam) cenu na 3 soma, ali ne vredi taj auto (tih) para...

I tako...potraga se nastavlja...Punto je favorit, a Xara i Almera vrebaju iz prikrajka .
              Ulice su brze pa smo i mi brzi...

Comment

• sri98
                Admin od Trpeze
                • 24.10.2004
                • 7262
                • Republic of Konjarnik
                • Toyota Corolla E 210

Zverko, na ovom se tako desilo i na toj km sam menjao plocice. Jes' da deluje nestvarno, ali je tako bilo.
                Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Uuuu bree next znaci nista od onog puntishe ?? Ma neka naletece nesto samo eto vidis sta sve ljudi prodaju i za koliko. Nego jel ti on priznao da je lupan auto ili ne ??

Comment

• Next
                    CBC Član
                    • 11.12.2006
                    • 48
                    • Beograd

Ma nisam uopste hteo da se uplicem sa njim u raspravu, dovoljno me je iznervirao. Skapirao je sve kada nisam hteo ni da ga provozam...

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

@Next Ako te ne mrzi,i ako imas crveni pasos,predji do Slovenije i kupi tamo auto...kazu da su im vozila kao u Svajcarskoj...putevi su im extra,svako selo ima asfaltni put...propisi su strogi i primenjuju se...pogledaj na www.avto.net

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Legenda u praviu si ali si zaboravio ili nisi upucen da i upravo Slovenci uvoze dosta polovnjaka pa ih preprodaju u Sloveniji i oni ne upuceni ako ne pogledaju dobro papire kupe zapravo uvezen auto iz Austrije Nemacke ali najcesce Italije. No dobro oni rade svoj posao i tacno je da i pored toga ima jeftinih kola tamo , naravno da i oni imaju dosta svojih ali su ipak mala zemlja tako da je ipak dosta uvoznika tamo a koliko cujem od jednog druga koji uvozi motore (skutere i trkalice) i bugari sve cesce obitavaju u Sloveniji i tamo tovare kola, tako da se ne bakcu mnogo po ostatku evrope smanjuju troskove goriva putarina ...tako da i to govori nesto.

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

To vidis nisam znao...ali kupiti samo od Slovenca koji je vlasnik vec par godina...kazu da mozes da ih tuzis ako je neispravan auto u bilo kom pogledu,dobar im je pravni sistem...od Bugara bezati sto dalje...oni su gori od nas...pozz

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

E pa to vlasnik Slovenac i miran si koliko toliko , da imaju garancije odredjene i na motor i na menjac sto kod nas nije slucaj ali ce od skora i biti !!
                            Inace da Bugari su prica za sebe cak su zeznuli i onu cuvenu : ma srpska posla !!

Comment

• Next
                              CBC Član
                              • 11.12.2006
                              • 48
                              • Beograd

Originally posted by legenda
                              @Next Ako te ne mrzi,i ako imas crveni pasos,predji do Slovenije i kupi tamo auto...kazu da su im vozila kao u Svajcarskoj...putevi su im extra,svako selo ima asfaltni put...propisi su strogi i primenjuju se...pogledaj na http://www.avto.net
                              To je definitivno najbolja varijanta, ali u ovom trenutku nisam u situaciji da se cimam toliko - prvenstveno zbog vremena.
                              U Bugarskoj sam cuo (a i video po oglasima) da su Japanci izuzetno povoljni (Almera se 2001 se krece od 1.500-2.000e), al' opet kazem...nisam u prilici .

Xara je prodata, tako da se potraga nastavlja, javicu vam sta sam uradio kada budem pazario nesto . Danas gledam dva punta, videcemo...

Comment

• Next
                                CBC Član
                                • 11.12.2006
                                • 48
                                • Beograd

Na kraju cu se verovatno vratiti onoj kombinaciji s pocetka price...
                                Gledao sam ovih dana par puntica, jednu Corsu (sve benzince 1.2), medjutim samo je ta Corsa bila u pristojnom stanju, ali sa nepristojnom cenom .
                                O punticima nemam lose misljenje, medjutim ni jednog nisam nasao u pristojnom stanju (na slikama su ok i u prici prodavca...).

Nisam hteo dizele zbog skupljeg odrzavanja i skupljih eventualnih kvarova, ali kao sto smo se slozili, najbolje je kupiti auto u najboljem stanju.
                                Pre godinu dana sam od tog poznanika (drug je ipak jaka rec ) sredio devojci Corsu 1.7 dti i evo do danas nije menjala nista ozbiljnije - samo potrosan materijal. Za svo to vreme sam pronasao ekstra majstore za Opela. Pre neki dan sam zvao ovog lika kaze mi da ce imati par Corsi, a i da ima par Clia 1.5dci na placu. Corsu sam dosta vozio za ovih godinu dana, dva puta i na duzim putovanjima i prilicno mi je neudobna za put. Clio znam da je udobniji, ali ne znam koliko je i da li je skuplji za odrzavanje od Corse? Majstori za Renault? Koji auto je pouzdaniji? Renault sam cuo da ima problema sa diznama tj. da je osetljiviji na nase gorivo.
                                Koja je vasa preporuka, kod Corse 1.7 DTI 16v 75ks ili 1.3 CDTI 16v 69ks i kod Clia 1.5 dCi 65ks ili onaj sa 80ks (koji je znatno teze naci) - godista recimo 2005?

Comment

Working...
                                X