Ako postoji automobil koji bi mogao da se pridruži sada već čuvenom nemačkom duetu doskora najomiljenijih polovnih automobila na našem tržištu, na prvom mestu VW golfu „dvojci“ i Opel Kadetu popularnoj „Suzi“, onda je to, bar kako broj uvezenih automobila zadnjih godina pokazuje uz brojne servisere i širok asortiman rezervnih delova, svakako nekadašnji „bestseller“ mnogih inostranih tržišta Fiat Punto. tekst i foto: Nemanja Jevtić Testirani automobil ustupio nam je auto-plac Beoafrika.
...,.1.9D 2002godiste,,,,,u gradskoj voznji sa teskom nogom na gasu u mom slucaju ne prelazi 6l/100km,(zima,spic,,,,),,,,na otvorenom (auto put ) 5,1 pri 120 km/h,,,,,,,
.
.
...a sto se tice pumpe viskog pritiska,,,,,nikako ne uzimaj sa lukasovom pumpom,,,,u Srbiji ima jedan jedini majstor koji ima potrebnu opremu ( sto za ispitivanje i podesavanje) BT Diesel , kod hipodroma,...nebitno je dali ti ode elektronika, ili bilo koji mehanicki ili drugi kvar,,,,negine ti od 350e do 550 e a moze i vise,,,, ..,.,.,sledeci naj blizi je u zagrebu i duplo je jeftiniji,,,,
.
...predlog,,,,izbegavaj LUKASOVU pumpu,,, i 1.9D
Pozdrav svima!
Ja sam skoro kupio Punto mk2, 1.9jtd i bas sam bio odusevljen.. do juce.
Upalila se crvena lampica ECU u toku voznje (ustvari u toku leta iznad tramvajskih sina ) i kaze mi majstor da je povukao vazduh. Sve jedno i dalje isto radi (prede) i ima isto snage i pali k'o mina i sve sto vole mladi... Ali me malo brine. pa ne bi se lampica upalila bez veze...
Inace rezervoar je bio do pola pun i sipam samo na JP osim poslednjeg tocenja na MOLu (deluje bas dobro onaj novi euro5).
Jel imao neko slican problem?
Pozdrav
za konkretno ecu lampicu ne znam, ali za lampice uopshte znam da ih punto pali kao novogodishnju rasvetu! uglavnom ni zbog chega! najbolje idi na dijagnostiku ochitaj sve pa si miran
Imao sam Punta 1.9D i Punta 1.9JTD i mnooooogo se vise isplati JTD od D .
Na 1.9D cale je menjao pumpu i jos neke sitnice...
JTD je presao kod nas u porodici preko 150 000 (uzeli smo ga sa 30K na satu, znaci, presao oko 180K i vise) bez problema, potrosnja je bila oko 6-7L a isao je sasvim fino !
Preporuku od mene ima 1.2 16v, prilicno izdrzljiv motor. JTD svaka cast, ali je strasno skup za odrzavanje(Ako se uzme neki koji je dosta presao, medjtuim ako je presao vrlo malo onda je majka). Ovaj obican 1.9D necu komentarisati, sve najgore!
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Comment