Audi A6 1.8t

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zummm
    CBC Član
    • 21.04.2008
    • 17
    • Bijeljina

Juce sam isao u Sarajevo da vidim tog Audija i desi se ono najgore sto moze, covjek mi ga nahvalio preko telefona a ono presao ko zna koliko, entereijer potrosen,sjedista prljava, volan od silne voznje vec sav ispucao ima i rupice po sebi. Tako razocaran sam jos naletio na policiju i zaradio kaznu za preticanje na punoj al nema veze ima se za toliko.
    Po onim savjetima pri kupovini polovnjaka prvo sam pustio vlasnika da vozi kad on covjek raspali brate jednom rukom vozi a drugom telefonira i onako trudi se da promjeni brzinu a da ne sletimo. Mislim covjek nimalo ne stedi auto i da, jos govori "Kad se upali turbina onda tek ide kao vjetar".
    Evo link za tog audija. On je god99 ali je model 98 sto naravno nije rekao.

http://www.autopijaca.ba/index.php?vozi ... view=35930

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

uuuu znas koliko ces puta jos da se razocaras... nego sa takvima treba razgraniciti odma preko telefona. treba im reci da nisi kreten i da se razumes tj da mozes da provalis sta je i kako je i da ako nije to sto prica da treba da plati put. mada, znaj da ima ljud kojima je to sto si video OK , iam ljudi kojima je teget metalik crna i td... svasta ces se nagledati... samo polako
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Zummm
        CBC Član
        • 21.04.2008
        • 17
        • Bijeljina

Vec mi je preko k.... obilazenja auto salona, pijaca i weba, ali nemam lovu za nov veliki auto koji mi treba kao ova 6ca a ove dachije i megane necu da vozim jer ne mogu da stanem u njih kao covjek. Ovo bi mogla biti nova tema kako kupiti polovan automobil a da ostanes normalan posle svega!!
        Bilo bi zanimljivo da opisemo svoja iskustva kod kupovine polovnjaka ima tu svakakvih likova, od onih sto prodaju opele suze koje imaju ABS pa do onih sto tvrde da u auto 99god se ugradjuju djelovi iz 98god jer pobogu audiju preteklo iz predhodne god. pa da ne bace.

Comment

• maglev
          CBC Član
          • 02.04.2008
          • 27
          • Josefstadt

zummm , probaj sa Djukicem u Derventi....on ima dobru ponudu, znam da je prodao puno auta, mozda ima nesto da i tebi pase !
          http://youtube.com/watch?v=weWmTldrOyo

Comment

• subicd
            CBC Senator XXL
            • 20.06.2008
            • 463
            • Novi Sad

VW i Audi je imao problema sa trapom, ali je poboljsano posle 2001. godine.
            Vidim da dosta vas kaze da trap ode na 50.000km ili da jako kratko traje. Mozda ali sa repariranim ili neorginanim delovima, ili sa vracenom km.
            Pa nije bas tako, ja sam za 45.000km na Passatu od 11 godina i ko zna koliko km jer je TDI, promuo gornje rame iz 1997. godine(kad je proizveden) i donje ravno,desan strana. A nije vozen samo po autoputevima kod mene.
            Cale vozi A4 Sline 2004. 235/45/17 i nije menjao trap(82.000km) a auto je i dalje utegnut, a isto tako auto se vozi lokalnim putevima sa par dobrih udara na isecen asfalt i rupe, ali nista.
            Njihov sluzbeni A6 2000. uvezen iz Holandije sa pravih 70.000km, do 190.000km isto nije imao problem sa trapom, prodat je posle te km zbog malog sudara a skupe popravke.

P.S. Ovo sam naveo cisto da ljudi koji naidju na ovu temu ne shvate pogresno kako se pljuju losi trapovi, kad nije tako. Jesu osetljivi i skupi za zamenu, ali to se sa km prosecnog srpskog vozaca(20.000km/god) mozda radi na 5 god., a ako se pripazi i na duzi period.

Comment

• Alien108
              CBC Veteran
              • 03.06.2008
              • 129
              • Beograd

Hm, ovde je česta tema Audi, pa čak i oni koji ga decenijama voze nisu načisto.
              Audi je dobar, ali kao još neki polovnjaci možda i malo precenjen.
              Pročitao sam ove postove i moje iskustvo je bilo slično kada sam odlučio da kupim drugi automobil.
              Obzirom da se radio o premium klasi, ljudima nije za zameriti što traže kvalitet i pre svega pouzdanost, pa čak i kad je u pitanju polovan automobil.
              Kao vozač, "stasao" sam u MB W108 (7 kom.) i u njima prešao oko 400.000 km.
              Shvatio da nemam uslova da ga obezbedim u meni prihvatljivom stanju i kupio druga kola.
              Od tada u moj auto svet dolazi pojam pouzdanost.
              Posle mojih W108-ica nastupio je bolan period "autotranzicije" i shvatih da se nove generacije automobila sve više prave po principu lepo upakovanog smeća.
              Isto je i sa Audijem, lep i kvalitetan enterijer, dugotrajna karoserija (da može da izdrži te 3 godine exploatacije u zapadnom svetu), a što je neko platio 100KEur npr A8 i ostao na putu nije strašno, jer evo tu je servisna mreža. Oba moja druga su na predhodnoj generaciji A6 (2.8 i 2.4) izmenila podosta toga na prednjem trapu u prvih 60.000 km!
              Ništa bolji MB sa npr. E klasom koje su čekale na red u servis i tamo znale da se "baškare" mesec i više (sad ih daju sa 5 god. besplatnog servisa)!?
              Neko možda ima dovoljno nerava da im kvarove oprosti zbog tog osećaja "na volanu".
              Meni se to ništa ne sviđa i spremam se za uvoz iz Amerike dobro očuvanog W108/109 (a tamo ih ima za male pare) pa da konačno ne razmišljam šta će sledeće otkazati i da li ću stići gde sam naumio.
              I da, pored toga što čovek u njima uživa jer vozi prava kola a ne konfekciju, kod preprodaje se i lepo zaradi.

P.S.
              Malo sam ovaj skrenuo sa teme, ne zamerite.

Comment

• Mobtel063
                CBC Član
                • 30.11.2007
                • 95
                • Subotica

Da malo ozivim temu posto sam i ja u dilemi da li uzet 1.8 ili 19tdi...ali pocenjem da naginjem benzincu kao resenju..

elem kako audi stoji sa cenama velikog servisa i sta gledati kod godista 98 ili 99 osim vesanja
                na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Nakon 4 stranice diskusije upravo o pro i contra aspektima tog benzinca i tog diesela, ti opet postavish isto pitanje i trazhish iste te odgovore?!

Vrati se na prvu stranicu i prolistaj opet, a ako i onda bude nedoumica upotrebi search opciju, o tim motorima (i tim automobilima) je pisano jako puno po forumu.
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Mobtel063
                    CBC Član
                    • 30.11.2007
                    • 95
                    • Subotica

Re: Audi A6 1.8t

citao sam ja sve stranice i to po vise puta ali mi se cini da su moderatori mogli brisati neke poruke posto ima puno poruka koje nemaju veze sa temom
                    na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• r1cer
                      CBC Senator XXL
                      • 22.01.2006
                      • 363
                      • Beograd

Provozaj i jedan i drugi pa onda sam donesi odluku.

1.8t plusevi su kultivisaniji rad, brže se zagreva, lepši zvuk(mada zvuk nije ništa naročito al je bolji od dizela), može se dići na 190 konja lagano, vrti se mnogo više od dizela i samim tim sportska vožnja je zanimljivija.

minusi su mnogo veća potrošnja kad ga cepaš(dizel potroši litar dva više pri cepanju a benzinac može u nedogled), manji obrtni moment pri 2000 rpm od dizela

dizel manje troši, isto se može čipovati sa super rezultatima, sa manje truda ubrzava pri manjim obrtajima što je odlično za gradsku vožnju i preticanje po magistrali. Kada ga voziš od 2 do 3.5k rpm postiže skoro max performansi i mnogo se manje napreže nego kad benzinca kidaš do crvene linije tako da te priče kako će se dizel sjebati ako ga cepaš su čisto posledica reputacije starih 1.6 dizela.
                      Zato je mnogo bučniji, nije glatko ubrzavanje kao kod benzinca, snaga nestaje posle 3500 rpm zato je čisto sportska vožnja manje zanimljiva nego kod benzinca(što ne mora da znači sporija).

Ovo pišem na osnovu pređenih mnogo kilometara i sa jednim i sa drugim i oba imaju svojih prednosti i mana i odluka zavisi od toga kakve su ti želje i mogućnosti.

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

i sada cu ja da pozovem doru jer nije nista zakatancio ovih dana pa je malo cika dora neurozan
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Mobtel063
                          CBC Član
                          • 30.11.2007
                          • 95
                          • Subotica

Kako sam skoro gledao bas su pale cene a6 u zadnje vreme...
                          nego dali sa ovim motorom uzeti manuelni ili automatik menjac

Comment

• Mobtel063
                            CBC Član
                            • 30.11.2007
                            • 95
                            • Subotica

ima neko misljenje o kombinav\ciji ovog motora i menjaca.da li uzeti manaul ili automatik

Comment

• Mobtel063
                              CBC Član
                              • 30.11.2007
                              • 95
                              • Subotica

Evo par komada koji su mi zapali za oko...
                              http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... abNumber=2

Comment

• nikola_VUK
                                CBC Senator XXL
                                • 20.09.2005
                                • 317
                                • Podgorica - Novi Sad
                                • Mercedes vaneo 1.7

Ovaj poslednji mislim da je 2.0 130ks, koliko sam se ja raspitivao ovo je super kombinacija 1.8t sa 150 lagano moze da se digne na 180ks i trebalo bi da je top, neznam za tiptronic menjac, trebalo bi da je super, valjda samo ovaj noviji multitronic pravi neke probleme i ima neka for sa zamenom ulja u menjacu, valjda po fabrici ne bi trebalo da se menja. a ako se ne menja onda oce da rikrne. Sto se tice plina IvanT mi je rekao da nije problem nikakav i da je sve ok.

Comment

Working...
                                X