Kasko osiguranje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • PJ
    CBC Član
    • 25.12.2007
    • 39
    • Zemun

Kasko osiguranje

Kontaktirao sam telefonom AMS osiguranje, Delta-Generali, Dunav, DDOR i Wiener.
    Raspitivao sam se za kasko za nov automobil fakturne vrednosti 1.880.000 dinara, bez učešća u šteti, bez osiguranja od krađe.

AMS Osiguranje - http://www.ams.co.yu/
    Operater: najuslužniji, sve informacije u pravom trenutku, odgovora na pitanja kratko i jasno. Kao da mi je dobar ortak dao informacije
    Važi za: Srbiju i Evropu
    Cena: 89.540 dinara, na 12 rata, ista je cena i za keš.
    Šteta nastala BEZ krivice osiguranika: neograničen broj puta.
    Šteta nastala krivicom osiguranika: 2 puta, za treći put se plaća 20% premije (17908din), za četvrtu 30% premije.
    Bonus: dobija se 0-24 AMS briga na put, 4 izlaska po pozivu za godinu dana, 2x besplatna šlep službu do 120km.
    U slučaju udesa, šlep služba je besplatna bez obzia na kilometražu.

Delta-Generali - http://www.deltagenerali.co.yu/
    Operater: možda je čovek bio prehlađen ili je jednostavno bio smoren činjenicom da ga u 10AM već zove potencijalni klijent. Zeva, nakašljava se, mrmlja...
    Cena: 80.934 na rate ili 72.841 dinar u kešu.
    Bez obzira na krivicu, pokrivaju dve štete godišnje, u slučaju treće štete, osiguranik plaća 50% premije, u slučaju četvrte - 75% premije.

Dunav osiguranje - http://www.dunav.com/
    Operater: prijatna, ali stvarno zbunjena, rekao bih, gospođa, koja se nekliko puta javljala na telefon i spuštala slušalicu, da bi na kraju rekla da je u gužvi, jer štampa jednu polisu, tako da je razgovor započet tek posle nekoliko minuta.
    Cena za keš 74.084 dinara.
    Pokrivaju dve štete, a kod treće štete se plaća 20% od premije.

DDOR - http://www.ddor.co.yu
    Operater je tražio osnovne podatke redosledom (u roku od 10 sekundi): marka automobila, fakturna vrednost, kontakt telefon i na pitanje čemu kontakt telefon...."PA zauazeti smo trenutno, pozvaćemo Vas čim stignemo"...alo, BRE, "PA"?
    Pozvao je posle 20ak minuta, nije se predstavio i prvo što je progovorio je bilo "Koja je marka automobila?".
    Opišimo ga kao zbunjenog i/ili nekulturnog.
    Cena je 71.064 dinara na rate, odnosno, 63.958 za keš.
    Na cenu utiče i dužina vozačkog staža osiguranika, ovo je za posedovanje dozvole preko 8 godina (najveći popust).
    Pokrivaju dve štete, a sledeća se odbija od premije tj. ako je premija 64.000, a šteta 100.000 dinara, oni plaćaju 64k, a osiguranik 36k. Predpostavljam da se u tom momenntu raskida ugovor o kasko osiguranju.
    Originally posted by Update 16.01.08.
    U novom telefonskom razgovoru, drugi agent mi je dao ponudu 74.617 dinara za jednokratnu uplatu.
    Wiener Städtische osiguranje - http://www.wiener.co.yu/
    Operater: vrlo blizu uslužnosti kao u slučaju AMS.a, ali strogo poslovno. Kao kada hostesi na sajmu automobila postaviš neko pitanje i ona ti sve suvoparno, ali uslužno izdeklamuje (OK, ona odmah pomisli da hošeć da je startuješ/tražiš broj....ovaj lik je sam ponudio svoj broj ). Na kraju razgovora je ostavio svoj fiksni/mobilni broj i na poziv silazi u prizmelje zgrade gde su im kancelarije da dočeka klijenta.
    Važi za Srbiju (baš me interesuje koliko je skuplje kada je obuhvaćena i Evropa).
    Minimalno učešće u šteti je 5%!!! (ne može bez učešća)
    Cena za keš je 58.659 dinara, a ukoliko se ugovor zaključi na dve godine, prva godina je 52.793 dinara.
    Nema ograničenja u broju naplata štete.
    Originally posted by Update 16.01.08.
    Odlaskom u Wiener sam saznao da je broj šteta koje pokrivaju 2 godišnje i dobio sam još neke informacije o bonusima i doplatama. Više info nekoliko postova ispod.
    Poredeći dva najjeftinija i računajući na to da je kod Wienera minimalno učešće 5%, šteta od 3000€ ih izjednačava u ceni, a ukoliko je šteta veća od toga, DDOR postaje najpovoljniji.

AMS daje ovaj dodatak pomoći na putu, što može da bude korisno, ali mi neko reče da je ta usluga do skoro (pre poskupljenja) koštala 700 din godišnje, tako da ne vidim opravdanje za ovoliku cenu kasko osiguranja.

Ako se ne varam, sada manje-više sva osiguranja korektno pokrivaju štetu, sve popravke se rade u ovlašćenim servisima i ne bi trebalo da bude većih problema.

Ranije je postojala mogućnost kupovine kasko osiguranja na granici na određeni period. Da li je to i dalje moguće i gde saznati cenu?

Wiener mi deluje kao najbolji izbor, jer kasko uzimaš "za ne daj Bože" i uvek računaš da nećeš imati štetu, ali opet, kod novih automobila 240k din ode za čas na delove.

Ja do sada nikada nisam imao neku veliku štetu, ali su me nekoliko puta "kvrcnuli". Branik, krilo, vrata, izgrebana hauba....i to svaki deo za sebe, tokom 9 godina, na više automobila, ja sam uvek stajao, a ni "udarači" se nisu kretali prebrzo (parking, semafor, uključenje na autoput), tako da štete nisu bile velike.

Voleo bih da čujem još nečije mišljenje
  • StevoTDI
    CBC Član
    • 14.12.2007
    • 68
    • Beograd

Ja sam bas na ovom ledu izleteo i pokupio neku ogradu i banderu... Otisla vrata, zadnje krilo, zadnja viljuska, felna itd... (Dosta stete)
    Auto '06... Imam AMS Kasko, sutra idem da prijavim stetu posto sam danas bio u policiji...
    Javljm za iskustva

Comment

• PJ
      CBC Član
      • 25.12.2007
      • 39
      • Zemun

Ako si sam izleteo, kao jedini učesnik (OK i bandera), koji je bio razlog da ideš u policiju?
      Obavezno zbog kasko osiguranja ili...?

Nisam nikada do sada koristio kasko, pa je svako iskustvo dobro došlo

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Sto se osiguranja tice imate temu o tome, negativna i pozitivna lista...

Ja imam Casco Wiener Stadische i zadovoljan sam, pokricaju sve, ucesce je 20e ili 5% pa sta vece izadje. Ne prave pitanje ni oko cega, sve se menja - nista se ne opravlja. Saradjuju samo s ovlascenim servisima.

Cifra ~45000 na 10 rata u jednoj godini za auto s leve strane...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zux
          CBC Senator XXL
          • 10.05.2005
          • 773
          • Beograd-Filmski grad

ja sam sa kaskom kod dunava za sada zadovoljan
          samo jedanput sam isao kod njih, razbijena soferka, i bez ikakvih problema sam dobio radni nalog i sutradan otisao u glass service i dobio novu soferku

e sad i ja nesto da priupitam
          jel neko imao iskustva sa naplatom stete od cukanjaca po parkinzima
          jbg. kad god se neki strucnjak uparkirava ili isparkirava ostavi mi svoju boju, ogrebotinu, straftu, zakaci branik pa polomi zabicu koja ga drzi, ogrebe zadnji rub i branik i sl.

kakva je tu procedura, moze li se to naplatiti
          malo mi nerealno da im oteram auto star 10 godina i zalim se na ta sitna cukanja
          u svakom slucaju bih ja to farbao, ali jos bolje bi bilo ako moze da se ustedi, pa da kasko sve to pokrije (jbg. auto uzet na kredit od 5 godina, 100% kasko od ostecenja i kradje bio obavezan, pa gre`ota da se ne iskoristi )
          dakle, da li bi kasko pravio probleme oko toga, ili da ja malo rucno uvecam stetu (malko ulubim krilo, vrata i slicno) koju bi oni morali da plate

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by zux
            e sad i ja nesto da priupitam
            jel neko imao iskustva sa naplatom stete od cukanjaca po parkinzima
            jbg. kad god se neki strucnjak uparkirava ili isparkirava ostavi mi svoju boju, ogrebotinu, straftu, zakaci branik pa polomi zabicu koja ga drzi, ogrebe zadnji rub i branik i sl.
            moze se naplatit bez problema.imaš dve varijante

1.odeš u Dunav i prijaviš štetu od N.N počinoca.za takve stvari i služi kasko.
            u sledećem produženju kaska gubiš bonus ako ga imaš

2.parkiraš auto na parking sve po redu.zoveš policiju i prijavljuješ štetu od N.N počinioca.sa tim zapisnikom ideš u Dunav i opet naplatiš ali ne gubiš bonus prilikom sledećeg produženja istog

e to je sva nauka
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• zux
              CBC Senator XXL
              • 10.05.2005
              • 773
              • Beograd-Filmski grad

ovu prvu varijantu (bez policije i zapisnika) sam iskoristio pre 2 godine, sa vec pomenutom sofersajbnom
              inace kasko je placen 5 godina unapred (putem kredita koji je isplacen 2 godine pre vremena ), tako da beneficije koje gubim pri produzenju kaska, mi nista ne znace (jer ga necu produzavati)

ma ja sam samo sumnjicav kad vide sta im sve prijavljujem da ne bude ono, to je normalno stanje za auto star 10god, nema tu ozbiljnih ostecenja, kakav je to NN pocinilac koji je stigao da ti sve to iscuka, sto nisi ranije prijavio i sl. gluposti koje oni umeju da pricaju
              ostecenja koja imam:strafta sirine 10cm na zadnjem levom rubu i braniku (ogrebana i malo ulubljena), malko ulubljena zadnja desna vrata, odvaljena lajsna na prednjim levim vratima, isto to i na zadnjim levim vratima, 3-4 ulubljenja na krovu (od ledenica koje su pale sa krova zgrade pre 5-6 dana i td.)

sve u svemu sredjivanje i farbanje toga mi ne gine, samo jos da vidimo na ciji racun

hvala rajmax63

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

nema oni šta tebi da ne daju
                samo idi prijavi,jer zato postoji kasko
                sve im lepo naplati i idi sredjuj auto
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• zux
                  CBC Senator XXL
                  • 10.05.2005
                  • 773
                  • Beograd-Filmski grad

eto mene kod njih cim otopli
                  ako jos neko trazi objekat za ispoljavanje besa ili iz nekih drugih razloga ima nameru da mi cukne, ogrebe auto i sl., neka to ucini do kraja zime
                  posle toga necu biti tako blagonaklon prema stetocinama

Comment

• StevoTDI
                    CBC Član
                    • 14.12.2007
                    • 68
                    • Beograd

Na mom predhodnom autu nisu hteli da mi naplate x cukanja...
                    Rekli su kao posle svakog morate da dodjete da prijavite, jer u sledecim vec ucestvujem 10%... (a ja cek'o da se nakupi pred kraj ugovora baz zbog toga)

I onako ladnokrvno: "Izaberite jednu ogrebotinu koja je bila poslednja i sta da vam radim"
                    Sad evo idem u ams za skodu, valjda ce dobro proci nece mi dati nekog farbara peru iza coska...

P.S. Ne znam sta ce im uvidjaj, ali ja smo imam evidenciju, tj. izjavu koju sam dao u policiji i to je dovoljno...

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

Koje osiguranje ?!

Iz iskustva znam da Wiener pokriva bas sve, od ogrebotina na braniku pa na dalje... i ne prave pitanje kad se dogodilo. Cak sam dva puta prijavljivao vise po dve stete odjednom (recimo, soferku i krive diskove). Samo popune dva zahteva i to je sve. Jedino za sudar traze zapisnik policije jer je dobijanje istog uslov da se isplati servis koji odradjuje opravku. Ni visina stete nije nikakav problem. Bez reci i ikakvih komentara su pristali da mi oprave zadnji kraj kad me lupio mamlaz sa golfom dvojkom! Po mom misljenju su zadnja vrata i mogla da se oprave... tip je 'ladno napisao "zamena" ignorisuci moje "ovo, mozda, moze da opravi".
                      Diskove su mi promenili uz malo natezanja (potrosan deo, jelte..) i insistirali su mi da ih donesem da ih provere (sto sam i uradio).
                      Zapravo je glavni sex bio u tome sto su trazili da njihov covek dodje i vidi da su zaista krivi (ono, ostavite u servisu, pa da dodje covek sledece nedelje...) a meni se zurilo pa sam ih opleo najstrasnije i pripretio tuzbama (a za koji qurac vas placam ako ne mogu da opravim auto i sl.) i jos je sex bio zbog toga sto ta steta nije bila vidljiva (nije mogla da se fotografise).
                      Kad smo uzeli auto treci dan nas je neko zagreb'o kljucem i htela gospodja da opravi... rece covek: Moze, farba se cela povrsina, ali ostecenje vam je premalo da se brinete (istina) a i kad jednog dana budete prodavali auto kako da objasnite kupcu da auto nije udaran (opet istina). Ali, da je htela - mogla je da potera da se farba... naravno 5% ucesca na ukupnu sumu u ovlascenom servisu.

prolupator.mojblog.rs

Comment

• StevoTDI
                        CBC Član
                        • 14.12.2007
                        • 68
                        • Beograd

Isto AMS kasko...
                        Danas su mi rekli od nedelje ce doci da vide stetu i moze gde god hocu da teram... E sad kad dodju procenitelji videcu sta kazu...
                        Onda je winer definitivno bolja opcija... Doduse ovo je relativno nov auto pa verovtno zato ne prave mnogo pitanja u fazonu to je od ranije....

Comment

• PJ
                          CBC Član
                          • 25.12.2007
                          • 39
                          • Zemun

Originally posted by prolupator
                          Sto se osiguranja tice imate temu o tome, negativna i pozitivna lista...
                          Video sam, ali sam procenio da će se više ljudi uključiti da prokomentariše razliku u cenama i ovo učešće od 5%.

Večeras sam bio parkiran ispod predizbornog plakata i razmišljam "konju jedan, vidi gde ostavljaš auto, a još nisi ni kasko platio"

Imam fore do ponedeljka, ali mislim da je odluka pala na Wiener.

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

svaka cast na informacijama.
                            da li ovaj kasko podrazumeva i probusenu gumu kao sto je preko obicaj???
                            i koliko izadje kasko sa kradjom.
                            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Ja imam polisu s kradjom (lizing, pa je full casco obavezan) i za Zenomobil je ~45K dogisnje. Za busne gume ne znam...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                              X