Divni kupci...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • low rider
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2006
    • 613
    • Beograd

Sigurno ne postoji niko u ovoj zemlji ko nije nasankan od strane nekog mehanicara, limara, prodavca, cak ne vezano za automobile. Samo zavisi od coveka kako ce to podneti i kako ce to uticati na njegov stav za ubuduce.
    Ima i istinskih bydala kao sto je ovaj iz tvog primera. Ali cemu nerviranje, neka zove inspekciju, ti si cist.

Mnogo je neznalica, a tu su i prevaranti, takvi ljudi nanose stetu postenim ljudima sa znanjem. Generalno cesce kupac ili primalac usluga biva ostecen pa i novcano, tebi kupac ne moze oteti pare, ne racunajuci lopove. A evo moj drug vozika neke rezervne delove koje mu je uvalio bivsi majstor, skinuli ih kod mog majstora jer nisu ni za q, pa stavili nove.

Ja sam ove godine 2 puta isao da vracam deo jer su mi prodali pogresan i to u ap sportu i euro autu. Skinemo rastavimo sve, kad nije to to. Pakuj vracaj, nemaju odgovarajuci, a auto na dizalici...
    Neki prodavci znaju o auto delovima koliko i kasirka u maxiju, samo da prodaju sta god da je.

Sreca je da se dobar glas daleko cuje, pa za prave ljude ne bi trebalo da ima zime.

Comment

• AlexRS
      CBC Senator
      • 27.10.2007
      • 234
      • Borca

Originally posted by TRIO_driver
      @AlexRS:Nisam se zeznuo, samo volim ljude i nisam dugo licno u poslu, kao moj cale, verovatno cu i ja da smanjim nivo normalnih, povecam broj idiota, posle 20 godina...M je izmedju mene i caleta, zato tako i kaze..
      Ja se vec osam godina bavim trgovinom pa zato to kazem...
      Cuo i video sam svakakve primerke...
      A najbolji su mi komentari drugara tipa " sta se ti bunis sedis po ceo dan nista ne radis" ili slicno a ja bogami kad dodjem kuci osecam se kao da sam kopao ceo dan....

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

Po pravilniku o reklamacijama, svaka musterija moze da vrati proizvod. Zavisno od vrste robe , moze cak i u roku od 40 dana (namestaj i kupatilska galanterija , recimo).
        E sad, sto kupac moze da iznervira nekog, valjda je to trgovcima u opisu radnog mesta....
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Svako radi svoj posao najbolje, trgovac prodaje, majstor popravlja i kraj.
          Ne slažem se. Mušterija treba da dobije kompletnu uslugu a ne da ostavi auto u radionici a onda juri taksijem delove po gradu.
          Kvalitet servisa ne ulazi u ovo ali tako je svugde, dodješ i kažeš pokvareno je a njihovo je da poprave i ispostave račun.

Mušteriaju 99% slučajeva nema pojma koji mu deo treba, koje je godine šta pravljeno, koji problem je skopčan sa baš tim mesecom proizvodnje i sl... Obično donese pogrešan deo.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Ako je majstor posten, a to je retko, onda se slazem.

Dovoljno je da majstor mu zapise na papir sta mu treba, on dodje kod mene, da broj sasije, ukoliko auto nije prepravljan(onda po uzorku), i ako je firma prava, deo ce mu biti odredjen tacno taj i mirna Backa.

Jedan od najvecih servisera u NS mi je otvoreno rekao, da kad vidi kupca, da dolazi sa delom u ruci, da bi ga najradije opsovao, jer automatski gubi 20% rabata, i moze samo deo da ugradi.

A svi majstori su SZR, registrovani za ugradnju, NE i za prodaju delova...

Sreca je majstorska sto ima puno ljudi koji jednostavno nemaju vremena, vec oteraju kod majstora i kazu popravi sta ne valja, kljuc u ruke. Ti su najsladji za ****nje, zato i ima takvih majstora...Eh, koliko borbe smo mi vodili, yato nas serviseri bas nesto ne gotive, uzimamo im pare iz dzepa..No, ja smatram da je bolje da edukujem kupca, nego da ga prave budalom...I taj ce mi se opet vratiti..

A koliko puta dodje majstor, pa pocne da prica pricu kupcu, pa kad dodje sa njim u prodavnicu, cinjenice stoje, i on ispadne ******, jer nas ne moze da voza kao svog kupca...

Zato je moj savet, kad pronadjete pravog, korektnog majstora(ima ih), drzite se njega, i onda mozete da se pouzdate u Dorinu pricu, da vam on zavrsi sve, da to bude valjano i da vas ne prevari.

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

I ja imam prolem jer se srecom razumem u neke stvari oko mehanike pa kupac cesto trazi neki deo a ja ga pitam sta ce ti to
              On kaze crklo je rekao mi majstor, pa ja pocnem sta se desava sa kolima koji ti je to majstor rekao i te fore. I uglavnom bude na kraju " taj majstor nema veze s vezom nije do toga problem trazi resenje na drugom mestu" On kaze hvala prijatno i ja posle iha iha magarac tu neko kad se zadesi kaze koja si ti ****** sto mu nisi prodao deo. Ja kazem sta treba posle da mi se vrati i kaze jao izvinite neispravan deo ili nije do toga ako moze da vrati.
              Kazu mi sta te bole qrac kad mu je majstor rekao da je to pa majstor neka placa greske. Ali ja jednostavno nisam takav i ne mogu to da radim ljudima da ne bi dolazio u neprijatne situacije a i da bi kupio musteriju...svaki je na kraju postao moja dobra musterija..samo pozove i kaze spremi to to i to ne pita ni za cenu kaze po tvom izboru verujem u tebe. Tad se osecam ponosno.

Vrlo retko je neko dosao i kao znas onaj deo sto si prodao ne valja a prodao sam mu ime. I ako ne znam sta je radjeno sa tim delom i ko je i kako ugradjivao uvek lepo kazem donesi ako je do dela ja menjam za drugi....niko se ne pojavi ili bude izvini ipak nije do toga nesto drugo je bilo u pitanju. Znam da majstor oce da ih izvacari pa ide klasicnom pricom ma to su turski delovi krs su desava se, ljudi danas svasta uvaljuju.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

Bravo, taj rad!

Kod vas u BGD je divljina, jer prevelika bara, a krokodila, pitona, zmija, gustera i ostale flore i faune previse...

BGD je trziste za sebe, veliko kao ostala Srbija...

Comment

• deki-ascona
                  Bio nam je drug! RIP
                  • 10.04.2007
                  • 2118
                  • NI , Trosharina

A svi majstori su SZR, registrovani za ugradnju, NE i za prodaju delova...
                  Ne mora da znaci...

Ima par servisa koji daju odvojene stavke na racunima: za deo i za radne sate.
                  Verovatno su registrovani kao preduzeca, mada imam musteriju koja ima SZR, a u okviru registrovane radnje (na isti PIB) ima i dve maloprodaje i veleprodaju, ukljucujuci i proizvodnju.
                  Cak i u tom slucaju zakon im omogucava da imaju tkzv. prosto knjigovodstvo
                  Originally posted by Valent Vudriga
                  ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                  Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Ovo je najcesca varijanta, imam i ja tih slucajeva, nisam ulazio u detalje, ali vecina servisera sa kojima radim su SZR, znaci samo su registrovani za ugradnju...Jer, da su i za ostalo, tesko da bi uzimali od mene...

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by M-power
                      Vrlo retko je neko dosao i kao znas onaj deo sto si prodao ne valja a prodao sam mu ime. I ako ne znam sta je radjeno sa tim delom i ko je i kako ugradjivao uvek lepo kazem donesi ako je do dela ja menjam za drugi....niko se ne pojavi ili bude izvini ipak nije do toga nesto drugo je bilo u pitanju. Znam da majstor oce da ih izvacari pa ide klasicnom pricom ma to su turski delovi krs su desava se, ljudi danas svasta uvaljuju.
                      Boze, na koga li ovde mislis?
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

Meni se sa vremena na vreme desava da se vracaju musterije sa dobro odradjenim sajlama i pricom da su kratke ili dugacke, tako kaze majstor
                        Nekada po 2-3 puta prepravljamo sajlu bez potrebe, i na kraju je vracamo kako je bilo... Nekada cak i namestamo mustirajama na kola da im dokazemo da je sajla dobra.
                        Najgore je jer gubimo zivce, a i materijal zbog ****** i kvazi majstora.

Comment

• r1cer
                          CBC Senator XXL
                          • 22.01.2006
                          • 363
                          • Beograd

Ovo je najcesca varijanta, imam i ja tih slucajeva, nisam ulazio u detalje, ali vecina servisera sa kojima radim su SZR, znaci samo su registrovani za ugradnju...Jer, da su i za ostalo, tesko da bi uzimali od mene...
                          Dovoljno je da im u punom poslovnom imenu stoji szTr i mogu i da prodaju, a to se promeni za trista dinara u agenciji za privredne registre. Šifra delatnosti ostaje ista.

Comment

• M-power
                            Moderator
                            • 10.01.2005
                            • 10060
                            • Bg; Banovo Brdo
                            • CorsaC, astra H,

Originally posted by Srdjan
                            Boze, na koga li ovde mislis?
                            znao sam da ces da se osetis prozvanim. Ne na tebe naravno....e da si ti moja muka...ti si super musterija
                            To date there has never been a faster car built for the public road and,
                            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• zec
                              CBC Senator XXL
                              • 05.01.2005
                              • 450
                              • bgd

Ja kad dodjem kod prodavca tacno znam koji deo trazim i sta hocu. Sad, ima nekih koji predlazu da nabudzim to nesto sa drugih kola ili nekog drugog proizvodjaca. Uvek se potrudim da imam podatke o vozilu pa nek se prodavac potrudi da nadje odgovarajuci deo inace vracam.

Stvarno, M-e na koga si mislio?
                              "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

I oni mogu da prodaju deo, ne naplate ugradnju ili je naplate svejedno. Na računu piše koliko je deo a koliko su ruke.

Što se tiče pokvarenih majstora, jesu, a svi trgovci su pošteni i prodaju najorginalnije originale od originalnog...Nema dalje...
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X