CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • djukic
    CBC Senator XXL
    • 27.03.2005
    • 2526
    • Beograd

Pa prvo skines onu do menjaca jer je laksa za skidanje

Potpuno si u pravu, nisam morao da skidam tablu ali sam hteo da proverim stanje sajle i najvaznije da promenim sve sijalice koje su vremenom riknule. Sad mi radi i km sat i svetli mi cela tabla.

Meni je km sat podrhtavao i uzrok je bila sajla do menjaca.

P.S. odlucio sam da sredjujem temeljno sta god da mi rikne na kolima, cak da idem i korak napred pa da obavezno proverim kakva je situacija sa komponentama oko kvara!!!
    https://t.me/pump_upp

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Napomenu mi Disa problem oko bombi.

Kao sto znate sama bomba se sastoji iz dva dela razdvojena membranom. Gas iz bombe nemoze da nestane, on iscuri kroz poroznu membranu u ulje (LHM).

Samo dopunjavanje uz poroznu membranu daje kratkotrajna poboljsanja. Gas brzo iscuri i tako ste na istom.

Dopunjavanje kosta oko 15E sto je 1245.00 din.
      Nova bomba kosta od 1900 do 2600 din. bitno je da nije dugo stajala na rafovima radnji. Mozda je ipak resenje zamena novom bombom....

Sama zamena je jako jednostavna i ako neko zeli mogu da je detaljno opisem a posto mi sleduje zamena 5 bombi slikacu i postovati ovde detaljno proces zamene....

Comment

• Aladin
        CBC Senator
        • 17.08.2005
        • 223
        • Beograd

E da.... i ja imam istu filozofiju oko sredjivanja auta. Moj teca se upisao od smeha kad sam rekao da mnogo brze popravljam nego sto se kvari..
        Znaci ostaje mi da zamenim deo sajle do menjaca. Reci mi, da li u "Boban sajle" imaju vec gotove sajle za sve tipove kola ili moram da skinem staru pa da mi naprave po uzorku?
        Ko prvi devojci - sam u nju upada!

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Moras da skines sajlu i da odneses da ti naprave po uzorku. Prave sajlu bukvalno za 10min.

Comment

• Aladin
            CBC Senator
            • 17.08.2005
            • 223
            • Beograd

Bio u Boban sajle.... Ne samo da prave nego i menjaju. E sad, zamenio mi covek donju polovinu sajle i kazaljka i dalje skakuce... Malo manje ali skakuce.... Rasturanje sata ce sacekati za sad. Razocaro sam se bre!

Dobro, de.... brzo ce me proci.. I to cu da sredim.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

cccccc pa gde je tu draz da ti oni promene sajlu. Mislim stvarno
              Uzmes sam zamenis i za resto para pojedes pljeskavicu

Comment

• @lix
                CBC Senator XXL
                • 17.12.2004
                • 875
                • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

I ne podrhtava kazaljka!
                Što više za što manje

Comment

• Aladin
                  CBC Senator
                  • 17.08.2005
                  • 223
                  • Beograd

A neee... kazaljka ne podrhtava ako uz pljeskavicu popijes i neko pivo!
                  Ma slazem se ja da je lepse sam menjati, stalno to i radim... Ali me ufatili pundravci da to juce uradim pa to ti je!!! A izleteo sam sa posla pa morao da se vratim, radim ko dragstor.... a vikend daleeeekoooo.....
                  Ipak mi ne gine da se brljam za vikend. Trebalo je da za oko mesec dana zamenim ulje ali juce vidim da mi vlazi oko srafa za ispustanje ulja. Poslednji put kad sam menjao nisam imao novu podlosku pa sad slini. A motor suv ko barut svud okolo.... Ima li uopste tih podloski sto se spljeskavaju da se kupi?

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

naravno na buvljaku, ja ih stalno kupujem...

Comment

• Aladin
                      CBC Senator
                      • 17.08.2005
                      • 223
                      • Beograd

Paj' sad! Kupio sam podloske i zavuko se u kanal kad ono...
                      To se slivalo do srafa.....
                      Slini na nekom davacu koji je usrafljen na blok sa zadnje strane, ispod izduvne grane pa nisam video....

Zna li neko od cega je doticni, mu dam ja davac!!! I vredi li da ga odsrafim, umljackam hermetikom i vratim? Sici cu ja opet u kanal, nije meni tesko....

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Pa to kosta, mislim da ti otkrijem cemu sluzi...

Ali ajd posto se "znamo", taj davac sluzi za merenje nivo ulja u motoru. Znaci kad das kontakt pokazivac u tabli pokaze nivo ulja. Eto tome sluzi taj davac. Slobodno skini zaptij sa silikonom i vrati nazad. Cak i ako neradi nije velika steta.

Comment

• Aladin
                          CBC Senator
                          • 17.08.2005
                          • 223
                          • Beograd

Nista brez pravih poznanika! Fala puno rodjace, daleki rodjace...
                          Taj pokazivac mi i onako ne radi, mislim ne pokazuje u kabini... Kad dam kontakt samo se malo pomeri kazaljka i to je to... Sutra ce ves da bude udihtovan!
                          A i ko da smo tolko razmazeni da ne mozemo pogledati nivo ulja pod haubom! Mislim stvarnoooo...... Jedna od lepota auta je gledanje u motor... Jos lepse, ispravan motor....

BTW, dok sam isao do garaze na kanal, poce da pisa na sve strane antifriz koji sam prekjuce nasuo! Eeee, tad sam otkrio da na bloku ima jedno zatvoreno crevce, ko slepo crevo za ispustanje tecnosti iz bloka... Ufff... puklo. Sva sreca da sam oma naso i zamenio i da nije nesto ozbiljnije. Nastavim li ovim tempom uskoro ce sve na ovom autu da bude novo.... I posle se neki zale da svake nedelje nesto popravljaju.. Vidi mene!

Comment

• Maki_M
                            CBC Član
                            • 09.10.2006
                            • 39
                            • Nis

Da, ali ces imati nov auto
                            Nije mala stvar...
                            www.citroenforumsrbije.com

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

4 Dishaka
                              Ja sam imao te glupave ratkapne na autu i izgubio sam jednu , auto je bio odvratan tako , pokusao sam da nadjem i zakljucio da nigde nema u celoj srbiji , malo posle toga sam kupio petokrake alu felne i resio problem sa ruznim tockovima i deficitarnim ratkapnama

Btw Djuka svaka cast na postovima iako ne pisem cesto, forum citam redovno a ti def. najvise doprinosis nasoj cenjenoj rubrici - i uvek se slatko nasmejem nekoj novoj zajeb...ciji

Originally posted by djukic
                              Pukla mi je sajla za kilometar sat....

Boze ima li jedna nedelja da mu nesto nefali?!!!
                              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• dishaka
                                CBC Član
                                • 22.06.2006
                                • 36
                                • Beograd

ratkapne...

A Miki da ti nije neka ratkapna ostala? Inace nasao sam u Paracinu taxistu ima sve cetiri. U Jagodini sam nasao cetiri komada i tip mi je poklonio, ali nikako da ih dobijem, pravim neke kombinacije da mi posalju postom... na Konjarniku u Beogradu tip ima sve cetiri, a onaj sto mi je skinuo...ima bar tri(snimljeno) jer sam sve provalio za dva dana...sta mogu kad xm-a nemogu da ne primetim a i jos neke stvari po kojima sam ukapirao celu kombinaciju skidanja ratkapni pozdrav svima, osim onome sto krade sa xm-ova....

Comment

Working...
                                X