citroendzija, u pravu si zovu ga Svileni, s saznao sam da na putu Cuprija Svetozarevo ima neki Auto Mica radi francuska vozila pa cu videti tamo za ratkapne, ali za alu felne one koje nudi xmovc, i dalje sam na terenu na v. moravi i snimam xm-ove, dva ili tri u varvarinu, u paracinu taksista sa xmom kao moj srebrni iste alu felne cak i ratkapne koje trazim, ali ih ne prodaje i nema visak... ali ima xm za delove...srebrnog...Pozdrav svima...
CITROEN XM
Collapse
X
-
Ako krcka kad okrenes tocak i ides to ti je neki od homokinetickih zglobova.
Ako je ovo onda imas malko veci problem, s tim krckanjem mozes da vozis neko vreme (ja preko 10.000km). Kineticki obicno strada kada se pocepa manzetna pa udje voda i prljavstina. Posto je deo cista mehanika mozes da uzmes i polovan (obavezno ga operi i vidi u kakvom je stanju - pohabanosti). Polovan kosta oko 30EUR-a
Ako lupka kad skreces moze biti kraj spone ili kraj letve volana. Ako imas veliki luft onda moze biti luft koji se pojavio u krstu volana (zglob ispod volana).
Sve ovo gore navedeno sam prosao i sve nekosta pojedinacno vise od 800din.
Najgora i najredja opcija je sama letva, dobra polovna kosta oko 80EUR-a. Do sada nisam sreo XM-a na kome je riknula letva. Obicno majstori promene letvu i kad rikne krst volana onako u kompletu (veca im zarada i opasnije izgleda musterijama)
Comment
-
-
Mislim da nije kineticki jer se cuje samo kada okrecem volan u mestuSkoro sam stavio polovnu letvu jer mi je pukla spona na onom kraju do letve
I tada sam stavio i polovan krst koji mi je odmah delovao sumljivo mada i letva je skinuta sa nekog holandjanina
I tada(pre 5000km) je proveren trap i mislim da nema lufta u krajevima spona ili kraju letve
xm 2.0
Comment
-
-
Cek pa ta spona na kraju letve (ja je zovem kraj letve volana) se menja i to dosta lagano? Inace mislim da imam jos jedan kraj letve negde u alatu (nov) aj bas cu da prverim! Inace taj kraj se skida ako nemas cime drugim onda vodoinstalaterskim klestima i ujedno se promeni i manzetna...
Inace majstori proveravaju kraj letve tako sto kada otkace spono od glavcine trebalo bi da se kraj letve drzi sam od sebe a ne da pada??? Ja licno proverim da li ima lufta koji mogu da osetim....
Comment
-
-
-
Mislis na letvi volana?
U svakom slucaju veliki gubitak mora biti lako uocljiv. Obrisi krpom dobro upali motor i sacekaj par sekundi i videces odakle curi.
Ajd samo potvrdi dal je u pitanju letva volana pa da vidimo dalje?
Comment
-
-
dolij pa se sagni da vidis gde curi!!!
Razbio mi neki looodak far na parkingu i slomio prednju masku. Znaci ponovo sredjivanje...
Comment
-
-
Problem je sto legne pa i fica moze da napravi sranje.Neka mi se neko poturi u voznjiNe znam da li rekoh kada mi je gubio visinu problem je bio u pumpi!!!A ovih dana u voznji mi se culo veoma cesto cvaktanje i ono kao sistanje vazduha (dugo) pri okretanju volana mada je on bio mek i palio se stop i na kraju
nema ulja...
xm 2.0
Comment
-
-
Uh evo i ja da zajadikujem malo, taman kad sam pomislio da sam zavrsio sa klimom (zamenio jedno gumeno crevo,procistio sistem i napunio je) crce mi kompresor
. Ovaj sto mi je sredjivao klimu navodno moze da ga remontuje ali ja bas nesto i ne verujem , do sad sam se uverio samo da odlicno zna da naplati (dao sam mu 70e za to "sredjivanje" i crevo a sad jos i kompresor brrr) pa ajd sad ako neko zna gde bih nasao drugi kompresor od klime za neke normalne pare neka se javi !!!
PozzSaab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
Comment