CITROEN XM

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dishaka
    CBC Član
    • 22.06.2006
    • 36
    • Beograd

citroendzija, u pravu si zovu ga Svileni, s saznao sam da na putu Cuprija Svetozarevo ima neki Auto Mica radi francuska vozila pa cu videti tamo za ratkapne, ali za alu felne one koje nudi xmovc, i dalje sam na terenu na v. moravi i snimam xm-ove, dva ili tri u varvarinu, u paracinu taksista sa xmom kao moj srebrni iste alu felne cak i ratkapne koje trazim, ali ih ne prodaje i nema visak... ali ima xm za delove...srebrnog...Pozdrav svima...

Comment

• citroendzija
      CBC Član
      • 11.06.2006
      • 65
      • cacak

Uocio sam nesto odnosno cuo...Kada okrecem tockove nesto krckA I TO SVE VISE Mislim da je u letvi.Imali neko ovo lose iskustvo???
      xm 2.0

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Ako krcka kad okrenes tocak i ides to ti je neki od homokinetickih zglobova.
        Ako je ovo onda imas malko veci problem, s tim krckanjem mozes da vozis neko vreme (ja preko 10.000km). Kineticki obicno strada kada se pocepa manzetna pa udje voda i prljavstina. Posto je deo cista mehanika mozes da uzmes i polovan (obavezno ga operi i vidi u kakvom je stanju - pohabanosti). Polovan kosta oko 30EUR-a

Ako lupka kad skreces moze biti kraj spone ili kraj letve volana. Ako imas veliki luft onda moze biti luft koji se pojavio u krstu volana (zglob ispod volana).
        Sve ovo gore navedeno sam prosao i sve nekosta pojedinacno vise od 800din.

Najgora i najredja opcija je sama letva, dobra polovna kosta oko 80EUR-a. Do sada nisam sreo XM-a na kome je riknula letva. Obicno majstori promene letvu i kad rikne krst volana onako u kompletu (veca im zarada i opasnije izgleda musterijama )
        https://t.me/pump_upp

Comment

• citroendzija
          CBC Član
          • 11.06.2006
          • 65
          • cacak

Mislim da nije kineticki jer se cuje samo kada okrecem volan u mestu Skoro sam stavio polovnu letvu jer mi je pukla spona na onom kraju do letve I tada sam stavio i polovan krst koji mi je odmah delovao sumljivo mada i letva je skinuta sa nekog holandjanina I tada(pre 5000km) je proveren trap i mislim da nema lufta u krajevima spona ili kraju letve
          xm 2.0

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Cek pa ta spona na kraju letve (ja je zovem kraj letve volana) se menja i to dosta lagano? Inace mislim da imam jos jedan kraj letve negde u alatu (nov) aj bas cu da prverim! Inace taj kraj se skida ako nemas cime drugim onda vodoinstalaterskim klestima i ujedno se promeni i manzetna...

Inace majstori proveravaju kraj letve tako sto kada otkace spono od glavcine trebalo bi da se kraj letve drzi sam od sebe a ne da pada??? Ja licno proverim da li ima lufta koji mogu da osetim....

Comment

• citroendzija
              CBC Član
              • 11.06.2006
              • 65
              • cacak

Znaci sumljas na nju?
              xm 2.0

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

sumnjam na kraj letve a ne i na samu letvu

Comment

• citroendzija
                  CBC Član
                  • 11.06.2006
                  • 65
                  • cacak

Imam mnoogoo veci problem danas sam izgubio lhm ulje dodao sam 1l ali je i to prosuo!!!Sada sam bio na kanalu i oko hidro glave je sve vlazno...Pomagaj
                  xm 2.0

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

Mislis na letvi volana?

U svakom slucaju veliki gubitak mora biti lako uocljiv. Obrisi krpom dobro upali motor i sacekaj par sekundi i videces odakle curi.

Ajd samo potvrdi dal je u pitanju letva volana pa da vidimo dalje?

Comment

• citroendzija
                      CBC Član
                      • 11.06.2006
                      • 65
                      • cacak

Ne vredi mi moram da sipam ulja jer ga vise nema i kada sam juce digao na dizalicu i upalio ne curi nigde jer ga nema
                      xm 2.0

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

dolij pa se sagni da vidis gde curi!!!

Razbio mi neki looodak far na parkingu i slomio prednju masku. Znaci ponovo sredjivanje...

Comment

• @lix
                          CBC Senator XXL
                          • 17.12.2004
                          • 875
                          • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Djuka vidis da nema srece sa njim. Ajde da se menjamao.
                          Što više za što manje

Comment

• citroendzija
                            CBC Član
                            • 11.06.2006
                            • 65
                            • cacak

Problem je sto legne pa i fica moze da napravi sranje.Neka mi se neko poturi u voznji Ne znam da li rekoh kada mi je gubio visinu problem je bio u pumpi!!!A ovih dana u voznji mi se culo veoma cesto cvaktanje i ono kao sistanje vazduha (dugo) pri okretanju volana mada je on bio mek i palio se stop i na kraju nema ulja...
                            xm 2.0

Comment

• -Miki-
                              Moderator
                              • 09.11.2005
                              • 708
                              • Valjevo
                              • Honda Accord coupe cg4

Uh evo i ja da zajadikujem malo , taman kad sam pomislio da sam zavrsio sa klimom (zamenio jedno gumeno crevo,procistio sistem i napunio je) crce mi kompresor . Ovaj sto mi je sredjivao klimu navodno moze da ga remontuje ali ja bas nesto i ne verujem , do sad sam se uverio samo da odlicno zna da naplati (dao sam mu 70e za to "sredjivanje" i crevo a sad jos i kompresor brrr) pa ajd sad ako neko zna gde bih nasao drugi kompresor od klime za neke normalne pare neka se javi !!!

Pozz
                              Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• -Miki-
                                Moderator
                                • 09.11.2005
                                • 708
                                • Valjevo
                                • Honda Accord coupe cg4

Nasao u Bg i kupio sutra namestam
                                Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment