Lancia Delta - Suvereni Sampion!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Prakticno da, ali imaj u vidu da se od modela do modela nalaze razliciti nosaci za razlicite uredjaje (alternator, servo pumpa, kompresor za klimu i gomila drugih sitnica) pa se moze desiti da neka sitnica zeza.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Misko M
      CBC Senator XXL
      • 17.03.2007
      • 652
      • BG Vozdovac

2.0 16v lancia delta integrale, dedra turbo 16v, alfa 155 Q4, coupe... i mozda jos neki sve isti motor u osnovi, sa manjim razlikama u nosacima i elektronici !!!
      ...s' tim da u coupeu ima i onaj petak 2.0 20v isto turbo !

Comment

• Arsa
        CBC Senator XXL
        • 25.09.2007
        • 345
        • Nis
        • MBw210, BMW e32

a sta onda mislite o sledecoj ideji: Postoji jedna lancia sa motorom 1.6, sasija je od integrale sa 8 V, nema grbu na haubi, nema zadnji diferencijal, tip trazi 2000 evra! Kupim taj auto pa kupim motor pa ako bog da nadjem zadnji dif i ste to kompletiram? Ima li to zdrave logike i smisla?

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Jel` to 1.6 HF turbo? Ako je turbo tako i treba da izgleda - onda bi bilo greo`ta da ga preradjujes...

Comment

• Arsa
            CBC Senator XXL
            • 25.09.2007
            • 345
            • Nis
            • MBw210, BMW e32

zar postoji lancia sa izgledom integrale ali sa motorom 1.6 i bez zadnjeg diferencijala?

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Postoji 1.6 HF turbo sa 130ks, a kasnije sa 140ks i ona je pri kraju svoje proizvodnje licila na Integrale, ali nije imala napumpane blatobrane i jos dosta stilistickih sitnica Imala je vrlo slicne felne kao 8v i napred 4 okrugla fara, pa na prvi pogled je mogla da se pomesa sa Integrale.
              Pored toga postojala je i slabija 1.6 GT sa 105, tj. i.e. sa 108 ks

Comment

• Misko M
                CBC Senator XXL
                • 17.03.2007
                • 652
                • BG Vozdovac

Originally posted by Arsa
                a sta onda mislite o sledecoj ideji: Postoji jedna lancia sa motorom 1.6, sasija je od integrale sa 8 V, nema grbu na haubi, nema zadnji diferencijal, tip trazi 2000 evra! Kupim taj auto pa kupim motor pa ako bog da nadjem zadnji dif i ste to kompletiram? Ima li to zdrave logike i smisla?
                ...moze al ce to da te kosta vise nego da kupis neku integrale i malko doradis !

Comment

• Uros Piperski
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2005
                  • 2978
                  • Beograd

dedra je bila samo 8v turbo

Inace, svi fiatovi DOHC su isti u osnovi (stara serija 84mm klip). Na svaki dohc blok moze da se stavi 16v glava, bilo da je to 1.6, 1.8 ili 2.0 blok. Cak i na stare fiate 132 i ostale.
                  16v glava je isla na integrale i themu (turbo motori) i tipa 2.0 i 1.8, cromu 2.0, coupe 2.0 i dedru 2.0 (atmosferci). Dedra postoji i sa 1.8 16v ali to nije ista serija motora (ovaj ima varijabilnu fazu bregaste).

SVI ovi motori mogu da se ubace u deltu. Preporuka je da se nadje najjaci motor. Ili iz delte, ali pre iz coupe-a ili theme. Budi obazriv za themom jer postoji serija koja ima manje usisne ventile od izduvnih. Rezultat je bolestan odziv na niskim obrtajima, ali jasno je da je takva glava sranje za vise obrtaje i bilo kakav budzing .

@Arsa, kao sto starac rece, bolje nadji celu deltu integrale nego da u 1.6 hf pakujes sve i svasta... Ima puna razloga za to. Ako si sposoban da uradis takvu konverziju, onda si sposoban i da sredis neku integrale koja nije u sjajnom stanju, a takvih ima do 2000e nekoliko u bg.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Arsa
                    CBC Senator XXL
                    • 25.09.2007
                    • 345
                    • Nis
                    • MBw210, BMW e32

Urose, znas li kakvu bi mi uslugu ucinio kad bi mi pomogao da nadjem te Delte do dve hiljade?! Pa ja bi se usr'o od srece!
                    Ja znam samo za Sedef belu iz NS od 7000 evra, EVO Sajlinu od 8000 evra i jagodinsku od 3200 koja ne vredi toliko! Unapred zahvalan spremam pelene!
                    PS. Ako nadjes nesto pusti mi na PM

Comment

• TOKYO
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2006
                      • 1696
                      • Beograd- NBGD

Originally posted by Uros Piperski
                      Zna neko ovu? Video je danas u paviljonima na NBG-u.

Auto je od jednog mog prijatelja Karla,inace velikog zaljubljenika i entuziaste!

Auto je bio u srednje ocuvanom stanju,dok covek nije odlucio da ga uradi,inace auto je radjen kod Nese menjaca u paviljonima (predpostavljam da ga znas)

1.Motor je izvadjen i kompletno odradjen ( sta tacno ne znam?, iako sam se motao svaki dan u radionici dok je radjena )

2.Kompletna instalacija!

3.Izduv od pocetka do kraja!!

4.Cela limarija,skroz je bio ogoljen do lima i vrlo je pazljivo uradjen sto se tice korozije, ali nije bas perfektno ofarban!

5.Radjen mu je i menjac i nesto na diferencijalima???

Ostale su neke sitnice da se zavrse ali sve je sad ok!

Poslednja informacija je da se auto prodaje ali nemo da me vatas za rec, nisam video Karla bar metar dana??
                      I nije malo para

toliko...........
                      MY ex RWD Alfa
                      Drift & Donuts & Track

Comment

• TOKYO
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2006
                        • 1696
                        • Beograd- NBGD

Originally posted by Arsa
                        Urose, znas li kakvu bi mi uslugu ucinio kad bi mi pomogao da nadjem te Delte do dve hiljade?! Pa ja bi se usr'o od srece!
                        Ja znam samo za Sedef belu iz NS od 7000 evra, EVO Sajlinu od 8000 evra i jagodinsku od 3200 koja ne vredi toliko! Unapred zahvalan spremam pelene!
                        PS. Ako nadjes nesto pusti mi na PM
                        Bice jedna zuta na prodaju iz NS-a,za koliko ne znam?? ali mislim da ce biti povoljno!
                        MY ex RWD Alfa
                        Drift & Donuts & Track

Comment

• Arsa
                          CBC Senator XXL
                          • 25.09.2007
                          • 345
                          • Nis
                          • MBw210, BMW e32

Mislim da sam cuo za tu iz NS, ona je bila u BG i nesto servo nije bio u redu a ni elektronika, decko koji je kupio je imao druga na SRF pa sam video sliku auta, vrlo ocuvan spolja!

Comment

• Uros Piperski
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2005
                            • 2978
                            • Beograd

@tokyo
                            Miroslav - Karlo? Predaje na muzickoj akademiji? Ako je to on ovo mu je druga integrale, zar ne?

@Arsa, pokusacu da se raspitam. Pre godinu i po dana kada sam ja trazio bilo je dva komada u bg-u za ispod 2k.

Comment

• Arsa
                              CBC Senator XXL
                              • 25.09.2007
                              • 345
                              • Nis
                              • MBw210, BMW e32

@Uros
                              Uzdam se u tebe!

Comment

• TOKYO
                                CBC Senator XXL
                                • 17.07.2006
                                • 1696
                                • Beograd- NBGD

To je on Karlo Bubnjar!

Ta druga je otisla za limariju ove, za nekih 1000-1200evra!

Nije bila u nekom stanju,ali je vredela te pare!

Druga nije bila "evo" nego samo integralka , razlika je bila u cetri srafa po tocku,haubi masci. . . . .

Taj decko sto je uzeo sredio je da bude u voznom stanju i menjao je za Dedru od Mladje sto radi na otpadu na ledinama,gde je posle otisla ne znam???

Znas Mladju sigurno!
                                MY ex RWD Alfa
                                Drift & Donuts & Track

Comment

Working...
                                X