ZASTAVA 101,128

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miljan
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2006
    • 459
    • Nis

Svi su na kais.
    Proveri jos jednom broj motora i oznaku, mora da bude 128AC.000*BROJEVI* ako je italijan, a broj sasije
    VX1128A00*BROJEVI*

Da nije tu nesto radjeno sa papirima, jer si naveo drugu oznaku sasije, a motor 128A.064 je 1,1 DMB-ov, mozda je motor promenjen, pa zato i ima jednogrli karb.

Comment

• paki
      CBC Član
      • 09.05.2006
      • 48
      • Nish

Mislim da nije diran motor,gde mu je broj motora koji je utisnut na bloku malopre sam trazio u polumraku i nisam mogao da nadjem! Kazi mi gde da gledam.
      Na migavcima ima utisnuto 83 mislim da je to godiste!
      Brojevi koje sam naveo su sa plocice levo pored kutije za ventilaciju.
      A oni brojevi verzije se odnose valjda na motor,jedino se tu pominje 128AC s tim sto nema one nule vec 2164.

Comment

• Miljan
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2006
        • 459
        • Nis

Ne verujem da je to na migavcima god. proizvodnje, to je neka sifra proizvodjaca.

Broj motora je pored kucista termostata i vrlo je nezgodno da se vidi i po danu.
        A imas i sa zadnje strane motora, ispod izduvne grane, utisnutu oznaku motora.

Takodje, na toj plocici pored kutije za ventilaciju treba da budu ti isti brojevi.

Comment

• Flavio
          CBC Senator XXL
          • 13.06.2006
          • 1926
          • 012 Centar
          • KaraWagon 1.4T.Spark

To na migavcima i sl. ... jeste god. proizvodnje,ali tog konkretnog dela,ne obavezno i celog auta.Kod mene je na dosta delova "7" i "8" a na pozadini naslona zadnjeg sedista udaren,kao,veliki pecat "13.GEN1978." dok se auto vodi na '81. ( takav model je valjda krenuo u seriju IX '76.).
          Originally posted by Miljan
          Uzgred, Flavio, koja je kod tebe oznaka motora ?
          U saobracajnoj 128A064 .Sasija je ZFA128A00 .
          Zvirnucu bas sutra na blok da proverim(ranije sam kontrolisao samo br.motora ne i tip).Mada mi jedan relativno upucen majstor rece (jos kad sam je pretresao posle kupovine) da je motor tzv. Argentinac ( pa to je DMB ,ali vrlo kvalitetna serija ,zar ne?).
          Btw,nezaboravi da je razvodnik kao i bobina "Magnetti Marelli" a takvi su isli na "1300","italijane 1.1" i "argentince 1.1" koliko znam?

@paki,ako bi ti koristilo,uslikacu ti mesto gde je broj na bloku (radi lakseg snalazenja) ?

Comment

• Miljan
            CBC Senator XXL
            • 18.01.2006
            • 459
            • Nis

Moguce da u saobracajnoj nisu tacni podaci, vidjao sam dosta takvih slucajeva, proveri najbolje na motoru, jer nisam nasao nijedan Fiat-ov motor sa tom oznakom, a svi DMB-ovi su 128A.064

Da, razvodnik je drugaciji, razvodna kapa je na sraf, a ne na zakacke.

Comment

• paki
              CBC Član
              • 09.05.2006
              • 48
              • Nish

Nisam danas stigao,valjda cu sutra moci da odem da pogledam!
              A to u vezi paljenja primetio sam da su svecice magnetti marelli ostalo nisam gledao prasine kolko oces...
              Uslikaj to puno bi mi znacilo!
              A gde se moze provaliti godishte auta kod mene na autu na prozorima pojasu,ovaj nema oznake za godiste na tim mestima...

Comment

• Miljan
                CBC Senator XXL
                • 18.01.2006
                • 459
                • Nis

Ne moze nigde da se provali godiste, bar ja nisam video ni na jednom.

Nema veze koje su svecice, nisu mu valjda fabricke svecice jos ???

Comment

• paki
                  CBC Član
                  • 09.05.2006
                  • 48
                  • Nish

Razvodna kapa je na zakacke,znaci hteo ja to ili ne motor je izgleda DMB...
                  I razvodnik kao i bobina su ISKRA!
                  Al dobro nije ni to tako lose!
                  Koliko se krecu dvogrlni karburatori weber 30/32...
                  Moze li bregasta od nekog drugog auta,znaci lupam uopste nisam upucen u ovo sto pisem cisto mi palo na pamet...
                  PozZ

Comment

• Danilo
                    CBC Senator XXL
                    • 02.10.2004
                    • 908
                    • Beograd, Dorcol

Imas na bubnju skoro svake subote cica donosi iz KG komplet remontovane karbove, uglavnom jednogrle a ponese i jedan-dva 30/32 dvogrla ali prava dmtr bez elektrike i sranja, poslednji put kad sam pitao trazio je 4500 za karb sa granom, a ja sam mu dao 4000 samo za karb meseci pre toga (a trazio je 4500, pa verovatno da moze jos da se spusta cena).
                    www.blindmanmotorsport.com

Comment

• IglIg
                      CBC Član
                      • 12.11.2006
                      • 37
                      • Beograd

Evo i izvestaja sa BP od juce, nije bio cica vec njegov sin, trazio je 3000 din za DMTR 32/32 kompletno remontovan (jedina zamerka sto sam ja video je sto ima luft leptira od skoro 0.5mm, inace perfektan. Bice valjda i sledece subote.
                      BTW Ja sam svoj DMTR 30/32 kupio kod njih za 4000 din pre pola godine ali je bio bas-bas utegnut.
                      Sto se tice keca, kupuj matori ako je dobra limarija, dodatne stvari koje su isle na specijala ces tesko naci a i vrlo verovatno skupo platiti. Miljan ti je sve objasnio, ionako ne bi zadrzavao taj 1.1/1.3, right?
                      Samo posmatram

Comment

• Flavio
                        CBC Senator XXL
                        • 13.06.2006
                        • 1926
                        • 012 Centar
                        • KaraWagon 1.4T.Spark

@Miljane,upravo sam pogledao ... na bloku je 128A000 ipak!
                        @paki,sliku ti kacim ranim jutrom(ako ti jos treba).

Comment

• Miljan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2006
                          • 459
                          • Nis

Originally posted by FlavioPO
                          @Miljane,upravo sam pogledao ... na bloku je 128A000 ipak!
                          Pa kazem ja... e to je "Italiano vero".

Comment

• paki
                            CBC Član
                            • 09.05.2006
                            • 48
                            • Nish

Postavi ako nije problem,cisto da uporedim brojeve!
                            Kecugi je dobra limarija treba da se odradi jedan rub i da se prefarba u plavu boju,naravno ceo auto,ali nista od toga dok ne resim motor...
                            Moze li preko auto date neko da pogleda za kubikazu,karike,lezajeve...
                            Planirao sam da zadrzim ovaj motor,da sve ostane u originalu,inace autu je enterijer kao nov!
                            E evo brojevi jos jednom MOTOR: 128A.064*4578*

Comment

• Miljan
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2006
                              • 459
                              • Nis

Taj broj oznacava 1,1 motor, oznaka za 1,3 DMB-ov je 128A6.064
                              Odakle si procitao broj, sa plocice ili sa motora ?

Jesi li uzeo taj auto ? Koliko para ?

Jel ima tablu sa obrtomerom, satice za pritisak ulja i temp. i kasetu sa pepeljarom ispred rucice menjaca ?
                              Jel ima prednje zmigavce u krilu ili u braniku ?

Comment

• paki
                                CBC Član
                                • 09.05.2006
                                • 48
                                • Nish

Ima tablu sa obrtaljkom,ima sateve ima pepeljaru ispred menjaca migavci su u krilu oni veliki,farovi su kockasti kao kod supera ako se ne varam,sedista su zastavina ali ona sa boljim kadicama da kazem sportska,ima 4 vrata... valjda nisam nista ispustio!
                                Auto me nije kostao nista to je auto mog kuma pa smo resili da ga zajedno odradimo! Ako se secas miljane iz tog auta sam trebao da prebacim instrumente u YUGO!
                                Al me bilo zao da rasturim onako ocuvan auto...
                                On i dalje tvrdi da je 1300 kubika,videcemo sta je kada budem otvorio motor!
                                Broj je sa plocice nisam ga nasao na motoru...

Comment

Working...
                                X