Nema saobracajnu izgubio je!
Stvarno je kompletirao neki svoj motor pola delova je DMB a pola FIAT...
A karburator je SOLEX,neznam na koje se zastavino vozilo ugradjivao...
Da li je moguce da je manjao i usisnu granu,jel postoji razlika za dvogrlni i jednogrlni karb.?
Bruka ljudi!!!
Za*ebo nas onaj lik sto uzimao auto!!!
Na bloku pise 128A6064 pozadi pise fiat kao sto vec rekoh znaci 1.3!
Na glavi 128A000 sto je od 1.1 motora!
Bregasta je DMB
Uljna pumpa DMB 128A000
Za razvodnik vec znate!
Motor otvaran nema karika na klipovima,a i srafovi na radilici bili su samo rukom pritegnuti,stavljena glava sa pokrivljenim i polomnjenim ventilima bez par soljica,neki delovi za koje jos sumnjam da su promenjeni pravio je 21 maj....
Na sta vam ovo lici,molim vas odgovorite mi sta da radim??? HITNO
E da PxH je 86x55!
DMB je taj motor, cim je 128A6.064 ali je 1,3
Gde si na glavi video tu oznaku, da nije na usisnoj grani posto ona odgovara i na 1,1 i na 1,3 ako je stavio jednogrli logicno da je od 1,1 mada se ugradjivao i na 1,3 ali to nije problem da se zameni.
Ako je 128A6.064 motor, nista nije cudno sto je uljna pumpa DMB 128A000 posto su iste, kao i bregasta.
Solex je ugradjivan i na 1,1 i na 1,3 motor u pocetku. Jel jednogrli ili dvogrli, pogledaj koja je oznaka na karburatoru ?
Da da znam ali se nadam da nije promenio i blok!
Karburator je jednogrlni solex na izduvnoj grani ima utisnuto fiat a precnik cilindra je 86 a ne 86.4 a na usisu pise dmb,pumpa za vodu je zamenjena stavljena neka skroz unistena,bilo kako bilo motor je u delovima,samo me zanima jel sraf na radilici koji drzi onu remenicu ima kontra navoj?
Na glavi ima 128A000 odma pored razvodnika sa leve strane gledano spreda projevi su ispisani vertikalno!
Glava je zamenjena nema sumnje,kako mogu u supu da proverim za auto,da odnesem broj motora sa bloka?
Pa jel znate ko je taj lik ?
Sto ne odete kod njega da ga "preispitate" malo ?
Ima i DMB sa precnikom klipa 86mm.
Verovatno je stavio glavu od 1,1 zajedno sa usisnom i izduvnom granom.
Proveri broj motora na bloku pored termostata.
Proverio sam u policiji broj bloka je taj!
Ali sada imam drugi problem,ceo dan sam trazio karike 86mm i nema nigde za standard,pasu li od nekog fiata?
Ili ako ne da ga radim na prvu specijalu vido sam negde cini mi se karike za prvu!?
Kolike su one cisto da znam 86.2 il manje?
I jos jedan problem jedan klip nije dobar ostetio ga majmun kad skidao karike,pa sad moram kod martina da ga vari valjda argonom pa da ga obradjuje...
Bio sam cak i kod onog yugo brke zamalo da se posvadjam s covekom on zapeo da je standard 86.4 kaze nisam dobro izmerio da nosim kod popadica,a na trosarini znaju za taj motor ali karike nema!
Nema sa njim dogovora,moram na fin nacin da ga za......
Moze od Fiata, 1300, 1500 ili 1600 motor, samo vodi racuna posto ih ima i 86 i 86,4mm standard, ali su 86,4 mnogo cesci.
Prva specijala je 86,2mm
Gde si sve trazio ? Pogledaj u MBC u Dusanovoj ili Inter-Auto (mislim da se tako zove radnja) u Obilicevom vencu.
Naso sam jednu glavu broj je 128AC5C0 ili je mozda 128ACSO bio je vec mrak pa nisam mogao bas da procitam...
Ako je ovo glava od italijana 1.3 jel bregasta na njoj od 256 stepeni?
I kako da izmerim koliko je stepeni bregasta???
Moguce da je to ta glava, izmeri precnik kompresionog prostora, treba da bude isto 86mm ako je glava od 1,3 a sto se tice bregaste ne mora da znaci da je bas ta, a moze da bude i da je ubacena neka druga. Ne mozes to sam da izmeris, to se meri komparaterom.
Jel postoji neki drugi nacin da prepoznam tu bregastu,pise li na njoj FIAT kao sto na nasoj pise DMB? Ili neka druga oznaka bilo sta...
Ili najprostije po meni skinem ovu koju imam i tu pa uporedim...
Ko poseduje taj merni instrument???
Lik mi trazi za glavu 50 e nije nesto motor stajao napolju pa bregasta sva u rdji,stvarno neznam koliko da mu dam ali mislim da ono sto ima ne vredi vise od 30 e!
A sta se meri kod bregaste ugao brega ili sta...
Nema nista od glave za onaj krs trazi 50e pa sta bre on misli da moze da me odere na tu foru!
Glava vredi 50e ali ne u onakvom jadnom stanju,kakvi smo ti mi ljudi,a juce mi kaze ma dogovoricemo se ja sam i onako hteo taj motor da dam u staro gvozdje,a ceo motor danas daje za 100e i to bez papira...
Sad i dzaba da mi je daje necu je...
Ko da trazim delove za maseratija,pa i za njega bih pre nasao delove...
Comment