ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • superfly tnt
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2006
    • 609
    • Zagreb

iznenadio bi se kolika je razlika kad sjednes u 2 TS-a
    TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
    nova stranica

Comment

• ljube-kugla
      CBC Senator XXL
      • 04.05.2006
      • 1531
      • batajnica

kako i nece biti razlika,jedna izakana a druga ocuvana i redovno odrzavana,ja sam seo u jednu 1.8,nisam je provozao ali kad samo seo kao na dasku,neznam kako je na drugim alficama ali meni kvacilo ide relativno tesko,nije preterano ali posle par minuta gradske guzve ubi me noga

sutra idem do grada pa cu svratiti u tiki vent da vidim za hilzne dal ima ili ove da samo ishonujem pa sta ispadne,a kad budem skidao glavu da joj proverim gumice,sumnjam da nema karika iako je solidna kompresija,pa bi mogao glavu jos malo da je olindram
      ko na nas krene iz mesta je naje&o
      a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Nigy
        CBC Senator XXL
        • 13.04.2006
        • 921
        • BGD

Generalno, svaka je svojstvena, al' su manje - vise sve slicne.

1.6 IE nema servo, al' ima isto podesavanje volana po dubini i visini, isti je obruc, nema naslon na srednjij konzoli, sedista su (barem na mojoj ex) bila stari tip kod kojih ima malo razlike u sedenju, ali to mnogo vise zavisi od samog stanja sedista...
        Menjac - ista prica, samo je pitanje stanja caure rucice i, naravno, onoga sto je u 'kutiji'
        Kada sam prelazio iz 1.6 u TS, morao sam priznati da je prva za nijansu bolje lezala u kivini... Mada,mislim da se sve to moze svesti pod samo stanje makine.

Originally posted by Jovana
        Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• ljube-kugla
          CBC Senator XXL
          • 04.05.2006
          • 1531
          • batajnica

evo pronasao sam jeftino resenje lezajeva za prednje tockove,i zamenio sam levi sto je brujao,joj miline za voznju,ovako,semering-100din,veci konusno valjkasti cela garnitura (audi,seat,skoda vagen,opel-zadnji)-400din,i manji konusno valjkasti 250 din,a inace u stilu je oko 1500 din bez semeringa (breda),sto mu dodje upola jeftinije,cak i matica odgovara samo bi moralo da se probusi rupa za rascepku posto ima krunastu sajbnui preko matice,sto je mnogo bolji fazon ako nemas rezervnu kucajucu

Comment

• veXon
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2006
            • 571
            • Beograd, Vozdovac

ljube upisi u "75 & delovi od drugih automobila", koristan info

Comment

• ljube-kugla
              CBC Senator XXL
              • 04.05.2006
              • 1531
              • batajnica

da zaboravio sam

Comment

• superfly tnt
                CBC Senator XXL
                • 29.05.2006
                • 609
                • Zagreb

pozivam sektase na susret na grobniku 1.6.

alfisti.hr ce organizirat susret i bilo bi zgodno da bar netko dodje. ovo je prilika da se i okupate jer ce biti toplo. 442 do beograda i onda jos samo 150 km do grobnika, sta bi vam falilo ? ajmo sad je red na vas
                nova stranica

Comment

• vladaromeo
                  CBC Veteran
                  • 14.12.2005
                  • 111
                  • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

Moja 1.6 ie je imala servo

Comment

• JaMaL
                    CBC Senator XXL
                    • 14.04.2007
                    • 448
                    • JaMaL

E par pitanja za iskusnije Twin Sektashe...

Desila mi se cudna stvar ako neko moze da mi objasni kako i zasto...
                    Sipam benzin na pumpi A. ugrejem auto... pritisnem u 2. gas limiter se upali na 5500rpm
                    Sipam benzin na pumpi B. ugrejem auto limiter se ne pali maltene do 7000rpm

E sad pitanje znam da kada je temperatura motora ispod 88c limiter je na 5500, to sam procitao negde... takodje sam kod onog engleza procitao da ECU "oseca" oktansku vrednost benzina i da prema tome ogranicava obrtaje ako misli da je premala... da li je to tacno?

Drugo pitanje... kada upalim ujutru a hladno je napolju ispod 10c, papucica kocnice mi je tvrda... veoma... kao da nema servo... i posle 25 sek. popusti i bude normalna? U cemu je caka?

Comment

• superfly tnt
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2006
                      • 609
                      • Zagreb

nisam cuo da limitira okretaje na temperaturu, bar meni ne radi to. kad sam bas ljut nesto onda i na 30C ide u 6500. a ecu nemoze osjetit oktansku vrijednost jer TS nema knock sensor. na ecu mozes jedino odredit koju oktansku vrijednost ces vozit. mozes birat od 92 na vise sa i bez katalizatora ili 97 na vise sa ili bez katalizatora. znaci 4 opcije. jedino sta mi sad pada na pamet je da je benzin na toj pumpi A jako los pa ima smeca ili vode ili ko zna sta mjesaju pa motor jednostavno nemoze vise od 5500 , pogotovo dok je hladan.

sto se papucice tice izgleda da ti je zaglavio protupovratni ventil pa servo jednostavno ne komunicira za usisnom granom tih 25 sekundi.
                      nova stranica

Comment

• superfly tnt
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2006
                        • 609
                        • Zagreb

ovo za knock sensor povlacim jer jos nisma otkrio sta je ono iza na glavi motora , neki kockasti komad sa zicom, a nema veze ni sa vodom ni sa uljem. samo je nasarafljen na glavu. iako sumnjam da je to knock sensor, ali oni tako izgledaju otprilike.
                        nova stranica

Comment

• Nigy
                          CBC Senator XXL
                          • 13.04.2006
                          • 921
                          • BGD

Evo ti LINK za podesavanje compa na oktansku vrednost. To je jedino podesavanje compa za koje znam.
                          Konck sensor postoji na T motoru, (fiksiran je na srafu usisne grane sa donje strane do motora, ima zicu koja izlazi iz njega) za TS nisam siguran (jos ga nisam rasklapao)...

@ superfly tnt
                          Verovatno je to knock senzor.

Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• vladaromeo
                            CBC Veteran
                            • 14.12.2005
                            • 111
                            • ISTOCNA SRBIJA,VINARSKI DEO

kockica na glavi motora-indikator pregrevanja-crvena lampica

Comment

• superfly tnt
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2006
                              • 609
                              • Zagreb

Originally posted by vladaromeo
                              kockica na glavi motora-indikator pregrevanja-crvena lampica
                              bas blesavo , evo gledam shemu i kaze isto. a kontakta sa vodom uopce nema. ocito mjeri neku odredjenu temperaturu glave i onda svjetli.

Originally posted by Nigy
                              Evo ti LINK za podesavanje compa na oktansku vrednost. To je jedino podesavanje compa za koje znam.
                              gle tamo neki superfly tipka na svapskom
                              nova stranica

Comment

• Nigy
                                CBC Senator XXL
                                • 13.04.2006
                                • 921
                                • BGD

Mene uveravali da je to knock senzor (istina, na T). Moracu da proverim sta kazu one mudrijaske knjige...

@ superfly tnt
                                Imam u PDF-u originalnu stranu na engleskom, gde je i popravka contola, al' kod kuce, pa nemam pojma koji je link ka tom. Ovo iskopah googlovanjem.

Nesto sto sam iskopao, a moze da koristi...
                                Answer
                                It is probably the fuel quality. The knock sensor will degrade performance if engine knock or ping exists. Try this formula for an octane improver. 13 oz. isopropyl alcohol, 2 oz. acetone and 1 oz. ATF for every 10 gallons of fuel.

Comment

Working...
                                X