ALFA ROMEO 75 - Rising Of The Legend!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ljube-kugla
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 1531
    • batajnica

a da nije gore sa termostata,gedora je 36,odvija se pistoljem,odkacis hladnjak dignes ga gore i kroz branik nastavak za gedoru i udri
    ko na nas krene iz mesta je naje&o
    a sto nas je vise,jaci smo

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Danas sam sredio jedan deo izduvnog sistema. Od srednjeg lonca na dalje je stavljena cev, i na kraju jedan lonac. Downpipe kaparisan, i on se ceka da se postavi, pa posle njega cevka i pletenica da spoji ta dva dela. Uradjeno u VM servisu i sve preporuke za obavljeni posao.
      Fali jos zavrsetak izduva, al' posto nisu imali onaj pljosnati, ostalo je na meni da vidim sta mi je ciniti - da jurim taj ili da stavim okrugli.
      Evo i kako to sad izgleda:

Kupio sam i glavni kocioni cilindar, u nadi da ce on resiti blokiranje prednjeg desnog tocka (koje je sad manje izrazeno nego pre skidanja distributora, al' i dalje postoji).
      Ono sto me je dovelo u veliku nedoumicu je pozicija kacenja kocionih vodova za prednji i zadnji tok.
      LM, kod mene, a i na ostale dve, se prednji vodovi kace blize pedali, a zadnji je napred, dok je kod ovog obrnuto.

Sad me zanima da li to tako moze?
      Na manualu, koji je pravljen kad je izasla sektasica, su kao kod novog, a mene nesto stra da ne treba mesati pozicije.
      Da ne dodjem u situaciju da mi prvo blokiraju zadnji tockovi sa skinutim distributorom.
      Hajde, pliz, pohitajte sa misljenjima jer se razmisljam da vratim ovaj i trazim drugi.

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• superfly tnt
        CBC Senator XXL
        • 29.05.2006
        • 609
        • Zagreb

nema veze, postoje i alfini originalni cilidnri sa rupama za prednje kocnice prema napred a zadnje prema pedali. sve ovisi i modelu i godistu. ja osobno nemam neko misljenje o tim zamjenskim cilindrima. a to sta se kaci drukcije ti sad radi problem ako ces koristit distributor. pitaj nekog od sektasa da ti da ona crijeva od cilindra do distributora. drukcija su . a ono crijevo sta ide sa prednjeg desnog tocka ces morat malo jace savit. . mozda mozes i ova mala crijeva izsavijat . ako imas onu verziju sa duzim . ako ne onda si popljugao.

uglavnom stavi prednje na prednje i zadnje na zadnje kako god znas.

edit:evo gledam sliku, mislim da imas srece. moci ces savit dovoljno crijeva jer imas kombinaciju sa duzim crijevima.

najbolje bi bilo da nadjes sa originalnim kacenjem, no ja ih nisam vidio nikad, svi su ovakvi. ustedis si posao oko savijanja crijeva.
        TS power - yebale vas bošpumpe hidrošpaneri remeni i klackalice
        nova stranica

Comment

• Nigy
          CBC Senator XXL
          • 13.04.2006
          • 921
          • BGD

Fotka je sa TS-a, na T su kraca i moracu ih ponovo praviti...
          Mada, nije mi to uzasan problem, samo da ne nastane problem sa kocenjem.

Originally posted by Jovana
          Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• superfly tnt
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2006
            • 609
            • Zagreb

Originally posted by jim_mojo
            Odsekao sam ga, nije strasno...

EDIT:

OPET CURI.... aaaaaa... manje ali curi... sutra cu da rasturim creva da vidim sta i kako...

ne znam sta jos moze biti...
            e pa di curi?
            nova stranica

Comment

• superfly tnt
              CBC Senator XXL
              • 29.05.2006
              • 609
              • Zagreb

Originally posted by Nigy
              Fotka je sa TS-a, na T su kraca i moracu ih ponovo praviti...
              Mada, nije mi to uzasan problem, samo da ne nastane problem sa kocenjem.
              ma samo uzmi od auta koji ima isto kacenje kao novi cilindar. i rjesio si problem. jedino ce ti donje crijevo malo ic pod kutem, malo ce bit knap ali navuce se. bar sam ja uspio.

problem neces imat (tako je konstruiran) ako sve ostalo stima, iako sumnjam da ce to rjesit blokiranje jednog prednjeg kotaca. oba prednja su na istom sistemu i imaju isti tlak. negdje dalje je problem.
              nova stranica

Comment

• JaMaL
                CBC Senator XXL
                • 14.04.2007
                • 448
                • JaMaL

Prednji desni...

pazi i meni se isti tocak prvi blokira... dakle kad legnem na kocnicu naglo taj desni prvi zaskripi... levi veoma tesko... isti problem sam imao jos na 2 automobila... ne alfe doduse ali fiatovih konstrukcija slicnih... i u oba slucaja su bila klesta koja su malo nahvatala naslaga i onda nisu imala lep progresivan hod vec kao krenu malo i onda po vecim pritiskom samo izlete i zablokiraju tocak...

Skinuo sam bio klesta i izvukao klip... uzeo malo smirglu 2000 i lagano 3-4 puta prevukao da skinem naslage sa klipa i unutra cilindra i sve vratio na mesto i onda je sljakalo... nisam jos rasklapao klesta od alfe ali kapiram da je princip isti...

jedina druga stvar koja moze biti jeste da posto je to duze crevo ka desnom tocku imash negde zacepljenje na nekoj krivini ili nesto u tom bakarnom crevu ako ti je slucajno uletela nekada voda unutra ili od kondenzacije i onda toplo-hladno i napravi se kondenz i na kraju oksidira crevo iznutra i blokira tocak pri jacem kocenju a slabije koci pri malom pritisku...

na nekoj staroj ladi sam imao isti problem samo sa levim tockom... menjao sam i to bakarno crevo i klesta i cilindar... i uvek isto... i na kraju sam promenio oba bakarna i gumena creva odjednom i pazio kako ih savijam... to je resilo problem... jedno crevo za sebe je i dalje pravilo sranja valjda zgob razlicitog precnika ili ko zna sta ali oba odjednom i ciscenje klipova i zamena gumica su resila problem...

kocnice su najveca muka kad ne rade kako treba... znam...

Comment

• JaMaL
                  CBC Senator XXL
                  • 14.04.2007
                  • 448
                  • JaMaL

Inace sredio sam vodu... pumpu, creva...

pumpa je curila dole na dihtungu... ali je i crevo do radijatora curilo pod pritiskom... dakle kada se rasiri pocne da curi... jbg... a stara pumpa... kada je okrecem kao da ima kamencice unutra... ona nije bila veliki uzrok curenja kao crevo ali ovako je bolje... sad bar znam da i ona radi kako treba...

crevo naravno da nisam nasao tako da sam stavio od floride, na pumpu pasuje ali je na strani hladnjaka trebala manje intervencija kuvanjem i sirenjem da bi legla... i skracivanje naravno...

tako da je za sada ok... mada vidim da me ceka zamena svih creva da bi to radilo savrseno sve... jer sam na par spojea oko shelni provalio crvene tragove paraflua... tako da pod pritiskom tu pusta malo sigurno...

jel zna neko koliko kostaju ona silikonska creva da se naprave i da li to ima kod nas... znam da na netu ima... posaljem im creva i oni mi naprave silikonska... ali da li to kod nas postoji negde?

Comment

• Gruja
                    CBC Senator XXL
                    • 09.02.2006
                    • 614
                    • Bgd
                    • Alfa 75 TS

Jime, drugar moj je na sajmu pokupio adresu neke firme sto prodaje goodyear crevca, trebalo bi da su dobra, opet njegov drug je kod njih uzimao za Bravo TD i kaze da su dobra...
                    Ako hoces da ga jurim da nadje tu vizitku pa da vidis da mozda nemaju oni?
                    Transaxle u krvi...

"ne mozu oni da nam oduzmu kol'ko mi moz' da namocamo..." - Pretty Diana

Comment

• JaMaL
                      CBC Senator XXL
                      • 14.04.2007
                      • 448
                      • JaMaL

Extra moze i to... kapiram da ako su ova drzala skoro 20 god... i ta ce dovoljno...

Ajde ako ti nije tesko...

thx

Comment

• Gruja
                        CBC Senator XXL
                        • 09.02.2006
                        • 614
                        • Bgd
                        • Alfa 75 TS

No frx, pojuricu ga danas, veceras...
                        Transaxle u krvi...

Comment

• Gruja
                          CBC Senator XXL
                          • 09.02.2006
                          • 614
                          • Bgd
                          • Alfa 75 TS

Uf... Evo ovako... Genije je uspeo da izgubi jednu jedinu vizitku koju je trebalo da sacuva!!! A da ne pricam da je zato sacuvao gomilu gluposti poput potrosenih halo kartica i sl....
                          Digao mi je pritisak danas na 300...

Elem, ako je za vajdu setio se otprilike da im je adresa "batajnicki drum ili tako nesto" i da su generalni uvoznici za GY (imaju i maloprodaju) pa sam uz malo guglanja nasao ovo:

Anavi
                          Surcinski put I V
                          2607 755
                          2607 753
                          info@anavi.co.yu

Jbg, sori neznam jel to to, ali mozes da zovnes da ih pitas imaju li sta...
                          Transaxle u krvi...

Comment

• JaMaL
                            CBC Senator XXL
                            • 14.04.2007
                            • 448
                            • JaMaL

E realno sry... i ja sa piglu... imam ovde good year kaisheve... i na njima deklaraciju na kojoj lepo pishe ko je uvoznik...

nisam povezao...

jbg...

Slovenci ih prave...

Comment

• superfly tnt
                              CBC Senator XXL
                              • 29.05.2006
                              • 609
                              • Zagreb

evo jedna pjesma za tokya, ovo je bend koji slusam pa sam se sjetio naseg druga ivana. a i spomonje nesto milano pa reko evo. vrijeme je da kupis jednu milanku opet.
                              nova stranica

Comment

• Gruja
                                CBC Senator XXL
                                • 09.02.2006
                                • 614
                                • Bgd
                                • Alfa 75 TS

@jim
                                Onda cool, resili smo dilemu!
                                Transaxle u krvi...

Comment

Working...
                                X