I to sto kazes. Turbo opcija je u Evropi, pa i kod nas, dosta popularnija. Sumnjam da se veci broj ljudi kod nas susretao sa Superchargerima...
Novi muscle cars
Collapse
X
-
od poznatijih fabrika koliko ja znam samo mercedes koristi kompresore, i ja ne znam vise za nikog da je to nesto rasprostranjeno.... znam da autodelta radi za alfe ali to je tunerska kuca a ne fabrika... u svakom slucaju je turbo za veliko povecanje snage bolji na manjim motorima...
Comment
-
-
Horsepower to ne treba da te cudi oni se i u Evropi tuku sa VW iz sve snage sa tim motorom u hot hatch segmentu.Izgleda da je unutra opel 2.0 turbo kao u astri OPC.To je motor koji vuce korene od 2.0 I4 razvijenog u saradnji sa cosworthom 80tih (popularni redtop).Puno tehnologije je preneseno od saab-a u poslednjim verzijama.Sada,ako neko zna da napravi turbo motor to je GM.Za trziste u USA bi to mogao biti pravi izbor u bliskoj buducnosti.
Comment
-
-
Originally posted by V-TecNema to veze, turbo je idealan za skoro sve kubikaze, znaci i za one od 800 kao i za one od 8000 kubika...
Samo naravno, nece se ista velicina turba stavljati na razlicite kubikaze...
Evo ga, na primer, Charley Lillardov "Mule" Camaro, koga je napravio Mark Stielow. Automobil ima gore pomenutu konfiguraciju, sposoban je za brzine preko 200mph i ima lateral force preko 1g.
http://www.detroitspeed.com/projectpage ... w_main.htmOrthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
-
Originally posted by HorsepowerR32 je nevidjeno precenjen.
Originally posted by Horsepower$10,000 jeftiniji Americki automobili.San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
Originally posted by luciod poznatijih fabrika koliko ja znam samo mercedes koristi kompresore, i ja ne znam vise za nikog da je to nesto rasprostranjeno....San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
Ako me secanje i dalje sluzi, cini mi se da je Aston Martin DB7 sa rednim setocilindricnim motorom imao supercharger. Mislim da ga je prosla generacija V8 Vantage, takodje, imala. Posto je mehanika motora blisko bazirana na Jaguarovom AJ-V8 motoru, trebalo bi pomenuti i neke Jaguarove modele koji koriste supercharged opciju: Jaguar XJR/Super V8, Jaguar XKR, Jaguar S-Type, Jaguar XF... Cak se i Range Rover u jednoj od verzija isporucuje sa doticnim Jaguarovim motorom i ima supercharger.Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!
Comment
-
-
Daleko od toga da je turbo idealno resenje za sve motore...Ima dosta tipova motora kojima uopste ne prija turbo, ili ne postize nikakve bitne pomake u perfomansama, a medju njima su i ohv V8 americki motori. Za njih je kompresor (supercharger) mnogo bolje resenje, sto se uostalom i pokazuje.
Kompresor je nesto komplikovanija sprava od turba, daje manje snage, pa zbog toga i nije toliko rasprostranjen, ali ima i svoje prednosti.
Comment
-
-
Pa vidim...Hennessy, Lingenfelter i ostali "americki" tuneri se ubise od koriscenja kompresora
Bas su im losi oni Twin Turbo Viperi i VetteNikako im ne odgovaraju turbine.
Btw , vreme koje je Cobalt postigo na 'Ringu je ujedno record za FWD aute.Bar bio..neznam da li ga je neko skinuo u zadnjih par meseci.
Imao sam zelju da probam tog malisu, ali nisam imao prilike.
Pre par meseci je jedan "pokusao" da me prati na hwy-u
Comment
-
-
Originally posted by starac vujadinDaleko od toga da je turbo idealno resenje za sve motore...Ima dosta tipova motora kojima uopste ne prija turbo, ili ne postize nikakve bitne pomake u perfomansama, a medju njima su i ohv V8 americki motori. Za njih je kompresor (supercharger) mnogo bolje resenje, sto se uostalom i pokazuje.San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
[quotero_Touring_Mopar]
Originally posted by " Nurburgring Track Times":389lxvbb8:22.85 147.49 km/h -- Chevrolet Cobalt SS, 260 PS/1349 kg
8:32 --- 144.84 km/h -- Volkswagen Golf R32 Mk. IV, 250 PS[/quote:389lxvbb]
Koliko je težak Golf R32? To je bivši VR6?San ispunjen. Impreza Turbo.
Comment
-
-
Originally posted by jominiOriginally posted by starac vujadinDaleko od toga da je turbo idealno resenje za sve motore...Ima dosta tipova motora kojima uopste ne prija turbo, ili ne postize nikakve bitne pomake u perfomansama, a medju njima su i ohv V8 americki motori. Za njih je kompresor (supercharger) mnogo bolje resenje, sto se uostalom i pokazuje.shuto-expressway.com
Comment
-
-
Originally posted by Skyline GT-RPa vidim...Hennessy, Lingenfelter i ostali "americki" tuneri se ubise od koriscenja kompresora
Bas su im losi oni Twin Turbo Viperi i VetteNikako im ne odgovaraju turbine.
Btw , vreme koje je Cobalt postigo na 'Ringu je ujedno record za FWD aute.Bar bio..neznam da li ga je neko skinuo u zadnjih par meseci.
Imao sam zelju da probam tog malisu, ali nisam imao prilike.
Pre par meseci je jedan "pokusao" da me prati na hwy-u
Chevy je tek pre neki dan objavio cenu.
Sto se tice same price turbo vs supercharger ... licno sam i protiv jednog i protiv drugog jer there is not replacement for displacement.
Ali ako bas moram da biram ... ROUSHCHARGER.
Comment
-
Comment