Ja koliko znam benzin je na svim pumpama isti (misleci na benzin a ne na dizel) zato sto dolazi iz iste, nama drage,nase rafinerije. E sad, sto se tice prica ovde bolji ovde losiji, mislim da ima razlike u cistoci, ali u smislu gde je veci promet i gde se vise proverava kvalitet iako su iz iste rafinerije! Ja sam cuo, i logicno mi je zvucalo, da npr. na Zmaju je jedno od najcistijih benzina,zasto? Zato sto je jedna od pumpi na kojima se najvise toci (realno) i najvise se proverava cistoca zbog silnih stranaca koji toce tu.
Kvalitet goriva u Srbiji
Collapse
X
-
Gorivo nije i ne može biti isto na svim pumpama, jer iako svi dobijaju istu bazu za gorivo iz iste rafinerije, svaka firma za sebe stavlja ili ne stavlja ovoliko ili onoliko sopstvenih aditiva.
Najgore gorivo koje sam ikada sipao u auto je bilo kupljeno na OMV pumpi na Zvezdari.
Redovno tankujemo i sin i ja na EKO pumpi malo ispod Bogoslovije. Za kvalitet nam garantuje njegov motor, koji je karbovski a navijen, pa reaguje na kvalitet goriva kao lud. Čim ne valja, eto detonacija. Ja opet svuda, i u Nubiri, i u Yugu, imam ubrizgavanje, pa sam bar pošteđen detonacija, ali zato oba auta piju osetno više nego kada im se sipa Shell na nekoj grčkoj pumpi na godišnjem odmoru.
Pre par meseci sam dovukao iz Hrvatske kao šatro 100 oktansko gorivo kupljeno na tamošnjoj OMV pumpi u sred Zagreba. Sinovljev auto je objektivno išao mnogo bolje, nije bilo detonacija, ali je ipak najbolje išao sa domaćim gorivom kupljenim na pomenutoj EKO pumpi i aditivom Buce Isakova - tada je već leteo samo tako.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
*srlanda
Pa pročitaj još jednom. Ja nemam detonacije, ali mi oba auta piju bitno više nego kada u Grčkoj sipam kvalitetno gorivo, kao što je recimo Shell V Racing Power Plus.
Šta tu sada nije jasno?
Lepota sistema ubrizgavanja je delimično i u tome što će loš kvalitet goriva pokušati da poprave povećanjem količine goriva. Tako dobijamo da je recimo Daewoo Nubira deklarisana za goriva i do svega 89 oktana. Koliko pije sa takvim gorivom ne znam, ali sam prilično siguran da je to još više nego sa našim gorivom i drastično više nego sa pomenutim Shell gorivom.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Kakav crni kvalitet? U Srbiji ne postoji kvalitetNije bitno od koga uzimate sve je to jedno isto.. Samo ne treba da se uzima na nisovim pumpama zato sto su one najstarije,i najizlozenije kradji radnika..
Najbolje je juriti sto novije pumpe (najmanje prljave cisterne) i to strane firme nikako ovo domace prevarantskoSamo one koji pucaju na veliko!
Comment
-
-
Originally posted by TheeyaNKakav crni kvalitet? U Srbiji ne postoji kvalitetNije bitno od koga uzimate sve je to jedno isto.. Samo ne treba da se uzima na nisovim pumpama zato sto su one najstarije,i najizlozenije kradji radnika..
Najbolje je juriti sto novije pumpe (najmanje prljave cisterne) i to strane firme nikako ovo domace prevarantskoSamo one koji pucaju na veliko!
Comment
-
-
Originally posted by AlNikNije istina bar kad je evrodizel u pitanju - mi dizelasi sipamo kvalitetno gorivo.
Pa zato neki proizvođači ne nude svoje vrhunske dizele kod nas ni teorijski, jer je gorivo odlično ... Toyota, MB, ....
Sipate isto đubre kao mi, samo u drugom obliku. A kako je krenuilo, još jedna od jeftinih reformi koje nas svakim danom, u svakom pogledu, sve više i više približavaju Evropi će biti porast cene dizel goriva. Letos je u Grčkoj litar dizela bio skuplji od litre benzina. Očekujem da će to i naši reformatori uskoro uraditi.Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
Comment