type r FN2

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dds
    CBC Član
    • 02.09.2008
    • 24
    • bjelovar

type r FN2

Pozdrav svima, u narednih 4-6 mjeseci ću kupiti novi auto i to će definitivno biti fn2 type r ili megane r26. konačna odluka jos nije pala pa mi treba mala pomoć od vas koji imate iskustva s tim autima...

Stvar je da sam bio u salonu gdje i neka prepotentna glupača mi je rekla da se fn2 ne moze nadoplatitii za 19 cola, a ako hoću, da ih mogu kupiti posebno i da kostaju oko 1800 € bez guma... da li je to istina? Koja glupost. pa šta da radim sa 2 seta felgi i ljetnih guma??
    Ako bi uzeo hondu, definitivno bi uzeo 19' jer mi se one standardne nikako ne sviđaju.

A megana sam vozio 225 icu sa cup ovjesom i mogu reci da me auto očarao ležanjem po zavojima, imas osjećaj da si u kartingu... Ali unutrašnjost total dizastr!!

Svaka pomoć dobrodošla...
  • -Miloš-
    CBC Senator
    • 16.12.2007
    • 269
    • Beograd, Karaburma
    • yugo tempo 1.1

Evo ti info od domacih hondasha, a i ne bi bilo loshe predstaviti se u temi namenjenoj za to.

http://forum.hondaclub.co.rs/viewtopic. ... 31&t=28219

Lichni izbor bi bio type-r, al' predhodna generacija

Alfisti pomozite choveku

Comment

• Nigy
      CBC Senator XXL
      • 13.04.2006
      • 921
      • BGD

Al' si ti zalutao...

Originally posted by Jovana
      Samo mi je pukla neka gumica (to je uvek nezgodna stvar i chini da se ljudi osecaju nelagodno)

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

Re: type r FN2

Originally posted by dds
        da ih mogu kupiti posebno i da kostaju oko 1800 € bez guma... da li je to istina? Koja glupost. pa šta da radim sa 2 seta felgi i ljetnih guma??
        Ako bi uzeo hondu, definitivno bi uzeo 19' jer mi se one standardne nikako ne sviđaju.

uvek možeš kupiti felne preko neta recimo na ebay. proveri tamo cene felni iguma i videćeš da možeš da prođeš mnoogooo jeftinije od 18000eura i to sa gumama, a fabričke felne uvek možeš da prodaš.

inače koje je zapravo tvoje pitanje? samo felne ili te još nešto
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• dds
          CBC Član
          • 02.09.2008
          • 24
          • bjelovar

U principu pitanje se odnosilo i na felge, a i iskustva s type rom i meganom, jer hondu nisam vozio a vjerovatno necu imati tu priliku jer ga ne daju kao testno vozilo...

Comment

• gt nebojsa
            CBC Senator XXL
            • 11.05.2007
            • 348
            • Preljina,Cacak

Ne mogu toliko da se "pruzim",ali hipoteticki:
            Znas kad bih od neke auto kuce kupio auto od 30000 ili vise hiljada eura,a da mogu da ga vidim samo na slici?
            I cipele se probaju pre kupovine a kamoli auto.Makar i po krugu firme.
            Pa ako taj diler nema,ima neko od kolega ili importer taj ciljani model.Lako ga je prebaciti do svog salona.Nego prodavce zabole...
            Toyota Čačak

Comment

• jevtic
              CBC Senator XXL
              • 26.11.2006
              • 729
              • beograd

Originally posted by >nebojsa<
              Znas kad bih od neke auto kuce kupio auto od 30000 ili vise hiljada eura,a da mogu da ga vidim samo na slici?
              onda nikad ne bi kupio auto od 30000 u srbiji.

dds ni ja nisam vozio CTR ali sam imao tu čast da budem provozan u njemu. mogu ti reći da je to stvarno brutalan auto. ono što ćeš prvo zapaziti je da je stvarno tvrd. takođe i sedišta su mu prava sportska. ne znam kakvi su putevi kod vas ali moraćeš dosta da paziš na loše puteve. veoma je agilan i možeš a šetaš između traka veoma brzo. auto se inače vrti do 9k ali počinje da vuče kako treba tek od nekih 5k. unutrašnjost mu je takođe svemirska i meni se baš sviđa.
              ex - fabia 1.9 tdi
              golf 2.0 tfsi

Comment

• skijash
                CBC Senator XXL
                • 07.09.2007
                • 1354
                • Beograd
                • wrx

http://www.dailymotion.com/video/x3ispo ... typer_auto

Comment

• dds
                  CBC Član
                  • 02.09.2008
                  • 24
                  • bjelovar

Iskreno, moj prvi izbor je bio megane, i to sam bio 100 % siguran jer sam vozio sve aute u klasi (fokus st, gti, leon fr, astra opc), honda tad nije bila opcija, i onda je dosao zagreb autoshow gdje sam ju vidio i kad sam sjeo u nju to je bilo prestrašno... Kao da sjedim u nekom autu 100 puta više klase... ocarala me iznutra... a u hondi kazu da nema sanse da bilo tko dobije probnu vožnju u R-u jer je jedan lik vozio testni auto u rijeci i spizdio ga totalka..
                  Necu se ni ja zaletavati dok ne probam..

Comment

• Jesse Jane
                    CBC Senator XXL
                    • 28.02.2007
                    • 355
                    • Zemun

Za sta ti treba auto konkretno i sta cenis a sta te nervira u autu?
                    Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

@jevtic:
                      Mozda ja pogresno gledam stvari.
                      Mi smo lane vozili na Zlatibor Q7 za par zainteresovanih kupaca.
                      I ako dileru treba auto na probu,a nema taj model kao testni,uvek moze da se uzme od importera bar priblizan auto.Cisto da imas bar neku predstavu sta da ocekujes.Npr.odusevis se sa 1.8 Civic-om,a onda ti kazu:A da,Vas ce imati 60ks vise i 40 nm vise...
                      J.bi ga,pa ne prodaju dnevno 100 automobila,pa da ne mogu da izadju kupcu u susret...nego ih boli uvo;hoces-neces...sledeci...

Iskreno,nisam vozio ni jedan od ova dva,vozio sam obicne Megane,al' to je verovatno k'o **** i oko...
                      Mada hvale R26 na raznim testovima.
                      Pomenuti Leon FR sam vozio.Kad stoji izgleda kao da ide 200.A tako se i sedi unutra.
                      Sedeo u Type S Civicu i odlicno izgleda,osecaj odlican,samo se bojim da ne dosadi coveku svo ono sarenilo posle nekog vremena.
                      Mada su kod ovakvog auta primat vozne karakteristike.A ko voli obrtaje...
                      Toyota Čačak

Comment

• dds
                        CBC Član
                        • 02.09.2008
                        • 24
                        • bjelovar

nikada nisam imao prilike voziti ni stari EP3 tako da ne znam kakav je osjećaj voziti auto na 7-8 tisuća obrtaja, zanima me kakav je osjećaj ubrzanja, da li ljepi za sjedalo kao i turbak? Kakav je taj osjećaj u odnosu na npr. GTI..
                        Npr. u astri opc je taj osjećaj najizrazeniji od svih auta u klasi koje sam vozio, čak imam dojam da bolje ubrzava od megana 225 chipanog na 255 HP.
                        Bitno mi je da mi ne dosadi i ne postane onak monotono... Čitao sam i o kočnicama dosta da nisu baš neke...

Uglavnom Honda je auto po performansama ispod svih u klasi ali po svemu ostalome odskače i za 2 klase, zato mi je teško donijeti odluku...

Comment

• Jesse Jane
                          CBC Senator XXL
                          • 28.02.2007
                          • 355
                          • Zemun

Honde definitivno ne lepe za sediste kao turbaci.
                          Obrtni moment im je jako mali i jako visok,tako da nema tog tripa kao kod turbaka da ti auto leti.
                          Ako je u Astri OPC najvise izrazen,u FN2 je najmanje.

Kako su te Honde po performansama losije od konkurencije?
                          U kojim to performansama?
                          A ne vidim ni da bilo sta ima radikalno bolje od svoje konkurencije.
                          Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• dds
                            CBC Član
                            • 02.09.2008
                            • 24
                            • bjelovar

jesse - s obzirom da fn2 kosta 222.000 kn u hr tj oko 32 000 €, kao hot hatch trebao bi imati malo bolje performance, ali zato su to nadoknadili s interijerom koji je za 2 klase visi nego kod konkurencije (ajde gti ne zaostaje toliko ali leon ili megane su Boze sačuvaj!)
                            Sto se jos performansi tiče, gti za 5k € manje nudi isto ubrzanje s puno boljim meduubrzanjem od honde..

Comment

• Snejk
                              CBC Senator XXL
                              • 14.02.2008
                              • 704
                              • BG

Ako misliš da ih voziš do 60k km, kupi R26 - brži je i lakši za vožnju. Honda manje troši i ima mnogo pouzdaniji motor, i (kao što si i sam rekao) ima taj 'vau' efekat kad sedneš po prvi put u nju.

Ergonomski je Megan definitivno bolji, pri čemu prvenstveno mislim na preglednost.

Comment

Working...
                              X