D2 vs ED

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DovlaK
    CBC Senator XXL
    • 24.07.2008
    • 560
    • Beograd

Re: D2 vs ED

A šta mislite o logici da su proizvođači početkom 2000-ih počeli da ugrađuju pumpe za ED jer se u Evropi nije više prodavao D2? Recimo moja Brava je bila u Italiji i jelte pravljena je za 'talijansko tržište koje u to vreme (2001) koliko je meni poznato više nije imalo D2 kao opciju... da li mu je možda ugrađena pumpa za ED?
    Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• Chila
      CBC Senator XXL
      • 18.07.2008
      • 401
      • Kos. Mitrovica

Ovo ti je malo komplikovano pitanje! Zavisi od serije do serije!
      Citao sam negde,ne mogu da se setim konkretno,da neki evropski modeli iz 2000-2001 nemaju euro 3 motor,a tada je taj standard tamo bio u upotrebi,a da istovremeno neki stariji modeli zadovoljavaju euro 3 normu Tako da po godistu tesko mozes da odredis,posebno sto se radi o tom nekom prelaznom intervalu!
      Samo vas gledam ...

Comment

• mistermobil
        CBC Senator XXL
        • 09.11.2008
        • 469
        • pecinci

Prijatelju,za tvoj auto napravis mali mix,koktel ED i D2 za jednu crvenu,uspes u rezervoar euroD za 650dindzi,i za 350dindzi D2 i onda imas i poboljsane performanse i dovoljno podmazivanje
        Ko leti,vrijedi
        Ko vrijedi,leti
        Ko ne leti,ne vrijedi..
        (Grunf,TNT..)

Comment

• Chila
          CBC Senator XXL
          • 18.07.2008
          • 401
          • Kos. Mitrovica

ovakav isti odgovor mi je dao i jedan vrstan majstor cesto pominjan ovde na forumu,komkretno: "mozes i jedan i drugi,mozes i da ih mesas"!
          Samo vas gledam ...

Comment

• DovlaK
            CBC Senator XXL
            • 24.07.2008
            • 560
            • Beograd

Pa mogu i ulje da sipam u njega
            Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• bokija
              CBC Senator XXL
              • 25.01.2008
              • 640
              • Beograd

Deco,vasi auti ne mogu ici bolje sa ED nego sa D2.Oni mogu da idu na ED u nuzdi ko sto moze Superas da ide na bezolovni.Dzabe skrnavite auta a nista ne dobijate osim upropastavanja pumpi.
              I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Chila
                CBC Senator XXL
                • 18.07.2008
                • 401
                • Kos. Mitrovica

Bas sam o tome pisao nekoliko postova iznad,ali nuzda zakon menja a i nasa poslovicna dovitljivost!
                Samo vas gledam ...

Comment

• panto
                  CBC Veteran
                  • 04.11.2007
                  • 148
                  • ljubic

Originally posted by bokija
                  Deco,vasi auti ne mogu ici bolje sa ED nego sa D2.Oni mogu da idu na ED u nuzdi ko sto moze Superas da ide na bezolovni.Dzabe skrnavite auta a nista ne dobijate osim upropastavanja pumpi.
                  Ovakve tvrdnje bi trebalo potkrepiti i sa nekim dokazima, odnosno pojasniti malo na osnovu čega ste ovako kategorični .

Comment

• mistermobil
                    CBC Senator XXL
                    • 09.11.2008
                    • 469
                    • pecinci

Sto se starijih varijanti dizel motora tice,ED je ok zimi zato sto ne mrzne kao obican D2,i to je jedini razlog zasto ga tada sipam u kombinaciji sa D2.Medjutim,znajuci nasu vrlu drzavu,ja sumljam u kvalitet i tog``euro dizela``,i njegovu cistocu.Kod nas je to bre uglavnom obicno loz ulje,obojeno nekom farbom sa dodatim aditivom protiv mrznjenja.Skuplje je koji dinar nego loz ulje bez farbe,ukrsteno sa 30% zejtina,vode i mulja,u Srbiji zvano D2
                    Ko leti,vrijedi
                    Ko vrijedi,leti
                    Ko ne leti,ne vrijedi..
                    (Grunf,TNT..)

Comment

• bokija
                      CBC Senator XXL
                      • 25.01.2008
                      • 640
                      • Beograd

Originally posted by panto
                      Ovakve tvrdnje bi trebalo potkrepiti i sa nekim dokazima, odnosno pojasniti malo na osnovu čega ste ovako kategorični .
                      Osim samog podmazivanja pumpe,bilo da je stara linijska ili nova,obe rade tako sto podesavaju pritisakgoriva po principu centrifugalne sile.Peraja koja se vrte se sire i skupljaju.Zbog gustine goriva to vise nije pravi otklonperaja a ni podmazivanje,takoda moze dozi do vece potrosnje a i do zaglavljivanja u nekom od polozaja.Inace sam motor ne vuce nista bolje sa ED nego sa D2.
                      I'm not beautiful,but I'm stupid

Comment

• Chila
                        CBC Senator XXL
                        • 18.07.2008
                        • 401
                        • Kos. Mitrovica

Ja sam na nakoj od prethodnih stranica u jednom od postova pokusao da objasnim zasto sam kategorican u svom misljenju pa da se ne ponavljam!
                        Samo vas gledam ...

Comment

• chikavili
                          CBC Senator XXL
                          • 11.02.2008
                          • 732

Neko je vec pomenuo, ali ajde da ponovim - Sta ce da sipaju u takve automobile ovi "jadnici" iz EU koji nemaju D2 u ponudi i zasto su se onda proizvodili automobili sa takvim motorima u vreme kada im to gorivo nije bilo dostupno?

Comment

• dieselman
                            CBC Senator XXL
                            • 14.11.2005
                            • 833
                            • tt

Osim samog podmazivanja pumpe,bilo da je stara linijska ili nova,obe rade tako sto podesavaju pritisakgoriva po principu centrifugalne sile.Peraja koja se vrte se sire i skupljaju.Zbog gustine goriva to vise nije pravi otklonperaja a ni podmazivanje,takoda moze dozi do vece potrosnje a i do zaglavljivanja u nekom od polozaja.Inace sam motor ne vuce nista bolje sa ED nego sa D2.
                            ..dakle,ovo je nesto najstrasnije vezano za dizele sto sam do sada procitao i na domacim i stranim sajtovima...bez ljutnje,pazite malo sta pisete,moze neko da poverujje i ode u pogresnom smeru...NHF

Comment

• Chila
                              CBC Senator XXL
                              • 18.07.2008
                              • 401
                              • Kos. Mitrovica

Originally posted by chikavili
                              Neko je vec pomenuo, ali ajde da ponovim - Sta ce da sipaju u takve automobile ovi "jadnici" iz EU koji nemaju D2 u ponudi i zasto su se onda proizvodili automobili sa takvim motorima u vreme kada im to gorivo nije bilo dostupno?
                              Sistem u zemljama EU je da se ti jadnici primoraju da prodaju svoja vozila jer ne ispunjavaju ekoloske norme pa registracija jednog takvog vozila moze da kosta skuplje za razliku od upola mladjeg a sve zbog tih ekoloskih taksi! Dobro si rekao jednici,jer ni o njima niko ne vdi racuna,a ne o tome sta ce da sipaju u svoje vec vremesne automobile,kapitalizam bato!
                              Originally posted by dieselman
                              ..dakle,ovo je nesto najstrasnije vezano za dizele sto sam do sada procitao i na domacim i stranim sajtovima...bez ljutnje,pazite malo sta pisete,moze neko da poverujje i ode u pogresnom smeru...NHF
                              Covek je onako prosto i jednostavno pokusao da objasni svoje misljenj i ne znam sta bi tu bilo tolik strasno!
                              Ako i jeste toliko strasno da bi neko mogao da poveruje i ode u pogresnom pravcu onda bi se u najmanju ruku od coveka od struke ocekivalo neko strucno objasnjenje umesto ove dve recenice,a zarad svih koji bi mogle da zastrane!
                              Samo vas gledam ...

Comment

• chikavili
                                CBC Senator XXL
                                • 11.02.2008
                                • 732

chila, nisi obratio paznju na drugi deo mog pitanja:
                                ... zasto su se onda proizvodili automobili sa takvim motorima u vreme kada im to gorivo nije bilo dostupno?
                                s' obzirom da su se non-common rail dizel motori ugradjivali u automobile u toj istoj EU do skoro.

Comment

Working...
                                X