D2 vs ED

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mikisxy
    CBC Senator
    • 25.09.2008
    • 238
    • beograd

Re: D2 vs ED

konkretno moj motor je predvidjen za euro 3 gorivo koje se kod nas neproizvodi vise pa hteo ili ne sipam euro 4 ali dodajem nesto i dvotaktola u njega(primecujem razliku narocito pri prvom jutarnjem paljenju).drugar sipao euro 5 u volvoa td 2001 i nije bas lepo radio i palio ali je isao bolje i trosio skoro 2L vise.e sto bi voleo da znam kakav nam cork prodaju i sta je najpametnije raditi?

Comment

• bolenbgd
      CBC Član
      • 23.11.2007
      • 60
      • stilo jtd kaaaravela

bas sam dans sipao pun rezerovoar(stalo je oko 48 l) ed na MOL pumpi
      iskreno jurio sam ed na eko pumpi ali na svim njihovim pumpama pre 2 sata nije bilo dizela nit znaju kad cem stici( grci sta ces )
      LM prvi put sipam na mol-u trip comp sam resetovao , vozio sam od plavog mosta via hotel nacional na bezaniji pa do delta city-a
      pokazuje mi manju potrosnju( po trip compu za ovu temperaturu u gradskoj voznji) , manje crnila iz auspuha pri naglim ubrzanjima , tecnije radi pri menjanju brzina kao da lepse radi

ALI cini mi sa kao da nema snage kad mi padne brzina a ostane u vishem prenosu a ja pritisnem gas treba mu vishe vremena da ubrza
      na gorivu sa eko pumpe auto mi se ponasa kao terijer samo vuche napred bez obzira dal je pala brzina a ostao u vishem prenosu

ovo je prvi utisak koji sam stekao ,znam da nisam mnogo presao ali to je prvi utisak
      sam da spalim ovaj rezervoar goriva pa cu da sipam goriva sa eko da opet uporedim

da auto je stilo jtd
      >>DAHAR<<
      "Never trust anything that bleeds for 5 days and doesent die"

Comment

• glisalj
        CBC Član
        • 01.08.2008
        • 69
        • obrenovac

NE CITIRAJ POST IZNAD
        __________________________________________________ __________________________________________________ _____________
        e druze moj ja u astru 1.7dti sipao full rezervoar na MOLu euro5 rekoh sam sebi da je castim ,kad posle pet minuta poce neko stucanje ...kako potopim pedalu gasa auto krene da ubrzava i oko 3000 obr trzanje i tako u nedogled...ja hitno u servis na pamet mi ne pada gorivo.dijagnostika kaze sve ok.kaze majstor vozi je dok ne prijavi gresku.ja vozio trzalo tako nekoliko dana dok ne potrosi gorivo.sledece sipanje normalno obican ed.kad cudo trzanje nestade samo od sebe.potrosi ja i to gorivo i rekoh sebi daj da probam opet euro5..sipao sam oko 10 litara...prica se ponovi trzanje se vratilo.....sada samo normal ed i poneki put malo dvotaktola ne moze da skodi pozz!!

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

koji je to normalan ED?
          Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

svakom loncu njegov poklopac,svakom autu gorivo po specifikaciji proizvođača.plus redovna zamena filtera.i ne brineš.ako nema tog goriva sipati najsličnije, po količini sumpora, onom gorivu koje odgovara specifikaciji za vaš auto.i ništa više.

Comment

Working...
            X