Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Jesa
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2008
    • 344
    • Beograd
    • Honda Civic 1.4 LS

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Mene interesuje sledece:

- kad predam svoj stari Resho Viper Quattro (Relanult 4), u centar za reciklazu, koliko cu biti bez kola?

Tj. da li postoji ikakva prognoza, koliko ce se cekati na novo vozilo?
    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Hajde razmisli malo ... tek su krenuli delovi za "Punta", jos se nista ne sklapa. 10+K ljudi ceka svoj red ... max. kapacitet Zastave je 30K vozila ove godine (u mokrim snovima), jos nisu ni poceli da rade, sindikati se opet javljaju, nesto ce kasniti po obicaju...

Moja procena je da ces cekati bar pola godine ... ako budes imao srece i smatraj se (opet) srecnim da dobijes sto si i platio, bas takav auto s tom i tom opremom u zeljenoj boji ... bla ...
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Manfred
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2007
        • 905
        • Beograd

Kazu takodje u emisiji SAT da se novi Punto nece prodavati po auto kucama koje su dileri Zastave, nego po auto kucama koje su dileri Fiata. Cisto informativno za potencijalne kupce, da znaju na koju adresu da se obrate.

Comment

• neshaoct
          Banovan
          • 18.08.2007
          • 1754
          • Beograd, Rakovica

...baš juče čujem nekog lika koji je zadužen za celu tu priču, kako kaže da je do sada preko 18.000 ljudi rezervisalo Punta ili po sistemu staro za novo, ili po povoljnijem kreditu bez zamene staro za novo...
          A, onda nastavlja kako je planirano 15.000 ove godine, ali da je očigledno da to sada nije dovoljno...

Onda par rečenica kaže i lik iz sindikata Zastave koji navodi da će se rad morati organizovati u dve, a u pojedinim pogonima i u tri smene kako bi se ispunio plan...itd...itd...

Uglavnom, posao su sebi našli, mušterije imaju po spiskovima...sad ''samo'' treba da zapnu i da sve to odrade...
          Inače, ta linija koja postoji u Kragujevcu može godišnje da sklopi do 40.000 komada...tako da i kapaciteta imaju dovoljno...
          Bilo je i slika novih linija, pogona...sa sve belim podom kao u apoteci...tako da i Zastava počinje da liči na normalnu
          fabriku...

Comment

• mishkom
            CBC Senator XXL
            • 07.08.2007
            • 591
            • N/A
            • N/A

Jeste, prijavili se. Ali koliko njih ce zapravo dobiti kredit? Koliko njih je sposobno za tako nesto? Na kraju ni pola njih nece uzeti auto.

Isto kao sto se desava na skupovima, prijave se 115, a pojave se 50-60ljudi na skupu

Comment

• neshaoct
              Banovan
              • 18.08.2007
              • 1754
              • Beograd, Rakovica

...koliko ja znam, na tim spiskovima su samo oni kojima su Banke već odobrile...

Comment

• Blackeyed
                CBC Senator XXL
                • 06.07.2005
                • 402
                • Novi Sad

Kolega iz kancelarije se prijavio...

Nema tu jos nikakvih provera, po sistemu "Ja bih hteo taj i taj model u toj varijanti...", uzeli su mu podatke i rekli "Sada ste na spisku, javicemo vam kada budemo znali vise..."

Nemoguce da banke tako brzo odrade provere, trebao bi svako donositi i prosek primanja iz firme, pa kreditini biro...trajace to, taman dok ovi ne naprave kola..
                "You are reading this for the wrong reason..."

ENDYMION, Dan Simmons

Comment

• Wooodoo
                  CBC Senator
                  • 01.10.2005
                  • 214
                  • Beograd

Originally posted by neshaoct
                  ...koliko ja znam, na tim spiskovima su samo oni kojima su Banke već odobrile...
                  Nisu.

Spiskovi nisu bas merodavni jer se ljudi prijavljuju na vise mesta.
                  http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• lenny
                    CBC Član
                    • 03.09.2006
                    • 29
                    • Novi Sad
                    • Ford Focus 1.8 TDDi

Originally posted by Blackeyed
                    Nema tu jos nikakvih provera, po sistemu "Ja bih hteo taj i taj model u toj varijanti...", uzeli su mu podatke i rekli "Sada ste na spisku, javicemo vam kada budemo znali vise..."
                    Ja sam se takođe prijavio, meni su rekli da se SAM javim krajem marta, pa će onda imati više informacija.
                    Doduše, ja sam bio u Zastavinom predstavništvu, ali vidim da je Manfred napisao kako treba ići u Fiat, propustio sam prethodni SAT?

Ono što najviše smeta u celoj priči jeste procedura zamene po kojoj prvo treba da predam auto na reciklažu, pa onda sa potvrdom idem kod prodavca (dilera), nakon čega treba da čekam X meseci da mi sklope i isporuče novog punta (pogledajte zvaničnu prezentaciju)

Zar je moguće da niko ne može da osmisli nešto normalno, npr. nakon što mi banka odobri kredit, odem kod reciklera, on mi izda neku vrstu tehničkog zapisnika o mom starom automobilu, sa tim odem kod dilera i vozim svoj auto dok ne dobijem novi. Kad stigne kod prodavca, obaveste me, ja odnesem stari auto na presu, dobijem potvrdu da sam ga predao i odem da preuzmem novi auto. Hvala i doviđenja...
                    Ako se u međuvremenu predomislim, iz nekog razloga neću da predam auto, šta će biti sa tim novim autom, propašće? Ne bih rekao, preuzeće ga neko drugi, istog dana.

Šta da rade oni koji nemaju drugi auto, da budu mesecima bez primarnog prevoznog sredstva, ili da se voze javnim gradskim prevozom? Glupost je neuništiva...
                    Dnevnik jednog taksiste

Comment

• Jesa
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2008
                      • 344
                      • Beograd
                      • Honda Civic 1.4 LS

E super, prvih 5000 ljudi, penzionera, ili koga god, koji ce mocu da se odvoje od kola na par meseci i kreditno su sposobni na ovaj ili onaj nacin, ce dobiti popust od 1000 EUR ako `recikliraju` svoje staro vozilo.

A ostatak ko ....

Comment

• Wooodoo
                        CBC Senator
                        • 01.10.2005
                        • 214
                        • Beograd

Ne zele svi da rade reciklazu. Nekome je samo primamljiv povoljan kredit. Elem, sve sto se pojavi u medijima i na konferencijama nije sigurno jer ni italijani jos ne znaju kako ce sve da organizuju. Verovatno ce prodaja biti organizovana na nacin da ljudi ne budu bez auta. Nista jos nije konacno.
                        http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• Jesa
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2008
                          • 344
                          • Beograd
                          • Honda Civic 1.4 LS

Drzava daje popust od 1000 EUR samo ukoliko se `reciklira` vozilo.

A br. tih vozila je ogranicen na 5 000. Ostatak sveta (kupaca koji ne planiraju da recikliraju vozilo) me u ovoj prici ne interesuje

Comment

• Rave-n
                            CBC Član
                            • 04.05.2006
                            • 29
                            • BG,Pevac

Evo i ja da dam svoje misljenje i iskustva.
                            Stvarno ne znam oko cega tolika polemika. Mislim da je ovo odlicna ponuda, bez obzira na sve. Da mi nije plata vec opterecena maksimalno koliko je to moguce, bio bi prvi u redovima za Z10 punta. Ceznem za novim autom,ne mogu vise da se borim sa krsevima. Imao sam prvo keca, promenio sve sto je moglo da se promeni, kompletna limarija i farbanje,sati i sati kod majstora i opet krs,izdao me je ne znam koliko puta i zimi i leti, na kraju zamalo da izgubim prijatelja kome sam ga prodao,jer i on je ulozio jos vise i na kraju opet krs. Drugi auto,Civic '90-to dve bragaste,auto u koji se jos uvek kunem (stoji u avataru),tako dobar osecaj,tako brz auto,sjajno! Ali,za dve godine i preko 60k,to zadovoljstvo me je kostalo preko 1000 i ko zna koliko evra ulaganja da sve bude kako treba, i na kraju kad sam ga prodao, izgubim i jos 600e od cene koju sam platio. Zatim Alfa 155 2.0 ts '92,isto sjajno.Veliki auto,puno prostora,dobro ide, zaista uzivam da ga vozim. ALI, i to zadovoljstvo me je kostalo xxx evra,a stalno nesto trazi, UVEK ima nesto da se popravi, moze se reci da sam zagrizao vise nego sto mogu da progutam. Ne znam tacno koliko bi sad izgubio para da ga prodam. Ono maksimalno zaduzenje plate,sto sam spominjao na pocetku,je zbog Civica i 155-ice. Kad treba nesto da se popravi digni sa kartice,kad nema vise uzmi drugu! A stari automobili uvek traze jos! Stvarno ne mogu vise! Ne moze ta zastava biti toliko losa, nema sanse. Pa nisu ni svi radnici zastave ispicuture, sigurno na tom sklapanju rade najsposobniji i najobuceniji ljudi u zastavi ,voljnih da odrade svoj posao posteno.Sto je onaj italijan pametniji od naseg coveka? Da je ovakva ponuda bila pre 5 godina,kad sam poceo da vozim, sad bih imao punta starog 5god,otplacenog i u odlicnom stanju. Kad sve stavim na papir ova tri auta su me garantovano ispala vise (troskovi odrzavanja,vece registracije + kartice koje jos uvek otplacujem-a dokle ne znam ni ja vise i zivci koji nemaju cenu) i opet vozim krsa starog 17 god. Ko se premislja nek nauci iz mog primera. Mozda i najbolji primer je clan ovog foruma Yuhica. Covek kupi auto svoji snova-164 v6 turbo superica sa 10 A4 stranica opreme . I? Posle zilion problema i bacenih evra kupi punto II 1.9d sa malom kilometrazom. Ma nemoze se porediti sa 164 u ni jednom pogledu,ali covek ujutru ubaci kljuc u bravu,odveze se na pumpu i vozi!!! E,hocu i ja to! Nadam se da ce potrajati ovo kreditiranje dok se ne izvucem iz dugova. Ko ima kes moze da bira,a mi ostali (vecina) evo nam sanse da kupimo sebi nov auto koji je kakav takav ipak NOV. Rado menjam svo zadovoljstvo i uzivanje Civica i 155-ice za punta bez vecih troskova u narednih 5 god. Ovo moze da bude i zvanican oglas ako ima zainteresovanih

Comment

• banebg81
                              CBC Veteran
                              • 26.06.2008
                              • 195
                              • Beograd

Originally posted by Rave-n
                              Evo i ja da dam svoje misljenje i iskustva.
                              Imao sam prvo keca, promenio sve sto je moglo da se promeni, kompletna limarija i farbanje,sati i sati kod majstora i opet krs,izdao me je ne znam koliko puta i zimi i leti, na kraju zamalo da izgubim prijatelja kome sam ga prodao,jer i on je ulozio jos vise i na kraju opet krs.
                              Loše iskustvo, prijatelju, ja imam totalno drugačije iskustvo
                              plaćen 800€ - uloženo 1200€ i evo 2 godine samo sipam i ne mislim a ne štedim ga NI MALO, 50 000 km video je celu bivšu yugu
                              Prodaću ga kada ovaj punto bude 3000 € star 3 + i opet domaće vozilo

Comment

• peca777
                                CBC Član
                                • 19.02.2009
                                • 10
                                • Vinca

da ne verujes zvali me iz delta fijata i kazu rezervisi boju i model isporuka u maju
                                znaci ode golf u krckalicu ubrzo slava mu
                                ako je neko zainteresovan golf1 jeftino samo soma evra

Comment

Working...
                                X