Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

Re: Staro za novo- Punto iz KG za 5999€ na 7 godina

...niko ne tera da se kupi najjeftiniji model. Ima i drugih automobila za sličnu mesečnu ratu .
    Inače, verovatno je i ''malo'' bolja limarija nego na Zastavi...i verovatno se automobil ''malo'' bolje ponaša pri sudarima...i tako to...ima ''par sitnica'' koje razlikuju automobil koje se pravi od početka 80-tih godina prošloga veka i Punta mk.2b koji se pravi od 2003. godine...

Comment

• RANK
      CBC Senator XXL
      • 28.02.2007
      • 1635
      • Beograd
      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Brate ti kao da si portparol fijata. Za isti novac je zastava nudila prilicno vise pod imenom '10' nego sto fijat nudi pod imenom 'punto'. Ko to ne vidi, treba HITNO da poseti ocnog.
      "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Nije isti novac u pitanju. Ovaj auto se kupuje jer je rata kredita dzabe i primaju krseve u reciklazu, a u vreme Zastave 10 to nije bio slucaj. Ljude bas briga da li ima ovo ili nema ono, ako moze taj auto da otplacuje cak i ako ostane bez posla.
        Ovaj auto niko nece kupovati za kes odmah, niko ga nece kupovati zato sto je fantastican, vec zato sto uslovi prodaje najpovoljniji ikad i zato sto se za te uslove dobija pristojan auto.

Comment

• RANK
          CBC Senator XXL
          • 28.02.2007
          • 1635
          • Beograd
          • FIAT MAREA WEEKEND 1

Nesto si ti tu pomesao. Isti novac je u pitanju, fabrika dobija ISTI novac. A to sto se iz budzeta koji punimo svi subvencionise kamata i reciklaza nema ama bas nikakve veze sa cenom koju fijat naplati. Dakle, fijat uzima isti novac za osakacen automobil. Drugo, nesa tvrdi da je to model iz 2003-e, a ja kazem da je to model sa kraja proslog veka kome su 2003- promenjeni farovi. Fijat je nasao odlican nacin da se otarasi felni i tabli koje se vise nigde ne ugradjuju.
          ...sto opet govori i o tome kakav je dil sklopljen sa zabarima. Veci su to prevaranti nego sto iko shvata.

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Ti si pomesao stvari, pa si se iz ugla kupca prebacio u ugao sefa sindikata Zastave, a to u ovoj zemlji nikoga ne interesuje. Mozemo ovde na forumu da pricamo o Marksovoj teoriji viska vrednosti, ali narodu koji kupuje taj auto to nista ne znaci. To koliko para uzima Fiat, nije nas problem - fabrika je njihova. Njihov rizik sa nestabilnom zemljom, losom radnom snagom, zastarelom fabrikom, ali njihova i sva korist (odnosno pripadajuci deo u skladu sa vlasnickom strukturom) koju izvuku iz tog posla.

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

Upravo suprotno, iz ugla kupca vidim da se sada za isti novac dobija manje nego pre dva meseca.

Comment

• RANK
                CBC Senator XXL
                • 28.02.2007
                • 1635
                • Beograd
                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Ah da, treba da znas i da je ovih vise hiljada kupaca rezervisalo osnovni model sa opremom koju je imao osnovni model zastave 10, a ne ovo. To sto radi zastava, fijat i drzava me jako podseca na ono sto su radili i pre 20 godina kada su ogoljene fiate uno sa dodatnom nalepnicom 'licence by zastava' prodavali po ceni kakvu niko i nigde u svetu ne bi platio. Takodje iz ugla kupca, da sam ga rezervisao, povukao bih rezervaciju jer su uslovi znacajno promenjeni na stetu kupca, ali nisam pa me i ne tangira.

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Tvoj primedba bi stajala da su isti uslovi prodaje kao pre neki mesec. Iz ugla kupca je ovo mnogo povoljnije...jer da nije ne bi ovoliko automobila bilo rezervisano sto kroz reciklazu+subvencionisani kredit, sto samo kroz subvencionisani kredit. Ne verujem da je neko kupio taj auto za cash i to nije ni bio cilj ove akcije. Za cash ima povoljnjih prilika, ali uz ovakav kredit - nema i to kuci znaju i zbog toga su toliko navalili.

Comment

• starac vujadin
                    CBC Senator XXL
                    • 27.08.2005
                    • 2617
                    • Stari grad

Takodje iz ugla kupca, da sam ga rezervisao, povukao bih rezervaciju jer su uslovi znacajno promenjeni na stetu kupca, ali nisam pa me i ne tangira
                    Niko (99,...%) to nece uraditi jer vecini ljudi je ovo jedina prilika da dodju do savremenog i novog auta pod podnosljivim uslovima za prosecni kucni budzet.

Comment

• RANK
                      CBC Senator XXL
                      • 28.02.2007
                      • 1635
                      • Beograd
                      • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by starac vujadin
                      Tvoj primedba bi stajala da su isti uslovi prodaje kao pre neki mesec. ...
                      Ja i govorim o uslovima koji su vazili kad su krenule subvencije, a ti uslovi su ISTI. Odnosno nisu, placas isto, ali dobijas slabije opremljen automobil. Obrati paznju da su sadrzaji paketa opreme izmenjeni pred sajam, dakle kada je vec 15000 ljudi rezervisalo automobile. Ako cemo mak na konac, iz ugla kupca koji je rezervisao z10/punto 188 sa tadasnjim paketom opreme, a dobije ovo sto sada uvaljuju, tu bi i sud imao posla.

Comment

• starac vujadin
                        CBC Senator XXL
                        • 27.08.2005
                        • 2617
                        • Stari grad

A na to mislis...ok, u pravu si, ali pokusaj da se prebacis u kozu prosecnog kupca Punta i nadam se da ces uspeti da uvidis da je to kupcima Punta nebitno. Sto se tice same opreme, za onoga koji ma nekog zahteva po tom pitanju - ljudima moze biti samo bitno da mogu da odaberu boju, nekima klima i nekima abs. Sve to mogu da dobiju sa Puntom uz neku razliku u ceni koju nisu planirali, ali ce istrpeti...ne radi se o tolikoj razlici u ceni.
                        Da organizujes grupu istomisljenika i da organizujete proteste i delite letke ispred poslovnica Zastave da bi ste "naivnom narodu objasnili istinu" - ljudi bi vas belo gledali.
                        Radi se o specificnoj prodaji, ovde je pomesana politika i ekonomija, s tim sto je u ovom slucaju (retkost, ali eto...) to dobro za gradjane...dok bude trajalo. Ovaj auto se ne kupuje tako sto se poredi sa drugim, jednostavno ne analizira se toliko. Uglavnom Punta iz KG analiziraju oni koji nece da ga kupe, pa ga sagledavaju i kao auto i kao jedan socijalno-poslovni paket na pogresan nacin.
                        Kada jednog dana prestane reciklaza i subvencionisani kredit videcete kako ce hitro da pojefitni Punto za cash.

Uostalom, slicne stvari rade i drugi ako pricamo o samoj tehnici prodaje. Kad udjete u auto salon i krenete da gledate auto i da narucujete opremu, prodavac ce svim silama pokusati da vam proda ono sto ima na lageru, umesto da narucuje auto samo za vas. Znaci, dodjte sa idejom da kupis Focus 1.6, metalik sivi sa tom i tom opremom, ali prodavac da veliki popust na 1.4 totalno druge boje i sa nekim paketom koji vam odgovora 50% od onoga sto ste hteli, a 50% vam je bezveze...da ne govorim o demo autmobilima na kojima se svako izivljavao, ali se prodaju i ljudi jure veze kod nas da bi dosli do takvih primeraka. Ali, mamac je popust - i vecina popusti. Jednostavno, osecaj koristi i ustede koji covek ima, a koji jeste realan je jedan od najvaznijih aduta o prodaji, pogotocu za siromasne slojeve.

Comment

• neshaoct
                          Banovan
                          • 18.08.2007
                          • 1754
                          • Beograd, Rakovica

Originally posted by RANK
                          Brate ti kao da si portparol fijata. Za isti novac je zastava nudila prilicno vise pod imenom '10' nego sto fijat nudi pod imenom 'punto'. Ko to ne vidi, treba HITNO da poseti ocnog.
                          Pa, nije loša kinta za portparola...
                          A, sad ozbiljno...i u tom postu sam napisao da ima drugih automobila za sličnu ratu...

Problem je što misliš da Fiat ne treba da zaradi, ili treba da zaradi onoliko koliko ti misliš da je ok...
                          Daewoo treba ( i za to plati radnika ko zna gde u belom svetu ), a Fiat ne treba da zaradi ( i plati domaćeg radnika )...
                          Ostale aspekte ne mogu bolje objasniti nego što je ''starac'' već uradio...

...Drugo, nesa tvrdi da je to model iz 2003-e, a ja kazem da je to model sa kraja proslog veka kome su 2003- promenjeni farovi...
                          Promenjen je prednji deo automobila u potpunosti ( drugačija hauba, branici, krila, farovi ). Farovi nisu promenjeni zbog šminke, već zato što daju bolje svetlo nego uski farovi na mk.2a
                          Novi motori 1.4 16v, i dizeli uključujući i 1.3 M-Jet
                          Punto je trenutno na 4. mestu liste najprodavanijih ''supermini'' automobila u Evropi ikada...

Comment

• peca777
                            CBC Član
                            • 19.02.2009
                            • 10
                            • Vinca

auuu bre ljudi sto ste protiv punta ja cu i ovog osakacenog da uzmem onog trenutka kada me ponovo pozovu ali ne razumem u cemu je problem,ponovo kazem dacu golfa1 za soma velika vajda tj prevara koga bih zavrnuo za soma osim drzave,ko ce da mi da kredit od 4,5% i ja posle svega cu da vozim novi auto koji je sigurno boljji od mog golfa ako nista drugo ima barem airbag za mene kao vozaca jos dacu 2-3 soma za ucesce i rata ce da bude oko 70e-80e masala

Comment

• jevtic
                              CBC Senator XXL
                              • 26.11.2006
                              • 729
                              • beograd

uporedite cenu ford fieste i zunta. znači za 1300 eura kolika je razlika između cene zunt i fieste kod fijeste se dobija dosta više opreme i 1.4 dizel motor btw koji je jači od 1.2. plus ako se uzme u obzir da je u tu cenu uračunata i carina vidi se da zunto uopšte nije dobra kupovina. jedino ga vadi to što država našim parama plaća subvencije za kupovinu tog preskupog automobila.
                              ex - fabia 1.9 tdi
                              golf 2.0 tfsi

Comment

• RANK
                                CBC Senator XXL
                                • 28.02.2007
                                • 1635
                                • Beograd
                                • FIAT MAREA WEEKEND 1

Originally posted by neshaoct
                                Pa, nije loša kinta za portparola...
                                A, sad ozbiljno...i u tom postu sam napisao da ima drugih automobila za sličnu ratu...

Problem je što misliš da Fiat ne treba da zaradi, ili treba da zaradi onoliko koliko ti misliš da je ok...
                                Daewoo treba ( i za to plati radnika ko zna gde u belom svetu ), a Fiat ne treba da zaradi ( i plati domaćeg radnika )...
                                Ostale aspekte ne mogu bolje objasniti nego što je ''starac'' već uradio...

...Drugo, nesa tvrdi da je to model iz 2003-e, a ja kazem da je to model sa kraja proslog veka kome su 2003- promenjeni farovi...
                                Promenjen je prednji deo automobila u potpunosti ( drugačija hauba, branici, krila, farovi ). Farovi nisu promenjeni zbog šminke, već zato što daju bolje svetlo nego uski farovi na mk.2a
                                Novi motori 1.4 16v, i dizeli uključujući i 1.3 M-Jet
                                Punto je trenutno na 4. mestu liste najprodavanijih ''supermini'' automobila u Evropi ikada...
                                -Kakve veze ima visina rate sa ociglednom prevarom. Rezervises jedno, a dobijes osakaceno?

-Kakve veze ima daewoo sa ovom pricom? Mozda mislis da se kao ti ponasam kao PR proizvodjaca automobila koji vozim?! Ne brate, to sto mu pise na guzici meni je apsolutno nebitno.

-Ne odredjuje izmena farova nov model, vec mnogo toga drugog, a motori o kojima govoris se, koliko znam ne ugradjuju u kragujevacki punto.

-To sto je ovoliko ili onoliko prodavan dok je bio aktuelan ne menja stvar da je to model iz 98-99. Za cenu opremljenog punta mozes da kupis opremljenu astru classic koja je takodje model iz proslog veka, ali je za punta TV u boji.

Comment

Working...
                                X