Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Bahato parkiram

tu pricu sam cuo i na televiziji kad je bila prica o zabrani ulaska u centar,a onda sam otisao u Rim i video koliko nasi lazu,u rimu preko 30% su dzipovi i ljudi se parkiraju se gde mogu,na ulici nema zelenila,zelenilo je po parkovima,gde god moze da se stane a ne smeta pesacima se staje,isprekidane trake,ostrva,automobili naslonjeni na stubice,drva,zardinjere itd. u automobilu je ne vise od 2 osobe i to je retkost. Stoga manite se price te u svetu je tako,mi nismo ni u evropi jos,a kamo li u svetu,podrzavam hitna stajanja i kad su vec rasterali one ulicne prodavce u bulevaru,sto nisu napravili parking mesta,nego lupili stubice,ko da nas ima 2 000 000 000,a ne 1000puta manje!
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• reaper_HGT
      CBC Senator XXL
      • 05.09.2007
      • 888
      • Beograd

te metropole u kojima ljudi idu gradskim prevozom IMAJU gradski prevoz, mi imamo poluispravne autobuse sa temperaturama unutra preko 90C u koje u spicu ne moze da se udje ni u ludilu bez da stojis nekome na glavi, a voziti bajs u beogradu je samoubistvo u najavi, bez metroa nema price

Comment

• starac vujadin
        CBC Senator XXL
        • 27.08.2005
        • 2617
        • Stari grad

Pravda za Urosa!

Comment

• deki-ascona
          Bio nam je drug! RIP
          • 10.04.2007
          • 2118
          • NI , Trosharina

Hteo sam da idem na kurs prezivljavanja, al' sam resio da zivim u BG nedelju dana , to mu dodje na isto
          Originally posted by Valent Vudriga
          ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
          Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

I još ako odlučiš da spavaš na ulici savladaćes extremno preživljavanje ugriza pacova, radioaktivnih komaraca, narkomana i cigana ...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• YUgisa
              CBC Senator XXL
              • 05.06.2008
              • 793
              • Subotica
              • Yugo 1.1 EFI

Ajd da se i ja ukljucim, vidim da je u drugim gradovima parking i javni prevoz bas problematican, pa moram da se pohvalim, ali u Subotici mi ona mozemo biti jako jako zadovoljni sa nasom situacijom Do pre neku, i tu je bio problem parikaranja u centru, bilo je cini mi se 30din i mogao si parkirati ceo dan, sto je dovelo do toga da neki bukvlano nisu ni pomerali kola sa tih parkinga i bilo je manjka mesta... Onda su uveli "zone" za parkiranje, sa ogranicenim vremenom parkiranja i situacija se skorz popravila... Redovno mozete naci parking i u samom centru grada, prostora ima sasvim dovoljno a planiraju se jos dodatne garaze mada smatram da je to bezpotrebno trenutno... Jedino su mi malo mana (bar po mom misljenju) tih zona sto i stanari moraju da placaju parking, posto su u centru starije zgrade u nizu gde nigde nepostoji garaza ili parking za stanare... Poblem samo nastaje u jednoj glavnoj ulici u Subotici, koja ima 4 trake i samo trotoar sa strane a nigde parkinga... A na toj ulici mnoge skole pa ucenici i nastavnici moraju malo da se snalaze gde da parkiraju, pa sam i ja imao jedan peh da mi odnese pauk kola dok sam bio u skoli, kao stao sam na trotoar i zagradio mada je bilo jos brdo kola isto tako parkiranih (pesak moze lako proci, nego kao kolica za dete ne mogu mada u ulici sem nas ucenika i nastavnika skoro i niko ne prolazi, pola kuca su ko napustene), nego sigurno neko iz skole zvao kome sam se zamerio... I jedan malo slabije izrazen je problem, sto su u prethodnim godinama dozvoljene gradnje zgrada na sve strane i to sve sa nekim parkinzima od 4-5 mesta... Situacija se porpavila, prave sad podzemene garaze u tim zgradama, i ima dovoljno parking meta, jedino na zalost, i dalje se gradi tako na sve strane bez ikakvog vidiljvog plana. Sto se tice zaustavljanja, situacija je ok, u centru su prilicno siroke ulice, parkinzi nisu skuceni, ima prosirenja pored puta (stare autobuske stanice posto su se cesto menjale ulice) pa ima prostora da se covek zaustavi... Ne znam vec koliko dugo su zone, valjda 3-4 godine ali ja sam do sad platio samo 3 puta parking... Problem nastaje jedino opet u toj glavnoj ulici sa 4 trake gde obicno ljudi koji su iz drugih gradova vide zgodno mesto da se zaustave tako da bi skoknuli nesto da rese na par minuta... I javlja se problem kod Buvljaka gde ako se neko vozilo zaustave sa strane nije problem ali cesto ljudi se zaustave i sa jedne i sa druge strane kolovoza i onda u sredini jedva prodje autobus... A sto se tice javnog prevoza, pa autobusi si dosta tacni i vrlo cesti i dosta dobro rasporedjeni, a biciklistickih staza ima koje vode do centra, mada fali na par mesta, mozda ukupno jedno 5km kad bi se izgradilo bilo bi sasvim redovno rasporedjene i do svuda bi isle...

Inace sam primetio da su vozaci iz BG medju najbahatijim, bas pre neki dan lik u BMW 5 obilazi kolonu sa leve strane u traci koja je namenjena za skretanje u levo, ulazi u raskrsnicu na crveno, ceka da prodju ovi sto imaju zeleno i onda prodje celu raskrsnicu, a posle ga opet sretnem kroz 2 min (bzvz je jurio tako i pravio sranja a ja ga stigao vozeci skroz opusteno, samo isao drugim putem) i vozim iza njega i odjednom lik se zasutavi, i sad gledam sta radi lik, reko sto nekrece dalje, vidis lik samo izlazi iz kola i ostavio kola tako na sred puta... Posle mi bilo zao sto nisam trubio i isekao mu put dok je prleazio put od kola do trotoara preko...

A cale koji vozi preko 25 godina ako ne i preko 30, kaze vozio je jednom u BG, i nikad vise... Stoji na semaforu na crveno, i likovi pored njega ladno prolaze u drugoj traci, a pandur mu od pozadi trubi da krene

Tako da ako dodjete u u Suboticu, koja je pred NS najpozeljnije mesto za stanovanje u Srbiji, necete se nervirati oko parkinga, nerviracete se ko ja oko sporih vozaca koji jednostavno preko 40-45 ne mogu da idu
              Legenda kaže: "Postojali su ljudi koji su se javljali i kad im ne treba ništa..."

Comment

• reaper_HGT
                CBC Senator XXL
                • 05.09.2007
                • 888
                • Beograd

[quote=starac vujadin]
                Originally posted by "reaper_HGT":1a20mw26
                te metropole u kojima ljudi idu gradskim prevozom IMAJU gradski prevoz, mi imamo poluispravne autobuse sa temperaturama unutra preko 90C u koje u spicu ne moze da se udje ni u ludilu bez da stojis nekome na glavi, a voziti bajs u beogradu je samoubistvo u najavi, bez metroa nema price
                Pravda za Urosa![/quote:1a20mw26]

sad si ti kao pametan a?

Comment

• starac vujadin
                  CBC Senator XXL
                  • 27.08.2005
                  • 2617
                  • Stari grad

Ne - ti se pravis pametan.

Comment

• reaper_HGT
                    CBC Senator XXL
                    • 05.09.2007
                    • 888
                    • Beograd

Ne - ja studiram urbanizam
                    necu vise da se pravim pametan vi ste pametniji uzivajte

Comment

• starac vujadin
                      CBC Senator XXL
                      • 27.08.2005
                      • 2617
                      • Stari grad

Pored takvih tesko da moze da se uziva, ali sta cemo...u svakom slucaju necemo da cutimo

Comment

• reaper_HGT
                        CBC Senator XXL
                        • 05.09.2007
                        • 888
                        • Beograd

a kakvi smo to? parkiramo na ulici gazimo starije gradjane i ubijamo pande? stidimo se. . . . over & out

Comment

• X9
                          CBC Senator XXL
                          • 28.06.2005
                          • 3179
                          • Wien-Sabac
                          • RX-8 i X-9

mogao bih ovde svasta da napisem -urbanizacija ,drzava,politika,qrac-palac je ovde kriv za to...necu jer postoji samo jedan krivac a to je da su ljudi u Srbiji previse nadrkani i ponasaju se kao da im je tata ili deda lichno,u najmanju ruku sa Mojsijem doneo 10 bozjih zapovesti!!!
                          kada se svaki pojedinac zapita kako moze da privredi svojoj okolini i svom drustvu i kada konachno nas narod bude bio nacionalno svestan,tada ce sve moci da krene nabolje.ne postoje polovichna resenja, koja se sada sprovode U Srbiji!!!Chak ni Metro ne bi funkcionisao jer bi 99% naroda to skrsilo za nepunu godinu dana..sve dotle dok sam narod ne shvati da je to njegovo i da je to placeno njegovim novcem,nema od toga nista.i isto tako dok iza svega toga ne stoji jedna pravna batina koja ce da lupi svakog ko se ne povinuje zadatom zakonu nema od toga nista...

@tema
                          drzite se teme ,ovde na forumu postoji jos uvek pravna batina u nekom obliku,ili cemo temu zakljucati...
                          "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• skijash
                            CBC Senator XXL
                            • 07.09.2007
                            • 1354
                            • Beograd
                            • wrx

Originally posted by reaper_HGT
                            a kakvi smo to? parkiramo na ulici gazimo starije gradjane i ubijamo pande? stidimo se. . . . over & out
                            Ne diraj samo trueno pande
                            Mafijo, ne znam gde tražiš parking, ja kad god dolazim na faks ima mesta po okolnim ulicama. Ako si došao na kratko nije ti frka što može samo 2 sata da se ostane, a i nije skupo, 20-30 dinara, koliko je već, bolje to nego da se zadesi pandur koji će biti rad da ti odnese kola, a specijalci su kad treba da se pokupi na brzaka A ako ti se baš ide kolima na duže, onda nabavi karticu za ulaz na parking iza faksa i eto rešenja.
                            Takođe, kad sediš u kolima u gužvi (u Bulevaru, na Terazijama, ili u bilo kojoj tako prometnoj ulici, u mom slučaju bez klime ) koja se stvorila zbog jednog ili više zaustavljenih automobila nemaš baš razumevanja za njihove sigurno hitne, bitne i kratke poslove Zamisli kad bi neko recimo stao tako na kratko u Kneza Miloša?
                            Parkinga nema u izobilju, to je jasno, ali to ne znači da svako ko ima neka posla negde može "samo na kratko" da ostavi kola na kolovozu i da tako napravi gužvu u roku od 10 sekundi. Takođe je jasno da nema dobrog gradskog prevoza, ali ta analogija nema prevoza - ostavljam kola gde mi je zgodno je ista kao svi bacaju đubre po ulici - i ja ću, što sam ja ****** da idem do kante. Prvo, ne bacaju baš svi đubre po ulici i pikavce i pepeljare istresaju na put (to kad vidim zubima bi ih zaklao), a drugo, od sebe se polazi. Ponašanje u masi je prilično bezumno, i ako se svi tome priklonimo ("svi tako rade pa ću i ja") nigde nećemo stići...

Comment

• Jesse Jane
                              CBC Senator XXL
                              • 28.02.2007
                              • 355
                              • Zemun

Originally posted by skijash
                              Zamisli kad bi neko recimo stao tako na kratko u Kneza Miloša?
                              Kao na primer ja..
                              Honda all the LAG none of the BOOST..

Comment

• Bane R
                                CBC Senator XXL
                                • 27.03.2006
                                • 1769
                                • Beograd

Ti bre idi plati one radnike u Lapovu da ne blokiraju prugu

Comment

Working...
                                X