Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • madic
    CBC Senator XXL
    • 07.10.2007
    • 844
    • Beograd

Re: Bahato parkiram

Originally posted by DovlaK
    Ma nema tu podele Srbi, Balkanci, Evropa trt-mrt... meni nije jasno ni čemu oni silni visoki ivičnjaci po BGu... to bre treba nacrtati liniju i ko je samo nagazi nagaziš i ti njega lepo po džepu. Zaposliš studente da rade na procenat od kazni, a da li će oni raditi 2 sata ili ceo dan, bole te brige I to samo ceduljče za brisač lepo, hvala lepo, molim lepo doviđenja... pa da vidiš onda kako se sve dovede u red kad neko izvuče celu platu za kazne Čemu pauk, čemu ove poluge šta? Pauk treba da nosi kada parkiraš pored pumpe za vodu za vatrogasce i kad parkiraš na prolaz za hitnu pomoć, i kad te pauk odnese to treba da bude jedno 10x veća kazna nego sadašnja + društveno-koristan rad da u Domu penzionera čistiš us*ane posteljine i javne WC-e...

Sve to je toliko prosto i može da se zavede red tolikom brzinom da ljudi ne bi znali šta ih je snašlo... lepo se sad donese takva odluka, od oktobra do decembra idu isključivo opomene, a od nove godine udri sine i već sledećeg jula ima da nemamo gužve u BG-u i da svi budemo lepo raspoloženi.

Naravno, od naplaćenih kazni isključivo stvarati parking mesta gde god je to iole potrebno
    Jel ti misliš da je OK da se to uvede sa sadašnjim brojem parking mesta?

Comment

• DovlaK
      CBC Senator XXL
      • 24.07.2008
      • 560
      • Beograd

Ne bih se usudio da odgovorim na to pitanje jer nemam uvid u broj postojećih parking mesta i u količinu potražnje. Ako bih gledao po ličnom iskustvu, gde ja gotovo nikad nemam problem da se parkiram mislim da je za početak sasvim ok. Naravno, intrigiraju me recimo one šine u Bulevaru na kojima se sada parkira desetine automobila jer se radi Resavska, gde budu ta vozila inače gde se parkiraju ali isto tako ne vidim razlog da se parking kod Savezne skupštine ne digne na 2 ili 3 nivoa, da se eventualno iskopa još jedna garaža ispod Taša, Pionirskog parka ili Studentskog trga... to su investicije koje će same sebe isplatiti i to pasolutno ne sme biti problem za držvu tj. za grad Ako mogu da prave most na Adi koji se jelte neće naplaćivati i koji neće samog sebe otplatiti, izgradnja ovih garaža bar ne bi trebalo da bude toliki problem
      Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

I ova tema se pretvorila u blacenje parking servisa

pa i ne mora da garaza samu sebe da otplati, neka radi sa gubitkom, a ako se i pojavi visak novca neka popravljaju ulice, prave obdanista, sta ja znam sta sve fali. Nije cilj da to bude profitabilna delatnost, nego da se sprece nesavesni vozaci da drze kola u centru grada danonocno, i da se izbegnu guzve. Park.servis koristi gradsko zemljiste bez naknade i sav taj novac ne treba da sluzi da direktor tog servisa moze da pravi kafanske racune ili da ide dzabe u monte karlo zajedno sa svojim partijskim kolegama NA NAS RACUN.

sorry za off, znam da je tema usmerena na bahato parkiranje.

Kao što je neko već napisao samo promenom svesti celog društva može nešto da se postigne.
        A za ovakve prokomunisticke izjave se 50-ih godina u USA pred komisijom senatora Mekartija odgovaralo i islo u zatvor
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• madic
          CBC Senator XXL
          • 07.10.2007
          • 844
          • Beograd

Ja stvarno ne znam po čemu je ta izjava prokomunistička...

Comment

• LuccaGabazzi
            CBC Senator
            • 16.09.2005
            • 294
            • pole position

Originally posted by 206
            Ja ne razumem kakav i koji problem se resava stavljanjem tih blokatora na tockove? Ako je parkiran tamo gde ometa saobracaj, i dalje ce da ga ometa samo mnogo duze, jer ce potrajati dok plati kaznu i skine taj djavo s tocka. Za punjenje budzeta extra stvar, ali ne resava problem uklanjanja prepreka za normalno odvijanje saobracaja, sto je veci problem.

Sve sto vozace udara po dzepu treba primenjivati, a u korist ostalih (ne mislim na drzavu).
            Parkiran ukoso, na dva mesta, ovako onako, sve treba kazniti.
            Da ga slucajno zakacis jer nema mesta da se normalno prodje ispao bi problem.
            Redovno gledam mentole koji se parkiraju u sred centra kao da su usli u svoje dvoriste.
            Ja da mu pridjem i kazem da je debil, ne vredi, zna to i on sam.
            Da popije kaznu, vredi, jer vise to nece raditi.
            I da uradi opet, neka ga, neka placa do mile volje.
            Naravno sve to u slucaju da je normalan parking obezbedjen.

Sto se tice promene kolektivne savesti, sasvim normalna stvar.
            Kada ljudi pocnu da razmisljaju na nacin da i njih moze neko da zagradi, da i nekom drugom treba to parking mesto na koje su se oni bahato parkirali, e onda ce se stvari promeniti.
            Al do toga nece doci jer je ovo cista kaubojstina i svako misli na svoju seljacku guzicu.
            Billionaire Boys Club

Comment

• DovlaK
              CBC Senator XXL
              • 24.07.2008
              • 560
              • Beograd

Originally posted by deki-ascona
              I ova tema se pretvorila u blacenje parking servisa

pa i ne mora da garaza samu sebe da otplati, neka radi sa gubitkom, a ako se i pojavi visak novca neka popravljaju ulice, prave obdanista, sta ja znam sta sve fali. Nije cilj da to bude profitabilna delatnost, nego da se sprece nesavesni vozaci da drze kola u centru grada danonocno, i da se izbegnu guzve. Park.servis koristi gradsko zemljiste bez naknade i sav taj novac ne treba da sluzi da direktor tog servisa moze da pravi kafanske racune ili da ide dzabe u monte karlo zajedno sa svojim partijskim kolegama NA NAS RACUN.
              Sam si sebe sad ukopao... ''neka garaža radi i sa gubitkom'' - taj gubitak bismo jelte otplatili mi kroz porez, ''samo da direktor ne ide u Monte karlo sa svojim partijskim kolegama'' - samo da i komšiji crkne krava
              Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Mnogo sam se lose izrazio. Htedoh da napisem da je u redu da postoji takvo javno preduzece, i naravno da treba da zaposleni u njemu primaju plate i da treba da funkcionisu kao prava firma. Ali mi se nekako uvek cini da sva ta javna preduzeca sluze da neko namakne lovu na nekom tenderu ili da uposli suraka i par komsija (najcesce i jedno i drugo). Npr, ako vec posluje kao profitabilna firma, zasto se taj profit ne upotrebi za izgradnju garaza, za uklanjanje ivicnjaka, za dovodjenje sahti u nivo kolovoza... sve sto ima veze sa parkiranjem. A ovako imamo situaciju da je svako drugo park.mesto delom na kolovozu, a druga polovina se zavrsava usred nekog hrasta od 100 godina koji stoji na ivicnjaku od 30cm ! O onda grad nema nikakvu vajdu, ali se zato ovajde svi politicari koji imaju veze sa parking servisom.

Nekako su mi sumnjiva ta preduzeca generalno, eto to je...cim ima prefix "javno" i cim se otimaju ko ce da upravlja njime, tu nisu cista posla !

@madic
                ono sa "prokomunisticki" je trebalo da bude duhovito, izvini ...
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• madic
                  CBC Senator XXL
                  • 07.10.2007
                  • 844
                  • Beograd

Nemam ništa protiv šale, čak i ako je nešto uvredljivo na moj račun, ali samo ukoliko je duhovito.
                  Ova tvoja izjava mi jednostavno nema veze s vezom.

Hteo sam da kažem da je to što se vozači ponašaju primitivno, što je parking servis korumpiran,
                  što saobraćajnu policiju bole uvo kad neko ostavi kola nasred bulevara, sve deo velikog lanca.
                  Potrebne su promene iz korena da bi bilo bolje, i mislim da se postavljanjem tih naprava na točkove
                  situacija neće mnogo promeniti.

Comment

• ciklon
                    CBC Senator XXL
                    • 11.08.2008
                    • 362
                    • Beograd

Deki je jedna velika pozitiva i sigurno nije hteo da te uvredi. Nesporazum!
                    ponika marke ROG :-)

Comment

• madic
                      CBC Senator XXL
                      • 07.10.2007
                      • 844
                      • Beograd

Nisam se ja uopšte osetio uvređenim, niti sam mislio da je imao lošu nameru.
                      Samo mi nije bila jasna poruka, to je sve.
                      Kraj off-a.

Comment

• nikaragva
                        CBC Senator XXL
                        • 03.06.2008
                        • 521
                        • B. Palanka
                        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Po meni jedino resenje za ovo i bilo koje drugo neadekvatno ponasanje u drustvu, jeste placanje kazni. Novcana kazna svakog boli. E sad sto je kod nas takav sistem, pa bi nekom tamo direktoru opet mi placali kazne, to je opet sad drugi problem. Ali mislim da naseg i bilo kog drugog coveka najvise novac zaboli. I uvesti neki efikasan sistem gde moras da platis kaznu, nema provlacenja i izvlacenja, i amin.
                        E sad tu dolazimo, sto ne postoji adekvatan broj parking mesta, ni u manjim mestima, a kamoli u BG, koji je srazmeran broju ljudi koji tu zivi. Pa onda dolazimo i do toga, sto su uzeli pare od poreza, znaci od nas, napravili parking, i taj parking opet nama naplacuju. To znaci da mi duplo placamo taj parking, sto mi opet deluje, sta ja znam, nekako komunisticki, diktatorski. Nek se to lepo sve privatizuje, pa nek taj sto ima parking servis, kupi zemljiste ili iznajmi i na njemu napravi parking od svojih para, pa nek onda naplacuje. Jedino da postoji odredjena kontrola te cene i kupovine. Da ne bude po partijskoj liniji, kupio zemljiste u centru grada, po 100din/m2, i onda naplacuje 500din/h Sto veoma lici na nase prilike.
                        I ono sto je uzelo maha zadnjih godina, 10-15, jeste masovna izgradnja zgrada na mestima gde su do tada bile kuce (ovo je narocito karakteristicno za NS, ne znam kako je drugde). I sad umesto kuce gde je hipoteticki zivela jedna porodica sa jednim autom, dolazi 20 stanova sa 20 porodica, i mozda 5-10 auta, koji imaju na raspolaganju 1 parking mesto ?! Onda se uzme ulica, napravi se parking, ali to opet nije to. Jer tu onda parkira ko stigne, ne samo taj sto zivi tu ...
                        Treba uvesti neko pravilo da kada se pravi stambena zgrada, mora da se za tu zgradu uradi odredjen broj parking mesta, ali neki realan broj, ne 4-5-6 ... Sad kontam da mozda i postoji takvo pravilo, odnosno zakon, ali ga niko nepostuje, jer zna nekog iz opstine, ziga ili cega vec ... jer ti sto prave zgrade su opet neki muvatori koji sve zivo znaju, da ne moraju ni pekaru lebac placati ... Tako da se opet vracamo na pocetak, nepostovanje vec postojecih pravila i zakona...

Comment

• skyline
                          CBC Senator XXL
                          • 31.07.2007
                          • 3149
                          • Cacak

ljudi, mogu da dodju svemirci iz druge galaksije i naprave sistem i parking mesta, opet ce neko moci da parkira svoj CLS na sred bulevara popreko, i pauk ce strpljivo sacekati u koloni koju je taj CLS napravio, uredno ga obici i otici da podigne dronjavu ladu parkiranu na trotoar
                          Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

Originally posted by nikaragva
                            Treba uvesti neko pravilo da kada se pravi stambena zgrada, mora da se za tu zgradu uradi odredjen broj parking mesta, ali neki realan broj,
                            Odavno postoji par godina se vec primenjuje,kada zidas 5 stanova moras u planu da imas i 5 parking mesta ili ne mozes dobiti dozvolu za rad.Problem je sto u 1 stan dodje cetvoroclana porodica koja ima 5 automobila.Svako po 1 za grad i neka limuzina za putovanja koja stoji u garazi .Problem je u ona 4 koji se parkiraju na ulici i idu na posao u grad i fax svaki dan.
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• 206
                              Admin od ispočetka :)
                              • 09.12.2004
                              • 9548
                              • Beograd
                              • 206

I kada se zavrsi tehnicki prijem na toj zgradi sa 5 stanova i 5 garaza, investitor naknadno prepravi te garaze u poslovne prostore...
                              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• X9
                                CBC Senator XXL
                                • 28.06.2005
                                • 3179
                                • Wien-Sabac
                                • RX-8 i X-9

idi Sale u persun!!!!

ma nije valjda stvarno tako?
                                "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

Working...
                                X