Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dare
    CBC Senator
    • 16.09.2007
    • 219
    • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Odg: Bahato parkiram

Iz ove perspektive ja ne vidim ni jedan objektivan razlog zasto tebi smeta taj dzip.

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Pa zato sto ocigledno ne prolazis svaki dan pored istog i cudis se kako neko moze da bude toliko nekulturan da nekome parkira auto ispred nosa. Ja sam isto sa Bezanijsk ekose i svaki put kad prodjem pored ovoh dzipa pomislim koji mentol je vlasnik istog. Prvo svi su majmuni sto parkiraju na parking (ili traze parking mesto jer je taj deo naselja u deficitu sa parkinzima), a ovaj g-din je pametan jer parkira ispred samih ulaznih vrata zgrade!?? Drugo, kako je komsija pre mene rekao do skoro je imao neku prepreku na kljuc tako da samo on moze tu da parkira, a ja pitam jel to njegovo parking mesto i da li je to uopste parking mesto!?? I na kraju trece, mozda i najvaznije, sta ako nekad zatreba sluzbama za hitne intervencije kao sto je hitna pomoc ili vatrogasna ekipa koja treba da dodje bas do ulaza, izvadi opremu ili iz zgrade na nosilima izvede nekog kome je potrebna pomoc!? Mene iskreno slucaj kakav je ovaj neverovatno iritira ali mi objektivno ne smeta jer ne zivim u tom ulazu. Da zivim sigurno bih prvi reagovao ko go daj je vlasnik tog dzipa, a verovatno ostao usamljen u tome jer mi instikt kaze da ostale stranare tog ulaza to previse ne zanima. Da je zasluzio da se nadje u rublici bahato parkiram zasluzio je, jos samo da mu neko stavi nalepnicu.

Comment

• rajmax63
        CBC Prijatelj
        • 02.04.2005
        • 1415
        • Bačka Palanka
        • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by Dare View Post
        Iz ove perspektive ja ne vidim ni jedan objektivan razlog zasto tebi smeta taj dzip.
        Pa smeta i ne bi mu ni kamera pomogla da je kod mene u blizini .Noć, mrak,kapa na glavu i seci gume pa da vidiš sutra ujutro kada se probudi šteta od 500-800€
        blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
        Audi ima crveno T

Comment

• Dare
          CBC Senator
          • 16.09.2007
          • 219
          • City of Svrljig. Automobili: Lada Niva 1,7 4x4 Zastava Koral In 1,1

Ne znam ali kad vidim ovaj džip i komentare nekako me sve to podseća na moje nedavno iskustvo. Naime, preko puta moje kuće bila je velika lipa i imao sam običaj da parkiram auto u hladovini. Objektivno, nikome auto nije smetao jer nikad i ne ostavljam auto u poziciji u kojoj bi neko mogao da ga ošteti. Međutim, očigledno se komšiji to nije svidelo pa je lipu izvadio zajedno sa korenom. Niti je u njoj bilo nekih upotrebljivih drva niti bilo čega korsnog za njega. Jednostavno, hteo je da mi napakosti. Tako da mi sad auto stoji na suncu na ovoj vrućini jer garaža o kojoj sam pisao u drugoj temi još nije gotova, takođe zbog enormne vrućine.
          Shvatite ovo kako hoćete, ja sam morao s nekim da podelim i nikad komšiji ovo neću oprostiti. Razmišljam da nastavim sa parkiranjem na tom mestu iako nema hladovine ali ko zna šta budali može pasti na um
          Last edited by Dare; 12.07.2012, 21:38.

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

Re: Bahato parkiram

pretpostavka je majka svih zajeba. pitaj komsiju sto je izvadio lipu.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• sErGiO
              Moderator
              • 30.01.2007
              • 2769
              • Neko selo pored Beogr
              • Alfa Romeo 156SW

Prosledjeno "Buđenju" uz Goricu i Dragana.

Zdravo Gorice i Dragane,

Ja sam invalidno lice, paraplegičar, krećem se kroz život u invalidskim kolicima i „bijem“ neke bitke koje je teško dobiti...
              Četvrtak, 19.april ljeta gospodnjeg 2012. Inđija, parking ispred novootvorenog „Fasion Park Outlet Centra“ oko 12h...

Prilazeći ulazu u „Fasion Park Outlet Centar“ primetim više crnih, luksuznih limuzina, uglavnom Mercedesi i Audiji, parkiranih na parking mestima rezervisanim za invalidna lica.
              Parking mesta vidno obeležena horizontalnom i vertikalnom signalizacijom, da su namenjena i rezervisana za invalida lica, a na njima parkirana vozila iz voznog parka Vlade Srbije, Vlade AP Vojvodine i Skupštine Srbije, sve sa vozačima koji se šetaju oko njih, čekajući visoke državne i pokrainske predstavnike, ministre i poslanike u skupštini Srbije i AP Vojvodine, da se vrate sa zabave i proslave, organizovane u čast otvaranja ovog objekta.

Kako sam već odavno poznat među prijateljima kao „Don Kihot“ u borbi protiv bahatog, bezobzirnog i samoživog parkiranja po parking mestima rezervisanim za invalidna lica, nisam propustio priliku da proverim ima li među tim kolima neko koje možda jeste od invalidnog lica i naravno da ostavim onima koja nisu to nisu malo papirno upozorenje i objašnjenje u obliku letka, čemu služe i za koga su namenjena ta parking mesta.

Kačim letak na prvo vozilo, pa na drugo, tu se već pojavljuje mlad, krupan i narogušen vozač.
              Pitam ga je li on vozač tih kola, dobijam potvrdan odgovor, dajem mu letak uz reči da pročita i nauči čemu i kome služe ta parking mesta na kojima je parkirao kola, odlazim dalje da kačim letke na ostala kola, vozač zamnom dobacuje da su i ostala dva automobila njegova, ja kačim letke i dalje bez obzira što mu ne prija ono što činim, završavam sa poslednjim u nizu, vadim telefon i počinjem da fotografišem kola tako da se vide registarske tablice i prostor na kojem su parkirana kola...

Pristigavši do crnog Audija registarske oznake BG 278 ŠE, onaj isti vozač staje ispred kola i skriva nogama registarsku tablicu vozila, pri tome mi u maniru prostaka pokazuje srednji prst.

Od tog prvog „skrivanog“ vozila, nastavio sam da snimam i ostala, a isti vozač se pomerao i opet skrivao tablice na narednom vozili, crnom Mercedesu registarskih oznaka NS 013 CF .

Prošao sam iza tih vozila i neometano sa zadnje strane fotografisao vozila i njihove registarske oznake.

Nisam primetio da me prilkom fotografisanja „časti“ srednjim prstom, to su mi kasnije, kad sam završio sa fotografisanjem i udaljio se od kola rekli prisutni, a da sam video imali bi šta novinari i tv ekipe da snimaju...

Da li je normalno i u redu da predstavnici vlasti u ovoj zemlji i njihovi službenici, obezbeđenje, vožači ... se smatraju nedodirljivim, da misle da su iznad reda, zakona, normi uljudnog i kulturnog ponašanja?

Zašto su ta vozila parkirana na tim mestima, kada je samo jedan red iza bio potpuno prazan parking namenjen neinvalidnoj populaciji vozača.

Da li je u redu da takvim primerom i ponašanjem „vode“ ovu zemlju i njen narod u Evropu koju prizivaju na svakom koraku, a sami se i dalje ponašaju svi zajedno kao „balkanci“ koji misle da su nedodirljivi i iznad ostalih građanja sve dok imaju vlast u rukama ili „rade za vlast“?

Otkud onom šoferu hrabrost (znam da pameti i obraza taj bas i nema dok se tako ponaša) da mi pokaže srednji prst?

Šta ja drugo da mislim o tome njegovom gestu nego da ga protumačim kao poruku tipa : „ko te **** budalo, evo ti *****, ne možeš mi ništa, „ja sam vlast“ dok god vozim predsednika vlade, ministra, poslanika, možeš da mi ga popušiš“.

Ja ipak mogu nešto da uradim!

Mogu snimljene fotografije da prosledim u medije, pa da narod vidi kakvi su i kakvi su oni oko njih, šta rade i kako se ophode prema ljudima.

Da se vidi i da se zna, da se ne zaboravi i da se prema tome ljudi takođe ravnaju kad im poverenje daju da nas predvode ...

Hoćete li Vas dvoje da budete moji Sančo Pansa?

Srdačan pozdrav!

Duško Dutina

Comment

• Gaga
                CBC Veteran
                • 27.11.2010
                • 124
                • Novi Beograd

@Dare,
                Nisam duže bio na formu i sad videh tvoj komentar na sliku bahato parkiranog Hjundaia (crnog) koju sam postavio. U suštini ono što sam hteo da ti kaže tj. napišem, rekao je moj komšija Markopfi (komšiji + za komentar).
                Lično ovaj SUV Hjundai mi ne smeta u opšte, ali mi i te kako smeta bahatost, samoživost i nevaspitanje njegovog vlasnika. Čudi me baš da opravdavaš ovo, jer ovakvi tipovi pokazuju da su iznad zakona i da za njih ne važe nikakva pravila i norme ljudskog ponašanja i da su zaštićeni od svega, što znači da podržavaš ovakav način bahatog ponašanja. Takve interesuje samo njihova četiri zida i ništa više, po sistemu „ja pa ja“.

Naravno da mi ovakav i slični načini „parkiranja“ smetaju (pogotovo na zelenoj površini), pa je iz tog razloga vlasnik ovog Hjundaia i prijavljen nadležnim službama, komunalnoj inspekciji Opštine Novi Beograd i komunalnoj policiji grada. I jedna i druga služba su izašle na teren i snimile ovako parkirano vozilo, a tada je još bila i ona zapreka sa ključem, koju je dotični vlasnik morao odmah po nalogu da ukloni. Njemu je naloženo da ne sme više tu da parkira, ali gospodin Bahati to i dalje čini. Dokle videćemo, ali u komunalnoj inspekciji opštine su mi rekli da je ekipa ponovo bila na terenu, i zbog nekih drugih slučajeva, i da je dat nalog da se paukom odnese ovaj Hjundai. E sad koliko će to sve još trajati, videćemo. Takođe su mi rekli u inspekciji, da se ovaj vlasnik pravdao da ima rešenje gradskog Sekretarijata za saobraćaj da može tu da parkira !!!!!!!!!! Naravno takva rešenja sekretarijat u opšte ne izdaje, izdaje samo za lica sa invaliditetom da mogu da imaju sopstveno mesto za parkiranje u blizini stanovanja, jer im to zakon omogućava, što je naravno u redu.

Tvoj primer: Tvoj komšija je verovatno sasekao lipu iz razloga što je sigurno trula, pa se bojao da ista ne padne na tvoja kola, vidiš bre kako komšija brine o tvojim kolima
                Objektivno komšija nije hteo da ti napakosti nego je jednoastavno želeo da ti pokaže da nemaš prava tu da parkiraš jer je to „njegova teritiorija“, tako sam ja bar shvatio da ti parkiraš ispred njegove kuće gde je ta lipa, što objektivno jeste njegovo. Lipu je verovatno sasekao jer je trula, a nije u pitanju ono čuveno „da komšiji crkne krava“ i da ti napakosti. Parkiraš lepo ispred svoje kuće i miran si, a to što je automobil na suncu nije nikakav problem, hiljade i hiljade stoje parkirana na suncu i ništa im nije, pa da je temperatura i 50 stepeni.
                Ne razumem te što teraš inat bez razloga, ali tvoj automobil, tvoja koža, tvoj problem, šta želiš time da dobiješ, nisi u opšte u pravu !?

I vlasnik ovog Audija A6 je dobio po džepu jer je prijavljen od strane komšija iz zgrade gde živi. Ljudi se muče da koliko toliko održavaju zelenu površinu ispred i pored zgrade, a njihov komšija „Bahati“ pametuje i tu je stalno parkirao tokom zime, pa se navadio i tokom proleća, ali prijava, pa pauk+kazna i odoše pariške. Kad se udari po džepu to izgleda sasvim drugačije u očima ovakvih. Komšije iz susedne zgrade su održale lekciju i vlasniku ovog Reno Megana.
                Nije teško biti fin.

Comment

• Gaga
                  CBC Veteran
                  • 27.11.2010
                  • 124
                  • Novi Beograd

Originally posted by sErGiO View Post
                  Prosledjeno "Buđenju" uz Goricu i Dragana.

Zdravo Gorice i Dragane,

Ja sam invalidno lice, paraplegičar, krećem se kroz život u invalidskim kolicima i „bijem“ neke bitke koje je teško dobiti...
                  Četvrtak, 19.april ljeta gospodnjeg 2012. Inđija, parking ispred novootvorenog „Fasion Park Outlet Centra“ oko 12h...............

.....................

Hoćete li Vas dvoje da budete moji Sančo Pansa?

Srdačan pozdrav!

Duško Dutina
                  Serđo, gde je ovaj tekst objavljen, pošto nisi naveo izvor. Da li možeš to da javiš ?
                  Hvala unapred.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Našao sam na Garaža forumu, ali mi se čini da ni tamo nije naveden izvor pa sam tako i preneo.

Comment

• Gaga
                      CBC Veteran
                      • 27.11.2010
                      • 124
                      • Novi Beograd

Hvala Serđo, pronašao sam. Da, ni na forumu Garaža nije naveden izvor.

Comment

• nuni
                        CBC Početnik
                        • 02.08.2012
                        • 1
                        • loznica

Evo svakodnevnog primera bahatog parkiranja iz Loznice.
                        PARK

PARKING UDALJEN 20MET(SLIKANO U ISTO VREME)

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

Sv: Bahato parkiram

Parking na ulici ispred zabavista, vlasnik Jete iz zgrade preko puta kaznjen sto ostavlja auto na prvo najblize mesto pred ulaz u krug zabavista (rezervisano za ostaviti ili preuzeti dete). Inace znam ciji je auto, jedan bivsi zemljak...

Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1346092665141.jpg
Views:	1
Size:	156.2 KB
ID:	880978

Inace je gradic mali i nema parking servis, nema ko da kaznjava pogresno parkiranje jer se u sustini nedesava, izuzev kad se Balkan umesa..
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• mupe
                            CBC Senator XXL
                            • 05.10.2006
                            • 822
                            • bg
                            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Re: Bahato parkiram

Hoćeš da nađeš da su se ljudi samoorganizovali i prevrnuli mu auto? Moram da priznam da nisam to od Šveđana očekivao!

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Stvar je jednostavna, nacija koja ima nacionalne ciljeve, nacionalnu svest itd. itd.. obicno biva prilicno u skladu sa demokratijom, nacija duplog morala. Skriven rasizam postoji i probudi se redovno cim dodje do toga da neko negativno strci. Za ocekivati je da neko ko je nasadio auto na jedno takvo mesto i auto nije prosao tehnicki niti je registrovan vec samo stoji tu i smeta da ucine nesto u cilju da probude uspavanu glavu i da zove otpad da odnese auto. Ostavljanje ovog auta i jos na jednom takvom mestu je najmanje tretirano u naciji kao neodgovorno i prljanje ulice.

Da ti dam jos jedan primer sa druge strane kako se Svedjani organizuju u cilju ocivanja svojih vrednosti. Svaki grad ima roditeljske patrole gde imaju smene u turnusu i setaju nocu gradom u cilju kontrole maloletne omladine. Za razliku od nas gde vecina roditelja nezna gde mu je dete kad predje kucni prag, ovi izrastaju u zdravu naciju. Svako zasto ima svoje zato i ovo je jedan od primera razlike u nacionalnoj svesti. Mi kukamo i nista neradimo, oni cute i rade. Zato su oni gde su a i mi gde smo, to znamo. Nisam mislio nista lose, ali sam plasticno pokazao razliku u odnosu na nase slike sta je kod nas a sta kod njih i zasto. Svedjanima netreba policija. Sedite li na festi sa njima i pripiti sednete u auto, polovina od njih ce odma zvati policiju da vas zaustave i spasu vama ili nekome drugom zivot koji ste krenuli da ugrozavate. Oni nemaju problema sa tipom da je kazna skupa, kazna je kazna da bi se naucio i oberucke je prihvataju bez da se ljute na te koji su ih prijavili, cak sto vise su im zahvalni na pomocu u trenutku kada nisu bili sposobni da zdravo rasudjuju.
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• rajmax63
                                CBC Prijatelj
                                • 02.04.2005
                                • 1415
                                • Bačka Palanka
                                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Pa ja to govorim već 30godina drugarima,prijateljima,ali ne vredi
                                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                                Audi ima crveno T

Comment

Working...
                                X