Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maliomladinac
    CBC Senator XXL
    • 21.11.2008
    • 995
    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Re: Bahato parkiram

Tema nije bahato vozim
    Drzimo se teme

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
    061/665-94-23

Comment

• zorz
      CBC Član
      • 16.10.2009
      • 40
      • Beograd

Slikano na brdu iznad bazena Kosutnjak: Tri sabana,sve po redu,dranje,sviranje,pa "muzika" do daske i na kraju ispijena plasticna flasa od soka se baca kroz prozor,normalno.

I ajd sad,opet nam krivi turci,nemci,liliputanci...?

Comment

• boban1982
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2010
        • 1106
        • Batajnica
        • SAXO VTS-BIC

Odmah 10 kaznenih bodova za divljanje!Strasno,kakvih pacijenata ima!!!

Comment

• StudentBGD
          CBC Senator XXL
          • 18.12.2007
          • 1027
          • Beograd

Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• zorz
            CBC Član
            • 16.10.2009
            • 40
            • Beograd

E jes ga parkirao..
            P.S. Meni ovaj model izgleda kao da ga je dizajnirao Jakoviti,lik sto je crtao Koko Bila.

Comment

• Gavra
              CBC Senator XXL
              • 06.03.2008
              • 2031
              • Beograd

Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• Gaga
                CBC Veteran
                • 27.11.2010
                • 124
                • Novi Beograd

Evo i reakcije moje prijave Komunalnoj policiji Beograda od 13. marta o.g. povodom nepropisnog parkiranog vozila Mazda BT Pikap iz Srbijagasa. Dobio sam odgovor od Komunalne policije putem elektronske pošte još sredinom aprila, ali zbog obaveza nisa stigao da ga objavim i prokomentarišem, a evo istog:

---------------------------------------------
                У вези Ваше пријаве од 13.03.2011. године, која се односи на непрописно паркирано возило предузећа
                "Србијагас'' у улици Омладинских бригада између бројева 66 и 68 у блоку 38, ГО Нови Београд, обавештавамо Вас да на основу Ваше фотографије коју сте нам доставили, нисмо у могућности да реагујемо и санкционишемо прекршиоца.
                Комунална полиција је обишла предметну локацију и на лицу места затекла возило паркирано на јавној зеленој површини, исто фотографисала и у циљу вођења поступка и предузимања мера обратила се Министарству унутрашњих послова-Полицијској управи за град Руму, ради добијања потребних података.

С поштовањем,

НАЧЕЛНИК ОДЕЉЕЊА
                за нормативно-правне послове

Јасна Димитријевић

----------------------------------------------
                Nadam se da će od ovoga biti nešto jer se ipak pokrenulo. Znači kad je Komunalna policija po prijavi došla, a sigurno nije mogla istog dana, jer sam ja tog 13,. marta poslao slike i kraći tekst-opis uveče u 23 časa, nego su došli sigurno sutradan ili već i opet zatekli istog počinioca i na istom mestu !!!

Vidim da je jedan od članova i protestvovao, kao navodno da smo eto počeli da se „cinkarimo“. Ne znam u čemu je to cinkarenje kad se ukazuje, najblaže rečeno, na nepravilnosti u javnom ponašanju. On je sam sebi napravio problem, a to da nije nikoga ugrozio, baš je suprotno. Da i te kako to bode oči kad se parkira na zelenu površinu, a to što tad nije bila
                „zelena“ je baš posledica takvih koji tako parkiraju. Znam dobro da se stanari te zgrade trude da to malo parče zelenila sačuvaju, neguju ga, sade i travu i cveće i onda naiđe neko tako bahat i parkira službeni ili svoj automobil ili „Đipćić“ (što kaže Šioć) i to uništava i na taj način pljuje po tuđem radu i muci. Stanari ovde nikad ne „parkiraju“, zagrađivali su ovo malo parče zelenila sa raznim šipkama, kamenjima, ali su ih „slični“ uvek uklanjali. Uostalom evo šta kaže „Super ptica“:

[/quote]Re: Bahato parkiram
                Superbird 08 Apr 2011 20:05
                Poceli smo i da se cinkarimo... divota

Napravljen je zesci problem onom liku sa Mazdom koji nikom zivom nije smetao, i svi su u fazonu "Eto, i treba!" Pa nije je parkirao na cvece ili na decije igraliste, vec na "zelenu povrsinu" koja je sve samo ne zelena, i sad to nekome jako bode oci. Sto, nece drvo moci da se isparkira ili... ?

Da je zagradio nekog, parkirao se na pesacki, trotoar, pozarni put, pa da neko prijavi - u redu, kriv je i to je to. Ali da mu neko napravi frku na poslu i izbije 5-6 krvavo zaradjenih hiljada zbog ovakve gluposti... Nek mu je na cast. [/quote]

Verovatno da i „Super ptica“ parkira na ovakav način na zelenoj površini i u svom gradu ili svuda gde stigne, čim na neki način podržava „počinioca“. Samo se pitam da li to radi na ovaj način ispred svoje kuće ili zgrade ?

„Počinilac“ ovog prekršaja mi se obratio dva puta na PP sa molbom da skinem slike sa foruma, a tek sad mi je drago što iste nisu skinute. Napisao sam mu malo duži odgovor i na neki način malo roditeljski, jer vidim po njegovom načinu izražavanja (pisanja) da je mlađi čovek u pitanju. Rekao sam mu i to da čin koji je uradio baš bode oči i da je to bio upečatljiv primer bahatosti iz razloga,
                a) vozilo jednog velikog preduzeća i to ne baš bilo kog, a koje se inače zalaže i bori za očuvanje čovekove okoline
                b) veličina samog vozila (pikap), a primer je bio baš provokativan.

Jeste da je imao problema na poslu da će platiti kaznu, možda već i jeste, ali se pitam nešto drugo. Šta na primer da je ovako lepo „parkirao“ na zelenoj površini negde u inostranstvu ? Da je to uradio napolju, gde se inače „parkiranje“ vozila na zelenoj površini smatra za jedan od najtežih prekršaja što se parkiranja tiče, ne bi ga pustili da izađe iz te zemlje dok ne plati kaznu i upisuje se u registar počinioca. Ili da i izađe, sledeći put ne bi mogao da uđe sa tim vozilom dok ne plati kaznu (on ili bilo ko drugi ko ga u tom trenutku vozi). Onda mu nikakve molbe ne bi pomogle da ne plati kaznu.

Takođe sam mu napisao i to da su ljudi osetljivi na prekršaje ovakve vrste kad ih naprave javne ličnosti, političari, policija ili velika preduzeća kao Srbijagas. Pa eto prošle godine je njihov zamenik generalnog direktora, pijan vozio kola u Novom Sadu i ubio dete od 15. godina (užas) !!! To se dosta dugo vuklo i po novinama i internetu, ispljuvali su čoveka (sa pravom) i nadamo se svi da će ga stići zaslužena dugogodišnja zatvorska kazna i da će izgubiti posao.

I naši j....i narodni poslanici parkiraju na ne dozvoljenom mestu ispred Doma Narodne Skupštine i kad im je sa foruma „Bahato parkiram“ skrenuta pažnja, a neki čini mi se i platili kazne, ne parkiraju više (manje-više) !!! Svakome dođe iz ****ta u glavu, kad je po džepu.

Mislim da će u ovom slučaju nadležni ići do kraja, malo usporeno, ali ipak. Svako mora da snosi posledice svojih (ne)dela ma kakve one bile, jer svi mi pravimo greške u saobraćaju, pa ako nas uhvate, sankcionišu nas po džepu naravno, i to tako treba da bude. Opravdanja da nije imao gde da parkira, da nije nikoga ugrozio, da prehranjuje porodicu, da će da izgubi posao zbog ovoga, ne stoje, jer zbog pogrešnog parkiranja niko do sada nije izgubio posao.

Na žalost svest ljudi je još uvek na niskom nivou, kad je javno dobro u pitanju, „nije moje i baš me briga“. Nije tačno i ta javna dobra su naša imovina, treba da ih čuvamo i negujemo.

Uostalom cilj ove akcije na forumu je da ukaže na ovakve nepravilnosti i postupke bahatosti pojedinaca pa ma ko to bio i da se nekako krene sa sankcionisanjem istih. Zato ovakve i slične primere treba slati nadležnim službama na dalje procesuiranje, a iz ovog primera se vidi da se ipak nešto kreće i da se pokrenulo.

Lično sam za to da se za pogrešno i bahato parkiranje, ponovo uvedu „lisice“ koje su davnih sedamdesetih godina, na žalost iz razloga da to nije „demokratski“, ukinute ! To bi bio pravi efekat protiv bahatog parkiranja.

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Jest' da čak i zaposlenom u pomenutoj firmi sigurno nije malo da odbroji par "crvendaća" ali bez novčane kazne nikada se ništa ne bi postiglo. Čak ni efekat "ovo mi je prvi put" ili nije mi to običaj a baš ja da zaginem ne treba da bude izgovor jer to obično tako biva (život nije fer).
                  Zato je jedino pitanje da li su kazne primerene našim prihodima (verovatno da nisu) jer je inače bitnije da se one izriču (makar bile manje) nego da budu "mrtvo slovo na papiru".
                  I da ne odstupim od teme mnogo: neke odredbe zakona možda jesu ovakve ili onakve (moram da pomenem "Turska" umesto "EU" ograničenja brzine (osim u gradu što je O.K.)) ali dok su takve moraju se poštovati (ili bar manje prekoračivati ako ništa drugo većina ne premašuje za više od 10 a naročito 20km/h ili van grada 40). Nešto života jeste spaseno (mada se time i manipuliše).

Mi zaista ne znamo da pravimo razliku između cinkarenja i rešavanja problema. Od cinkarenja dobijaju samo vlast i prijavljeni a u slučaju koji navodi 'Gaga' ima i opšteg dobra.
                  Problem može biti u tome da je i kompanija platila kaznu te da pokušavaju da deo toga prevale na počinioca (što već nije po zakonu).
                  No čak ni to nije problem 'Gage' već društava u kome živimo.
                  Nije lako šljivama sa nama.
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• vuleniX
                    CBC Član
                    • 20.04.2011
                    • 20
                    • NIS

najjgori su oni koji ti zaprece parking i nikad nemozes da izadjes meni se to stalno desava nemogu da verujem da su toliko samozivi
                    bez alata nema auta

Comment

• JeepClub
                      CBC Član
                      • 08.03.2011
                      • 42
                      • Beograd
                      • Jeep Cherokee

Da, s tim što postoje dve vrste takvih - oni koji se popreče iza par parkiranih automobila i upale treptač "na 5 minuta" (što se rastegne na 15-30 minuta) i oni koji stanu popreko u sredini nekog parkinga, ne razmišljajući o tome kako će da isparkiraju oni koji su na istom tom parkingu normalno parkirani. A pokušaj da se sa njima tako parkiranim isparkira najčešće podrazumeva da imaš minijaturni auto ili žešći ajnšlag i malo više prostora sa strane, inače ume da se pretvori u nemoguću misiju, posebno u situacijama ako nisi parkirao unazad. Ne jednom došao sam na ideju da takve mamlaze jednostavno izguram svojim kolima bočno, pa neka posle razmišljaju da li je isplativo "parkirati" tako.
                      Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• vuleniX
                        CBC Član
                        • 20.04.2011
                        • 20
                        • NIS

eeee ali to me najj nervira u jednoj situaciji mi se desilo da sam morao peske kuci sa rukama punim kesa i sledeci dan vidim tog lika uparkiranog normalno i dodjem i iz inata ja njega zaprecim
                        bez alata nema auta

Comment

• Gaga
                          CBC Veteran
                          • 27.11.2010
                          • 124
                          • Novi Beograd

Originally posted by expendable

Jest' da čak i zaposlenom u pomenutoj firmi sigurno nije malo da odbroji par "crvendaća" ali bez novčane kazne nikada se ništa ne bi postiglo. Čak ni efekat "ovo mi je prvi put" ili nije mi to običaj a baš ja da zaginem ne treba da bude izgovor jer to obično tako biva (život nije fer).
                          Zato je jedino pitanje da li su kazne primerene našim prihodima (verovatno da nisu) jer je inače bitnije da se one izriču (makar bile manje) nego da budu "mrtvo slovo na papiru".
                          I da ne odstupim od teme mnogo: neke odredbe zakona možda jesu ovakve ili onakve (moram da pomenem "Turska" umesto "EU" ograničenja brzine (osim u gradu što je O.K.)) ali dok su takve moraju se poštovati (ili bar manje prekoračivati ako ništa drugo većina ne premašuje za više od 10 a naročito 20km/h ili van grada 40). Nešto života jeste spaseno (mada se time i manipuliše).

Mi zaista ne znamo da pravimo razliku između cinkarenja i rešavanja problema. Od cinkarenja dobijaju samo vlast i prijavljeni a u slučaju koji navodi 'Gaga' ima i opšteg dobra.
                          Problem može biti u tome da je i kompanija platila kaznu te da pokušavaju da deo toga prevale na počinioca (što već nije po zakonu).
                          No čak ni to nije problem 'Gage' već društava u kome živimo.
                          Nije lako šljivama sa nama.
                          @Ekspandabl, hvala za podršku, kamo sreće da ima više ljudi koji razumno razmišljaju kao i Ti, srećem ima ih i na ovom forumu, a i u opšte, mnogo manje bi bilo prekršaja i počinilaca.

Jednostavno, kao i većini građana ove države, bez obzira iz kog grada, varošice je, okrene mi s estomak kad vidim slične bahatosti u saobraćaju, (ne)očuvanju prirode, razmišljanja tipa "baš me briga, nije to moje" i sličnom. Neka svako snosi pojedinačnu odgovornost i posledice za ono što je uradio što ne treba i ako je uhvaćen pri tome. Na negativnosti bilo kog tipa treba uvek ukazivati i naravno ispravljati ih što je više moguće.

Gledaću da kasnije postavim neke slike koje pokazuju koliko tek ljudi mogu da budu samoživi, pohlepni, bahati,...a kad je reč baš o parkiranju !

Evo jednog primera i to izuzetno pozitivnog od jednog momka (Filipu Vukši) iz Beograda koji je svojim zalaganjem ispravio mnoge nepravilnosti u Beogradu o "malim stvarima" koje život čine, a u korist svih građana ovog grada i njegovih gostiju. Evo tog teksta sa foruma Beobild (Beobuild), a na kome sam i ja isto član: http://www.beobuild.rs/read.php/483.html

Comment

• Gaga
                            CBC Veteran
                            • 27.11.2010
                            • 124
                            • Novi Beograd

Evo slika koje sam obećao da ću postaviti, a koje pokazuju dosta toga u negativnom smislu.

Da ljudskoj gramzivosti, sebičnosti, bahatosti, bezobrazluku, pa i gluposti nema kraja, pokazuju baš ove slike i primeri. Na žalost nisu usamljeni primeri, ima ih po Beogradu sigurno još, a i u ostalim gradovima Srbije, a slike pokazuju primere parkiranja na javnoj parking površini. Jeste da su ova vozila parkirana pravilno, ali zar mora na javnom parkingu da se prave „privatne“ nastrešnice, sklepane najlon garaže i sagrađene metalne i drvene garaže !?

Ne znam ko im to daje pravo, jer sigurno nisu ni tražili, a kamoli dobili dozvolu za ovo od komunalne inspekcije opštine Novi Beograd. Verovatno su sami sebi dali to pravo, a zna se da se ovakva rešenja uopšte ne izdaju. Ove skalamerije stoje već godinama ovde i niko ih ne dira od nadležnih organa. Sve ovo se nalazi u naselju Bežanijska kosa, II-ga mesna zajednica, a na parkingu između ulica Ljubinke Bobić, Norveške i Ismeta Mujazinovića, a preko puta novog Bežanijskog groblja.

Da bi bolje sagledali situaciju gde se ovo nalazi na Bežanijskoj kosi , na karti sam označio ta mesta ljudskoj domišljatosti (u negativnom smislu naravno), sa crvenim krugovima i svaki označio sa brojem.

Broj 1 i 2, nastrešnica i metalna garaža: čovek se lepo dosetio i napravio ovu drvenu nastrešnicu iznad dva parking mesta i svoje „fordiće“ lepo smestio ispod njih. Registracije fordića: Mondeo karavan BG▢068•TE i Fijesta BG 818-380.
                            Na drugoj slici se vidi nešto dalje i metalna garaža postavljena na parking mesto, naravno pod ključem.

Broj 3, ovo je jedan primer „kapitalac“, izuzetnog dizajnerskog rešenja „najlon“ garaže. Čak šta više na „krovu“ garaže ima talasaste ploče da lakše mogu da odvode kišnicu i istopljeni sneg ! Verovatno da „noseći stubovi“ mogu da izdrže teret snega, ha, ha. Ponositi vlasnik Opel Astre karavan BG 565-485 se baš lepo dosetio, treba mu dodeliti neku nagradu !
                            Razmišljao sam šta bi još ovi ponositi vlasnici trebalo da „ugrade“ u svoje „garage“, pa naravno struju, vodu, grejanje i ako može neko „kanalče“ da se nađe za neki manji servisčić na kolima tipa „uradi sam“ ! Uh, ala sam baš zajedljiv !

E ovaj sledeći primer je isto upečatljiv i isto u negativnom smislu. U prizemlju ove zgrade stanuje kažu, neki „žestoki momak“ koji je eto ni manje ni više, uzurpirao četiri (4) javna parking mesta !!!! Niko mu ništa ne može i to je to, a to je po onom sistemu „jel’ vi bre znate ko sam ja“ ?!
                            Sva četiri parking mesta je asfaltirao, dva su pod „lancima i katancima“, verovatno za goste kad mu dođu (!)-lepo domaćinsko razmišljanje, a dva mesta su označena sa zabranjenim parkiranjem i tu parkira svoje metalne ljubimce, a jedan od njih je novi Audi S8.
                            Od zajedničke zelene površine je napravio privatni park sa ulaznom kapijom u živoj ogradi, a u parkiću vodeni kanalčići sa drvenim mostićem, otvoreni i pokriveni letnjikovac, a sve po sistemu „ma komšije ko vas bre j... ! Čisto sumnjam da ovaj tipus ima neku dozvolu za sve ovo, jer za ovako nešto se u opšte ne izdaju nikakve dozvole !
                            Na karti sam označio gde se nalazi ovaj „lep primer dovitljivosti“, isto na Bežanijskoj kosi, a to je između ulica Peđe Milosavljevića, Norveške i Ismeta Mujazinovića, a tu je i jedan niz lokala (tržni centar).

Da li bi ove primere trebalo prijaviti i da li bi to u opšte imalo smisla ????

Znam sigurno da u Slovačkoj u Bratislavi možete da zakupite javno parking mesto na godišnjem nivou i za to plaćate oko 500 evrića + porez + svi troškovi obeležavanja ovakvog mesta. Pa ko hoće i može neka izvoli. Mislim da bi i kod nas konačno to trebalo da zaživi, bez obzira o kom gradu i varošici je reč.

Kao što svi znate, kod nas samo invalidi imaju pravo na posebno obeleženo parking mesto.

Comment

• zorz
                              CBC Član
                              • 16.10.2009
                              • 40
                              • Beograd

Pa coveku treba garaza,sta je sporno, Naravno,ironican sam. Kod nas sve moze,samo se treba drzati pravila;"sto volim sto sam primitivan".Nema leka za nas.

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

I sve gore navedeno se resava jednim pozivom komunalnoj policiji. Ili ako se prave blesavi, "Begradskoj Hronici"
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X