Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gaga
    CBC Veteran
    • 27.11.2010
    • 124
    • Novi Beograd

Re: Bahato parkiram

Originally posted by djukic
    Nego sto nisi slikao taj A8 i dao tablice... Zemlja nam je takva da stvarno moras da razmislis da li je pametno tako nesto raditi...
    Tad kad sam slikao nije bilo ni jednog automobila od dotičnog koji je zauzeo ta četiri parking mesta. Inače kad je taj Audi tu, obično pored stoje neki momci kojima su vratovi istog prečnika kao i glave (razumeš šta hoću da kažem), pa ne bih baš da..... Na aparatu imam mogućnost da zumBiram (što kaže Šoić), ali jako malo pa snimak ne ispadne baš nešto, ali kad bude prilike ću...

Comment

• Gaga
      CBC Veteran
      • 27.11.2010
      • 124
      • Novi Beograd

Originally posted by NemaN
      One garaze sto si slikao stoje tu vec godinama, cak mislim da ih je bilo i vise ranije...

Kao da ne znas ciji su uglavnom stanovi na Bezaniji i skim imas posla. Matore prdonje koje su navikle da sve bude po njihovom, a oni se ponasaju bahato i bezobrazno na svakom koraku. Evo jedan primer: dok je pokojni posteni predsednik FK Bezanija stanovao u slicnom ulazu(na pocetku naselja) on je isto ispred zgrade postavio stubice i imao 2 mesta. Normalno niko od pukovnika, generala i sl. nije sme da pisne. Sada kada je on otisao na drugi svet ko god se parkira na mesto ispred ulaza, a nije iz tog ulaza odmah se buse gume i grebu kola....

Samo da upozorim na specificnost stanovnika naselja
      NemaN, tačno te "garaže" stoje tu godinama i ima ih još više nego što sam ja slikao na tom istom velikom parkingu preko puta novog Bežanijskog groblja, a ima ih i na nekim drugim parkinzima u naselju Bežanijska kosa, a i u drugim delovima Novog Beograda.

Uh bre čoveče ti baš ocrni naselje Bežanijska kosa ! Baš si preterao !

U naselju Bežanijska kosa ima raznih stanovnika, kao uostalom i u svim naseljima Beograda. Odakle ti to da smo uglavnom (i ja sam stanovnik ovog naselja) od nas 70.000 ljudi koliko sad živi na Kosi, baš matore prdonje, obesni, neke mudonje, bahati, nekakve prepotentne turbo-folk "zvezde" i nešto specifični. Iako sam stanovnik ovog naselja ne osećam se da sam nešto specifičan i poseban, kao što ti navodiš na uglavnom specifičnost stanovnika ovog naselja. Baš si, nas stanovnike Kose negativno izjednačio tj. ocrnio i strpao u isti koš !!! Ako nisi znao, a sigurno nisi, Bežanija kao naselje datira još od 16 veka.

Pa ni na Dedinju i Senjaku ne žive samo bogataši, neke budže, raznorazni političari, tajFuni, nekakve turbo-folk "zvezde", mudonje, i samo neki posebni ljudi, ima i u tim naseljima jako skromnih ljudi i starosedelaca.

I ja mogu da kažem i da upozorim na "specifičnost" stanovnika Zemuna (ja sam rođeni zemunac), da su svi kriminalci (to znači i ti ! ) i da svi pripadaju još uvek aktuelnom kriminalnom "Zemunskom klanu" !!! To bi bila čista glupost i ludost, da se svi izjednačavaju po nekim negativnim primerima stanovnika nekog naselja, izvini, ali to nije u redu, a ti si ti upravu rekao tj. napisao. Svuda u Beogradu ima kukolja u žitu, zar ne, pa i na Bežanijskoj kosi, Zemunu, Dedinju, Senjaku, Lekinom brdu, Krnjači, Bulboderu, Crvenom krstu, Petlovom brdu,...

Izvinjavam se auditorijumu za malu digresiju tj. malo odstupanje sa teme, ali nisam mogao da ovo prećutim, a i ovo nije da se "stavi pod tepih". Ovako bih reagovao za bilo koje naselje Beograda, a da nako izjednačava sve stanovnike po nekim negativnim primerima.

Da ne zaboravim, ne znam ko ti je taj "pošteni" iz FK Bežanija (ne razumem se u fudbal), ali mi je nejasno na koji "početak naselja" Bežanijske kose misliš ? B. kosa ima više "početaka naselja" tj. sa raznih strana, samo zavisi od koje strane dolaziš u naselje. A te što i sada buše pneumatike i grebu kola treba prijaviti to bi ti mogao i da uradiš, pošto već znaš gde je to i ko to radi !!!

Comment

• NemaN
        CBC Senator XXL
        • 29.11.2004
        • 1560
        • munze

Aj bez te filozofije, nismo mi ovde da pisemo za politikin zabavnik. Ja sam mislio konkretno na naselje izmedju M.Celebonovica i P. Milosavljevica, te zgrade su dodjelje pripanicima vojske, njihovoj rodbini itd... Sada se to malo i iscistilo ali mislim da je i dalje u ulazima 60% vojnih lica. Jer si ti oko tog dela slikao...

Misic obelezava gde je bio isti takav privatan parking predsednika(jos stoje stubici), ratoborne zone su obelezene srculencetom

Inace obidji deo oko crkve ima tih stubica dosta izmedju zgrada.

Inace ovde u Zemunu gde su kuce uglavnom vlada obelezavanje kofama, kantama, gajbama...dok se jednog dana ne budem vracao pijan i iskrenjam se u jednu od kofa. Ipak ljudi obelezavaju mesta ispred svojih kuca(javna povrsina) ali nervira nacin na koji to rade...
        I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• JeepClub
          CBC Član
          • 08.03.2011
          • 42
          • Beograd
          • Jeep Cherokee

Čitava ova diskusija opasno počinje da liči na neki interni dijalog u glavi Ilije Čvorovića . Aman ljudi, skoncentrišite se na ono što je zaista bahato, a to je način parkiranja kojim se pokazuje bezobzirnost i nedostatak kolegijalnosti prema drugim vozačima (ili pešacima). A komunalne i ekološke brige ostavite onima čiji je to posao. Možda ste ponekad u pravu, ali je vrlo verovatno da nekad i niste, jer nemate uvid u sve aspekte problematike. Zato je pametnije da se bavite svojim, a ne tuđim problemima. Način na koji žučno raspravljate o svemu ovome meni govori pre svega da ste suviše dokoni.

Inace ovde u Zemunu gde su kuce uglavnom vlada obelezavanje kofama, kantama, gajbama...dok se jednog dana ne budem vracao pijan i iskrenjam se u jednu od kofa. Ipak ljudi obelezavaju mesta ispred svojih kuca(javna povrsina) ali nervira nacin na koji to rade...
          Ja recimo za ovo apsolutno imam razumevanja, iako to ne radim, niti živim u ulici gde se to radi. Starosedeoci u Beogradu (ne samo u Zemunu, već praktično u svim starim delovima grada) poslednjih godina su suočeni sa situacijom da se u tihim, mirnim uličicama gde su ranije postojale samo porodične kuće, sada zidaju nekakve "investitorske" višespratnice, bez parkinga, bez garaža, pojavljuju se razni dođoši, uglavnom novokomponovani "biznismeni" koji su imali dovoljno love da kupe stan, i sad negde treba smestiti taj njihov vozni park. A gde? Naravno, pred kuće ljudi čiji otac, deda, pradeda, nije imao nikakvih problema da parkira sopstvena kola. Došli divlji, isterali pitome. I šta ljudi da rade, kada ih već država ne štiti, kada država dozvoljava taj opšti urbanistički haos, gde se uz malo "podmazivanja" nadležnih po opštinama bez problema odobravaju projekti novogradnji bez obezbeđivanja adekvatnog broja parking mesta? Naravno, u takvoj situaciji ljudi moraju da se samoorganizuju, da improvizuju, onako kako umeju. Budite srećni ako to ne eskalira do situacije da počnu da padaju glave u "borbi" za parking mesto, a neodgovorna vlast nas je već dovela na samo korak od toga.
          Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• Chubbs
            Everybody lies
            • 29.01.2006
            • 5807
            • Novi Sad
            • Audi A6 1.8T

moze li malo lakse sa tim terminom "dodjosi". Jednako je lose kao i ono sa strukturom stanovnista bezanijske kose a sto nas opet udaljava od teme bahatog parkiranja jer se terminom "dodjosi" mnogi uvrede i zanemare ostatak posta. Svi smo mi dosli, samo je neko dosao pre a neko kasnije, neko milom, neko silom, neko zbog muke... nebitno. Beograd je veliki grad, sa velikim mogucnostima i sasvim je normalno da stanovnistvo ostatka zemlje gravitira, najpre ka manjim, lokalnim centrima a zatim i Beogradu.
            You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
            Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
            Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• StudentBGD
              CBC Senator XXL
              • 18.12.2007
              • 1027
              • Beograd

Epicentar bahatog parkiranja u BG - raskrsnica Kralja Petra i S. Bana - Dorian Grey
              Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Gaga
                CBC Veteran
                • 27.11.2010
                • 124
                • Novi Beograd

Aj bez te filozofije, nismo mi ovde da pisemo za politikin zabavnik. Ja sam mislio konkretno na naselje izmedju M.Celebonovica i P. Milosavljevica, te zgrade su dodjelje pripanicima vojske, njihovoj rodbini itd... Sada se to malo i iscistilo ali mislim da je i dalje u ulazima 60% vojnih lica. Jer si ti oko tog dela slikao...

Misic obelezava gde je bio isti takav privatan parking predsednika(jos stoje stubici), ratoborne zone su obelezene srculencetom

Inace obidji deo oko crkve ima tih stubica dosta izmedju zgrada.

Na tvoju prvu rečenicu koja je prilično neozboljna, bolje da ti i ne odgovorim jer ti se sigurno ne bi svideo moj odgovor (naravno nikako bezobrazan), a i ta rečenica pokazuje da nisi uopšte razumeo moj komentar, a i stil tvog pisanja (između redova) govori dosta toga, ali nema veze, idemo dalje.

Ali da razjasnimo samo još jednu malu stvar i neću više.

NemaN, moraš ipak da budeš malo precizniji i da raspolažeš sa činjenicama kad navodiš neke podatke, kažeš "naselje između M. Čelebonovića i P. Milosavljevića,...". Pre svega to uopšte nije naselje nego jedan blok koji je u okviru naselja Bežanijska kosa ! Vidi se da nisi obavešten nego eto tako samo nagađaš i pišeš bez argumenata. Pre svega te zgrade u tom bloku, koji ti navodiš kao "naselje", su vojne zgrade i zato tu uglavnom žive vojna lica, tj. aktivna vojna lica, vojni penzioneri i civilna lica koja rade u vojsci. Svi su oni mogli kasnije da otkupe te stanove, a ko je tu dobio stan, kao i ostali građani koji su dobijali društvene civilne stanove, i da ih posle prodaju, ko je hteo.

Nisam slikao oko tog dela tj. u tom bloku, nego u susednom bloku, uostalom postavio sam kartu i označio crvenim krugovima gde sam slikao i lepo napisao, pogledaj ponovo.

Pa što nisi slikao te delove oko crkve na B. kosi i slike ovde postavio, a kasnije to sve lepo prijavio komunalnoj poiciji ?

Za Zemun si u pravu i jako mi je žao što se moj Zemun na taj način ruži i to je nažalost rasprostranjeno u celom gradu tj. svim beogradskim opštinama. Ima toga i po ostalim gradovima u Srbiji, a viđao sam verujte mi baš dosta ovakvih stvari i po Nemačkoj. LJudi su postali gramzivi i misle da se svet obrće oko njih !

Ne bih ti savetovao da radiš to što si naumio, makar i naglas razmišljao, bez obzira na sve !

Comment

• Presretach
                  CBC Član
                  • 03.03.2010
                  • 20
                  • Beograd

Pozdrav Gago,
                  one prazne parkinge sto si slikao vlasnik vozi A6, ne A8.
                  Bolja zaobidji taj deo parkinga, cak je moguce sebi da napravis problem.

Comment

• maliomladinac
                    CBC Senator XXL
                    • 21.11.2008
                    • 995
                    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Zasto li sve mislim da si ti ponosni vlasnik bash tog A6...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                    061/665-94-23

Comment

• Presretach
                      CBC Član
                      • 03.03.2010
                      • 20
                      • Beograd

Nisam .
                      Ne poznajem vlasnika licno, napisao sam prijateljski savet gagi.

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Kad murija ufati Omera, i on propjeva poslje dva samara... Zaboravio je bio sve zajednicke akcije...
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• JeepClub
                          CBC Član
                          • 08.03.2011
                          • 42
                          • Beograd
                          • Jeep Cherokee

Originally posted by Gaga
                          LJudi su postali gramzivi i misle da se svet obrće oko njih !
                          Ne bih to tako definisao, u pitanju je prost nagon sa samoodržanjem. Kada država ljudima ne rešava probleme (a rešavanje problema javnih parkirališta je u ingerenciji države), ljudi se jednostavno samoorganizuju da te probleme reše. Parkiranje je postalo gorući problem globalno, a adekvatna rešenja se ne nude. Mislim da rešavanje tih problema ne bi bilo toliko komplikovano - dovoljno bi bilo samo uvesti OBAVEZU investitora novogradnji da obezbede minimum 2 parking mesta po stambenoj jedinici, da li će to biti u podzemnim garažama ili u dvorištu objekata koji se zidaju, potpuno je svejedno. Dovoljno bi bilo samo da se, umesto takve gramzivosti DRŽAVE za ubiranjem harača na stambene i poslovne objekte, poneki placevi javnih gradskih površina odvoje za izgradnju novih podzemno-nadzemnih garaža. Koliko? Onoliko koliko je potrebno da ljudi ne bi dolazili u situaciju da kruže pola sata oko kuće i na kraju, da bi mogli uopšte da napuste automobil, moraju da ga parkiraju nepropisno (trudeći se da to barem bude obzirno prema drugima).

Dakle to je suština i jedino moguće rešenje problema o kome se ovde raspravlja, sve ostalo je samo jalovo naklapanje i namerno izbegavanje suočavanja sa problemom. Bavljenje posledicama, umesto uzrocima.
                          Jeep nije automobil, nego način života

Comment

• 0megA
                            CBC Član
                            • 03.08.2008
                            • 42
                            • Beograd

Ugao Sarajevske i Nemanjine

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Da malo objasnim situaciju posto je specificna.Kuca koja se vidi u pozadini pripada izvesnom Bojanu a Opel Vectra i njive sa leve i desne strane izvesnom Stevi.Posto taj steva smatra da je kupovinom njiva kupio i put koji je jedini sto povezuje Bojana sa asfaltom.Tako je nas Steva razvukao liniju za navodnjevanje preko puta,zablokirao prolaz i napravio blato a uz to jos i parkirao svoju Vectru na sred puta i ostavio celu noc,jutros je zatekao unistenu jer je nas Boki poludeo sto deca,zena i on ne mogu da prodju bez ribarskih cizama,uzeo sekirce od 2kg i udesio mu auto.Pre ovog dogadjaja ga Je Bojan upozorio da mu ne pravi blato i da skloni auto sa puta a Steva je odgovorio "Sta ti smeta,pa neces Mercedasa proterivati tuda" aludirajuci na to kako je on veleposednik a Bojan uopste i nema auto.
                              Bravo Boki!

Comment

• maliomladinac
                                CBC Senator XXL
                                • 21.11.2008
                                • 995
                                • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Svaki dalji komentar o Stevi, Bojanu ili Peri i Miki, bice obrisan...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
                                061/665-94-23

Comment

Working...
                                X