"Domaći stranci" - zanimmljiv izraz, nisam ga čuo ranije. Ako ja mislim da je nešto (ne sve, naravno) dobro u inostranstvu , i ako oprobano funkcioniše, onda sam ja domaći stranac. Srećom, mi Srbi smo najpametniji, zato nam ovako dobro ide.
Malo sarkazma nije naodmet, čisto kao poziv na uzbunu, za one koji žele da otvore oči i žive u realnom svetu. Svako ima mogućnost izbora. A ovi drugi neka nastave da parkiraju gde stignu sa 4 migavca, i to je valjda ok...
a kakvi smo to? parkiramo na ulici gazimo starije gradjane i ubijamo pande? stidimo se. . . . over & out
Ne diraj samo trueno pande
Mafijo, ne znam gde tražiš parking, ja kad god dolazim na faks ima mesta po okolnim ulicama. Ako si došao na kratko nije ti frka što može samo 2 sata da se ostane, a i nije skupo, 20-30 dinara, koliko je već, bolje to nego da se zadesi pandur koji će biti rad da ti odnese kola, a specijalci su kad treba da se pokupi na brzaka A ako ti se baš ide kolima na duže, onda nabavi karticu za ulaz na parking iza faksa i eto rešenja.
Takođe, kad sediš u kolima u gužvi (u Bulevaru, na Terazijama, ili u bilo kojoj tako prometnoj ulici, u mom slučaju bez klime ) koja se stvorila zbog jednog ili više zaustavljenih automobila nemaš baš razumevanja za njihove sigurno hitne, bitne i kratke poslove Zamisli kad bi neko recimo stao tako na kratko u Kneza Miloša?
Parkinga nema u izobilju, to je jasno, ali to ne znači da svako ko ima neka posla negde može "samo na kratko" da ostavi kola na kolovozu i da tako napravi gužvu u roku od 10 sekundi. Takođe je jasno da nema dobrog gradskog prevoza, ali ta analogija nema prevoza - ostavljam kola gde mi je zgodno je ista kao svi bacaju đubre po ulici - i ja ću, što sam ja biiiip! da idem do kante. Prvo, ne bacaju baš svi đubre po ulici i pikavce i pepeljare istresaju na put (to kad vidim zubima bi ih zaklao), a drugo, od sebe se polazi. Ponašanje u masi je prilično bezumno, i ako se svi tome priklonimo ("svi tako rade pa ću i ja") nigde nećemo stići...
mogao bih ovde svasta da napisem -urbanizacija ,drzava,politika,qrac-palac je ovde kriv za to...necu jer postoji samo jedan krivac a to je da su ljudi u Srbiji previse nadrkani i ponasaju se kao da im je tata ili deda lichno,u najmanju ruku sa Mojsijem doneo 10 bozjih zapovesti!!!
kada se svaki pojedinac zapita kako moze da privredi svojoj okolini i svom drustvu i kada konachno nas narod bude bio nacionalno svestan,tada ce sve moci da krene nabolje.ne postoje polovichna resenja, koja se sada sprovode U Srbiji!!!Chak ni Metro ne bi funkcionisao jer bi 99% naroda to skrsilo za nepunu godinu dana..sve dotle dok sam narod ne shvati da je to njegovo i da je to placeno njegovim novcem,nema od toga nista.i isto tako dok iza svega toga ne stoji jedna pravna batina koja ce da lupi svakog ko se ne povinuje zadatom zakonu nema od toga nista...
@tema
drzite se teme ,ovde na forumu postoji jos uvek pravna batina u nekom obliku,ili cemo temu zakljucati...
ako se budeš kandidovao za predsednika imaš moj glas.
Javna je tajna da svi bolji automobili parkirani na sred ulice uživaju protekciju parking servisa.
Što bi se mlatili sa njima kad mogu lepo da na miru u sporednim ulicama skupljaju kola koja nikome ne smetaju?
Njima trebaju pare boli ih uvo da li neko ugrožava saobraćaj ili ne.
a zasto je propao projekat parkinga van centra grada i autobusa koji besplatno vozikaju ljude, koji su platili parking, u centar grada?
jednostavno kolektivna svest nam je na katastrofalno niskom nivou
ja licno NIKADA ne parkiram na mestima na kojima auto ometa saobracaj i NIKADA ne bacam smece van kontejnera, cak se sagnem i podignem kada promasim (sta cu, basket mi nikada nije nesto posebno isao od ruke ), ali sam svestan da sam prilicno usamljena jedinka u nasoj nekulturnoj drzavi i da sav taj moj trud nema nekog posebnog efekta
najezim se kao turpija kada vidim ovako bahato parkirane automobile, posebno jos kada je vozac onako nadrkani baja kao sto je na klipu (joj srbijo) i kada vidim da nekoga mrzi da ode 5 metara do kante i baci, zvaku, kesicu, flasu.....
ajde organski otpad i ok, raspasce se za neko vreme, ali stvari koje nisu razgradive stvarno treba odneti u kantu
sedeo sam u kaficu na obali reke, gde je stvarno uredno i treba da ostane uredno, jer je bas lepo mesto za odmor mozga od gradske vreve, a za sto pored mene sela bakuta od cca 70 ljeta, koja je pojela cips i kesicu samo bacila pola metra od sebe
zar je tesko staviti to u dzep i baciti u kantu kad se prodje pored jedne
al nema veze, pokupice neko
nema veze, zadrzavam se samo 2 minuta
NE MOZE, NIJE OK, treba misliti i na ljude oko sebe
Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.
ja sam sam zalepio na auto, iz prostog razloga sto trenutna situacija u beogradu ne dozvoljava ovakve akcije, kada se resi problem parkiranja u gradu mogu se sprovoditi ovakve akcije, ovako je idiotski...
npr. fax mi je u bulevaru (arh, etf, gradjevina), treba da udjem na 2min da uzmem obrazac iz studentske sluzbe, opcije za ostavljanje auta tih 2min je ili da idem u garazu koja je skoro uvek od 11-3 puna, ili da jurim parking u zonama okolo sto je jos veca naucna fantastika, obe akcije zahtevaju minimum 15min cimanja zbog posla od 2min, i NARAVNO da cu ostaviti auto na bulevaru tih 2min
Strasno... ...[/quote:2hw48xlv]
Bas tako,STRASNO! Ja studiram Biologiju pa nikad nisam ostavljao auto na 2 minuta na trgu ili na platou ,a budi realan,NEMA SANSE DA TO TRAJE 2 MINUTA(minimum 10 do 15 minuta) ogromnu guzvu stvoris za tvojih "2 minuta".Mene najvise nerviraju pavijani na bulevaru,npr. idem desnom trakom,prilicna je guzva(Bulevar je u pitanju) i hocu da skrenem desno,kad ne lezi vraze 3 m od raskrsnice stoji auto(sva cetiri upaljena naravno) i sad da bi skrenuo desno prvo moram da se prestrojim levo(usporavam saobracaj u levoj traci) a onda zbog ugla kojim ulazim u raskrsnicu u retrovizoru ne vidim da li nailazi tramvaj a samim tim moram da se uvijam da vidim a to opet smanjuje bezbednost u saobracaju!Imam u okruzenju jednog bahatog vozaca,strasno je to sto su to ljudi od kojih ti se kosa dize na glavi,to su oni koji ulecu preko reda,koji zaboga uvek negde zure,koji bi coveka na samrti pitali da udju pre njega kod lekara,to su isti oni koji ti seku put atomobilom(oni zbog kojih moras da skaces na kocnicu)to su isti oni koji iz trake za desno skrecu levo(iz Bulevara u kneza milosa) to su isti oni koji preticu kolonu preko duple pune(licno iskustvo,imao sam ludu srecu-Sicevacka klisura je u pitanju0to su isti oni koji nalegnu na sirenu ispred porodilista,boolnice...iako su deseti u koloni na semaforu a tog trenutka se upalilo zuto....nije to vise samo problem parkiranja,to je samo slika naseg drustva(sve je to najizrazenije u Beogradu,gradu od kog mi se povraca,ljudi su su u beogradu najodvratniji najsebicniji i najbahatiji u celoj Srbiji,prinudjen sam da budem ovde jos godinu dana a posle...hehehe) Toliko od mene.
E bas takvim stavom se nista ne postize,promene se dogode brzo ili se ne dogadjaju.Bas bih voleo da vidim o to moze da prevaspita bagru? Bagra ce uvek biti bagra! A kolega koji se parkira 2 minuta na bulevaru opasno laze,u garazi Vukov Spomenik skoro uvek ima mesta(ja se tamo parkiram i uvek je bilo mesta a parkirao sam se u polsednjih godinu dana preko 200 puta i to bas u vremenskom periodu za koji kolega kaze da nema meste)
Comment