Bahato parkiram

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miroslavm
    CBC Senator
    • 13.02.2007
    • 208
    • Beograd, Zvezdara

Re: Bahato parkiram

Pa neki su već preduzeli nešto, a i ja se spremam, kad budem opet po gužvi išao Bulevarom - auto lak u spreju, samo uzduž i rokaj

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Uništenje i oštećenje tuđe stvari
      Član 212.
      (1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar,
      kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
      (2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
      učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
      (3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru,
      učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
      (4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u svojini građana, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.

eto kontra mere za auto lak u spreju
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Manfred
        CBC Senator XXL
        • 04.08.2007
        • 905
        • Beograd

Originally posted by Bosko983
        E bas takvim stavom se nista ne postize,promene se dogode brzo ili se ne dogadjaju.Bas bih voleo da vidim o to moze da prevaspita bagru? Bagra ce uvek biti bagra! A kolega koji se parkira 2 minuta na bulevaru opasno laze,u garazi Vukov Spomenik skoro uvek ima mesta(ja se tamo parkiram i uvek je bilo mesta a parkirao sam se u polsednjih godinu dana preko 200 puta i to bas u vremenskom periodu za koji kolega kaze da nema meste)
        bice ovde da i ti ne govoris cistu istinu... ja studiram u blizini i parkiram se u istu tu garazu u kojoj vrlo chesto nema mesta bash izmedju 10-11 sati i 2-3 popodne...

istina je negde tamo...

reshenja ima, ali nema ko da sprovede...

Comment

• miroslavm
          CBC Senator
          • 13.02.2007
          • 208
          • Beograd, Zvezdara

Originally posted by sri98
          Uništenje i oštećenje tuđe stvari
          Član 212.
          (1) Ko uništi, ošteti ili učini neupotrebljivom tuđu stvar,
          kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do šest meseci.
          (2) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi četristopedeset hiljada dinara,
          učinilac će se kazniti novčanom kaznom ili zatvorom do dve godine.
          (3) Ako je delom iz stava 1. ovog člana prouzrokovana šteta u iznosu koji prelazi milion i petsto hiljada dinara ili je delo učinjeno prema kulturnom dobru,
          učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina.
          (4) Za delo iz st. 1. do 3. ovog člana, ako je oštećena stvar u svojini građana, gonjenje se preduzima po privatnoj tužbi.

eto kontra mere za auto lak u spreju
          Bio sam svedok kad je u uzanim ulicama preprečen majstor posredno izazvao štetu i uništenje tuđe stvari - svojim pametnim parkiranjem. Jebiga svi plaćamo poreze i putarine, ali tako mi može pasti na pamet i da vozim levom stranom. Hoće mi se, a možda je prohodnija nego desna. Država je kriva što mi nije obezbedila slobodnu traku.

Comment

• skijash
            CBC Senator XXL
            • 07.09.2007
            • 1354
            • Beograd
            • wrx

Sad ti ideš u drugu krajnost, ništa nećeš tako uraditi, sem što će neko da te uhvati u gužvi dok to budeš radio, a onda se nećeš lepo provesti. Zamisli recimo da kreneš da prskaš kola prvaka Srbije u ful kontaktu kome je auto tu stao i pokušava da ga upali...

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Prilazi tako tip kolima i vidi da su mu kola isarana: "Ko li je to uradio mamu mu... cekaj, cekaj dugujem trojici, a dvojica su mi pretila sto im nisam vratio kintu, a onaj komsija mi je pretio sto sam mu tukao sina jer je njegov tukao moga, a mozda je svalerka sto sam je sutnuo pre dve nedelje, a mozda je i ovaj sto sam ga zablokirao da ne moze da se isparkira...sad cu da im se n....m keve svima po redu...al, da pocenm prvo od ovoga sto sam ga zablokirao, pa idem dalje "

Comment

• miroslavm
                CBC Senator
                • 13.02.2007
                • 208
                • Beograd, Zvezdara

Kao i u svim oblastima života kad nas nešto opravdano razgnevi, ne vredi ostati samo na kukanju. Kad bi se nekoliko dana uzastopno stotinak auta našlo išarano, verujem i da bi pauci radili efikasnije, a vozači nenaviknuti na civilizaciju, počeli da vode računa.
                Pala mi je na pamet ova naša diskusija juče dok sam čekao ženu juče u Njegoševoj. Parkirao sam na dozvoljenom mestu na trotoaru, i čitao novine u kolima. Kad sam podigao pogled, iza mene je, zagradivši me, na sred ulice bio parkiran neki džip. Otišao čovek na piće, a video od svih kola da sam unutra, što znači da verovatno odlazim uskoro, Ali u kolima nisam imao ni sprej, ni smrt lepak koji je takođe zgodan za na kvaku i bravu.

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo
                  • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Mislim da je jedino rešenje:"UDRI PO DŽEPU"..........milion puta provereno i dokazano rešenje.....i da vidiš kako se "svest" građana promeni veoma brzo i lako.Ko je ikada boravio u inostranstvu zna o čemu pričam.Nismo mi to izmislili......jeste li se zapitali zašto svi naši kada odu preko vezuju pojas(čak i deci na zadnjem sedištu)?...zato jer je kazna 450 evra a ako nisi mališana "priprtio" za zadnje sedište-650.....taj kurčeći stav "parkiram 2 min" je mog drugara u Atini koštao 650 DM........u Bernu u CH prilikom prijave za posao navedeš i tačno mesto stanovanja.Ako je udaljeno više od neke predviđene km(nisam siguran ali mislim više od 10 km) odobre ti da možeš da dolaziš ličnim autom i da parkiraš u najužem gradskom jezgru.......postave ti prosto pitanje što dolaziš autom kad imaš gradski prevoz?...Ko hoće da se kurči plaća veći porez.....molim lepo.........pozzzz!

Comment

• madic
                    CBC Senator XXL
                    • 07.10.2007
                    • 844
                    • Beograd

Originally posted by miroslavm
                    Kao i u svim oblastima života kad nas nešto opravdano razgnevi, ne vredi ostati samo na kukanju. Kad bi se nekoliko dana uzastopno stotinak auta našlo išarano, verujem i da bi pauci radili efikasnije, a vozači nenaviknuti na civilizaciju, počeli da vode računa.
                    Zašto misliš da će pauci početi zbog toga da rade efikasnije?
                    Jedini način da oni rade efikasnije je da postanemo normalna država bar u nekim stvarima.
                    To da li ćeš ti da šaraš kola ili ne nema nikakvog uticaja na njih.

Comment

• miroslavm
                      CBC Senator
                      • 13.02.2007
                      • 208
                      • Beograd, Zvezdara

Originally posted by madic
                      Originally posted by miroslavm
                      Zašto misliš da će pauci početi zbog toga da rade efikasnije?
                      .
                      Hoće , hoće. Sav gnev bi se sručio na njih. A i izmakla bi im se zarada ako neko drugi radi njihov posao.

Comment

• JAPANX
                        CBC Senator XXL
                        • 10.08.2006
                        • 2159
                        • Beograd

ko nema parking mesto neka kupi pjadjo free za 400-500 evra i neka parkira gde hoce.. racunica je prosta i svima je lakse

Comment

• ciklon
                          CBC Senator XXL
                          • 11.08.2008
                          • 362
                          • Beograd

Ljubav prema automobilima podrazumeva i posedovanje određenog stepena kulture u upotrebi istih, zato me i iznenađuju pojedini stavovi tipa " moj je veći od njegovog i zato ja imam veća prava" ili "jednom sam zapiš_o ovo drvo pa mogu i opet". Nedopustivo je parkiranje kojim se ometaju drugi učesnici u saobraćaju a tu mislim i na pešake. Naravno da je problem parkiranja sveprisutni problem u metropolama pa tako i u našoj, ali uz malu dozu svesti o drugome, mnogo lakše bi se podnosio.
                          Kako možete znati da baš ta vaša "2 minuta" u nekoj uskoj ulici nekog u kolima hitne pomoći neće koštati čitavog života.
                          Ili nekog na višim spratovima, uzalud čekajuči da priđu vatrogasna kola. Zvuči patetično, ali bar vi koji živite u vrevi Beograda znate koliko je i istinito.
                          Zaboravimo malo na kubikaže, silne konje ispod haube, opremu i namršten izraz lica kroz šoferku i budimo malo ljudi.
                          Nije tako strašno!
                          ponika marke ROG :-)

Comment

• Čiča
                            CBC Senator XXL
                            • 14.12.2005
                            • 1621
                            • Beograd, Vidikovac

Kultura ili nivo kulture se postize kaznama.

Nemac ili Japanac nije rodjenjem kulturan, ali ako napravi neku glupost i time sebi iz dzepa izbaci novac, to vise nece raditi.

Problem je sto i na ovom forumu, u ovoj temi ima ljudi koji su spremni da parkiraju 2-3 min ( realno 10-15) i da zaustave jednu traku. Da bi se ta traka "odgusila" potrebno je izmedju 1-2 sata. Igrom slucaja tu je trebala da prodje Hitna, vatrogasci...

Naravno da je sve to vezano sa drzavom, nema dobrog prevoza (gradskog) pa ljudi koriste svoja kola da bi dosli na 2-3 min do faxa, a krece se sa 15 min kasnjenja, jer u gradu nikada nije guzva (jer svi parkiraju gde i treba) i onda se stize na ciljanu adresu sa kasnjenjem, i naravno parkira se u saobracajnoj traci.

Prvo sistem kaznjavanja, pa onda sprovodjenje istih, pa tek onda mozda bude bolje.

Poboljsanje prevoza je malo verovatno ocekivati u skorije vreme.
                            Ko je viknuo "šta vidis ČičA"???

Sreća je sto glupost ne boli, inače bi sa svih strana odjekivali jauci
                            "Ulažite u stomak! To ulaganje daje brze i vidljive rezultate. Ulaganje u glavu je dugotrajno i neizvesno. " D. Radovic

Comment

• skyline
                              CBC Senator XXL
                              • 31.07.2007
                              • 3149
                              • Cacak

mozda sam vec pominjao, ali da pomenem opet
                              pre desetak godina sam kod babe i dede u selu bio sa bratom od strica, koji je rodjen i zivi u ljubljani
                              krenuli smo do prodavnice, 500m dalje, seo je u auto i uredno vezao pojas
                              da napomenem, tada se kod nas ni na vazecim putevima nigde nije vezivao pojas, a kamoli na nekom levom seoskom putu
                              na moje pitanje zasto to radi rekao je, jbg, navika

jednostavno, sa tim je odrastao jer su njegovog matorog klepali po dzepu, a kasnije i njega kada je polozio

nekoliko godina kasnije, na povratku sa sabora trubaca, njegov mladji brat nas je vozio i ni jednu jedinu krivinu mu nije palo na pamet da presece, iako je mrak i vidi se da li dolazi auto u susret, pregledne su krivine, ima fantasticne gume, odlicno vozi, saobracaja gotovo da nije bilo...
                              svaku od tih kratkih i relativno ostrih krivina u kojima se saobracaj sporo krece je vozio u svojoj traci
                              Kada se glupost toliko namnoži, čitava društvena zajednica postaje jedan veliki debil.

Comment

• banebg81
                                CBC Veteran
                                • 26.06.2008
                                • 195
                                • Beograd

jedini odgovor na BAHATO PARKIRAM je NEMA VLASTI !!!

Kako?

- LAKO

da ima vlasti ne bi se udruživala grupa građana da pokuša da skrene pažnju na MORAL vozača, koga inače nema NI U JEDNOM SEGMENTU DRUŠTVA U SRBIJI !!!

Comment

Working...
                                X