Dacia Logan - dan posle!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

nazalost nemamo nijednog clana foruma koji je češće prisutan a vlasnik je Floride...naročito bi voleo da čujem iskustva ovih koji imaju sa pežo motorima. pa da vidimo REALNO kakve su Floride u dužoj explotaciji.
    i dali ima sad da se kupe floride sa pežo dizel motorom..mislim da je bio od 1.4 litra.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

aj malo da se posvetimo Loganu. ipak je ovo tema o njemu, prvenstveno. evo malo noviteta:
      KAD AUTOMOBIL prati epitet najjeftinijeg dizelaša na tržištu put do srca mnogobrojnih kupaca ne može biti lakši. Potpuno drugi par rukava je pitanje koliko će korisnik uistinu dobiti za protuvrijednost nekoliko snopova papirnatog blaga.

poz.
      .

Comment

• HotDog
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 965
        • BSG 75 (011)

Floru je imao TT-Boy, 98 godiste, nepezoovski motor, sve majstore je znao i na slave zvao .. a kad padne kisha, pre nego li upali auto, samo da se setim, nisam siguran, ali mislim da je morao razvodnu kapu da podgreva malo u rerni

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Originally posted by dekideki
          aj malo da se posvetimo Loganu. ipak je ovo tema o njemu, prvenstveno. evo malo noviteta:
          KAD AUTOMOBIL prati epitet najjeftinijeg dizelaša na tržištu put do srca mnogobrojnih kupaca ne može biti lakši. Potpuno drugi par rukava je pitanje koliko će korisnik uistinu dobiti za protuvrijednost nekoliko snopova papirnatog blaga.

poz.
          Lepo su ga ispljuvali
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jaksa
            CBC Senator XXL
            • 23.10.2004
            • 701
            • Novi Beograd, SC

Ne postoji losiji auto od Floride sa pezoovim motorom.
            Imali smo u firmi 1.

Comment

• DejanV
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2005
              • 682
              • Beograd

Originally posted by stex
              Onda nova Florida sa klimom, oteraš u servis, daš im neki evrić, oni sve to lepo srede i ušrafe i voziš. Pre bi uzeo Floridu neko Logan. Mogu bar normalno da sedim . Ili da se bacim na dijetu ?
              Za Floridu, kao i za Yugo, sa klimom ti treba i dosta vremena, pored svega.

Probaj da odes kod Zastave i porucis auto sa klimom. Prema cenovniku, naravno - ne moze. Zasto? Pa znate, ako cete sa klimom, rok isporuke je 4 meseca, a zna da bude i duze ...

Dobro, dajte mi elektro podizace prozora. Ne moze! Zasto? Pa znate, rok isporuke je 4 meseca, a zna da bude i duze ...

Ovo nije rekla-kazala, ovo su rekli meni i mom sinu proslog aprila meseca, kada smo posli da mu kupimo kola. Na kraju, uzeli smo Yugo 1.3 karb verziju (nemamo motora sa EFI, da, znamo da pise u cenovniku, ali nema...) za celih 4.000 eura sa sve tablicama.

I krenuli da ga dovodimo u red, ali to je vec neka druga prica.

ZATO vam odgovorno tvrdim, a vi me slobodno pljunite sutra, da od Zastave nema nista. Mogu oni da uvoze sta god hoce, oni su takvi da ce upropastiti i najbolju stvar, a Punto u trecoj iteracijie je daleko od najbolje stvari.

I zato ce ih Dacia pocistiti sa njihovog sopstvenog domaceg trzista. I treba.

Pozdrav,
              DVV
              Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• DejanV
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2005
                • 682
                • Beograd

Originally posted by jaksa
                Ne postoji losiji auto od Floride sa pezoovim motorom.
                Imali smo u firmi 1.
                Ne bih se bas kladio u to ...

... a Yugo sa Peugeot-ovim motorom?

Pa Zastavu uhvati panika kada treba da zamene jedan sraf, a sada ce da kaleme motore? Malo morgen!

Pozdrav,
                DVV
                Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Ugljesa
                  CBC Član
                  • 07.12.2004
                  • 60
                  • Beograd

Originally posted by zoranbg
                  nazalost nemamo nijednog clana foruma koji je češće prisutan a vlasnik je Floride...naročito bi voleo da čujem iskustva ovih koji imaju sa pežo motorima. pa da vidimo REALNO kakve su Floride u dužoj explotaciji.
                  i dali ima sad da se kupe floride sa pežo dizel motorom..mislim da je bio od 1.4 litra.
                  Imam je ja 8 godina, ne kupuj to...

Ja je vozim od 98, a inace je godina proizvodnje 90. Znaci 16 godina. Mislim da je motor sada u najboljem stanju od kada sam je kupio... Jebiga, sve zavisi kako odrzavas auto. Moja je 1.4, a mislim da su pezoovi motori 1.6 neka me neko ispravi ako gresim (nekada su postojale i neke biznis varijante sa valjda podizacima i sl.). Ljudi pricaju da su ti motori izuzetno brzi u floridama, mislim da nose oznaku In L ili tako nesto. Nemoj da me neko pogresno shvati da sad nesto dizem floridu u visine zato sto je imam, imao sam i drugi auto, a ako Bog da imacu ponovo... Npr. moja na putu trosi 6.5 po gradu 9-10l, pali bez sauga na -10 -15. Meni je limarija na njoj kao da je neko uzeo limenku i malo je stisnuo, jednostavno u Uzicu nema mesta igla gde da se spusti, a kamoli da parkiras auto, nonstop me neko kaci na parkingu, razbijena su mi oba branika, levi migavac pukao vidi se sijalica, tako da ne mogu da budem merodavan sto se limarije tice, to nek kaze neko ko svoju nije cukao, ja moju milion puta. Na 100-110kmph vec se cuje duvanje vazduha kroz keder suvozacevih vrata, jer me je lik zabio na parkingu direkt pa su vrata malo legla... Unutrasnjost havarija, sve neka jeftina plastika koja je kod mene popucala odavno, amortizeri kao dve sipke spojene direkt na tockove, rupe ne da osecam nego vozim otvorenih usta da ne bi razbio zube sam sebi... U globalu ima prostora ali mene vec zamara voznja preko 50km. Mozda su razlog tome sediste koje se vec spljeskalo od voznje. Jednostavno sve je lose unutra, sve skripi, ali za motor ne mogu da kazem... Na motoru su izukrstane oznake fiat-a i lancia-e, e sad sta je to ne znam uglavnom ova moja ide kao zmaj, ne moze da se nahvata asfalta. Max sam je vozio 155-160 sto je otprilike njen limit, tu udara blokada
                  1998 Volvo S40 2.0i dohc 140ps
                  2003 Renault Megane II 1,5 dci 82ps

Comment

• tt-boy
                    CBC Član
                    • 06.01.2006
                    • 16
                    • Beograd, Padinska Skela

Imao sam floridu 1.3cw sa dvogrlim weber karburatorom (1998). Pre floride vozio sam yuga 89god. koji je bio solidan (140000km bez generalne) i nisam ocekivao previse od floride.

Ocekivao sam da ponos, top-end nase auto industije bude bolji od yugica i keceva ali...

Limarija je takva da je moze i dete od 2god ulubiti. Na krovu je krenula korozija (nije vredelo ni sto su kola garazirana) ! Motor je sklepan od raznoraznih nestandardnih delova, tako da sam kadgod trazio neki deo, prodavci trazili da dovezem floridu.

Paljenje je posebna prica. Kad je vlazno vreme, cesto nepali iako su svi delovi sistema za paljenje kontrolisani u zastavinom servisu.

Da je ne bih samo pljuvao hvalim njenu prostranost, pristojan gepek, dobre kocnice.

Comment

• Ugljesa
                      CBC Član
                      • 07.12.2004
                      • 60
                      • Beograd

da... delovi su posebna prica, pogotovu npr. bendiks ili viljuska alnasera za koju kazu da ne postoji kao rezervni deo... O sinhronu za menjac da i ne pricamo
                      1998 Volvo S40 2.0i dohc 140ps
                      2003 Renault Megane II 1,5 dci 82ps

Comment

• Eon
                        Moderator
                        • 10.03.2005
                        • 4225
                        • Beograd-NBG-44
                        • Superb 2.0 4x4 DSG

Malo smo se udaljili od teme o Loganu i poredjenju, tako da ako postoji realna osnova, mogli bi ovaj deo postova o Floridi da iskoristimo za otvaranje nove teme?!
                        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• zoranbg
                          CBC Senator XXL
                          • 23.03.2005
                          • 4098
                          • Rooster's Hill , Beog
                          • Grande Punto 1.2

slažem se sa tobom Eone... iseckaj ako te nemrzi pa napravi novu temu.
                          o Floridi, i inace nema o njoj tema (koliko ja znam )
                          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• maki
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 878
                            • Budva, CG

koliko sam ja shvatio to je samo styling, i cini mi se nije skup ako se za priblizno 600 eur dobije sve sto je na slici dodato na standardni logan
                            HSD - MAN B&W 77600PS x 104 RPM

Comment

• civi
                              CBC Senator XXL
                              • 26.07.2005
                              • 1492
                              • Pozarevac

Tuning=Stayling bar meni.... A sad ono za Go... pa nije to toliko los auto
                              Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
                              - Kako to misliš, kočim?

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma nije naravno toliko los, ali nazalost zato sto je ovo Srbija!!!!
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X