Totalno ne mogu da razumem ljude koji smatraju Logan-a dobrim autom,pa samo da ga pogledate sa ekonomske strane pa nije nikako prihvatljiv jer ako za 2 godine dobijete 4000e za njega dobro ste prosli.A o izgledu da i ne govorim,uopste ne mogu da razumem da je to lep auto a bilo je i takvih misljenja.
Dacia Logan - dan posle!
Collapse
X
-
Kad se pre 8-9 godina pojavila Octavia sa cenom od 23.000DEM, mnogo mi se svidela i mislio sam da ce za par godina cena polovnjaka da se prepolovi, pa cu je uzmem, a ono cvrc...
Sve mi se cini da ce tako biti o sa Loganom...a vi kako te?
Comment
-
-
Originally posted by DavorTotalno ne mogu da razumem ljude koji smatraju Logan-a dobrim autom,pa samo da ga pogledate sa ekonomske strane pa nije nikako prihvatljiv jer ako za 2 godine dobijete 4000e za njega dobro ste prosli.A o izgledu da i ne govorim,uopste ne mogu da razumem da je to lep auto a bilo je i takvih misljenja.
Ne treba zaboraviti ni to da smo mi jedan cudan narod, siroma smo al' smo besni, nemamo ni gace da zakrpimo, ali bismo se svi vozili u BMW, Audi i MB da mozemo ... pa nam niko sem Nemaca ne valja. Tu i tamo mozda jos poneko, ali malo ih je.
Sa jedne strane, to je logicno, jer Nemci su ovde od vajkada, postoji korisnicko i majstorsko iskustvo, delovi, itd, ali sa druge strane, vremena su se promenila i tamo, a tek ovde.... Ovde smo osiromasili, a tamo su nemacki automobili postali najskuplji u Evropi (u relativnim klasama, naravno), i licno uopste nisam ubedjen da vrede koliko kostaju, iako su nesumnjivo dobro napravljena vozila.
Slicno Loganu sada, ranije niko ovde nije hteo ni da razgovara o korejskim vozlima. A u belom svetu, oni rastu brzinom kojom niko drugi ne raste, pouzdana su, a i dalje kostaju manje od konkurencije (bar za sada). Reci ovde "Daewoo", "Hyundai", "Kia" i ljudi te gledaju kao da si lud. I pouzdano "znaju" sve o njima.
Logana sada prolazi kroz tu fazu, delimicno normalnu i ocekivanu za svako novo vozilo, a posebno za firmu koja je do juce pravila objektivno zastarele i lose automobile. Medjutim, mozda su oni u Rumuniji, ali iza njih stoji Renault kapital, a Renault je u vecinskom vlasnistvu francuske drzave. Cisto sumnjam da ce tu biti kikseva i neprijatnih iznenadjenja.
Oko izgleda ne bih, to je isuvise licna stvar, ali posto je tako, nemojmo licni ukus postavljati kao opsti. Meni Logan nije ni lep ni ruzan, naprosto je utilitarno vozilo, za nase opste uslove i prilike i vise nego dobar. Za obicnog, porodicnog vozaca - puna kapa, ne treba mu nista vise. A ruzno ****, uzgred, je takvo da bi mu gepek bio onoliki. Vrlo bitno za porodicu, nebitno za estete.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Originally posted by DavorTotalno ne mogu da razumem ljude koji smatraju Logan-a dobrim autom,pa samo da ga pogledate sa ekonomske strane pa nije nikako prihvatljiv jer ako za 2 godine dobijete 4000e za njega dobro ste prosli.A o izgledu da i ne govorim,uopste ne mogu da razumem da je to lep auto a bilo je i takvih misljenja.
Ukusi su razliciti i o njima zaista ne vredi raspravljati, ali meni se auto vizuelno veoma svidja.
I ne verujem da ce mu za dve godine cena pasti na 4000 evra.
Comment
-
-
Logan-a ne kupuju ljudi da bi ga menjali kao polovna vozila, i sasvim sigurno ih nece bas biti mnogo na prodaju posle 2-3 godine.
Pogotovo sto su svi vlasnici logana koje znam vrlo zadovoljni vozilom (medju njima cak i jedan ex vlasnik mercedesa 124)
Comment
-
-
@DejanV
Bravo, potpisujem...
Sve je to pitanje ocekivanja, kao sto je bilo i sa Skodom prvih godina nakon kupovine od VW-a... Pa vidi sad... Punopravan clan...
Logan je za te pare pristojan auto... NOV !!! Sa 2 godine garancije... Sa provjerenom i relativno jednostavnom mehanikom i elektronikom... Kao sto je i zamisljen, za ove "besparacke" preostore istocne Evrope...
Jedini problem je sto ce zapadnjaci da ga kupuju vise nego je planirano (znate Svabe, vise vole svoj EURO, nego mi svoj, iako smo ga makar 3x teze zaradili...), pa nisam siguran da se ne moze desiti da ga bude teze dobiti...
Comment
-
-
ma da jadni oni (mislim nemci) sve nemaju za auto( zemlja sa najvecim brojem novih registrovanih vozila u evropi) jedino kod na s cvetaju ruzeJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Ako poredimo Logana sa Feliciom, onda treba da se setimo zaista brzog i velikog pada cena polovnih Felicia (ne racunamo dizele) u kratkom roku. Ipak, mislim da kod Logana nece da bude bas izrazeno, ali cemo svi vrlo brzo biti svedoci!!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Koliko me je drug iz BG informisao, pocela je navala taxista na Logana s konverzijom na LPG...? Posto su taxisti poznati kao ljudi koji "ne znaju" namirisati dobru priliku, mislim da je to indikativno...
Ima smisla, relativno jeftin u startu, relativno velike unutrasnjosti, velikog gepeka, s plinom jeftiniji u exploataciji od kakvog polovnog dizela... Uglavnom, mogao bi on sam sebe isplatiti za 2-3 godine... A onda novi...
Znate li sta o ovoj "navali" ? Ili sam samo uspjesno dezinformisan...?
Comment
-
-
A onda cemo posle 3 godine da kupujemo skoro nove logane sa 300kk za 3000e i da vicemo da je krs jer im je dusa izvadjenaJackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
Comment
-
-
Ja ih nesto nisam bas mnogo primetio na taxiju, mada ih ima par komada... u pitanju su i ostale povoljnosti oko kupovine, kao kredit, lizing... treba voditi i o tome racuna!!!!Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
Comment
-
-
Nov auto (pozheljno limuzina), sa velikim gepekom, jeftin, sa niskom cenom odrzhavanja - to je san svakog taksiste. Oni sliku "dobrog auta" stichu gledajuci iz tog ugla, opravdano profesionalnim potrebama, naravno. Za 8-9 k evra svaki taksista od Logana dobija ono shto trazhi, a trenutna materijalna (ne)moc i standard im jedino to dozvoljavaju. Sledeci auto koji im mozhe ispuniti zahteve je vec u cenovnom rangu 12+ k evra (ako je u pitanju nov auto), shto je preko 50% skuplje. Jedino i samo ekonomija je "pokretachka snaga" u sluchaju taksista, a ne njihovo "umece" da prepoznaju dobar auto. Sa druge strane, ne znam ni jednog taksistu koji privanto vozi Logana.
U pomenutoj Nemachkoj (i pojedinim ostalim zemljama EU) se Logan dobro prodaje, ali nikako kao prvi ili jedini auto u porodici - uglavnom je preuzeo mesto polovnjacima iz klase manjih gradskih automobila koji sluzhe za "akanje" po gradu, shoping, auto studenta u porodici i slichno. Drugi auto u porodici je ustaljena stvar na zapadu (uglavnom), tako da su poslovichno pronicljivi nemci (a i drugi) u Loganu videli auto koji je jeftinije posedovati od nekog polovnjaka (uz malo vecu nabavnu cenu, ali sa nizhim porezom, troshkovima registracije i naravno garantnim rokom tokom kojeg bi za odrzhavanje i registraciju/takse na onog polovnjaka "pukli" koliko i za njegovu kupovinu). Znachi, opet ekonomija, a ne "ljubav" nemaca (ili nekih trecih) prema Loganu i "odushevljenje" njime. Ne mogu da zamislim nemachku porodicu kojoj je Logan jedini auto, pa se lepo spakuju i krenu u Shpaniju na odmor sa sve teretom, u Loganu 1,4...Nein
Ovde je situacija u svakom sluchaju drugachija, automobil je i dalje luksuz a ne potreba, pa se na njega i gleda sa te strane. Dakle, kako kupiti shto bolji, noviji auto, a sa manje luksuza (chitaj troshkova), koji ce, naravno, biti jedan-jedini u porodici (za dugi niz godina)... Po onoj Fordovoj rechenici, jedini racionalni izbor je nov Logan, jeftinije a bolje od njega nema... Dakle, opet - ekonomija.
Sve u svemu - Logan je izbor koji ima jedno jedino opravdanje - ekonomichnost, bez obzira na to gde i koliko se prodaje... I ja mislim da svako dalje komentarisanje (ne)kvaliteta nije potrebno jer lista razloga za kupovinu takvog jednog automobila zavrshava tu i gde pochinje - kod ekonomichnosti. Znachi, Logan je VW modernih vremena, a moment za "lansiranje" jednog ovakvog modela Renault nije mogao bolje da izabere, obzirom na nepovoljnu ekonomsku situaciju u EU u poslednje vreme. Znachi, uspeh proizvoda na trzhishtu zavisi i od "tajminga" kad se taj proizvod ponudi krajnjim korisnicima (pravilo "sezonske prodaje", "zlatno pravilo" u ekonomici preduzeca, organizaciji proizvodje i prodaje) i u tome je (po meni) razlog uspeha Logana. U najvecem broju sluchaja ce kvalitet i sve ostalo biti manje bitni kad je (povoljan) ekonomski moment toliko izrazhen, pa josh sa ekonomskom recesijom koja traje vec par godina u EU - shto je Renault lukavo prepoznao i ponudio pravi (jeftin) proizvod u pravo (krizno) vreme. Logan je, dakle, uspeh ekonomskih savetnika i analitichara trzhishta koji rade u Renault-u, a ne uspeh inzhenjera Renault-a, a josh manje inzhenjera Dacie...
I zato ne razumem pojedine "dileme", stvar oko Logana je jasna.
Negde prochitah da auto vredi onoliko koliko mozhe da se proda.
"Suva" istina, narochito shto se Logana tiche... =]
Comment
-
-
Ne mogu da zamislim nemachku porodicu kojoj je Logan jedini auto, pa se lepo spakuju i krenu u Shpaniju na odmor sa sve teretom, u Loganu 1,4... Nein
u realnijem svetu van filmskog platna i u Nemackoj ima porodica kojima je jedini auto za sva putovanja auto klase Logana ili manji.
uopste nije zanemariv broj prema zvanicnim (i pedantnim, tj tacnim) nemackim statistikama a taj broj tkavih auta se svake godine procentualno povecava.
isto tako povecava se i prosecna starost vozila koje poseduje prosecna nemacka familija.
Logana ne treba ni gledati kao limuzinu koja tezi visokom nivou.
jos jedan od (boljih) ponudjenih za kupce nize platezne moci sirom Evrope, a takvih i dalje ima u milionima sto je sasvim dovoljno da jedan takav projekat uspe i Reno zaradi pare.
da ne racunamo jos extra i trziste srednje i istocen Evrope kao i severne Afrike, bliskog Istoka, Rusije (Logan se proizvodi i u Rusiji u zasebnoj fabrici, dakle ne samo u Rumuniji) itd.
za same Nemce Logan taman upada u klasu automobila koju su tipicno drzali Golf 2 i Opel Kadet odnosno donja klasa/ kompakti...domacice, studenti, nizi sluzbenici, radnici uopsteno, umetnici itd.
neki prosek koji je onda kostao nekih +-15.000 dem sto je vrlo slicno danasnjoj ceni Logana u eurima tamo.
nisu svi bogati ni na zapadu ni u Nemackoj da olako kupuju nove aute, cak stavise sve ih je manje (statisticki) a sve vise se novi auti kupuju na firme ili rentiraju preko lizinga.
sam auto je jeftina roba, skupa je njegova upotreba (samo registracija godisnje je reda nekoliko hiljada evra, a gde je jos benzin, takse za parkiranje i razno razne druge..) koja sve vise poskupljuje.
pricam(o) o obicnom radnom svetu.
koliko su se stvari promenile govori i da je Vlast u Nemackoj pocela da se mesa i da uslovljava socijalne cene za struju, za gas (upravo juce doneli Uredbu o gasu i njegovoj ceni) itd.
pre 10tak godina nepojmljivo ali danas..
upravo je u toku i opste smanjivanje plata (na opstem nivou za nekoliko miliona) radnika ( i strajkovi u toku po raznim osnovama) bas u toj Nemackoj.
tek zapocinje tranzicija u oblasti radne snage tamo i prilagodjavanje slobodnoj utakmici sa novopridoslim radnicima koji sticu pravo na rad slobodno unutar EU.
ali, mi smo jos u kamenom dobu da bi se na bilo koji nacin mogli porediti u radbnoj disciplini, odnosu prema radu, produktivnosti, efikasnosti, tacnosti...
a nekim cudom vozimo automobile koji su slicnih osobina kao i ti Nemci i razni drugi evropljani i prvo sto cujem od stranaca ovde je to cudjenje kako svi kukaju a trosi se nemilice na (po njima) luksuzne stvari za tako siromasnu zemlju za kakvu vazimo.
ekonomija je isti vazna motiv za sve ljude, i kod nas i kod Nemaca i sotalih Logan ce naci adekvatnu klijentelu sasvim sigurno.
a opet i cilj Renoa je ekonomija, tj profit eto cak i iz naizgled jeftinog auta.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment