Dacia Logan - dan posle!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Raspitao sam se malo kod taxista i prica da ih sve vise ima Logana i nije bas tacna. Za poslednjih godinu dana, mnogo je vise kupljenih novih Florida....
    Jos jedna inf, koliko predstavnistva i distributerskih kuca u Srbiji koristi Logana kao prevozno sredstvo? Zanemarljiv broj, a ja ne znam ni jednu.... U klasi vozila za komercijaliste, najzastupljeniji su Puntaci, Getzovi, Accenti, Fieste, Corse...., a u visim klasama Astre, Octavie, Corolle, pa onda idu u najvisim klasama skoro svi proizvodjaci.... Logana prakticno nema. Posto znam da te kompanije vose racuna o profitabilnosti, meni dalja rasprava o isplativosti vozila i ne treba!!!!! Posto znam dosta tih kompanija, ovo ne pricam pausalno!!!!!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

E vala, i Floride koje su taxisti kupili se kupuju samo da bi same sebe otplatile kroz plin za godinu-dvije... Mada mislim da ipak vise na taxiju moze izdrzati Logan od Floride... Mislim na kilometre i godine... Bezbjedost necu ni spominjati, jer ako Logan ima 3 zvjezdice po Euro-NCAP-u, Florida iz ima 0.3...

Comment

• Komex
        CBC Veteran
        • 20.10.2005
        • 100
        • Beograd

Taxisti su pokupovali Floride jer su dobili ponudu sa vec ugradjenim plinom u nju...

Comment

• Vlada_nbgd
          CBC Senator XXL
          • 11.09.2005
          • 1066
          • Novi Beograd/Topcider
          • ford focus sport pack

Pa ne verujem da je to presudno,i ovako taj plin nije najsrecnije ugradjen.Porediti logana i floridu nema smisla,eventualno mu je konkurencija lada 110/111.Makar ja ne znam nikog ko je imao pozitivno iskustvo sa ovim novijim floridama,od prokisnjavanja do riknjavanja motora na nekim nebuloznim kilometrazama...
          FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

u Beotaxi-ju je bilo presudno to sto se mogao novi auto dobiti bukvalno za dzabe, (recimo Zastava ili Logan) a onda kroz rate lizinga otplacivati prakticno samoga sebe jer je taj auto uzet samo za pravljenje para, odnosno tesku komercijalnu upotrebu.

da li je dobar ili los, vredi ili ne vredi za 3 godine, kosta ovoliko ili onoliko je manje vise nebitno za one koji poseduju nekog prastarog Keca, 128,Ladu ili nesto slicno iz tog perioda a sto je samo po sebi vrlo skupo za upotrebu/svakodnevnu voznju.

Societe General je imala posebnu ponudu za taxiste, a kao osnovno sredstvo bila je i varijanta nabavke bez PDVa za nova vozila, a sto nije vazilo za kupovinu polovnih.

Logan, i uopste ta klasa je nekako vise utilitarna, mazga za svaki dan, radni auto....nije ni pravljen da bude limuzina mada se i tako moze nazvati zbog oblika gepeka

ili, kako za malo para imati auto koji je nov i sluzi svrsi prevoza bez mnogo razmisljanja da li ce se stici na cilj.

s tim da "malo para" je vrlo relativan pojam jer nije samo cena ono sto utice na ukupnu racunicu.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• look
              CBC Član
              • 05.07.2005
              • 25
              • Beograd

Evo kako ce izgledati novi Logan

http://www.planeterenault.com/forum/vie ... 072#266072

Comment

• Davor
                CBC Senator XXL
                • 02.03.2005
                • 498
                • Novi Sad

Iskreno ne znam koji mi je gadniji auto,stvarno koji konstruktor im je zaduzen da dizajnira zadnji kraj onako "lepo" (da prostite izgleda kao naguzen),licno taj auto ne vredi te novce za mene nikako mada ruku na srce u konkureniji novih automobila je stvarno konkurentan,ali dzaba kada mu je zavrsni kvalitet u nivou prosecnog auta sa Zapada bar 6godina sa zaostatkom(npr.G4,astra g,vectra b,megan,pug 306 itd.)

Comment

• jaksa
                  CBC Senator XXL
                  • 23.10.2004
                  • 701
                  • Novi Beograd, SC

Zavrsni kvalitet na nivou prosecnog zapadnog auta od pre 6 god....i to u drustvu 306-tice i ostalih...

Pa to je kompliment za Logan

Zavrsna obrada Logana je na nivou jeftinijih zapadnih kola, ono sto moze da zasmeta je jeftinoca materijala u njemu, ali gotovo identicni materijali po kvalitetu su u npr kalosu.

Nego, OVO je jako zanimljivo:
                  http://www.renault.com/renault_com/fr/i ... 336889.pdf

Comment

• @lix
                    CBC Senator XXL
                    • 17.12.2004
                    • 875
                    • Panchevo, Serbia; Moscow, Russia

Pa nadam se da ce nesto od ovog da se ostvari. Mnogo je lepo.
                    Što više za što manje

Comment

• Kanarinac
                      CBC Senator XXL
                      • 08.10.2004
                      • 2870
                      • BG,Weedikovac

Meni ovo zanimljivo izgleda

I love my

Comment

Working...
                      X