Re: Tecnost za pranje vetrobrana iz Tempa
Ispade citava nauka oko tih tecnosti
Kupujem neke na pumpi, zimi samo pogledam da li pise da je za minus. Bilo je prosle zime do -20 negde, sad ove, mislim da jos nije, a mozda i jeste, ali nijednom mi ta sredstva nisu zamrzla. Ni u jednom autu. Kostaju oko 150 dinara. Mislim da je 2 litre u pitanju. Ne znam da li bi ikada dao 10ak evra za litru tecnosti za stakla. Sad zadnju sto sam uzeo bila je zelena tecnost
. Pise do -20. Kada je auto na radnoj tempereturi i kabina ugrejana, znaci vozilo se, napolju oko -14/-15 ja pristisnem da mi isprska vetrobran, on isprska i pocne da isparava sa stakla. Pipnem staklo iznutra, hladno. Kako i zasto isparava ne znam. Koliko znam nemam grejace u tim staklima. To mi se desavala na 2 auta (astra g i astra h, juga nisam ni vozio po zimi nikad). Tako da nikad nisam video da mi se ta tecnost ledi na staklu.
Jedina preventiva koju koristim je glicerin po kederima i wd40 u brave.
Stakla ako zalede se ozuljaju, pa posle malo operu ti je to.
Ispade citava nauka oko tih tecnosti

Kupujem neke na pumpi, zimi samo pogledam da li pise da je za minus. Bilo je prosle zime do -20 negde, sad ove, mislim da jos nije, a mozda i jeste, ali nijednom mi ta sredstva nisu zamrzla. Ni u jednom autu. Kostaju oko 150 dinara. Mislim da je 2 litre u pitanju. Ne znam da li bi ikada dao 10ak evra za litru tecnosti za stakla. Sad zadnju sto sam uzeo bila je zelena tecnost

Jedina preventiva koju koristim je glicerin po kederima i wd40 u brave.
Stakla ako zalede se ozuljaju, pa posle malo operu ti je to.
Comment