PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DejanV
    CBC Senator XXL
    • 19.07.2005
    • 682
    • Beograd

Originally posted by Vladd
    @TETAK: Mnogo ti "ne vidis", pa bi da "preseces" sa "nekim" pravom. A sta bi sa penzionerima, ni tu nije potpisan sporazum sa "stranom" drzavom.
    A kako bi trebali da reaguju, odokativnom sac metodom? Ne valja nam kada se drze zakona, ne valja nam kada se ne drze zakona ...

A po kom carinskom propisu, kada ga nema, ni policija ne reaguje, posto nema "uputstva".
    Upravo tako! Najveci problemi koje sam u zivotu imao sa saobracajanom policijom su bas bile situacije kada su oni TUMACILI zakon, a njihovo nije da tumace, nego da ga primenjuju.

A posto jeste tako, ako se pojavi rupa, treba okriviti one koji su zakon napisali i doneli, a ne one na kraju lanca, kojima je ostalo da ga primenjuju.

To sto bi ti malo da budes "car" pa da carujes, to je druga prica, mozda su i zatvori mali.
    Hajde molim te, reci kako si do ovoga dosao? Bas bi me zanimalo.

A ko to i za ciji "racun" i sta da "regulise", kada su i ustavnu povelju na silu potpisali, posto je EU bilo vise muka od "nerada"...

Poz.
    Opet ista teza, optuzujes one koji su na kraju lanca, ciji je posao da primene napisano, izglasano i vazece. Pa nisu oni krivi, sem kada oni pocnu da tumace zakon mimo onoga sto pise - e, tada ih treba lepo na sud, pa neka objasne. Sto sam uredno i uradio vise puta, i uredno oborio prijave - pa neka paze naredni put.

I treba ih surovo kaznjavati kada oni krse zakon, i to po dva osnova, prvo kao prekrsaj koji vazi za sve pa i njih, i drugo kao prekrsaj na sluzbenoj duznosti. Na primer, sto jako cesto vidjam, kada hladno ulete u jednosmerni pravac iz kontra smera (prvi prekrsaj, pri tom nepropisno seku raskrsnicu (imaju strelicu za obavezan smer) sto je drugi prekrsaj za koji bi mene odmah kaznili, jer ih mrzi da naprave propisan polukrug, pa postave zasedu da kaznjavaju druge. Nedopustivo je da policija krsi zakon kao bajagi u ime tog istog zakona, ne moze prestupnik da kaznjava druge.

Uzgred, Tetka nisam u zivotu ocima video.
    Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

Jos kada je pocelo registrovanje na CG,Mladja je rekao da se to ne radi jer nece dozvoliti preregistraciju osim ako se ne zadovoljava uslov EURO 3.U cemu je onda sada frka?Nema EURO 3,oduzmi ili neka ga proda u CG ili nekoj drugoj drzavi ili ovde kao stranca.Ono sto je veoma lose je to sto vidjam dosta policajaca koji voze tanobile sa CG tablama.I kako taj da kazni civila koji ima CG table?
      Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• DejanV
        CBC Senator XXL
        • 19.07.2005
        • 682
        • Beograd

"Ono sto je veoma lose je to sto vidjam dosta policajaca koji voze tanobile sa CG tablama.I kako taj da kazni civila koji ima CG table?"

Tako je, i ja sam ih video cak nekoliko, prilikom nekog od prolazaka pored "Bele Kuce" (SUP Palilula).

Sto se tice naknadne prodaje ovde, tesko da ce moci bez Euro 3, pa ma kako bilo.
        Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Kako god, i policajci podeležu Zakonu, čak šta više dužni su da mu se povinuju više od ostalih(za primer).Šta god da se donese kao odluka u ovoj stvari primena će se odnositi na sve.Kao i medju ostalim gradjanima i medju policajcima ima onih koji bi da budu "pametniji" od ostalih."Snalaženje" nam je u genima kao narodu,a vidite i sami gde nas je odvelo!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• supercow
            CBC Član
            • 14.08.2006
            • 98
            • Zarkovo - BG.

Koliko sam preko ove diskusije shvatio , svaki saobracajac bi trebao da zapleni bilo koje vozile na CG table u Srbiji jer ima osnovane sumnje da je nelegalno (ukradeno, muvano sa papirima) Ovde smo dosli do neke cifre od minimum 30% nelegalnih vozila , da se doda jos nemogucnost provere u realnom vremenu zar to nije dovoljan razlog za hitno "odvajanje zita od kukolja " . A i vlasnici tih vozila su u svakom trenutku znali sta kupuju i da je to na ivici legalnosti .

Sto se tice 0.5 mil glasova , ti koji su dozvolili i nisu na vreme sprecili ovaj kurslus i zasluzuju da izgube te glasove ,a izgubice ih u svakom slucaju (bilo preregistracije ili ne ) jer su napravili mac sa dve ostrice .

os kada je pocelo registrovanje na CG,Mladja je rekao da se to ne radi jer nece dozvoliti preregistraciju osim ako se ne zadovoljava uslov EURO 3.U cemu je onda sada frka?
            Pa znas u cemu je frka , sto ti ministri daju izjave koje nemaju veze sa njihovim mestom , isto kao v.ILIC . Daju neke izjave za koje nemaju nadleznost niti najvaznije nemogu da ih sprovedu a nikome ne odgovaraju za to . Da je imalo volje mogli su u startu da odu kod minstra policije i da ovaj izda naredbu za uklanjanje ovlascenja na CG table , na taj nacin bi ta izjava imala legitimitet, i moglo bi da se kaze "pa dosta smo vam gledali kroz prste " .. ovako ... mogao je da "izjavi"i da ce cemo 2007 godine sleteti na mars i sta onda ?.
            STOP !!! Akcizama na gorivo i RTS pretplati !!! Podrzite grupu na http://www.facebook.com/group.php?v=...d=238507471828

Comment

• Vladd
              CBC Senator XXL
              • 09.07.2006
              • 581
              • NBG

Svi podlezu zakonu, tu se niko ne spori.
              Problem je u gomili nedorecenih i (namerno) nejasnih klauzula.

E sad, po starom dobrom obicaju, treba nesto da se "proglasi", zalepi nekome etiketa, da je los covek i komunista... pa je tu i "vecina" da aklamacijom odobri, i eto, vec smo duboko u bezakonju.
              Cemu zakon, ako o svakoj "pojavi" mozemo da "glasamo", pa kako vecina presudi.
              A policija, po "starom" obicaju polazi od premise da svako nesto "muti", svaki mis gleda nesto da gricne, i vec je "u steti", pa se nece buniti ako se malo "otkliza" van zakona. A kada se jednom "posrne" sa linije zakona.. prase ulazi sve dublje u bastu, nema granice..

Poz.

Comment

• Delkan
                CBC Senator XXL
                • 14.06.2005
                • 829
                • 60 km From BG,West

Automobili u svakom slucaju ostaju ovde:ili ce dozvoliti preregistraciju ili ce ih oduzeti i prodati na carinskoj licitaciji.Drzava je uvek na dobitku...

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Originally posted by CITAT KOGA?
                  Pa znas u cemu je frka , sto ti ministri daju izjave koje nemaju veze sa njihovim mestom , isto kao v.ILIC . Daju neke izjave za koje nemaju nadleznost niti najvaznije nemogu da ih sprovedu a nikome ne odgovaraju za to . Da je imalo volje mogli su u startu da odu kod minstra policije i da ovaj izda naredbu za uklanjanje ovlascenja na CG table
                  da odu kod CG ministra policije da bi taj izdao neku naredbu ?

ne ne , mesanje u interne stvari drugih drzava (sto je CG bila i pre starta euro 3 uredbe) spada u no no, a kakva bi tek bila povika CG gradjana da im se Srbijanci u sve mesaju...

jedna stvar je CG ovlascenje za upotrebu (tih mozda ima nekoliko desetina hiljada) a druga vlasnistvo vozila (tih ima mozda koja desetina ili mozda celih 100 takvih vozila) - to nisu nikako iste stvari.
                  vecina ljudi koja se buni uopste nisu vlasnici vozila sa CG tablama niti imaju ikakva vlasnicka prava na njih.
                  pravi vlasnici zive u CG i uopste ih ne zanima da traze njihovu registraciju iz CG u Srbiju, oni su ta vozila ionako otpisali.

a javna je tajna, da gomila tih CG tablica nije ni videla CG, niti je igde registrovana tako da sve i da moze ne bi mogla da se registruju niti ovde niti u CG kada im jednom istekne godisnja registracija (fals papiri i fals tablice).
                  obicno su najglasniji bas oni koji su u tom biznisu videli sansu da svercom zaviju u crno gradjane Srbije, pa kukaju sto im se plan lake zarade ne ostvaruje. taj lobi je jak ali su zaboravili da je lobi industrije vezane za aute, lobi gradjana Srbije daleko brojniji iako nije bas tako eksponiran niti glasan.

problem i ne postoji za vlasnike auta sa CG tablicama, ispisu se iz drzavljanstva CG i imigriraju u Srbiju a tada ne verujem da bi te brojke bile u nekim hiljadama zahteva.
                  mozda desetak mesecno tokom prve godine, uglavnom simbolican broj vozila.

e sad sto su ljudi naivno davali pare i pri tome znali da nece postati vlasnici vozila, kroz pricu i usmena "obecanja" agencija i slicnih "pouzdanih" izvora nemam objasnjenja.

kao sto je bila gomila ljudi koja je naivno davala pare "bankama" tipa Dafine za neke obecane abnormalne kamate naivno verujuci da je magija svemoguca samo ako se dovoljno dobro reklamno obeca.

kao sto se zna ni Dafina magija nije bila odrziva u krajnjem, pre ili kasnije je moralo da pukne... pouka se (nije) izvukla.
                  ili jeste.

legalizacija sverca u Srbiji u ovako kriticnom trenutku kada su pregovori sa EU na stand by bila bi tezak samar bilo kakvoj perspektivi usvajanja EU zelja, normi, standarda, pravnih regula i uopste sistema vrednosti a izolacija zemlje i privrede logican sled. da li je vredno kockanja buduceg razvoja i samih temelja drzave zarad predizbornih sarenih laza i paralaza .
                  valjda ne
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Mišljenja sam da se ova "stvar" neće prelomiti pre izbora.Videćemo.....
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• prolupator
                      CBC Senator XXL
                      • 02.09.2005
                      • 3968
                      • Zemun

To ce biti jedan od argumenata, svakako

A na izborima ce inteligencija zakazati jer je uvek u manjini, nadglasana od tupave vecine..
                      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Vladd
                        CBC Senator XXL
                        • 09.07.2006
                        • 581
                        • NBG

Bice na ovim izborima iznenadjenja, i to sa sve "masom" koja glasa. Neki ministri ce uci u istoriju, kao i neki pre njih. Mnogo je "plitkih", izjava "palo", a to se "kaznjava".
                        Druga, vaznija stvar, ova vlada se bavila "makro" problemima, sto ne zadovoljava "sebicne", bolje reci licne potrebe gradjana. A to uvek ima "posledice" na izborima. Lepo je kada se "brinu" o kosovu, ili o deviznim rezervama, ali kada nekoliko ljudi iz mog okruzenja, izgubi posao, zbog "privatizacije" koja je uradjena "na ivici zakona", vidljivo, to je ...i jos dosta sitnih "licnih" steta, kasnjenje kojekakvih propisa, isplata..pa na to sve i "crnogorci", a izlaznost je verovatno do 2 miliona, sto hiljada sa porodicama je u tom slucaju 5-15 %...jos 50 hiljada bez posla..3-8%..sa tom "masom" "ostecenih", komotno neko moze da dobije "ucesce u vlasti" ili bar 50 poslanika.

Poz.

Comment

• bojanTI
                          CBC Senator XXL
                          • 04.01.2006
                          • 870
                          • Pancevo

Nisam stigao sve da procitam, ali svakako po glasanju vidim kakvo je opste raspolozenje u vezi svega ovoga!

Definitivno treba da im dozvole, ALI da plate sve dazbine i samo ako automobil zadovoljava EURO 3 normu! Svi ostali... Nije me briga, kao ni njih za sve nas koji smo platili svoja vozila duplo vise!

Ja sam platio svoj automobil duplo vise jer nisam hteo da se petljam sa tim stvarima i sada neko treba da se izvuce zbog toga sto je neposten i hteo je sve nas da prevari!
                          Moj stav nije zbog ljubomore i toga koliko sam ja novca dao za auto i sto je neko dao manje, vec jedan principijelan stav u vezi svega sto se desava u ovoj zemlji! Jednom se mora poceti sa postovanjem zakona i sprovodjenjem istog, ma koliko to bilo bolno za pojedince (koji ga ne postuju)!

Sto se tice Crne Gore, ne bih da komentarisem nista jer je to zabranjeno na ovom forumu, mada bih mogao jer i moje prezime potice odande pa samim tim sve sto bih rekao bilo bi upuceno meni samom takodje, ali zelim da se ispuni ono na sta su upozoravali vlasnike, da ih se pravi vlasnici u CG "odricu" i da ce se na kraju ovi sto su ovlasceni tretirati kao da su ukrali vozilo! Inace sta se drugo i moze ocekivati od NJIH:"Svaki brat u svoju kucu!" A ja pitam jednog od njih koji je skoro u BG zaradio preko 200 000 eura za tri dana:"Sta ces onda ti sada u mojoj kuci sa mojom zenom, u mom krevetu i za mojim trpezarijskim stolom?!"

Najtuznije je sto ce im dozvoliti da preregistruju "svoja" vozila za bednih 200-300 eura, siguran sam u to! Tu su sigurni i jednostavni politicki poeni, popustice Mladja zarad neceg drugog sto ce mu ponuditi Velja i sve tako...

Toliko...
                          In essence, then, Alfa has always understood what makes driving a thrill. But it has never been able to make a car. Well, not a car that a rational, normal human being might want to buy.

Comment

• Ji 4Tze
                            CBC Senator XXL
                            • 04.05.2006
                            • 806
                            • bg
                            • Honda CR-V 4WD

prvo kazes 'nek plate dazbine'
                            drugo kazes 'ja sam platio duplo vise'
                            trece kazes 'hteo je da nas prevari'

a posle kazes 'ne, nije zbog ljubomore i para, principijelan stav je u pitanju'
                            mislim, reci onda bar lepo, ko ih ebe neka plate/nek im oduzmu auta, pusti finocu kad je nema, cemu foliranje

Comment

• Wiz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 3104
                              • Nish

2400eura iznose dazbine koje sam platio,kad mi vrate 2100 onda nek registruju ovim sa CG

Comment

• Eon
                                Moderator
                                • 10.03.2005
                                • 4225
                                • Beograd-NBG-44
                                • Superb 2.0 4x4 DSG

Ma time sto dozvole prergistraciju pre izbora vise ce izgubiti nego dobiti. Ne zamajavajte se ljudi, vruc krompir ostaje novoj vlasti, pa sta bude.
                                Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                                Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

Working...
                                X