Cajones su nas zaista i dovela do ovoga gde smo.Ajde za promenu da se poslužimo mozgom.........!
PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih
Collapse
X
-
u srbiji teshko ....
koliko puta vidish da se neko provuche za neshto i pomislish u sebi kao sto ja to nisam uradio....shto ja sad nemam milione....jbg
generalno samo mi se ne svidja shto sad samo 1 politicar nesto obecava i
verujte evo barem sa moje strane josh mojih 10-ak drugova ce glasati za Kostunicine samo zbog ovoga i samo zbog mene pa vi vidite glasove....(ja nikad ne bih promenio misljenje zbog nekog tamo razloga cak i da meni prija ja sam uvek bio za Kostunicu, a sad ovi ostali )
gde su ostale stranke sa svojim mishljenjem? mene to zanima ne mogu da cute.....I'm not caucasian, I'm championship white
Comment
-
-
Kako su svi ucesnici rasprave uglavnom rekli ono sto su imali, a prica se sve vise vrti u krug i pocinje da vuce na duboku politicku raspravu, mislim da je vreme da ovu temu zakljucamo.
Kada bude bilo novih i pouzdanih informacija, mozemo da nastavimo. Do tada LOCK.
Comment
-
-
Samo jos 1 mali dodatak
Ovde imate vesti i argumente osoba koje su za preregistraciju
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Comment
-
-
CG TABLE
Da li moze neko da mi da konkretan odgovor u vezi auta koja su registrovana na CG tablice pre referenduma, da li trenutno mogu da se voze kod nas, i ako mogu pod kojim uslovima. Naravno mislim na auta koji ne spadaju u euro 3 klasu. Hvala puno, znam da je stara tema ali ovih dana se malo vise pominje barem u mojim krugovima
Comment
-
-
Re: CG TABLE
vec je dosta toga receno uvezi voznje vozila sa crnogorskim tablicama. koristi opciju pretrage.
Na tvoj zahtev cu otvoriti temu i pokusati da objasnim ono sto znam
Ako imas u licnoj karti prijavljeno mesta boravka u crnoj gori mozes da vozis auto na crnogorske table.
Ako ti je mesto boravka u srbiji opet mozes da vozis auto na cg table ali ne i u novom sadu. Zvuci glupo ali ovde oduzimaju takva kola i tretiraju ih kao carinski prekrsaj bez obzira da li su pre ili posle referenduma. Jedna drzava a vise zakona sve zavisi kako ga ko tumaci.
Bude li tema otisla u pravcu i treba da platite ili netreba da se dozvoli carinjenje vozila tema ce otici u vecna lovista.
Konkretno ako je bio auto registrovan pre referenduma nemoze da se vozi ni u crnoj gori ni kod nas jer je proslo vise od godinu dana sto znaci da je registracija istekla.Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Comment
-
-
Vlasnici kola registrovanih u Crnoj Gori moraće za tri meseca da plate carinu od 10% i PDV od 18%. Posle tog roka slede drastične kazne!
Ministarka finansija Diana Dragutinović izjavila je juče da će vlasnicima automobila sa crnogorskim tablicama u Srbiji biti omogućeno da u roku od tri meseca plate carinu i porez na dodatu vrednost, kako bi mogli da ih preregistruju u zemlji. Vlada je odlučila da će se carina od 10 odsto i 18 odsto PDV-a određivati na tržišnu vrednost vozila, a ova odluka počinje da važi prvog dana posle Vaskrsa, što znači u utorak.
Dragutinovićeva je na konferenciji za novinare posle sednice Vlade rekla da se procenjuje da takvih automobila u Srbiji nema više od 40.000 i da su to uglavnom stara vozila. Ona je dodala da građani koji imaju takva vozila sada imaju mogućnost da biraju da li će da plate carinu i PDV, ili da ih možda izvezu.
Ministarka finansija je objasnila da je vlasnicima vozila s crnogorskim tablicama ta pogodnost omogućena Uredbom Vlade Srbije, u sklopu Predloga rebalansa budžeta u uslovima ekonomske krize.
Ovo će se odnositi na vozila za koja vlasnici u Srbiji imaju ovlašćenja za vožnju izdata pre 1. januara 2008. godine. Kako smo saznali, ostalo je nerešeno kakva će sankcija uslediti za one vozače koji u predviđenom roku, od sledeća tri meseca, ne preregistruju svoj automobil. Moguće je da će se vozila oduzimati, ali je u opciji i rešenje po kome će se naplaćivati mandatna kazna od 100.000 do 300.000 dinara, a vozilo će biti isključeno iz saobraćaja. O ovome će MUP da se izjasni narednih dana i definitivna odluka biće doneta naredne nedelje.OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
samo da vas obradujem da ce vas odjava auta u cg kostati 200e...Originally posted by Stefan_sTa dvojka je trosila stvarno malo, desavalo mi se da se ugasi jer ostanem bez goriva..naravno to kad teram pun gas. i nekako upalim i pola dana se jos vozim laganim gasom. Nekad sam imao tripove da ide na vazduh, majke mi...
Comment
-
-
Neka mi neko objasni ovu recenicu: "Ovo će se odnositi na vozila za koja vlasnici u Srbiji imaju ovlašćenja za vožnju izdata pre 1. januara 2008. godine. "
Jel ima ikakve veze ako je auto sa euro 4 motorom i ako je kupljen nov u npr. tamo nekom salonu krajem prosle godine? Da li vlasnik takvog vozila placa isto 10% carine i 18% pdv-a?
Comment
-
-
Takvih kola je jako malo, ali ako je takav slucaj, onda se racuna kao uvoz iz bilo koje strane zemlje.
Ovo znaci, da ne mozes sutra da kupis Golf III za 1000 Evra od nekog na PG table (recimo)i regisrujes regularno, vec to moze onaj ko je 1.1.2008. bio vlasnik.OPEL Astra 1.6i
OPEL Kadett 1.6
ŠKODA Favorit
Comment
-
-
Kada se kaze "vozila iz EU". misli se na vozila proizvedena u EU i na njih se placa carina 10%. Na vozila proizvedena izvan EU placa se 12,5% carine.
Nigde nisam video da ce moci da se preregistruju voizla na druge table vec samo ona na CG i pod vec pomenutim uslovima...
Evo da se dopunim i ispravim:
Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem
Comment
-
Comment